Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#781 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2009 - 10:24 PM

Показване на мнението_- Akasha -_, в Jun 24 2009, 07:56 PM, написа:

Искам да попитам някой който има представа нормално ли е мопс на 3 месеца и няколко дена да тежи 3,200 кг.?
Да,нормално е.Докато са малки си отговарят на месец-килограм,на два месеца 2 кг,на три месеца 3 кг.и така докато достигнат 7-8 месеца.Разбира се това е приблизително,но долу горе така се движт килограмите.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#782 Потребителят е офлайн   _- Akasha -_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 June 2009 - 10:40 AM

Показване на мнениетоmd_baskervil, в Jun 24 2009, 11:24 PM, написа:

Показване на мнението_- Akasha -_, в Jun 24 2009, 07:56 PM, написа:

Искам да попитам някой който има представа нормално ли е мопс на 3 месеца и няколко дена да тежи 3,200 кг.?
Да,нормално е.Докато са малки си отговарят на месец-килограм,на два месеца 2 кг,на три месеца 3 кг.и така докато достигнат 7-8 месеца.Разбира се това е приблизително,но долу горе така се движт килограмите.

Мерси много, за информацията, много ми беше полезна, аз вече се бях побуркала дали ми е дебело или нормално кученцето :)
User's Signature

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   neron tiberius Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 12:21 PM

Здравейте приятели,

Обръщаме се към Вас за много сериозен съвет, и се надяваме всички които са компетентни по въпроса да помогнат.
Нашият Нерон-Тиберий вече е на три годинки и досега беше най-глезеното и гледано куче - пътуваше навсякъде с нас. Обаче нещата се променят необратимо и просто не знаем какмо да правим. Ние живеем в западната част на София и работата, колкото и да ни е натоварена винаги сме намирали време поне по три пъти на ден да се разхождаме с него.

От средата на юли обаче трябва да изместим бизнеса в източната част на града, което ще е много много трудно за нашите следобедни разходки. Отговорността в работата става още по-голяма. На всички, които споделяме приемат несериозно нашият проблем, но за нас това е много, много сериозно. Е ли възможно Неро да свикне с една дълга разходка сутрин и една вечер, докато се приберем, без това да му се отрази на психиката?! Той от 4 месечен не е пикнал или акнал другаде освен навън. Ужасно е когато 100% от хората казват "не може да зарежете кариери и бизнес заради едно куче", но ние изобщо не мислим така - той е част от семейството, той е наше дете и въпреки заетостта не можем да се разделим със него!!! Казват ни да му намерим гледач, но това е безумно, то за децата ни няма места в детските градини, камо ли някой да идва да ни гледа животинката. Както всички знаете Нерон никога и по никакъв повод не е бил лишан от грижи, внимание и каквото и да било друго, но ето че сега се налага да сменим ритъма. Лошото е, че нямаме баби и дядовци които да си седят вкъщи!

Молим Ви, дайте Вашите рационални идеи, как може да се справим във ситуацията без това да се отрази физически или психически на кучето. Спарки пекинеза беше свикнал преди години да излиза сутрин и вечер, но Неро е мопс!!! Знаем, че за много това не е проблем и ще се смеят. Благодарим Ви в аванс и чакаме отговори!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 01:05 PM

Показване на мнениетоneron tiberius, в Jun 25 2009, 10:21 AM, написа:

Здравейте приятели,

Обръщаме се към Вас за много сериозен съвет, и се надяваме всички които са компетентни по въпроса да помогнат.
Нашият Нерон-Тиберий вече е на три годинки и досега беше най-глезеното и гледано куче - пътуваше навсякъде с нас. Обаче нещата се променят необратимо и просто не знаем какмо да правим. Ние живеем в западната част на София и работата, колкото и да ни е натоварена винаги сме намирали време поне по три пъти на ден да се разхождаме с него.

От средата на юли обаче трябва да изместим бизнеса в източната част на града, което ще е много много трудно за нашите следобедни разходки. Отговорността в работата става още по-голяма. На всички, които споделяме приемат несериозно нашият проблем, но за нас това е много, много сериозно. Е ли възможно Неро да свикне с една дълга разходка сутрин и една вечер, докато се приберем, без това да му се отрази на психиката?! Той от 4 месечен не е пикнал или акнал другаде освен навън. Ужасно е когато 100% от хората казват "не може да зарежете кариери и бизнес заради едно куче", но ние изобщо не мислим така - той е част от семейството, той е наше дете и въпреки заетостта не можем да се разделим със него!!! Казват ни да му намерим гледач, но това е безумно, то за децата ни няма места в детските градини, камо ли някой да идва да ни гледа животинката. Както всички знаете Нерон никога и по никакъв повод не е бил лишан от грижи, внимание и каквото и да било друго, но ето че сега се налага да сменим ритъма. Лошото е, че нямаме баби и дядовци които да си седят вкъщи!

Молим Ви, дайте Вашите рационални идеи, как може да се справим във ситуацията без това да се отрази физически или психически на кучето. Спарки пекинеза беше свикнал преди години да излиза сутрин и вечер, но Неро е мопс!!! Знаем, че за много това не е проблем и ще се смеят. Благодарим Ви в аванс и чакаме отговори!
Напълно ви рабирам и искренно се радвам,че има хора като вас така да си обичат мопсчето и така да страдат за него.Ако са други ще кажат"е майната му,какво ще му стане толкова,ще спи по цял ден"Радвам се,че има хора като вас.Аз мисля,че може да свикне два пъти да се разхожда.Отначало сигурно ще му е трудно,но все пак ще свикне.Повечето градски кучета са сами по цял ден ,всеки работи.А не сте ли се замисляли да му вземете другарче .Може би така ще понесе по леко да е сам в къщи.Известно е,че мопса не обича самотата.Та помислете за този вариянт, да му намерите другарче.Така няма да се чувства самотен и вие да се притеснявате.Въпреки,че ако вземете малко кученце то пак ще ви е притеснено. .Дано съм била полезна.Пожелавам ви да намерите решение за проблема.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#785 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 02:09 PM

и аз сам ЗА второ дебелаче да си вземете наистина си правят компания и не им трябва друго,ние когато ги саберем наще двамата направо не се изпускат от поглед всеедно са залепени един с друг и на практика се гледат сами,такаче наистина не е лоша идея.и според мен нерон ще свикне на 2-ве разходки дневно но ще трябва малко време да свикне,но ноистина много кучета ги изкарват сутрин и вечер такаче наистина мисля че ще упсее да се пригоди кам този режим.пожелавам ви успех :ae_085:

#786 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 04:17 PM

А има ли такъв вариянт ,да го взимате с вас на работа.Ще ви прави компания в офиса, продават специални кошарки за кучета ,които се сгъват и той спокойно ще стои в нея.Къквото се отнася до разходки два пъти на ден ,той ще свикне ,много хора ходят на работа и извеждат своите кучета само два пъти на ден,това май е основна практика ,защото надали някой може да си позволи да се прибира и т.н.Има още един вариянт ,да оставяте Нерон при някой за през деня ,нещо като бавачка,но това упира до финанси.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#787 Потребителят е офлайн   neron tiberius Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 08:01 AM

Единственото решение което ни минава през ума е всеки ден в обедната почивка да палим колата и от Младост да се прибираме в Западен парк за разходката. Всички казват, че е безумие! Другия начин е докато сме още в квартала през съботите и неделите постепенно да намаляваме обедните разходки. Това ще бъде компенсирано с дълги разходки през уикендите. Дано това не му се отрази сериозно на психиката! На детето можем да обясним защо го водим на градина, но на Нерон няма как да му кажем защо ще седи сам на обяд. В тези нови бизнес сгради воденето на животни е немислимо. Досега беше лесно когато в сградата бяхме само ние. We livin'in a busy world!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#788 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 June 2009 - 01:37 PM

ама този Neron ви е голям красавец :wub:

#789 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 08:26 PM

Мерси за хубавата снимчица :af_089:
Всичко ще бъде наред не се притеснявайте,момчето ще свикне и на две разходки.Важното вие си го знаете, вечер като се върнете от работа глезете Неро(не че не го правите :smile: ) така както глезите и се радвате на децата си и той ще бъде доволен и щастлив!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 09:13 PM

Показване на мнениетоneron tiberius, в Jun 26 2009, 07:01 AM, написа:

Единственото решение което ни минава през ума е всеки ден в обедната почивка да палим колата и от Младост да се прибираме в Западен парк за разходката. Всички казват, че е безумие! Другия начин е докато сме още в квартала през съботите и неделите постепенно да намаляваме обедните разходки. Това ще бъде компенсирано с дълги разходки през уикендите. Дано това не му се отрази сериозно на психиката! На детето можем да обясним защо го водим на градина, но на Нерон няма как да му кажем защо ще седи сам на обяд. В тези нови бизнес сгради воденето на животни е немислимо. Досега беше лесно когато в сградата бяхме само ние. We livin'in a busy world!!!
Наистина ще ви е много трудно всеки ден да си ходите до в къщи.Може би трябва да почнете постепенно да го привиквате на новия режим.Аз мисля,че ще свикне на две разходки.Ще видите,че всичко ще е наред.
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#791 Потребителят е офлайн   neron tiberius Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 June 2009 - 09:59 PM

Оххх днес направихме първия опит да не излизаме по обяд и много странно, когато се върнахме Неро ни посрещна доста спокойно!!! Олеее, като че ли разбира какво се случва - може би тревогата в сърцата ни е доста голяма и той го приема мъжки, усеща го. Адски сме изненадани, ама адски. Той ни помага по необясним за нас начин, да не се тревожим - как го прави, как разбира - това е тайна на науката и природата. Ние не можем да стискаме повече от час, той седя сам 7 часа - ужассссс!!!!

Хора за по малко от ден той ни показа, че знае какво се случва и се държи като разумен човек. Той знае! Не е истина просто!!!! Повече думи са излишни. Много Ви благодарим за съпричасността. Благодарим Ви.

Благодарим ти Нерончо, че си толкова умен - не можем без теб Дон-Балон! Обичаме те!

Светла и Митко

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 27 June 2009 - 03:37 PM

Ей този Нерон голям симпатяга :wub: ..Ах да се "оплача",днес реших да поглезя малко Арчи и му накупих от Зоомагазина цяла торба с лакомства.Най-различни работи,кокали,мокали, и едни нови бисквитки.Миришат страааашно,направо да ги схрускаш.Веднага след като се прибрах,реших да почертя аз малкия.И сега цялата ми къща е в троохииииии от тези бисквитки.Страшно ронливи са, ясно е че ги хареса,но довечера и в леглото ще имам от тях. :zz_020: Хахаха,таа това го споделям ей така,че викам форума нещо се умълча :af_089:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#793 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 04:39 PM

Здравейте на всички собственици на тези прекрасни кученца. Във вашия форум съм нова, но за породата се интересувам от много време и сега твърдо съм решила да си взема мопсче.
Моля някой от вас ако има бебчета на 2-3 месеца да ми пише ЛС с малко повече информация за град, цени и т.н.
:wub: дано да имате бебнца тук.

#794 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 05:30 PM

Първо здравейте и добре дошли във форума.
Да има мопсчета от развъдника на Марги Баскервил. В момента имат две прекрасни мъжки рожби.
User's Signature

Качена снимка

#795 Потребителят е офлайн   _- Akasha -_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2009 - 04:23 PM

Здравейте искам да питам на какво може да се дължи това че на Лорито са и студени ушичките, вкъщи не е студено защо може да бъде така?
User's Signature

Качена снимка

#796 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 08:37 PM

Случайно открих тази обява и разглеждайки снимките видях открадната снимка на Рино собственост на Светла.Наскоро същия развъдник беше публикувал снимка на мое бебе.Е нямам думи.А вие си направете заключение.
http://www.dalavera....zvadnik-za-mops
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#797 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 08:41 PM

Показване на мнениетоmd_baskervil, в Jun 28 2009, 06:37 PM, написа:

Случайно открих тази обява и разглеждайки снимките видях открадната снимка на Рино собственост на Светла.Наскоро същия развъдник беше публикувал снимка на мое бебе.Е нямам думи.А вие си извадете заключение.

Бясна съм ,възмутена съм от тази мошеница ,не стига че лъже хора ,направете си извода колко и голям и професионален развъдник ,та че не може да покаже снимка на нито едно нейно куче ,не само снимката на моя Рино открадна ,а и от друг Словашки развъдник им свила снимката на бебета ,ще го намеря и ще Ви покажа от къде открадна и тази снимка ,крадла!!!!!!!!!!!!!!!!! :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#798 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 08:45 PM

Показване на мнениетоsvetamops, в Jun 28 2009, 07:41 PM, написа:

Показване на мнениетоmd_baskervil, в Jun 28 2009, 06:37 PM, написа:

Случайно открих тази обява и разглеждайки снимките видях открадната снимка на Рино собственост на Светла.Наскоро същия развъдник беше публикувал снимка на мое бебе.Е нямам думи.А вие си извадете заключение.

Бясна съм ,възмутена съм от тази мошеница ,не стига че лъже хора ,направете си извода колко и голям и професионален развъдник ,та че не може да покаже снимка на нито едно нейно куче ,не само снимката на моя Рино открадна ,а и от друг Словашки развъдник им свила снимката на бебета ,ще го намеря и ще Ви покажа от къде открадна и тази снимка ,крадла!!!!!!!!!!!!!!!!! :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Вижте сами откъде свила другата снимка!
http://www.geocities...ps-english.html
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#799 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 08:54 PM

Тази снимка беше преди на моя сайт и това си е моя Shan Hay Tszin Akvamarin !!!!Мой си е и на никой друг!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#800 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2009 - 10:52 PM

"Най-големия професионален развъдник"-предлага мопсчета целогодишно :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009:
Принципно никога до този момент не бях обръщала внимание на този сайт и в частност "развъдник"-(тази дума не е на мястото си според мен в случая)
Преди години когато са започвали дейноста си като новоизлюпени кинолози сигорно са спазвали елементарните изисквания за развъдник и развъдна дейност,но сега години по късно май са го обърнали тотално на комерсиализъм и печалбарство-ще се обоснова какво имам предвид:
-самата реклама на сайта гласи нещо което трудно може да се постигне ако се спазват правилата за развъдна дейност,или пък действително притежават толкоз много кучки та да "бълват мопсчета целогодишно"
-самия сайт не предлага каквато и да е информация за родителите на бебетата нито пък техни снимки-да не споменавам основния факт с който се съобразяват всички развъдчици-никъде не видях изнесена информация за участие в изложби нито резултати от такива-което всъшност е и водещо правило с което всеки кинолог- развъдчик се съобразява а именно изискването на минимум две оценки и то добри оценки от киноложки изложби преди дадено куче да се включи в развъдна-разплодна дейност!
-показана неква селска нива и кво това ли им е оградения 11декаров двор-еххххххоооооо това да не са ви овчарски кучета та да ги пуснете да търчат из нивите? :eg_033:
-честно казано до сега не бях виждала такова невероятно върхово бих казала постижение кучка от порода мопс да роди осем живи и здрави мопсчета които на всичкото отгоре да оцелеят-това просто не е реално!-съответно мопсчетата на тези снимки в сайта на "развъдника" най вероятно са събрани от две или повече кучила :ea_103:

Изобщо се чудя какво му е професионалното и какво е киноложкото развъждане на този "развъдник"
(Сори че правя такава класификация ама така като гледам май по ще им подхожда следната реклама-"Професионална ферма произвежда целогодишно мопсове на килограм"-качеството при нас не е водеща сила но за сметка на това ние винаги разполагаме с достатъчно мопсове за всеки вкус-макар и да се различават от стандарта.)
Ейййййййййй честно ви казвам до гуша ми е дошло от такива обяви в кибер пространството,ама и купувачите са си виновни-"искам мопс ама да е евтин"-алоуууууууууу ако породата беше лесна за селектиране и отглеждане и цената на малките щеше да е друга,но кученцата качествените чистопородни екземпляри са скъпи и се делят на три класа-ШОУ-ПЕТ и БРИЙД-като съответно кученце от клас ПЕТ-домашен любимец е с по ниска цена.Но хората това не ги интересува те са решили че искат мопс ама ако може тоя мопс и да е с цена близка до подаръка ще е най добре и естествено се насочват към точно тези обяви и какво става послееее
ОООооооооо Боже :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009: "мопса ми повръща-помагайте,мопса ми има алергия чеше се и му пада козината и аз взех да се чеша-помагайте,мопса ми е с кашлица- помагайте ,мопса ми е с ушна краста-помагайте,мопса ми получи растройство и има температура-помагайте и т.н и т.н и т.н-това са една малка част от примерите за които се сещам в момента-а защо се стига до там заради човешката глупост и невежество!
Гледам че въпросните собственици на сайта са осетили че са се поуляли малко в професионалното "развъждане"- производство на мопсове, та са си смъкнали някои от снимките на "хай куалити"качество мопсчета-хич даже да не им минава през "акъла"на тия профи развъждачи че кинолозите които се занимават вече години наред с тази порода-абе колко станаха годинките-11-12г?-та да не си мислят че хората не следят какво става-не само че следят но и ще вземат отношение по въпроса,защото хора като тези от магдаймънд и другите-така наречени "търгаши на животни" уронват престижа на българската кинология и в частност размиват и въвеждат в масово заблуждение представата на хората за порода мопс като цяло!

А за доказателство-не че нещо ама да не си помисли някой че ние тука само сплетничим и си говорим празни приказки и напразно клеветим хората ще кача и фрапиращи снимки на мопсове произведени точно от този развъдник-а качеството ли еееееееееее как то просто е "хай куалити"-явно са се усетили че това вече съвсем се разминава от стандарта та са ги свалили-да ама ние не сме ги забравили напротив водим си много точна и прецизна документация!
Силно се надявам че хората поне малко ще се вразумят някой ден,какво исках да кажа с тези думи-когато искам нещо но то е твърде скъпо и за момента аз не мога да си го позволя-не правя компромиси от рода на "абе ще си купя по евтино менте то така или иначе се доближава на оригинала"да ама аз не си купувам чанта или обувки а си купувам живо същество,или чакам търпеливо докато натрупам нужния ми капитал или се отказвам ако виждам че това което желая просто не е по силите ми и съм си поставила твърде високи такива.Елелментарно това са нещата от живота!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41