_- Akasha -_, в Jun 24 2009, 07:56 PM, написа:
Говорилня
Публикувано: 24 June 2009 - 10:24 PM
Публикувано: 25 June 2009 - 10:40 AM
md_baskervil, в Jun 24 2009, 11:24 PM, написа:
_- Akasha -_, в Jun 24 2009, 07:56 PM, написа:
Мерси много, за информацията, много ми беше полезна, аз вече се бях побуркала дали ми е дебело или нормално кученцето :)
Публикувано: 25 June 2009 - 12:21 PM
Обръщаме се към Вас за много сериозен съвет, и се надяваме всички които са компетентни по въпроса да помогнат.
Нашият Нерон-Тиберий вече е на три годинки и досега беше най-глезеното и гледано куче - пътуваше навсякъде с нас. Обаче нещата се променят необратимо и просто не знаем какмо да правим. Ние живеем в западната част на София и работата, колкото и да ни е натоварена винаги сме намирали време поне по три пъти на ден да се разхождаме с него.
От средата на юли обаче трябва да изместим бизнеса в източната част на града, което ще е много много трудно за нашите следобедни разходки. Отговорността в работата става още по-голяма. На всички, които споделяме приемат несериозно нашият проблем, но за нас това е много, много сериозно. Е ли възможно Неро да свикне с една дълга разходка сутрин и една вечер, докато се приберем, без това да му се отрази на психиката?! Той от 4 месечен не е пикнал или акнал другаде освен навън. Ужасно е когато 100% от хората казват "не може да зарежете кариери и бизнес заради едно куче", но ние изобщо не мислим така - той е част от семейството, той е наше дете и въпреки заетостта не можем да се разделим със него!!! Казват ни да му намерим гледач, но това е безумно, то за децата ни няма места в детските градини, камо ли някой да идва да ни гледа животинката. Както всички знаете Нерон никога и по никакъв повод не е бил лишан от грижи, внимание и каквото и да било друго, но ето че сега се налага да сменим ритъма. Лошото е, че нямаме баби и дядовци които да си седят вкъщи!
Молим Ви, дайте Вашите рационални идеи, как може да се справим във ситуацията без това да се отрази физически или психически на кучето. Спарки пекинеза беше свикнал преди години да излиза сутрин и вечер, но Неро е мопс!!! Знаем, че за много това не е проблем и ще се смеят. Благодарим Ви в аванс и чакаме отговори!
Публикувано: 25 June 2009 - 01:05 PM
neron tiberius, в Jun 25 2009, 10:21 AM, написа:
Обръщаме се към Вас за много сериозен съвет, и се надяваме всички които са компетентни по въпроса да помогнат.
Нашият Нерон-Тиберий вече е на три годинки и досега беше най-глезеното и гледано куче - пътуваше навсякъде с нас. Обаче нещата се променят необратимо и просто не знаем какмо да правим. Ние живеем в западната част на София и работата, колкото и да ни е натоварена винаги сме намирали време поне по три пъти на ден да се разхождаме с него.
От средата на юли обаче трябва да изместим бизнеса в източната част на града, което ще е много много трудно за нашите следобедни разходки. Отговорността в работата става още по-голяма. На всички, които споделяме приемат несериозно нашият проблем, но за нас това е много, много сериозно. Е ли възможно Неро да свикне с една дълга разходка сутрин и една вечер, докато се приберем, без това да му се отрази на психиката?! Той от 4 месечен не е пикнал или акнал другаде освен навън. Ужасно е когато 100% от хората казват "не може да зарежете кариери и бизнес заради едно куче", но ние изобщо не мислим така - той е част от семейството, той е наше дете и въпреки заетостта не можем да се разделим със него!!! Казват ни да му намерим гледач, но това е безумно, то за децата ни няма места в детските градини, камо ли някой да идва да ни гледа животинката. Както всички знаете Нерон никога и по никакъв повод не е бил лишан от грижи, внимание и каквото и да било друго, но ето че сега се налага да сменим ритъма. Лошото е, че нямаме баби и дядовци които да си седят вкъщи!
Молим Ви, дайте Вашите рационални идеи, как може да се справим във ситуацията без това да се отрази физически или психически на кучето. Спарки пекинеза беше свикнал преди години да излиза сутрин и вечер, но Неро е мопс!!! Знаем, че за много това не е проблем и ще се смеят. Благодарим Ви в аванс и чакаме отговори!
Публикувано: 25 June 2009 - 02:09 PM

Публикувано: 25 June 2009 - 04:17 PM
Публикувано: 26 June 2009 - 08:01 AM
Публикувано: 26 June 2009 - 08:26 PM

Всичко ще бъде наред не се притеснявайте,момчето ще свикне и на две разходки.Важното вие си го знаете, вечер като се върнете от работа глезете Неро(не че не го правите

Публикувано: 26 June 2009 - 09:13 PM
neron tiberius, в Jun 26 2009, 07:01 AM, написа:
Публикувано: 26 June 2009 - 09:59 PM
Хора за по малко от ден той ни показа, че знае какво се случва и се държи като разумен човек. Той знае! Не е истина просто!!!! Повече думи са излишни. Много Ви благодарим за съпричасността. Благодарим Ви.
Благодарим ти Нерончо, че си толкова умен - не можем без теб Дон-Балон! Обичаме те!
Светла и Митко
Публикувано: 27 June 2009 - 03:37 PM

Публикувано: 27 June 2009 - 04:39 PM
Моля някой от вас ако има бебчета на 2-3 месеца да ми пише ЛС с малко повече информация за град, цени и т.н.

Публикувано: 28 June 2009 - 08:37 PM
http://www.dalavera....zvadnik-za-mops
Публикувано: 28 June 2009 - 08:41 PM
md_baskervil, в Jun 28 2009, 06:37 PM, написа:
Бясна съм ,възмутена съм от тази мошеница ,не стига че лъже хора ,направете си извода колко и голям и професионален развъдник ,та че не може да покаже снимка на нито едно нейно куче ,не само снимката на моя Рино открадна ,а и от друг Словашки развъдник им свила снимката на бебета ,ще го намеря и ще Ви покажа от къде открадна и тази снимка ,крадла!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано: 28 June 2009 - 08:45 PM
svetamops, в Jun 28 2009, 07:41 PM, написа:
md_baskervil, в Jun 28 2009, 06:37 PM, написа:
Бясна съм ,възмутена съм от тази мошеница ,не стига че лъже хора ,направете си извода колко и голям и професионален развъдник ,та че не може да покаже снимка на нито едно нейно куче ,не само снимката на моя Рино открадна ,а и от друг Словашки развъдник им свила снимката на бебета ,ще го намеря и ще Ви покажа от къде открадна и тази снимка ,крадла!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вижте сами откъде свила другата снимка!
http://www.geocities...ps-english.html
Публикувано: 28 June 2009 - 10:52 PM

Принципно никога до този момент не бях обръщала внимание на този сайт и в частност "развъдник"-(тази дума не е на мястото си според мен в случая)
Преди години когато са започвали дейноста си като новоизлюпени кинолози сигорно са спазвали елементарните изисквания за развъдник и развъдна дейност,но сега години по късно май са го обърнали тотално на комерсиализъм и печалбарство-ще се обоснова какво имам предвид:
-самата реклама на сайта гласи нещо което трудно може да се постигне ако се спазват правилата за развъдна дейност,или пък действително притежават толкоз много кучки та да "бълват мопсчета целогодишно"
-самия сайт не предлага каквато и да е информация за родителите на бебетата нито пък техни снимки-да не споменавам основния факт с който се съобразяват всички развъдчици-никъде не видях изнесена информация за участие в изложби нито резултати от такива-което всъшност е и водещо правило с което всеки кинолог- развъдчик се съобразява а именно изискването на минимум две оценки и то добри оценки от киноложки изложби преди дадено куче да се включи в развъдна-разплодна дейност!
-показана неква селска нива и кво това ли им е оградения 11декаров двор-еххххххоооооо това да не са ви овчарски кучета та да ги пуснете да търчат из нивите?

-честно казано до сега не бях виждала такова невероятно върхово бих казала постижение кучка от порода мопс да роди осем живи и здрави мопсчета които на всичкото отгоре да оцелеят-това просто не е реално!-съответно мопсчетата на тези снимки в сайта на "развъдника" най вероятно са събрани от две или повече кучила

Изобщо се чудя какво му е професионалното и какво е киноложкото развъждане на този "развъдник"
(Сори че правя такава класификация ама така като гледам май по ще им подхожда следната реклама-"Професионална ферма произвежда целогодишно мопсове на килограм"-качеството при нас не е водеща сила но за сметка на това ние винаги разполагаме с достатъчно мопсове за всеки вкус-макар и да се различават от стандарта.)
Ейййййййййй честно ви казвам до гуша ми е дошло от такива обяви в кибер пространството,ама и купувачите са си виновни-"искам мопс ама да е евтин"-алоуууууууууу ако породата беше лесна за селектиране и отглеждане и цената на малките щеше да е друга,но кученцата качествените чистопородни екземпляри са скъпи и се делят на три класа-ШОУ-ПЕТ и БРИЙД-като съответно кученце от клас ПЕТ-домашен любимец е с по ниска цена.Но хората това не ги интересува те са решили че искат мопс ама ако може тоя мопс и да е с цена близка до подаръка ще е най добре и естествено се насочват към точно тези обяви и какво става послееее
ОООооооооо Боже

Гледам че въпросните собственици на сайта са осетили че са се поуляли малко в професионалното "развъждане"- производство на мопсове, та са си смъкнали някои от снимките на "хай куалити"качество мопсчета-хич даже да не им минава през "акъла"на тия профи развъждачи че кинолозите които се занимават вече години наред с тази порода-абе колко станаха годинките-11-12г?-та да не си мислят че хората не следят какво става-не само че следят но и ще вземат отношение по въпроса,защото хора като тези от магдаймънд и другите-така наречени "търгаши на животни" уронват престижа на българската кинология и в частност размиват и въвеждат в масово заблуждение представата на хората за порода мопс като цяло!
А за доказателство-не че нещо ама да не си помисли някой че ние тука само сплетничим и си говорим празни приказки и напразно клеветим хората ще кача и фрапиращи снимки на мопсове произведени точно от този развъдник-а качеството ли еееееееееее как то просто е "хай куалити"-явно са се усетили че това вече съвсем се разминава от стандарта та са ги свалили-да ама ние не сме ги забравили напротив водим си много точна и прецизна документация!
Силно се надявам че хората поне малко ще се вразумят някой ден,какво исках да кажа с тези думи-когато искам нещо но то е твърде скъпо и за момента аз не мога да си го позволя-не правя компромиси от рода на "абе ще си купя по евтино менте то така или иначе се доближава на оригинала"да ама аз не си купувам чанта или обувки а си купувам живо същество,или чакам търпеливо докато натрупам нужния ми капитал или се отказвам ако виждам че това което желая просто не е по силите ми и съм си поставила твърде високи такива.Елелментарно това са нещата от живота!