Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#821 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2009 - 05:45 PM

Показване на мнениетоdesidesi, в Jul 5 2009, 06:22 PM, написа:

никои нейска да ми подари костенурка ;(;((;(;(;(;(;( :tb_108: :tb_108: :tb_108: :dh_188: :dh_188:

объркал си рейса пич
User's Signature

Качена снимка

#822 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 10:15 AM

Аз пак малко да вдигна темата за ревюто че наближава!
Който има желание да вземе участие със своя любимец може да се обърне към организатора! :smile:

http://forum.dog.bg/...showtopic=26635
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#823 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2009 - 10:47 AM

Здрасти на всички стопани на тези прекрасни кученца от породата мопс :rc_036: От много отдавна следя вашия форум.Разглеждам го всеки ден и научавам много полезни неща от всички вас.Мопсчетата ви са очарователни.Аз също имам мопс, казва се Айк и е на годинка.Не съм ви писала досега,защото вашия форум е клубен а маето мопсче не е от развъдник.Аз също съм от тези, които направиха тази грешка и не се поинтересуваха, от къде е по-добре да се вземе кученце.И след, като го взех започнах да изчитам всичко по този въпрос.Но слава Богу, да не казвам голяма дума, не е много болнав.Разминахме се само с демодекоза, което не е малко но е единствено(да чукна на дърво).Мисля да си взема още едно мопсче, по-нататък ,което задължително ще от развъдник.Но да не си помислите,че мисля да ги развъждам!В никакъв случай не бих си го позволила, уважавам вашия труд и борбата ви да запазите тази порода чиста.А това наистина си е борба с тези търговци на кучета,зоомагазините и какво ли още няма.Дълго се колебаех дали да ви пиша,но виждам,че сте готини хора а и сте по-компетентни от сайта в които пиша и се надявам да ми помагате ако имам нужда :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#824 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 12:17 PM

Показване на мнениетоradoslava, в Jul 7 2009, 08:47 AM, написа:

Здрасти на всички стопани на тези прекрасни кученца от породата мопс :rc_036: От много отдавна следя вашия форум.Разглеждам го всеки ден и научавам много полезни неща от всички вас.Мопсчетата ви са очарователни.Аз също имам мопс, казва се Айк и е на годинка.Не съм ви писала досега,защото вашия форум е клубен а маето мопсче не е от развъдник.Аз също съм от тези, които направиха тази грешка и не се поинтересуваха, от къде е по-добре да се вземе кученце.И след, като го взех започнах да изчитам всичко по този въпрос.Но слава Богу, да не казвам голяма дума, не е много болнав.Разминахме се само с демодекоза, което не е малко но е единствено(да чукна на дърво).Мисля да си взема още едно мопсче, по-нататък ,което задължително ще от развъдник.Но да не си помислите,че мисля да ги развъждам!В никакъв случай не бих си го позволила, уважавам вашия труд и борбата ви да запазите тази порода чиста.А това наистина си е борба с тези търговци на кучета,зоомагазините и какво ли още няма.Дълго се колебаех дали да ви пиша,но виждам,че сте готини хора а и сте по-компетентни от сайта в които пиша и се надявам да ми помагате ако имам нужда :md_064:

Добре дошла при нас , и винаги съм насреща по всяко време на денонощието. :zz_224: :zz_223: :zz_224:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#825 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 12:26 PM

Добре дошли Ради и Айк :re_037:
Лично аз се радвам за оценката която давате за този форум :rc_036: Радвам се също че тук намирате полезнао инфо което може да ви бъде от полза в отглеждането на вашето мопсче!А най-много се радвам за факта че сте осъзнали каквa грешка сте допуснали при избора си на любимец-просто за съжаление доста хора в желанието си да имат мопсче или друга желана екзотична порода кученце вземат решения доста прибързани и необмислени просто защото и голяма част не са добrе инфoрмирани,но това което ме радва лично мен е факта че сте осъзнали прибързаната и донякъде необмислена постъпка,но пък сега си имате едно четирикрако същество което съм сигорна че ви следва на всякъде а и вие не можете дори и час без него :smile:
Радвам се и за желанието и смелоста ви да си вземете още едно мопсче което да е с доказан произход! :wd_043:
Разкажете повече за малкия вагабонтин,какви пакости прави,какви вредни навици си е създал!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#826 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 02:40 PM

Показване на мнениетоradoslava, в Jul 7 2009, 09:47 AM, написа:

Привет Ради!Добре дошла при нас.Дано ти бъдем полезни и бъди сигурна,че с каквото можем ще ти помогнемТи си една от малкото които са осъзнали какво е то кинелогия.Що се отнася до грешката да си вземеш неродословно кученце мога да кажа само ,че човек се учи от грешките си.Бедните животни без известен произход не са виновни, че са се появили на този свят .Така,че обичай си своя Айк.Чудесно е,че искаш и мопс с доказан произход.Когато решиш да го сториш ние ще ти помогнем.Наистина борбата ни с борси,зоомагазини и разни там развъждачи е голяма и ще продължи дълго докато в България няма закон който да ги спре и да защити нас кинелозите,които влагаме много средства , безсънни нощти и много любов. Наистина форума е клубен,но под названието "БКК мопс "пише "Мопс и приятели". Така,че още веднъж добре дошла. :re_037:
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#827 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2009 - 04:53 PM

:rc_036: Много се радвам,че ни приехте така радушно.Наистина много малко хора се интересуват преди да си вземат кученце и осъзнават грешката, след като се разболее,но няма начин вече взели са го и ще си го гледат.Но и другото за което ме е яд, е че и след като се поинтересуват пак не схващат същността на проблема.Аз писах в един друг сайт за това какво правят развъдчиците и легитимните развъдници,защо е по-добре да дадеш повече пари,как по-евтиното излиза по-скъпо,за какво се борят хората,които пазят породата и че те не правят пари от това, не се интересуват от търговията,но никои не ме разбра борех се с вятърни мелници,помислиха,че се заяждам.Просто исках да помогна,но както и да е.Да разкажа малко за моя Айки.Той е много послушен мопс,по цял ден спинка, когато ни няма,но приберем ли се настава голяма радост и игра.Имаме и котка,но тя нещо не го харесва и ме е страх да ги събирам двамата,но добре че имаме повечко стай и всеки си има нужното пространство.Айки си го гледаме, като детенце,всичко даваме да е добре.Но той се отплаща с много любов.Вредни навици няма освен да ми гризе чехлите ,когато ги набара и не ме слуша особенно много, когато му се карам.Тук в Бургас,също си правим и срещи,даже си имаме едно родословно мосче Джеронимо,което за съжаление не съм виждала на живо,само от снимките от срещата и от стопанката му с която си пишем,но е голям дундьо.Това е засега.Много целувки на вашите красавци и красавици да са ви живи и здрави. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#828 Потребителят е офлайн   _yo_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 11:19 PM

Здравейте и от нас.
Аз съм Йоана, а моето малко мопсче се казва Джеки (името дойде от една закачка :ab_041: ).
Искам да ви поздравя за прекрасният форум. Аз лично научих много неща за отглеждането на тази чудесна порода кучета.
По-натам ще пусна и снимки, за да видите малкия красавец. :af_089: :db_046: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#829 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 09 July 2009 - 11:08 AM

Разбрах за изложбата в Шкорпиловци- Хубава жена 6, ако сте се записали,няма ли после да наминете към Варна? Толкова е близо :md_064:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#830 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 July 2009 - 01:55 PM

Здравейте отново.Искам да споделя с вас злощастната ни случка днес сутринта.Обикновенно сутрин се събираме на площадката с два голдъна.Кученцата много се разбират и си играят.Появи се една жена с кучето си,лайка от което мен лично ме е страх, защото е непредсказуемо.Стопанката му също знае това,но въпреки всичко го пусна с думите "Ще го пусна да си свърши работата и го прибирам.Но ако решиш да си играеш да не хапеш ей!"Аз съответно хванах Айк за нагръдника.Кучето си свърши работата и се заигра с голдъните.Моя откачи,много му се играеше и изведнъж се отскубна и отиде при тях.Аз веднага станах да го хвана но беше късно,голямото куче вече беше хванало за варата моя Айк :ud_009: Изживях страхотен шок.Айк скимтеше,жената успя някак си да дръпне звяра си.Веднага го вдигнах,той милия трепереше.Привидно нямаше поражения,но когато се прибрах забелязах на врата и под ухото кръв.Закарах го на вет. и сега сме на антибиотици.Иначе е добре играе си яде.Притеснена съм сега как ще се държи с другите кучета,дали ще е плашлив.Неискам да е така,искам да си играе спокойно с тях и да не се притеснявам аз че ще го нападнат.Нападат го за 3-ти път,предните 2 слава Богу не бяха сериозни,но днес беше нещо ужасно :dh_188: Мили приятели пазате много свойте кученца,защото страват страшни неща.Аз повече незнам дали ще се престраша да го пусна да си играе някога :rg_057:
User's Signature

Качена снимка

#831 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2009 - 04:18 PM

Показване на мнениетоradoslava, в Jul 9 2009, 02:55 PM, написа:

Здравейте отново.Искам да споделя с вас злощастната ни случка днес сутринта.Обикновенно сутрин се събираме на площадката с два голдъна.Кученцата много се разбират и си играят.Появи се една жена с кучето си,лайка от което мен лично ме е страх, защото е непредсказуемо.Стопанката му също знае това,но въпреки всичко го пусна с думите "Ще го пусна да си свърши работата и го прибирам.Но ако решиш да си играеш да не хапеш ей!"Аз съответно хванах Айк за нагръдника.Кучето си свърши работата и се заигра с голдъните.Моя откачи,много му се играеше и изведнъж се отскубна и отиде при тях.Аз веднага станах да го хвана но беше късно,голямото куче вече беше хванало за варата моя Айк :ud_009: Изживях страхотен шок.Айк скимтеше,жената успя някак си да дръпне звяра си.Веднага го вдигнах,той милия трепереше.Привидно нямаше поражения,но когато се прибрах забелязах на врата и под ухото кръв.Закарах го на вет. и сега сме на антибиотици.Иначе е добре играе си яде.Притеснена съм сега как ще се държи с другите кучета,дали ще е плашлив.Неискам да е така,искам да си играе спокойно с тях и да не се притеснявам аз че ще го нападнат.Нападат го за 3-ти път,предните 2 слава Богу не бяха сериозни,но днес беше нещо ужасно :dh_188: Мили приятели пазате много свойте кученца,защото страват страшни неща.Аз повече незнам дали ще се престраша да го пусна да си играе някога :rg_057:

Здрасти,да аз четох за твоя случай и в другия форум.Много тъпа постъпка от страна на другата жена.Станала си жертва на един всекидневен тормоз за повечето хора които разхождат своите кучета.На нас ни предстои след 5 дена 1-вото излизане и направо незнам...Мисля да не пускам Арчи никога без повод...по закон даже си е задължително с повод,ама на,хората с големи и несоциализирани кучета не ги интересува.Пази сладура,само това мога да те посъветвам,и дано да няма сериозни последствия за Айк.

П.С.ние имаме и бебе хъски,което не живее заедно с Арчи,но често ги събираме заедно.Като цяло си играят,но определено си личи кой е по-големия и силния.За сега Арчи се размина с едно леко захапване по опашката.ама и той си го заслужи :ab_041: за напред не знам как ще е по разходките
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#832 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 July 2009 - 04:42 PM

Много ще внимавам вече,аз и до сега съм внимавала но...Просто е толкова щастлив, когато е отвързан и си играе с неговите приятели,даже се бъзикаме че той е "мини голдън".Играят си по два часа.Но вече незнам,едва ли ще мине скоро стреса и моя и неговия,за да го пусна свободен. :dog: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#833 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 July 2009 - 04:56 PM

Показване на мнениетоradoslava, в Jul 9 2009, 12:55 PM, написа:

Много е неприятно това което ти се е случило.За съжаление сме свидетели често на такива случки.Хората с по едри кучета като ,че ли имат някакво самочувствие и напук си пускат кучетата.А тази жена,не знам като,че ли нейното куче ако не е пуснато няма да си свърши работата.Все пак по дребните кучета трябва да се пазят добре и да се пускат на подходящи места,защото не се знае от къде какво може да изскочи.Дано твоя Айк бързо забрави тази случка и да не е стресиран.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#834 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 09 July 2009 - 10:23 PM

Показване на мнениетоmd_baskervil, в Jul 9 2009, 02:56 PM, написа:

Показване на мнениетоradoslava, в Jul 9 2009, 12:55 PM, написа:

Много е неприятно това което ти се е случило.За съжаление сме свидетели често на такива случки.Хората с по едри кучета като ,че ли имат някакво самочувствие и напук си пускат кучетата.А тази жена,не знам като,че ли нейното куче ако не е пуснато няма да си свърши работата.Все пак по дребните кучета трябва да се пазят добре и да се пускат на подходящи места,защото не се знае от къде какво може да изскочи.Дано твоя Айк бързо забрави тази случка и да не е стресиран.

Някой много едри породи пък са 200% без абсолютно никаква агресия и не се интересуват от кучета въобще../Ирландски вълкодав/ и знаеки това са ми много смешни тия стопани на дребни кучета,където изпадат в истерии и нечленоразделни звуци....само като ги подминаваме с или без повод на поляната или път.Най ми са "хубавки" тия дето в това време се спират привлечени от крясъците на ония ,,,,,които очокват как големите кучета щели да изядат малките и апетитно назообикалят за зрелище ....и си тръгват разочаровени...Ако аз не проговоря със стопаните на другите,кучетата ми не ги и поглеждат даже.За тях аз съм най -важното в живота им и само следят всяка моя реакция за всичко аз като мина тежко и надуто и те ме имитират...
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#835 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2009 - 12:28 AM

Е ,Конан така е ,но не всички имат като твоите кучета и разбирания.Предполагам е до генетика на породата и на възпитание.Не се обиждай пък ти ,момичето е съвсем разбираемо притеснено.Аз както знаеш имам померан и на мен не ми е никак приятно да се разхождат около него овчарки,питбули и подобни плашещи породи.Може и да не са страшни по характер,но са доста респектиращи с вида си.
Съжалявам за това ,което се е случило с кученцето ти,принципно не е допустимо да се разхождат кучета пуснати на обществени места,минават не само дребни породи ,но и малки деца.Затова са измислени нашийници,нагръдници,поводи,намордници...това не е инквизиция,а нормални животински(кучешки) аксесоари тъй да ги наречем.
Не е много хуманно така се мисли спрямо хората и по-дребните животни.Щом имаш животно трябва да си готов за всичко свързано с поведението му ,....то важи и за стопанина де :ab_041:
Дано не се стресира мъника и да си запази приятелството с голдънчетата.
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 10 July 2009 - 10:24 AM

:rc_036: Нормално е, нас стопаните с малки кучовци да ни е страх от големите.Ако едно голямо куче ,захапе по-макото и едно малко захапе голямото,кое ще има повече поражения?Ние затова сме на антибиотик сега.Много харесвам големите породи,наистина са красиви,но все пак внасят голям респект.Би трябвало стопаните на кучета, които проявяват агресия,да ги държат на повод и да не ги пускат да си играят с други.Страшното в случая е че повечето знаят какви са им кучетата(агресивни) и ги пускат,да се покажат ли, незнам.Хората са виновни не кучетата им. А Айки е добре,не е стресиран, днес се разхождахме с двата голдъна,доидоха и една женска питбулка и едно шитцу.Всичко беше наред радваше им се и не личеше да го е страх.Но този път всички бяха на повод.Надявам се вече да не ни се случват такива инциденти.
User's Signature

Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2009 - 10:35 AM

акселът е по същия начин - от малък си играе с големи кучета и няма страх от тях. това обаче не означава, че те ще са добронамерени към него както беше с един тъп далматинец, който го хвана така за врата. за щастие нищо му нямаше, но сега ако някое куче тръгне да го души по врата целенасочено мъжкарят аксел веднага се проявява и му скача ядосан - поне има характер. имало е случай едно хъски така да го хапе и се наложи хъскито да изяде ритник в муцуната, за да пусне, та акселът искаше да се връща да го хапе - абе лудница. общо взето като видиш такова куче и не си сигурна, със сигурност го връзвай, а не да го държиш, както и да не го вдигаш, за да не ги предизвикваш повече. но като цяло се случват такива неща много често, тъй като мопс са супер добри и доверчиви и си мислят, че всички им мислят само доброто. също така и не познават кои стопани на кучета са комплексари.
User's Signature

Качена снимка

#838 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 July 2009 - 02:49 PM

Искам да ви разкажа една ужасна история!Един мой познат си беше взел коте от улицата преди няколко месеца.Гледаше си го горе долу задоволително,макар и никога да не я беше водил на вет.Всички много си я глезеха,всеки я харесваше.Беше много сладка и мила,все се гушкаше в някой.Имаше си тоалетна и купички за храна и вода.Вчера разбирам следното ужасно нещо-този същия човек живее на 4-тия етаж на блок.Сутринта намерил ако в мивката (съответно на котката) и дирекно я хванал за врата и я пуснал през терасата!!!!За бога,през терасата!Изхвърлил горкото животинче,без даже да се замисли!Какъв изрод трбява да си?Аз естествено го нахоках адски много,но какво да обясниш на такъв човек.Даже ми се изсмя!Сега дори не знам дали е живо котето.Казваше се Фета.Направо не знам...нямам думи!
User's Signature

Качена снимка

#839 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 03:39 PM

това в каква връзка ни го казваш?
User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 04:24 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jul 11 2009, 01:49 PM, написа:

Искам да ви разкажа една ужасна история!Един мой познат си беше взел коте от улицата преди няколко месеца.Гледаше си го горе долу задоволително,макар и никога да не я беше водил на вет.Всички много си я глезеха,всеки я харесваше.Беше много сладка и мила,все се гушкаше в някой.Имаше си тоалетна и купички за храна и вода.Вчера разбирам следното ужасно нещо-този същия човек живее на 4-тия етаж на блок.Сутринта намерил ако в мивката (съответно на котката) и дирекно я хванал за врата и я пуснал през терасата!!!!За бога,през терасата!Изхвърлил горкото животинче,без даже да се замисли!Какъв изрод трбява да си?Аз естествено го нахоках адски много,но какво да обясниш на такъв човек.Даже ми се изсмя!Сега дори не знам дали е живо котето.Казваше се Фета.Направо не знам...нямам думи!
Има хора,които не трябва да гледат животни.Не всеки може да разбере и обича животно,но господ гледа и всеки който се отнася зле с бедните животни ще си получи наказанието.Те са създадени да живеят сред нас хората и ние трябва да ги обичаме и се отнасяме с тях както подобава.
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема