Заплождане,бременност и раждане при чау-чау
Публикувано: 26 September 2008 - 09:19 PM
за мое учудване моето диване стоя изключително мирна :o.направо не можех да си позная кучето.дори въртеше опашка доволна и само ме пръскаше с нея ;D.козината и е приказно мека,ухаеща и бухнала.
днес купихме и фронтлай и след някой и друг ден ще се обезпаразитим и външно.
Публикувано: 10 October 2008 - 09:22 PM
ама беше веселба.това е Тайра.качваше се по главите на всички и не се даваше на никой,макар и най малка :P
Публикувано: 13 October 2008 - 12:05 PM
Публикувано: 13 October 2008 - 05:50 PM
Публикувано: 13 October 2008 - 08:01 PM
"Когато настъпва време за окучване, но животното не е оплодено, то започва упорито да прави леговище за себе си и за потомството. През този период кучката рязко реагира на пронизителни, пищящи звуци, наподобяващи гласове на кученца-дори започва да търси малките. Понякога тази "неосъществена" майка събира под себе си всякакви играчки, облизва ги и се опитва да ги храни. Млечните й жлези набъбват и дори е възможно да отделят количество мляко." Това е било и при Джеси като лъжлива бременност.
"Вниманието на тези кучки /с прекомерно развит майчински инстинкт/ през периода на разгонване трябва да се разсейва от подобни "игри" ЧРЕЗ физическо натоварване и дълги походи, които да довеждат до умора. В храната се намалява количеството на млякото и другите течни продукти, трябва да се намали и калоричността на дажбите. По съвет на ветеринарен лекар се провежда и лека хормонална терапия."
Слагат дори инжекция да се стопира разгонването, този път може да не е така. За мен е много крайно да се направи стерилизация на животинката. Дано да сте с лек преход, ние ще чакаме.
Публикувано: 14 October 2008 - 12:17 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 08:19 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 10:22 AM
NELvit, какво става с Джеси, следите ли я да не направи отново фалшива бременност, ще е лошо за нея. Дано минете този път спокойно,целувки и късмет!!! :kuchence:
Публикувано: 21 October 2008 - 01:03 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 03:26 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 03:36 PM
Някой купувал ли е от тези кучешките гащички,какво представляват изобщо? Аз и слагам на моята ама такива обикновени боксерки с една дупка на опашката ;D много са удобни и и пасват идеално,лепя в най-тежките дни и по една ежедневна превръзка и всичко е точно :izcherven: сменяме я през няколко часа и така няма и следа от кръв нито по дивана където се качва,нито по пода.

Публикувано: 21 October 2008 - 03:50 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 08:18 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 October 2008 - 08:23 PM