Мопсоизложби
Публикувано: 25 November 2008 - 08:45 PM
Axel mops и аз така мисля,ама все ме критикуват,че са ми дебелички мопситата,а аз така си ги харесвам. :yahoo: :P
Публикувано: 25 November 2008 - 11:25 PM
Публикувано: 26 November 2008 - 12:05 AM
Аз не съм съгласна ,че в България мопсовете са "наднормени".Напротив напълно в стандарта са.
Публикувано: 26 November 2008 - 01:19 AM
Цитат
Г-н Генчев и аз до скоро се опитвах да спазвам и се съобразявам стриктно с прословутия FCI стандарт според който идеалните кг са от-6.3кг до-8.1кг-това го спазвах до скоро но при едно от явяванията си на изложба имахме
честа да ни съди съдия известен с това че цитирам-има навика да отсвирва дебели мопсове та да ви споделя какво каза той когато се явихме на сравнението за BOB-обърна се към мен с думите този мопс трябва да качи поне половин килограм!На тази същата изложба моето куче тежеше 8.5кг и изглеждаше недохранено,от тогава до сега изминаха няколко месеца сега моето куче тежи 9.5кг и определено не само българските съдии а и чуждестраните като Македонци,Сърби Чехи и не на последно място Австрйци и Италианци го оценят положително,но тази ситуация не е само при мен,както предолагам сте изчели и сте видели снимки на всички титуловани Български мопсчета, да не кажа всички но почти всички си имат някое килце отгоре но това не им пречи да бъдат харесвани не само от Български но и от чеждестрани съдии,както в България така и извън нея!
Апропо споменахте за Русия да не би да искате да ми кажете че там съдиите си носят кантар на изложбата и теглят всяко едно куче-това ако говорим за килограмите,а ако имате нещо друго в предвид моля да се обосновите!
Всеки един изложбен екземпляр от порода Мопс носи в себе си заряд от гордост,каризма и уникалност но този заряд трябва да бъде показан а за това в голяма степен има грижата добрият хендлер!
А по въпроса с наднормените кучета наскоро лично аз имах разпра насред изложба на вселуслушание с една Рускиня-не ми се пише отново върнете се назад и сам прочетете-жалко че не снимах нейния екземпляр който беше шампион на Русия на 3години и изглеждаше така сякъш пред мен стои куче на 4ри месеца :rolleyes: :- познайте какво стана.В ринга ни съди Френски съдия а не Български-ами трябва да ви разочаровам кучето което беше уж най стандартно напусна ринга първо и изобщо не стигна до сравнение.Колкото и страно да ви звучи всички Руски мопсове идват на изложбите в България с надеждата че видиш ли понеже си плащат в евро и са много ще си вземат хубавите оценки и титли :- :huh:ДА АМА НЕ още повече колкото и страно да ви звучи нашите Мопсчета успяват да изпъкнат пред чуждестраните точно с това че се открояват от булшинството в смисъл мопс като всички останали но все пак по свой начин уникални и различни от другите!
Изказвам мое лично мнение като не заангажирам никого с него, не очаквам и подкрепа на мнението си защото не се нуждая от такава но ще се радвам и ще ми бъде интересно ако и други притежатели на -Наднормени изложбени кучета от нашата порода споделят мнението си в темата!
П.п Извинете но осъзнавате ли че с това си изказване директно подценявате и обиждате Българските съдии и поставяте под съмнение тахната компетентност?
Апропо ранга на кои страни имате предвид?
Публикувано: 26 November 2008 - 01:23 AM
Това май нещо ми обягна,не го схванах?
Понеже сте написали че сте се занимавали с не един а сняколко кучета от нашата порода-виждам че сте писали в множествено число- искам да ви помоля ако разполагате със снимки на вашите стандартни екземпляри мисля че би било хубаво да ги споделите с нас,ако желаете естествено!
И последно да вметна че Мопсовете в Германи Австрия и Холандия изглеждат и са по различен тип от тези във Франция Белгия и Италия,България вече я обсъдих.
А за Америка изобщо не ща и да говоря-те там са си (башка) :rolleyes:
Публикувано: 26 November 2008 - 08:49 AM
Цитат
А за Америка изобщо не ща и да говоря-те там са си (башка) :rolleyes:
Имаш ли снимки на "различни" мопсове от тези държави и континенти, защото в щатите ми се видяха напълно като нашите :rolleyes:
Публикувано: 26 November 2008 - 10:08 AM
================================================================
Истината е,че нашите -говоря българските,които са родени тук се харесват много и от чуждестранните съдии.Един съдия ми каза,че нашите мопсове си имат специфично излъчване, никой не ми е казал,че българските мопсове са дебели.Има дебели,но те са побългарени. ;D
Публикувано: 26 November 2008 - 10:28 AM
Аксо за съжаление не разполагам със снимков материал който на 100% да потвърждава това което твърдя всичко съм го видяла с очите си,за съжаление колкото пъти тръгна по изложби да снимам кучета ми се изсипва един тон пумия на главата-Тези които ме познават по отблизо знаят къде е проблема и за съжаление за сега нямам решение.Последната изложба на която успях да направя няколко снимки беше тази в Дортмунд която се проведе от 17до19 октомври,за съжаление успях да снимам само Брюкселски грифони и Руски овчарки :'(
Ще се опитам март месец да направя снимки на немски и холандски екземпляри!
Публикувано: 27 November 2008 - 11:08 PM
Публикувано: 01 December 2008 - 03:05 PM
След CACIB изложбата, на същото място ще се проведе Парад на Шампионите.
© BRFK.ORG 2007. All rights reserved.
sinowa design - web studio and advertisement
Публикувано: 02 December 2008 - 09:02 PM
Цитат
Диляне не агитка а цял отбор ще се зберем ;D,понеже е последна изложба за сезона мисля че ще е много хубаво да се повеселим всички заедно,ако желаете може всеки да донесе по нещо малко например като бонбони,сладки,или соленки,ето ти и повод-ти ще дебютираш а Грег прави една година по ринговете и мисля да почерпя по този повод а и момчето си го заслужава,както и всички останали мопсита и мопсостопани ;)Какво ще кажете за щурата ми идея?
Ако ще има нападки от сорта че отиваме на изложба а не да се черпим моля отправяйте ги на лични!
Публикувано: 02 December 2008 - 11:08 PM
Публикувано: 07 December 2008 - 10:32 AM
Публикувано: 07 December 2008 - 12:32 PM
Цитат
Браво и честито на мопсоразвъдчиците, мопсородителите и най-много на хубавците-герои! Не съм се и съмнявал във вашия успех!
Публикувано: 07 December 2008 - 02:03 PM
Първо поляхме Биса на бебето френчи на Марияна от предната изложба :->)после заслужено поляхме и последвалите успехи на мопсо групата на тази изложба,нашето бебе братче Ернесто се представи в ринга с перфектна ринг дресура,след което на конкурса за Бис Бебе се класира на 3-то място-Честито,после и Амира на Светла се представи перфектно в ринга и й бе отсъдена Отлична оценка-Честито,след това на Марги женките отнесоха Цацибите както следва-Туинки взе ЦАЦ и ЦАЦИБ а Орнела й стана подгласничка с ЦАЦ и РЦАЦБ-Честито,При мъжките- на Светла Конова Рино и Ред грабнаха както следва Ред- ЦАЦ,ЦАЦИБ Рино стана подгласник на Ред с ЦАЦ и РЦАЦИБ а после на сравнението за БОБ се състезаваха Ред и Грегъри като Ред грабна БОБА-Честито,а наш Гиги взе оценка Бест Джуниър и малко по късно в съперничество с джуниърите от другите породи му бе присъден приза БИС Джуниър-само да вметна че купата на Гиги още мирише на шампанско и кучешка храна ;D,на конкурса за Развъдна група Марги & деца в съперничество със сладките йоркита отнесоха купата като куцо пиле домат :->)
Пожелавам на цялото мопсо съсловие до година още по големи успехи както по българските така и по чуждестраните рингове! :->)
Публикувано: 07 December 2008 - 02:19 PM
Аз ще кача тези които събрах от другия форум за изложбите, ама май само мъже са снимали та има само крака и дупета на снимките и тук там някой мопс излезнал на цяло ;D!