Dog.bg Форуми : Съдейства ли форума на дог.бг при продажбата на кучета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съдейства ли форума на дог.бг при продажбата на кучета?

#181 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 09:16 PM

Здрвейте,
1. ако ще говорите зад гърба ми го правете както трябва!
2. какъв Ви е проблема?
Че съм сложил в профила си линк към стандарта на Дог от Бордо ли?Ами няма да махна линка, като ми покажете в интернет друго место, на което го има пълния стандарт със хубава снимка ще го сменя!!!
3. във форума Дог Бордо се карахме за фермита за кучет, понеже сме против фермите за кучета!!!
4. реклама е когато се обявява какво и къде се продава, контакти и прочие-това което е в нашия форум е упрек!!!
5. аз се чудя защо ми пишете да махна линка, чудя се за какъв линк говорите, какво флудя...

поздрави: Бари :db_046:
User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

#182 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 June 2009 - 09:20 PM

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 3 2009, 10:16 PM, написа:

5. аз се чудя защо ми пишете да махна линка, чудя се за какъв линк говорите, какво флудя...

Линка си е за другия линк - с който нафлууди навсякъде, то си е на лс, след като ти редактирах няколко поста и още няколко изтрих, но не ти направи впечатление.

Никой не е длъжен да ти търси стандарт или каквото и да е. Има правила, с които трябва да се съобразяваш, ако искаш да общуваш тук. А в тези правила пише, че е забранено да се пускат линкове към борси. Без значение дали ти харесва или не.
jijafka, видя ли сега защо се обърщам към Админ, а не влизам в безкрайни пререкания на лс.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#183 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 09:29 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 3 2009, 10:20 PM, написа:

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 3 2009, 10:16 PM, написа:

Линка си е за другия линк - с който нафлууди навсякъде, то си е на лс, след като ти редактирах няколко поста и още няколко изтрих, но не ти направи впечатление.

Никой не е длъжен да ти търси стандарт или каквото и да е. Има правила, с които трябва да се съобразяваш, ако искаш да общуваш тук. А в тези правила пише, че е забранено да се пускат линкове към борси. Без значение дали ти харесва или не.
jijafka, видя ли сега защо се обърщам към Админ, а не влизам в безкрайни пререкания на лс.

Приятеля "Ш" , ти вземи прочети правилата внимателно пипе : "ПУСКАШ ЛИНКОВА КЪМ БОРСИ" , аз не пускам, този линк е в личния ми профил!!!
НЕ МИ ЧЕТИ ПРОФИЛА и няма да го виждаш!!!Има 24 000 абоната, как реши да пишеш за моя линк?Какви кучета продавам, я ми прочети постовете първо...Другия и той не разбрал, реклама на ферма... Ние "линчувахе" фермата , той реклама сме и правили!!!Имаме си форум и обсъждаме колко е лошо да има ферми за кучета, какъв е проблема?
ДА НЕ Е ВАША ФЕРМАТА а ние да сме я оплюли?

Ей хора, ако нямате работа, моля не се заяждайте на посоки!!!Това, че сте написали 2000000 поста не ви прави по-важни от другите!Ако малко се заинтерсувате и прочетете моите теми ще видите, че правя не по-малко от вас!!!

Имам Дог от Бордо, гледам Дог от Бордо, и затова съм си сложил линк към стандарта на Дог от Бордо!!!Дори не знаех, че сокай е борса за кучета!!!Малко се дръжте на положение!!!

ДО: АДМИН
ОТ: Бари Уайт

Админ, моля кажи има ли нещо комерсиално в профила ми, правил ли съм реклама и има ли нещо написано от мен извън чистото любителско поведение!!!
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:01 PM

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 3 2009, 10:29 PM, написа:

.Другия и той не разбрал, реклама на ферма... Ние "линчувахе" фермата , той реклама сме и правили!!!Имаме си форум и обсъждаме колко е лошо да има ферми за кучета, какъв е проблема?

Нима точно Вие не се опитвахте по всякакъв начин да защитите фермата, до момента в който кучето Ви се оказа с рахит и гъбички? Или греша? Моля да ме попрвите в такъв случай.
Само да вмъкна, че не сте единствен който го прави. ;)
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 10:10 PM

П.П. Съжалявам за този пост! Моля да се изтрие, защото брат ми ми е влязал с акаунта и е писал!

Извинявам се!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 10:12 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 3 2009, 11:01 PM, написа:

.Другия и той не разбрал, реклама на ферма... Ние "линчувахе" фермата , той реклама сме и правили!!!Имаме си форум и обсъждаме колко е лошо да има ферми за кучета, какъв е проблема?

Нима точно Вие не се опитвахте по всякакъв начин да защитите фермата, до момента в който кучето Ви се оказа с рахит и гъбички? Или греша? Моля да ме попрвите в такъв случай.

Бъркаш лошо!

Отиди в профила ми, разгледай го и ти!Виж къде и какво съм писал!Виж и снимките на кучето ми и ми кажи как го намираш, има ли рахит и/или гъбички!!Че май е доста добре гледан!Не ти се сърдя, но малко по-леко, като наберете инерция изпускате управление!!!

:ea_103:
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:19 PM

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 3 2009, 11:12 PM, написа:

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 3 2009, 11:01 PM, написа:

Бъркаш лошо!

Отиди в профила ми, разгледай го и ти!Виж къде и какво съм писал!Виж и снимките на кучето ми и ми кажи как го намираш, има ли рахит и/или гъбички!!Че май е доста добре гледан!Не ти се сърдя, но малко по-леко, като наберете инерция изпускате управление!!!

Извинявам се, изглежда съм сбъркала.
:bm_008:
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 10:21 PM

jijifka , мила, спокойно, аз преди време бях спрял да пиша заради такива заядливковци, но няма смисъл да се товариш. режеш ги и ги оставяш...Нямаме какво да делим!
Кой знае как си гледат кучетата и това, че имат късмет да са си взели здраво куче не ги прави по-добри стопани, нито кучетата им са по-хубави, а и от злато да са, моето си е номер едно, нмам намерение да си меря...Само спорове, какво ви става бе пичове?...еи потребители "Ш" тук съм за да се разтоварвам, а не за да споря и да си развалям настроението!!!Има модератор, ако реши ще направи забележка той, уважаваме го всички и се вслушваме в него...останалите да си цъкат на частна практика не върви!!!

ИЗВИНЕНИЕТО СЕ ПРИЕМА!!!

А и гъбичките се лекуват, но глупоста е вечна!!!
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 June 2009 - 05:38 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jun 3 2009, 09:39 AM, написа:

ПРОДАВАТ СЕ
там не видях да има мод.

#190 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 05:55 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jun 4 2009, 06:38 PM, написа:

ПРОДАВАТ СЕ
там не видях да има мод.

Още вчера я нямаше вече?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#191 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 04 June 2009 - 06:00 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 4 2009, 06:55 PM, написа:

Показване на мнениетоrodegunda, в Jun 4 2009, 06:38 PM, написа:

ПРОДАВАТ СЕ
там не видях да има мод.

Още вчера я нямаше вече?

Буш, в момента е там :cc_012:
http://forum.dog.bg/...showtopic=25725
само че няма цена вече.

#192 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 June 2009 - 06:27 PM

Цената е премахната от мен. Доколкото до обявата, не съм я махнал - това не са домашни любимци, а работни кучета, които търсят стопани ловци, за това са и в съответната тема.

#193 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 06:42 PM

Правилата:
За недопустими се считат:
а) реклами на продукти, нямащи връзка с тематиката на форума;
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;

Обидно, объркващо и отблъскващо е за мен, при ясно написани правила, самият Админ да прави компромиси, превръщайки по този начин "докладващите" за нередности в обикновени клюкарки.
Не разбрах с какво тези кучета са по-различни от "продавам кокери" - във форума на кокерите? Или това, което си седи ли седи:

Показване на мнениетоbushkata, в Apr 27 2009, 07:55 PM, написа:

Ми то и на места, където си е казано баш в прав текст - и пак си седи.

Поне да ги нямаше тези правила (вярно, измислени и внедрени от друг Админ и целия бивш екип от модове), а да пише "обяви за продажби се публикуват по пренецка на Админ". Тогава поне ще е ясно.

п.п.Аз там изобщо не влизам, сега погледнах - то било чудно там, ние за една продажба се кахърим:
http://forum.dog.bg/...showtopic=25062 какво ли тук е ключова дума, за да остане тази тема?
Има теми за бигъл, за дакел - те за къде са? За Проди или за там?
И още обяви за продажби, ма няма смисъл.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 June 2009 - 09:35 PM

Всяко едно куче, всяка една порода кучета има едно единствено предназначение - да изпълнява определени функции. В случея - това са работни кучета, които работят това - ходят на лов. Не на изложби, а на лов. А изложбите и ловните тестове са именно за това - за да може кучетата да ходят на лов, да изпълняват това, за което са създадени.

Темата няма мод. Предишния мод напусна, защото не можа да се получи нормален диалог не по негова вина. Няма как да говориш за ловни кучета, когато на всеки твой пост има - ама как ще убивате животните, те са добри, те са такива ... получи се конфликт, защото тези кучета съществуват не за да бъдат домашни любимци, а да работят. Няма ли лов - те ще изчезнат. Поради това в темата останаха само обяви - там няма диалог. От уважение към тези кучета - този раздел ще го има, надявам се някой ден да намерим мод за там, който да преподреди и почисти. Ако не, ще го направя аз, когато имам време.

#195 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 05 June 2009 - 08:23 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 4 2009, 10:35 PM, написа:

Всяко едно куче, всяка една порода кучета има едно единствено предназначение - да изпълнява определени функции. В случея - това са работни кучета, които работят това - ходят на лов. Не на изложби, а на лов. А изложбите и ловните тестове са именно за това - за да може кучетата да ходят на лов, да изпълняват това, за което са създадени.
...........................

Така е, но тези кучета пак си имат породи и родословия, като се предполага, че до разплод се допускат освен доказали се с екстериора си кучета така и с работните си качества.
Аз имам две безпородни женски, да кажем, че едната от тях има прилика и качествата на гонче /някое си/. Много пъти ми я искаха, да я продам като ценно ловджийско куче. Искаха го ловци. Казвам, че не е гонче, че е казан-териер. Не! Има в нея еди каква си кръв и виж как гони .....
Пък може и да може, знам ли? И да взема наистина да я науча и да ходи на лов.
Утре, ако пусна обява "продавам гончета от доказала се майка без родословие" ще ми оставиш ли обявата да стои?
Защо при северните кучета си много категоричен, че трябва да се развъждат само доказали се екземпляри, а при ловджийските - не е така.
От твоя страна просто не е честно това отношение. Правилата или са за всички или да ги няма и форума да става на борса.

#196 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 05 June 2009 - 12:33 PM

Здравейте,
взлизате в ненужен и безкраен спор!Аз също имам куче и много го обичам, като дете го гледам, НО кучето си е куче, то е ловец, то е войн!Оставете настрана насилието и боевете, лова е начин да оцеляване в реалния живот!

По темата с продажбите, разбирам да е магазин прекупвач, някой мошеник, та да го гоните от сайта!Аз лично бих се радвал, като вляза във форума и да мога да прочета кой какво куче има и от къде го е взел!Ако сега искам да си купя още един любимец от къде да го купя, ще ми го подарите ли?
Ами логично е ако искате да развивате породите да давате информация за добрите развъдчици и кой от тях има кучило в момента!Направете раздел "развъдници" и там да има обяви, ако някой който няма лицензиран развъднил пусне обява ВЪН...Ами и аз ако продавам кучета без родословие?
Няма место за компромиси, ако искаме да имаме и ние добри животни трябва да затегнем дисциплината!!!

Ето Ви идея с която ще помогнете на кинологията в БГ!
Направете два под форума:

- РАЗВЪДНИЦИ
и
- ПРОДАВАМ БЕЗ ПОРОДНИ ЛЮБИМЦИ! - и в този раздел местете обявите за животни без доказан произход :) така всички ще са доволни, единия защото си е пуснал обявата, а деугия понеже обявата му е където трябва!!!

Аз като любител съм лесна плячка ще дам 1000лв за помияр и горя, ами помогнете ми!!!
Вие като кинолози също сте потърпевши, ами развалет ви породата!!!

с уважение: Бари
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2009 - 12:42 PM

И за чий дявол трябва да се помага на някого да си продава продуктите на алчността или неграмотността?
За съжаление виждам как основните идеи на този форум се потъпкват, това просто не е същото място. Нанко, най-добре ще направиш наистина да махнеш правилата, в които ти самият не вярваш. Преработи ги по свое усмотрение, за да знаем къде се намираме и как ще се действа.
А, и този ловен раздел е едно уважение към породите, тури му пепел. То в ловджийските среди и създаването на всякакви мелези и много популярно, дали да не вземем да го уважим, те също работят и пушек се вдига.

#198 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 02:13 PM

Нима ако родителите на едно куче са доказани ловци без значение дали са породисти, родословни и т.н, то ще бъде по-добър ловец от едно куче с родители които единственото което са убивали е някоя муха? Аз не мисля така, защото това се учи, не се предава по наследство(а засиления ловен инстинкт се предава от породата, не от обучените родители). Както няма и значение дали от у/ще за кучета за слепи хора ще вземат пале точно от куче-водач, защото то няма да се е родило научено.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 02:57 PM

Относно линка в профила на Бари Уайт - ако не се премахне, ще бъде премахнат принудително! Няма смисъл да се дискутира в тази тема, ликове към борси са забранени, ако ще и най-страхотен превод на стандарти да са направили.

В ловни породи е пълен хаос, Нанко, явно там важат други правила от дълго време, жалко...
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#200 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 05 June 2009 - 04:30 PM

Показване на мнениетоtwoofo, в Jun 5 2009, 03:57 PM, написа:

Относно линка в профила на Бари Уайт - ако не се премахне, ще бъде премахнат принудително! Няма смисъл да се дискутира в тази тема, ликове към борси са забранени, ако ще и най-страхотен превод на стандарти да са направили.

В ловни породи е пълен хаос, Нанко, явно там важат други правила от дълго време, жалко...

Линка от профила ми води към ЕНЦИКЛОПЕДИЯ СОКАЙ, това, че има и борса е друг раздел.Моя линк не води до борсата А ДО ЕНЦИКЛОПЕДИЯТА, ЛИНКА ВОДИ ДО СТАНДАРТА НА ПОРОДАТА ДОГ ОТ БОРДО, АЗ ПРИТЕЖАВАМ ДОГ ОТ БОРДО!!!

Имате достатъчно обяви на развъдници и търговци, говоря за директни търговски оферти, така че не ми говорете за моя линк!

Май Ви засегнах с по-горния пост и сега си отмъщавате, как 7 месеца на никого не му направи впечатление линка, или сега като засегнах "ВЛАСТА" и опаааа.Я вземете да стегнете форума но адекватно, а не си търсете жертва!

ПОКАЖИ МИ КЪДЕ ДРУГАДЕ ИМА ПЪЛЕН СТАНДАРТ СЪС СНИМКА И ЩЕ СМЕНЯ ЛИНКА, НО НЯМА ДА ГО МАХНА!

User's Signature

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »