Натурално хранене- рецепти
Публикувано: 25 October 2008 - 08:45 PM
Публикувано: 25 October 2008 - 08:52 PM
Цитат

Публикувано: 25 October 2008 - 10:57 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 October 2008 - 03:11 PM
Цитат
Такава чак мазнотия ... :Бляк!:
Ако дам на моите ще се продрискат яко с гаранция.
Когато обезкостявам пилешкото, кожите също ги махам.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 October 2008 - 03:21 PM
Но и с отбрани кожи - хм, не знам. Макар че същата пилешка подкожна мазнина е онази, която слагат в сухите храни.
Токсините се задържат в черния дроб, костите, бъбреците, в мастната тъкан остават мастноразтворимите токсини, които не могат да се отделят с урината. Но и зърнените продукти не са никак ощетени откъм токсини. За съжаление, термичната обработка не може да види сметката всичките.
Принципно ако кучето яде месо и животински продукти (естествено, не включвам перушина, кости и пр.), от които нищо не се отделя, изхвърля, похабява, се постига едно добро и естествено съотношение протеини/мазнини.
Въглехидратите трябва да са на минимум, колкото да попълват запасите от гликоген в черния дроб, чиято пък функция е да поддържат кръвната захар.
Най-добрите мазнини са полиненаситените, които коментираме в темата за тях, мононенаситените - зехтин и наситени от масло, яйца, млечни.
Протеините в кожите не са ми много ясни, не мога да намеря инфо. Но имай предвид, че супер богати на протеини са примерно перата и космите ... за жалост с 0% усвояемост.
Публикувано: 27 October 2008 - 03:23 PM
Цитат
За мен е необходимо. Повечето ми кучета се продрискват от тях. За това ги махам и оставям само по 2-3 малки парчета.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 October 2008 - 03:26 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 October 2008 - 03:35 PM
Huskypower, става дума, че не са свикнали на високомазнинен режим, какъвто предполагам никога не си им правила. Адаптацията към него е между седмица и две, през които не могат да усвояват добре мазнините, те остават в отпадъка и това е причината за разстройството, но не съществува вариант да не се адаптира организмът.
То май и Зарп на shadow мина през това. В смисъл, ако човек реши да храни така (не го налагам в никакъв случай) трябва да се премине много плавно към него и пак - винаги ще са по-меки изпражненията заради по-малкото пълнеж от зърнени отпадъци в тях.
Иначе да, променя се метаболизмът с възрастта, но в посока по-слабо усвояване на протеините.
Публикувано: 27 October 2008 - 03:54 PM
Мил, Ето какво намерих и тук. Според тях кожата на половин пиле е около 60гр.
ПП Ей го и за 100гр.
Публикувано: 27 October 2008 - 07:25 PM
Дзверя се над таблиците, ще пробвам да го сметна, макар, че не се ориентирам лесно в числа :rolleyes:
Гледам, че воденичките имат нелоши показатели и за минерали.