Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#581 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 February 2013 - 04:40 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 06 February 2013 - 04:08 PM, написа:

Опровергана заблуда е, че се увеличава нивото на холестерола и се втвърдяват кръвоносните съдове на хора, животни и други употребявящи яйца.

В яйцата наистина има доста холестерол, макар да съм съгласна за опроверганата заблуда. Все пак някои хора, които имат проблем със свръхпроизводство на холестерол, биха могли да имат опасения. За кучетата това не се отнася, тъй като те не натрупват холестерол по кръвоносните си съдове. За тях и добрият, и лошият холестерол са добри. Изключения правят кучета с нарушен обмен на мазнините, но това е доста рядко състояние при тях.

#582 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2013 - 07:42 PM

Shi Bumi Защо се притесняваш от яйцето, чийто протеин се усвоява 100% от кучето, при положение, че храниш с Хилс, с протеин, идващ основно, от зърнени. В щатите, е от възможно, най-лошите храни.. и пърформaнс да е, P&G, невярвам да направят нещо свястно.
Яйчните белтъци са по-лесно смилаеми, когато са варени, докато жълтъците, запазват повече от хранителната си стойност, ако са сурови. Кучетата,по принцип,нямат проблеми с холестерола и бактериите в суровите яйца, но не е лошо, да се дават леко или твърдо сварени. Идеята ми беше за натуралното хранене и добавки. Немогат да се сравняват със сухата храна. Сухата, има едно достойнство- удобна е за хората. От година и половина сме на натурална, не сме имали никакви проблеми, 2 пъти са правени пълни, кръвни изследвания за този период и резултатите са отлични.

#583 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 February 2013 - 08:24 PM

О,не не съм искала да ги сравнявам.
Както казах Хилс ми го препоръча ветеринаря като хубава храна.Ротвайлера ми също е на Хилс само,че ветеринарна серия,защото е с панкреатит.
Както споменах по-горе ме притесняваше даването на повече от 1-2 яйца седмично,но благодарение на по горните мнения разбрах,че опасенията ми са били напълно ненужни и не е проблем да им добавям всеки ден по едно твърдо сварено яйце.
Имам друго питане свързано отчасти с натуралното и гранулирано хранене.
Както споменах ротвайлера е на Хилс Прескрипшън В/Д за панкреатит,отскоро се захранва с ориз,кускус,макарони,варено пилешко месо,само варен белтък,котидж чийз,нискомаслено кис.мляко и моцарела,добавям и по-малко хляб и зеленчуци разбира се-картоф,морков,брокола и карфиол.
Целта е да мине от вет.серия на храна Лайт,но постепенно.
Къде ми е проблема?
Кучето беше 50кг,а сега е 38.Срещат ме хора и ме питат абе това куче не го ли храните :dh_188:
Какво мога да му давам за да си възвърне малко кг?Трябва да е храна с по-ниско съдържание на мазнини за да няма повръщане.
Мисля бях чела нещо на мил,но не претендирам за коректност,ще цитирам по памет:''нещо от рода,че сега много хора залагат не на диети с по-малко мазнини,а на диети с по-малко въглехидрати''.
Това означава ли,че ако му давам повече въглехидрати за сметка на мазнините,които не може да приема ще започне да качва някое и друго килце?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2013 - 10:14 PM

Ще полудеем с тази храна на края :) .Честно да си призная детето си гледам с по-малко притеснения за храненето отколкото за кучетата.Натурално не смея,а и нямам възможност да храня макар и да ми се иска..Сега какво се оказва,че без значение от произхода на протеина при гранулите 32% протеин е много ? За съжаление ,информацията във форума е много разпръсната,а като искам да прочета мненията на Мил в нейният профил излизат само една част.Другите явно се архивират...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#585 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 February 2013 - 01:35 AM

Хора, престанете да гледате тоя протеин. Особено да изчислявате %. Не е важен процента протеин, по-важно е произхода му. Ако една храна е с 30% протеин и първите й 3 съставки са царевични продукти (corn, corn starch, corn gluten, corn gluten meal...) то, се усвояват максимум 20% протеин и то растителен. Както знаете растителния протеин не съдържа всички незаменими аминокиселини: http://bg.wikipedia....%B8%D0%BD%D0%B8

Оттук следва недостиг, падане на козина, липса на важни за организма аминокиселини, които не могат да се синтезират сами и е нужно да се набавят с храната. И когато храната е царевични пръчици, не правите особено добра услуга на кучетата си.

При натуралното хранене има някои тънкости - първо изчисляване необходимостта от протеин, животински мазнини и бавно разградими въглехидрати, необходими на кучето. Примерно, ако кучето е 30кг, то се нуждае от 2г протеин на всеки 1кг телесно тегло, примерно. И се прави хранителен план, който е съобразен с нужните на конкретното куче. Ако е например сухо куче (имала съм такива запитвания) и искате малко да качи килограми, да не стои като хрътка, с плоски мускули, увеличавате въглехидратите в храната му. Отделно, съм виждала на американския пазар едни пакетчета, които съдържат витаминен комплекс и ензими, за да стане диетата максимално балансирана. Натуралното хранене не е толкова просто, колкото изглежда. Извода е - четете, четете, четете много и ще стигнете до изключително ценни изводи относно храненето на кучетата.

Цитат

Яйчните белтъци са по-лесно смилаеми, когато са варени,

И не само. В суровите яйчни белтъци се съдържа вещество, наречено Авидин, което се свързва с биотина в организма на кучето и при често даване на сурови яйца, резултата е чуплива, суха козина и лющеща се кожа. Затова яйцата сварени, дори и рохко, просто белтъка трябва да денатурира.

Цитат

Както споменах ротвайлера е на Хилс Прескрипшън В/Д за панкреатит,отскоро се захранва с ориз,кускус,макарони,варено пилешко месо,само варен белтък,котидж чийз,нискомаслено кис.мляко и моцарела,добавям и по-малко хляб и зеленчуци разбира се-картоф,морков,брокола и карфиол.
Целта е да мине от вет.серия на храна Лайт,но постепенно.
Къде ми е проблема?
Кучето беше 50кг,а сега е 38.Срещат ме хора и ме питат абе това куче не го ли храните :dh_188:
Какво мога да му давам за да си възвърне малко кг?Трябва да е храна с по-ниско съдържание на мазнини за да няма повръщане.
Мисля бях чела нещо на мил,но не претендирам за коректност,ще цитирам по памет:''нещо от рода,че сега много хора залагат не на диети с по-малко мазнини,а на диети с по-малко въглехидрати''.
Това означава ли,че ако му давам повече въглехидрати за сметка на мазнините,които не може да приема ще започне да качва някое и друго килце?

Може ли да ми напишеш каква е метаболитната енергия на кг на тази храна? Каква е причината за поява на панкреатит при кучето? На каква възраст е?

#586 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 01:46 AM

Ами аз храня с добра храна,протеина е от животински произход.Въглехидратите са 18%.Протеин 32%.Едното ми куче е сух тип,много активна-до колко и как да вдигна въглехидратите в такъв случай ? В период на разтеж е ,още няма първо разгонване.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#587 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 01:47 AM

Куч е на 3 год,вероятната причина вроден,от малък хапнеше ли нещо макар и малко мазно го повръщаще.Мислехме,че просто е с по чувствителен стомах.От тук започнаха проблемите му и се стигна до редица изследвания,с които се установи панкреатита.
http://forum.dog.bg/...1&#entry1054970

Цитат

Може ли да ми напишеш каква е метаболитната енергия на кг на тази храна?

Извини невежеството ми,но къде мога да го видя това на чувала някъде предполагам?
Доколкото разбрах от по-горе тази храна, на която съм се спряла не е подходяща(Перформънса имам впредвид)
Но ако вета ме съветва така и тя не е подходяща какво да избера?
Избора ми не е голям-Ардън Грейндж,Аплаус,Хилс,Юкануба,Роял,Про план,Джеймс Уелбиловд и Уенрайдс.Само това се предлага при нас.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 01:57 AM

метаболитната енергия мисля че sa калориите за килограм храна.при нашата е 3719кcal/kg
User's Signature

Елинор Рузвелт

#589 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 02:03 AM

Metabolisable energy(calculated) 12,5MJ per kg това е за Хилс В/Д
А за перформънса не намирам на чувала... :dh_188:

Благодаря Деси :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2013 - 11:04 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 07 February 2013 - 01:46 AM, написа:

Ами аз храня с добра храна,протеина е от животински произход.Въглехидратите са 18%.Протеин 32%.Едното ми куче е сух тип,много активна-до колко и как да вдигна въглехидратите в такъв случай ? В период на разтеж е ,още няма първо разгонване.

Защо искаш да вдигаш въглехидратите?
Като толкова се притесняваш, защо не пуснеш една биохимия на куча? Ако са му много протеините, ще има завишени чернодробни ензими. Пък и ти казах, че в твоя случай за конкретното куче не са много.

#591 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 09:09 AM

Показване на мнениетоmil_, в 14 February 2013 - 11:04 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 07 February 2013 - 01:46 AM, написа:

Като толкова се притесняваш, защо не пуснеш една биохимия на куча? Ако са му много протеините, ще има завишени чернодробни ензими.

съжалявам ама това са глупости

#592 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 09:28 AM

Не Мил,това е друго куче. Имам четири кучета от една порода,но като развитие,движение и естествено дневна дажба различни.Всяко от тях усвоява храната явно по различен начин.За това и ми е трудно и все ги мисля добре ли ги храня.
Става въпрос за женско куче кане корсо на 14месеца ,няма първо разгонване все още,сух тип,без грам излишно тегло,мускулеста ,много активна ,нервно куче.Храня със същата храна,но дажбата е 700гр на ден. 40 килограма е в момента,качва много трудно.Като кг е добре ако се уповавам на таблици,на външен вид върви леко слаба. По принцип кучетата от този развъдник по общи наблюдения от снимки се развиват по-бавно,около две годишна възраст започват да се разширяват и да трупат маса. Храната е Taste of the wild с бизонско. Изследвания пусках 3м след като я взех ,защото е захранена с месо ,а при мен мина на гранула.Първоначално имаше леко занижени показатели на протеини,три месеца по-късно бяха в нормите.
Доста ми е сложно с това хранене,още повече със цялата информация в интернет.Колкото повече чета,толкова повече се уплитам :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#593 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 09:46 AM

Показване на мнениетопанайот, в 15 February 2013 - 09:09 AM, написа:

съжалявам ама това са глупости

Ни най-малко.
desi79, не разбирам какво те притеснява в такъв случай. Ако кучето още е подрастващо, спокойно можеш да храниш с повече протеини.

#594 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 10:01 AM

Мерси Мил,златна си :ba_025:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#595 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 02:05 PM

:)) имах в предвид че завишените чернодробни ензими изобщо не доказват или сочат,че кучето приема повече от необходимите протеини !

#596 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2013 - 09:03 AM

Показване на мнениетопанайот, в 15 February 2013 - 02:05 PM, написа:

:)) имах в предвид че завишените чернодробни ензими изобщо не доказват или сочат,че кучето приема повече от необходимите протеини !

Добре де, не може ли да четем какво пишем.
Не доказват. Но обратното е вярно - ако кучето не толерира високи протеини, ще има завишени чернодробни ензими, както и бъбречни токсини.
Какво толкова трудно има - опасностите от високи протеини са свързани с проблеми с черния дроб и бъбреците. Един годишен скрийнинг може да покаже дали тези органи са ОК. При подрастващи от едри породи високите протеини могат да доведат до прекалено бързо израстване, което да натовари неукрепналата костна система, но desi79 очевидно няма този проблем.
Честно казано, омръзна ми този труден разговор за протеините, все едно казвам некви революционни неща. Ми не, най-обикновени и прости неща са и за тази година си изпълних плана за повтарянето им.

#597 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2013 - 10:35 AM

Показване на мнениетоmil_, в 16 February 2013 - 09:03 AM, написа:

При подрастващи от едри породи високите протеини могат да доведат до прекалено бързо израстване, което да натовари неукрепналата костна система...

Този въпрос за подрастващите отдавна ме вълнува. Какъв би трябвало да е желаният % протеини в храна за подрастващи от едри породи? Ако храната е с по-висок %, то с намаляне на дажбата и добавяне на мазнина, смлян зеленчук, фибри- оправяме ли нещата? Трудно ми е да избера храна за подрастващи, защото хем търся по-нисък калций, хем не искам царевица, хем да е с добро съдържание на месо. Трудна работа.

Знам, че въпросът не е точно за тази тема, но тук се повдигна.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#598 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2013 - 01:00 PM

За подрастващи Merck дават 22-25% протеин с висока биологична стойност от сухото вещество, други казват 28%. Тези с едрите породи препоръчват да не се надвишава 23%.
Аз лично не мога да се ангажирам със стойности, тъй като въпросът е спорен, особено пък породна специфика. Наблюдението остава най-важното. Бих се придържала в рамките до 4 г/кг собствено тегло дневно. Но не съм хранила подрастващо от доста години, така че не съм ровила за тези неща скоро.
Някои източници твърдят, че най-интензивен е растежът до 4 месеца и тогава най-много трябва да се внимава, след това не е така съществено.
Калориите също са важни за растежа и трябва да са до 120 kcal/kg.

В общи линии за да реша дали дадено съдържание на протеин е прекомерно, правя една друга еквилибристика. Смятам какви проценти биха се получили ако храня кучето с хубава натурална храна (с повечко месо) и стойности над това считам за неестествени. Затова предпочитам да ровя източници за натурално хранене, независимо, че храня със суха храна, и да правя сравнение. Защото в натуралните продукти нещата са общо взето измислени от природата - където има протеин, има и мазнина, където има калций, има фосфор (виж яйцето :)). Да, с подмяна на част от дневната дажба с нещо друго може да се коригира балансът.
.

#599 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 02:54 PM

Значи, момичета,девойки и другарки и другари, темата е НАТУРАЛНО ХРАНЕНЕ - РЕЦЕПТИ, имате си една камара теми за гранулките, процентите им и още нещо. Моля, преместете високоинтелектуалнонаучно безсмисления си разговор там.

#600 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2013 - 04:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 16 February 2013 - 01:00 PM, написа:

За подрастващи Merck дават 22-25% протеин с висока биологична стойност от сухото вещество, други казват 28%. Тези с едрите породи препоръчват да не се надвишава 23%.
Аз лично не мога да се ангажирам със стойности, тъй като въпросът е спорен, особено пък породна специфика. Наблюдението остава най-важното. Бих се придържала в рамките до 4 г/кг собствено тегло дневно. Но не съм хранила подрастващо от доста години, така че не съм ровила за тези неща скоро.
Някои източници твърдят, че най-интензивен е растежът до 4 месеца и тогава най-много трябва да се внимава, след това не е така съществено.
Калориите също са важни за растежа и трябва да са до 120 kcal/kg.

В общи линии за да реша дали дадено съдържание на протеин е прекомерно, правя една друга еквилибристика. Смятам какви проценти биха се получили ако храня кучето с хубава натурална храна (с повечко месо) и стойности над това считам за неестествени. Затова предпочитам да ровя източници за натурално хранене, независимо, че храня със суха храна, и да правя сравнение. Защото в натуралните продукти нещата са общо взето измислени от природата - където има протеин, има и мазнина, където има калций, има фосфор (виж яйцето :)). Да, с подмяна на част от дневната дажба с нещо друго може да се коригира балансът.
.

Благодаря за отговора. Все повече се замислям да се храни натурално, поне до 4 месеца. Проблемът е, че то се взима захранено на суха, а в най-общия случай пристига в новия си дом на 2 месеца.
Има ли някой опит с изцяло натурално хранене на подрастващо от едра порода? Ще съм благодарна на споделени впечатления.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »