Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#641 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2013 - 02:27 AM

Показване на мнениетоsimona623, в 27 March 2013 - 06:11 AM, написа:

..Понеже има цистит, има ли някакви продукти, които мога да му давам и които ще са по-щадящи за него сега (в смисъл, по-сухи, но също така хранителни)?

Не трябва да са сухи- даже за момента, е по-добре е да махнеш сухата храна, особено, ако състава и е зърнен. От зърнените, урината става по-алкална и увеличава риска от камъни и кристали в пикочния мехур. Също така, сухата, абсорбира водата, вместо да я допусне в тялото- бактериите се задържат и това способства за увеличаване на проблема. Влажността на естествената храна е голям плюс. Осигури му и непрекъснато чиста, прясна вода. Пиенето на много вода, насърчава кучето да уринира често, да изпразва пикочния мехур, отмивайки по този начин, бактериите. От есвествените храни, избягвай богати на магнезий, фосфор, калций. Рибата, я пропускаш, в този случай. Червените боровинки са много подходящи- ако ги яде като плод,сушени или вари на чай и давай вместо вода. Копривата е полезна като диуретик, стягаща и тонизираща за кучета, страдащи от болезнено уриниране. Храната на кучето се поръсва със стрити, изсушени листа от коприва или на чай (листа и корени, може и пресни). Чаят може да се използва в дългосрочен план. И бързо оздравяване - да ви мине като на кутре!
Въпреки, че бактериалният цистит, се лекува лесно с антибиотици, нека вета да пусне изследвания за чернодробни, бъбречни, за да изключите такива усложнения, включително и камъни.

#642 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2013 - 11:50 AM

Забравих да ти благодаря за полезните съвети. Той започна да се оправя от този цистит. Вече започвам да виждам малка, но много хубава промяна от оцета. И уж беше започнал да пълнее, пък пак си е слабичък. Откакто имаше запек през зимата, отслабна и не иска пак да напълнее. Май ще пробвам и някакви добавки, в съседна тема пише хубави работи за едни.
User's Signature

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2013 - 02:07 PM

Моля за помощ за дебело куче.
Трябва да смъкне доста килца.В момента е 52 кг искам да я смъкна поне до 38(ако мога и повече)
5год,кастрирана НОК-подобна.
Яде храна Роял Канин за кастрирани от големите породи.
http://www.royalcani...adult-large-dog
Купих и hill's metabolic advanced weight .
http://www.hillspet....n-diet-dry.html
Получих много съвети,но все пак искам да чуя и вашето мнение.
Препоръките са нисък/среден клас храна с комбинация от сурово телешко,един ден гладуване в седмицата.
Как да я смъкна без да й навредя по някакъв начин?
Проблема не е само чисто естетически-кучката стана мързелива и започна да накуцва.
Така,че ми е много на дневен ред,моля помагайте.
Давам и по 10мл към храната и масло от сьомга-трябва ли да го спра?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2013 - 12:16 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 May 2013 - 02:07 PM, написа:

Моля за помощ за дебело куче.
...
Препоръките са нисък/среден клас храна с комбинация от сурово телешко,един ден гладуване в седмицата.
Как да я смъкна без да й навредя по някакъв начин?
Проблема не е само чисто естетически-кучката стана мързелива и започна да накуцва.
Така,че ми е много на дневен ред,моля помагайте.
Давам и по 10мл към храната и масло от сьомга-трябва ли да го спра?

Таз препоръка ми е супер странна! Кой ти го препоръча това? Изобщо не ми се вярва да отслабне с нисък/среден клас храна, защото те са на зърнена основа и от тях само се трупат мазнини.
Имаме две кастрирани женски кучета- едната я прибрахме ужасно дебела от улицата- много хора я хранеха, все с гранули от по лев- два + манджи с хляб. Тя е на около 8 години в момента. Година и половина се опитвахме да отслабне- накрая с класическа (забележи, дори не грейн-фри) Акана и редовни разходки се втали и е супер жизнена. Другата е на 4 години, кастрирана още преди първо разгонване и никога не е имала проблеми с килограмите. Според мен ключът е- храни без царевица и пшеница + качествени като време и натоварване разходки. Мисля, че най-голям успех ще имаш, ако я храниш само натурално, но без ориз и макарони- нека въглехидратите идват основно от зеленчуци и плодове. Аз не бих спряла и олиото от сьомга, не от него трупа. Моите наблюдения за кучета, хранени с Роял Канин- ми, "плътнички" са...
Успех! Ще ми е любопитно да пишеш дали се променят нещата и как!

едит: с нито една от посочените храни не бих хранила, ако имам избор и не мисля, че с тях ще постигнеш желания ефект.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#645 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2013 - 02:42 PM

Благодаря Фибси :rc_036:
Ще споделя резултат ако има такъв.
Препоръките са от специалисти в областта на НОК.
А за суровото месо какво мислиш?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#646 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2013 - 04:26 PM

Сурово телешко и аз давам, но не го комбинирам с гранулите, а във вечерното, натурално хранене.
И още нещо, което не ми се струва удачно- този гладен ден. Тя, ако е свикнала да си хапва всеки ден по два пъти, гладният ден само ще я стресира и може да отключи трупащи мазнини механизми, като при хората.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#647 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2013 - 06:14 PM

А примерно 200гр гранула сутрин и 300 телешко вечер и да не е цял ден ами примерно едното ядене да пропуска?Така по щадящо ли ще е за нея?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#648 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 03:14 PM

Здравейте,

от известно време готвя на възрастното ни куче (женска Американска Акита - 6,5 години, 45 кг), която е с ниска активност и е склонна да качва килограми.
Рецептата е следната и е предоставена от ветеринарен лекар:
цяло пиле - 2-2,5 кг (което, след като се свари се обезкостява)
бял ориз - 1 кг
зелен боб - 1 кг (добавям го суров, като се смила на каша)
свинска (или друга животинска) мазнина - 10-15 супени лъжици
(последния път бях добавил и 1кг черен свински дроб също смлян на каша)
Това количество и е за 4-5 дни.

Четяйки мненията в темата ми се струва, че рецептата е някак "бедна", така че бих бил много благодарен ако някой (като Lizie и mil_) ми я коригира/допълни или предложи изцяло нова такава.

Между другото ще се радвам и на рецепта за малкия ни мъж, който е на 7 месеца, 40 кг (очаквано тегло като възрастен 60 кг) и умерено активен

#649 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2013 - 06:26 PM

.....Някой няма ли да се включи?

Да допълня, че ме интересува и рецепта с риба и ще съм благодарен на всеки, който може да ми предложи такава :oc_191:

#650 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2013 - 09:44 PM

Изглежда, че след проблема с форума, хората, които разбират още не са се върнали. Аз не разбирам много, но на пръв поглед месото ми изглежда малко, а сравнение с него ориза е доста. Тук ми бяха казали, че месото трябва да е около или над 50% от яденето, като мога да добавям и към 5-10% субпродукти (черен дроб, сърца и др.). От 2 - 2,5кг. пиле трудно се събира и 1кг. месо, като знам какви кльощави пилета продават сега. Следователно 1кг. ориз идва много на 1кг. месо. Мазнината не ми е много ясно за какво ти е, а и казваш, че кучето е склонно към напълняване. Ако кучето живее на двор, може би е добре да се дава зимата. Иначе 1 супена лъжица зехтин във всяка купа ядене би ти свършила чудесна работа. Или рибено масло, то е доста добър вариант. Рибата не знам за какво ти е, но ако е за козината, по една консерва с намачкани сардини на седмица върши чудеса. Споменатото вече рибено масло също е идеално за козината. Изчакай да ти дадат по-компетентно мнение, аз както казах не разбирам много от тези неща. Нагодила съм си кога, как, с какво и по колко да храня кучето си, според кондицията му, съвети на по-разбиращи и според това какво пише, че е добре и полезно за него.
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 08:00 AM

Благодаря за съветите simona623. Въпросът за рибата го зададох, защото рибата е много благоприятен източник на протеин за Акитите по думите на някои големи развъдчици, както и в исторически план се споменава, че в миналото основно са били хранени с риба и ориз.
Един доцент от тракийски университет ми обясни, че добавянето на животинска мазнина е важно от гледна точка на това, че е основен източник на енергия за кучето, а и все пак кучето трябва да приема мазнини, защото те участват в редица процеси в тялото му. Между другото, какво рибено масло ползваш ти и от къде си го набавяш (аз съм вземал по-рано капсули, но предпочитам ако има вариант да си купя бутилка от 1-2 литра)?

Правилото за месо, субпродукти и т.н. ще го спазвам от тук нататък.....

#652 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 12:37 PM

Винаги са ми били интересни съветите за добавяне на растителна мазнина към кучешкото натурално меню. Като зехтин, олио от гроздови семки, от магарешки бодил и други такива. Като искате мазнина, кво и е на една по-тлъста мръвка?

#653 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 June 2013 - 12:49 PM

Различни са. И едното трябва, и другото.
Полиненаситените 3 и 6 са есенциални и организмът не може да си ги синтезира. Не е задължително да са растителни, по-добре от риба.

Понеже 3 и 6 трябва да са в определено съотношение, зехтин препоръчвам когато се добавя към гранула, която е бедна на мазнини. Но за да не се нарушава въпросното съотношение (ако няма парички за рибено масло), зехтинът, който е мононенаситена омега 9, e добър вариант, защото не се меси, пък също е есенциален.
Не, че кучето ще умре без ненаситени, но ще му е по-добре със. Понеже с индустриалното производство и храненето на животни със зърно, прасетата, телетата и пилетата имат повече наситени, отколкото са имали преди, пък по-малко ненаситени.

В момента не мога да изчислявам рецептата, но имате всички данни да си я изчислите. Този зелен боб определено ме удивява. Иначе при склонност към напълняване трябва леко, ама леко да се занижат нужните калории. Да не се отнемат мазнини, а въглехидрати, тоест по-малко ориз. Кучетата дебелеят от въглехидратите.

#654 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 02:20 PM

Начи, да обобщим.
Даването на риба, от дъжд на вятър, елиминира нуждата от зехтини, рибни масла и т.п.
Важи за натуралното, квато е и темата, за гранулките - те си имат сичко.

#655 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 June 2013 - 02:25 PM

Не от дъжд на вятър. Мин. 2 пъти седмично и да не е копърка, а мазна риба. Ако не - масълца.

#656 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 02:37 PM

Баси и гръцките кучета.
Или ципура, или зехтин :ab_041:
Буми, питай нещо за яйцата :beer:

#657 Потребителят е офлайн   vikytyy Икона

Публикувано: 06 June 2013 - 03:26 PM

Здравейте ! Аз имам кученце от два дни и все още не знам каква храна да му приготвям,но имаме проблем и с храната и с пиенето и с играенето. Взех си го от приют,там ми казаха,че е било идеално гледано в апартамент,на 2 годинки и си има изградени навици,стиска се докато не бъде изведено навън,което е супер. Но не иска да пие вода,давам му вече два дни и не иска да пие, давам му кокалчета да яде,хапва си едно две (не големи) и останалите ги захапва и ги изплюва,седи си само на едно място и не мърда от там.Викаме го при нас идва,застава 1 мин и пак си отива на неговото място.Нито иска да си играе,нито се закача,дори и не лае (само 1 път съм го чула).... Като го извеждам не си играе с другите кученца ами се държи като роботизирано-пишка,ака,поразхожда се и това е. Много ми е миличко не знам каква порода е,не ми казаха,не знаеха,но има лисича муцунка и рунтавка опашка и е средно на големина. Много искам да бъде щастливо,но не му се прави нищо,дори вода не иска... Моля ви много си го харесвам дайте ми някакъв съвет. Много искам да се отпусне и да стане най-щастливото кученце. Благодаря на всеки,който ми отговори !

#658 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 03:54 PM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 06 June 2013 - 08:00 AM, написа:

Благодаря за съветите simona623. Въпросът за рибата го зададох, защото рибата е много благоприятен източник на протеин за Акитите по думите на някои големи развъдчици, както и в исторически план се споменава, че в миналото основно са били хранени с риба и ориз.
Един доцент от тракийски университет ми обясни, че добавянето на животинска мазнина е важно от гледна точка на това, че е основен източник на енергия за кучето, а и все пак кучето трябва да приема мазнини, защото те участват в редица процеси в тялото му. Между другото, какво рибено масло ползваш ти и от къде си го набавяш (аз съм вземал по-рано капсули, но предпочитам ако има вариант да си купя бутилка от 1-2 литра)?

Правилото за месо, субпродукти и т.н. ще го спазвам от тук нататък.....

В момента не ползвам рибено масло. Понеже сега сменя козина, давам му "Петнил" (около 40 стотинки е таблетката, за 10кг, куче се дават по 3 таблетки на ден в продължение на 4-6 седмици). В момента моето куче се храни само с гранули, от които ми харесва как изглежда козината му. Когато го храня натурално, давам му по една консерва сардини веднъж седмично (моят е дребен и не мисля, че му трябва повече). Рибено масло преди съм давала, но не за дълго, на капсули от човешка аптека. Зехтин също не му давам постоянно, а веднъж или два пъти в месеца по 1-2 супени лъжици. Зимата съм му давала свинска мас, правила съм му разни мазни пачи, но смятам само зимата да му давам и то не по много. Като му сваря 1кг. телешко и малко черен дроб с чаша или чаша и полувина ориз + още някой зеленчук, смятам че става идеално и без мазнини. Отделно си му давам яйца и извара или кисело мляко. Назад в темата пише всичко точно по колко и колко често се дава. Най-често храня смесено (сутрин гранули, а вечер натурално), но понякога храня само натурално или само с гранули.
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2013 - 07:58 AM

Показване на мнениетоmil_, в 06 June 2013 - 11:49 AM, написа:

Този зелен боб определено ме удивява.

....зеления боб ми казаха да го включа с цел кучето да не огладнява....за поддържането или намаляването на килограмите на кучето трябваше да се намалят калориите, а същевременно кучето не трябваше да умира от глад-зеления боб е богат на фибри и целулоза...така поддържа ситост. Цялата рецепта ми е дадена от ветеринар, когато женското ми куче от 45 кг стана 60 кг и преди да разберем, че истинският проблем е в щитовидната жлеза.

#660 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2013 - 09:12 AM

Показване на мнениетоvikytyy, в 06 June 2013 - 03:26 PM, написа:

Здравейте ! Аз имам кученце от два дни и все още не знам каква храна да му приготвям,но имаме проблем и с храната и с пиенето и с играенето. Взех си го от приют,там ми казаха,че е било идеално гледано в апартамент,на 2 годинки и си има изградени навици,стиска се докато не бъде изведено навън,което е супер. Но не иска да пие вода,давам му вече два дни и не иска да пие, давам му кокалчета да яде,хапва си едно две (не големи) и останалите ги захапва и ги изплюва,седи си само на едно място и не мърда от там.Викаме го при нас идва,застава 1 мин и пак си отива на неговото място.Нито иска да си играе,нито се закача,дори и не лае (само 1 път съм го чула).... Като го извеждам не си играе с другите кученца ами се държи като роботизирано-пишка,ака,поразхожда се и това е. Много ми е миличко не знам каква порода е,не ми казаха,не знаеха,но има лисича муцунка и рунтавка опашка и е средно на големина. Много искам да бъде щастливо,но не му се прави нищо,дори вода не иска... Моля ви много си го харесвам дайте ми някакъв съвет. Много искам да се отпусне и да стане най-щастливото кученце. Благодаря на всеки,който ми отговори !

Идеално гледано? Приют? Нещо не се връзва. Я прочети за всеки случай това:

http://forum.dog.bg/...e%d1%82-%d1%85/

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема