Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2012 - 09:34 PM

Точно потази причина и аз, мисля на 2 места даже, съм писала, че пасирам. Пасирам моркови, броколи, чушки, желеви салати, добавям им малко зехтин и работата спи. Освен,че се усвоятват, те се и изяждат, защото добре пасираното пюре така се смесва с ориза и месото, че кучката ще, неъще го изяжда. Ядължата я стържа примерно, много на ситно, смесвам я със малко кисело мляко, колкото да я оближе-1.лъжица! Ако ти е по-лесно, а и понеже се показват много повече продукти последни на същата страница и моя пост с двата калкулатора за калории, там си пише всичко калории, протеини, мазнини, въглехидрати, така че лесно може да си изчислиш всеки отделен продукт или пък цялтото ястие как ти идва.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#442 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2012 - 09:34 PM

Точно потази причина и аз, мисля на 2 места даже, съм писала, че пасирам. Пасирам моркови, броколи, чушки, 3елеви салати, добавям им малко зехтин и работата спи. Освен,че се усвоятват, те се и изяждат, защото добре пасираното пюре така се смесва с ориза и месото, че кучката ще, не'ще го изяжда. :ab_041: :ab_041: Ябълkата я стържа примерно, много на ситно, смесвам я със малко кисело мляко, колкото да я оближе-1.лъжица! Ако ти е по-лесно, а и понеже се показват много повече продукти последни на същата страница и моя пост с двата калкулатора за калории, там си пише всичко калории, протеини, мазнини, въглехидрати, така че лесно може да си изчислиш всеки отделен продукт или пък цялтото ястие как ти идва.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#443 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 01:38 AM

Агнешки гърди варени 600гр.
Яйца варениx2 120 гр.
Свинска плешка 1000гр.
Кус кус 150гр.
Сметана заквасена 600гр.
Зехтин 30гр.
Моркови варени 100гр.
броколи 150гр.
Ориз варен 350гр.
Cърца и бъбреци 300гр.

Прикачена снимка
Ястието е за 5-6 дни. На снимката се виждат агнешкото с кус кус, свинското в отделна купичка, зеленчуците, само че непасирани още, сметаната и яйцата. В едната тенджерка имаме варени сърца и бъбреци.
И вече готовите манджички
Прикачена снимка

Прикачена снимка
:dog:
P.С. Извинявам се за двойния пост, но не е нарочно!
User's Signature

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 March 2012 - 09:27 AM

Не знам за царевицата и граха.....като дам сварена царевица на другия ден я виждам без ни най-малко да е обработена,директно си я изхвърля?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 02:48 PM

Най-вероятно имаш предвид кус куса, защото аз царевица не и давам...или ти говориш за себе си :smile: Абе то аз я изкарвам цяла :ab_041: :ab_041: , а пък камо ли кучето c неговия хран. тракт.Грах също не съм давала, ама дори и да дам, ще го пасирам, така ще си усвои част от него.
User's Signature

Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2012 - 02:51 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 13 March 2012 - 07:21 PM, написа:

Здравейте,ето необходимите хр.вещества за кучето Ви:Бел. 180гр./дн.;Маз. 52,8гр./дн.;Въгл. 316гр/дн. според възрастта и моментното тегло.

Никак не съм съгласна. Нито със стойностите, нито с пропорционалното разпределение на енергийните източници.
Огромно количество протеин. Огромен превес на въглехидрати. ~2500 ккал за 20-килограмово куче. Просто абсурд.
Ако това куче се храни така, ще изкриви кости зловещо.

#447 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 02:59 PM

Въглехидратите би трявало да са 10-20% най-много от седмичното меню, заради мозъка, иначе остатъка е излишен, дори в английските сайтове пише, че на едно куче изобщо не са му необходими въглехидрати, в смисъл да ги мислиш изобщо. В продъктите се съдържа малкият процент, който му е нужен, а вече ти си избираш начина на хранене- повече мазнини или повече протеини.
User's Signature

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:04 PM

Не е точно така, Saika.
Протеините са константа и излишъкът от протеини е лошо нещо. Те трябва да бъдат за израснало здраво куче 2 г / кг според Merck Veterinary Manual. За подрастващи, бременни, кърмещи, активно работещи това количество може да се вдигне, но не повече от 4 г, дори това е много. Протеините не служат за енергиен източник, а за градеж, а излишъкът от тях се изхвърля през бъбреците или става на захар като образува доста токсични междинни метаболити.
Останалото количество калории - въглехидрати и мазнини - служи за набавяне на енергия, като за процентното съотношение на въглехидратите си права (като винаги говоря за проценти от калории, не от тегло на храна).
Тоест мазнините и въглехидратите са взаимозаменями в общ смисъл, като по доста остарели разбирания въглехидратите трябваше да имат превес, но съвременното развитие на науката за храненето доказа точно обратното, особено за кучетата. Те изобщо нямат доказана нужда от въглехидрати, както си споменала, защото при липса на въглехидрати те се набавят от протеините чрез глюконеогенеза или пък мозъкът може да ползва кетотела от мазнините. Но 10-20% въглехидрати е добре, тях ги има в зеленчуците.

Доброто (според мен) разпределение на дневните калории е 10-20% от въглехидрати, 20-30% от протеини, 60-70% от мазнини. Необходимите дневни калории ги има в началото на темата. Градското куче не харчи много енергия колкото и да го разхождаш, то не е работещо куче и трябва да се вземат предвид стойности за ниска физическа активност. Моите двама 45-килограмови ядат по 1800 ккал дневно и са екстра.

#449 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:10 PM

Отдавна чаках да чуя точно твоето мнение по темата :rc_036: :rc_036:
Ако са константа как тогава някои хора хранят високопротеиново, а други високомазнинно и съответно протеините са различни като процент? Примерно аз храня високомазнинно, ама когато давам риба или пиле неминуемо протеина ми се вдига...
Аз също говоря като проценти от калории и съотношение въглехидрати мазнини и протеини, ама на практика малко зор се получава винаги да е перфектно, поне при мен!
Въглехидратите при Сайка идват от ориза, макароните или малкото овесени ядки, както и от плодове и зеленчуци, които давам принципно заради витамините.
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:23 PM

Показване на мнениетоSaika, в 14 March 2012 - 03:10 PM, написа:

Ако са константа как тогава някои хора хранят високопротеиново, а други високомазнинно и съответно протеините са различни като процент?

Ами хранят, защото им промиват мозъците. Имаше в близките години ужасно залитане по високите протеини, както в животинската, така и човешката диетология ала Дюкан. Сега вече се пише достатъчно за вредата от излишни протеини, след като доста животни го изпитаха на гърба си. Пък и хора. То човек може да го види и в "модата" при комерсиалните храни, високопротеиновите отшумяват, сега идва нов хит как ядрото на гранулата се обвивало с покритие от мазнини, та да видим какво ще излезе.

Но аз тези неща тук съм ги писала много, много пъти, пускала съм линкове и какво ли не, в тази тема не ми се пишеше пак наново, но виждам просто опасни неща.
Излишъкът от въглехидрати не е толкова опасен - кучо или ще изхвърли неусвоени бавните, или ще надебелее от бързите. Но излишъкът от протеини не е безобиден.

#451 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:33 PM

Диетите ала Дюкан, както и космонавтската са да на осоновата на меса и съответно огромно количеcTво белтъчuни и всичко идва от от схващането- килограмите идват от въглехидратите, затова трябва да ги изключим от менюто. То,че така, така е, пълнее се от въглехидратна храна, ама дай да си съсипем организма. Яла съм овесени ядки и ориз със зеленчуци, че ушите ми са пръщяли и пак съм отслабвала много, въпреки че това са въглехидрати. Не знам, всеки сам решава, аз гледам протеина да ми е около 25-30%, понякога става и до 40, но просто с рибата няма как да и нашибам ястията със зехтин, а пък и млечни няма как да давам, но това са 2 дни седмично, другите дни си поддържам 50-60% мазнини. Кучето му обаче само си решава колко да яде и по никакъв начин не мога да я прехраня, когато не е гладна, просто не си доизяжда или яде 1 път на ден.
User's Signature

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:37 PM

По принцип тези диети са ефективни, защото на практика лишават организма от енергия и го принуждават да си прави захар от протеини, което е много трудоемък процес за организма. Придружава се в кетоза, което е процес на производство на кетотела - активно разграждане на мазнини (но това го има и при диетите с въглехидрати под 10%). Тези диети могат да се прилагат само краткотрайно. При въглехидрати около и над 10% вече може да се попълва резерва от гликоген в черния дроб, който плавно да се освобождава като глюкоза в кръвта и да не се стига до кетоза, но и да не се вдига рязко инсулинът.
Рибата е ОК, особено ако избираш по-мазна риба - това са омега 3 в усвояем за кучо вид.

Сега видях на Shibumi за царевицата. Не е съвсем нищо да не се усвоява от нея и не излиза на изхода както е влязла. Това е привидно, защото излиза несмляна обвивката на царевичното зърно. Но все пак не е добра храна за кучовете.

#453 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:50 PM

Да ти кажа наблягам на всичко, защото за момента не давам никакви добавки било то масла разни, витамини, минерали, калций или каквото там се сетиш...Само от храната идва всичко.
Позлвам 3еxтин 5-10 грама на ден си го има 100%.
Купувам , каквото мога да си позволя финансово - някаква цацоподобна(за пръв път купих тази седмица), сардини, скумрия и рибни консерви. Все си викам да и взема сьомга, ама 40 паунда е килограма ... Абе гледам задължително да има 2 рибни дни, макар че имаме проблеми. Тя не е фен на рибата и само сe мъчим, дори сардините вече напълно ги отказа, скумрията още я яде, а новата цаца не знам.С консервите нямаме НИКАКЪВ проблем, понеже са овкусени.
Млека не обичаме много много, извара не, йогурт не и само ближем по-малко от скука, моцарела не яде,ама и аз не я купувам вече. Яде с малко повече охота Greek Style Yogurt който е 11% и заквасена сметана от 15-30% каквато и купя, чедър яде, няма тука около нас бг склад, за да и купувам кашкавали, бри яде, ама то човек се съобразява и с това, което продават.Ама иначе сирена, млека яде по 100 грама сметана или 50-60 чедър + 60-70 йогурт, не остава уж без калций.
Все се чудя да взема да купя нещо мултивитамини, калций, ленено или рибено масло??
User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:57 PM

От ленено няма смисъл, рибено трябва.
И за другите неща ОК, но калцият също е нож с две остриета и не се наемам да давам препоръки за дозировка. А най-добре да направиш кръвно изследване калций/фосфор и ако всичко е точно, няма нужда да променяш нищо.
Като се абстрахираме от калция, млечните не са кой знае колко нужни на едно куче, тук даваме чат-пат кисело мляко като пробиотик, не за друго, заквасената сметана също го има.

#455 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 04:04 PM

Абе аз по мои си изчисления ми се вижда, че не прекалявам с кaлция! По моя преценка не би трябвало да е проблем да и направя 1 тур с калций или 2, докато навърши година, защото аз съм и давала преди, когато хранех с качествена гранула и пак не сме имали проблеми, а едва ли сега давам повече. Правихме кръвни изследвания преди 3 месеца и вс беше ок. Ами може пък и да и взема едно масалце от сьомга, че тя и без друго сменя козина сега и ще и е нужно.
Mлечните- aз си ги ползвам и като източник на мазнини, заедно с мазното месце. То като погледнеш плодовете и зеленчуците не са им нужни, млечните също не чак толкова, зърнените още по-малко, ама то пък само с месо не става. Аз, не бих хранила само с месо, така или иначе.
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 14 March 2012 - 07:23 PM

Г-н Александров,здравейте!
Ако може бихте ли изнесли точни данни за едно хранене: от кой продукт колко грама получава кучето.Според Mil съм завишил стойностите,но това
не е умишлено,макар че дори те да бяха други пак не се вписват.Сигурен съм че обичате кучето,но на шест месеца посочените килограми не са ли му
много?Именно затова Ви казах,че натрупаната енергия трябва да отиде 'някъде"...,но колкото и да се движи, това е бебе.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#457 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 10:48 PM

Ами на мен ми се вижда, че му е много дневната дажба от 1 кило храна, защото освен всичките работи имаме и 300 гранула. Тази гранула и тя си увеличава обема в корема и количеството става още по-голямо. Освен това за 6 месечно кученце ми се върти нещо 350 грама на ден, смятай ако храниш с хубава гранула 1000 килокалории ги има само от там, ами останалото. Много го товариш по мое скромно мнение.
Закуската :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#458 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 11:35 PM

Показване на мнениетоSaika, в 14 March 2012 - 12:48 PM, написа:

Най-вероятно имаш предвид кус куса, защото аз царевица не и давам...или ти говориш за себе си :smile: Абе то аз я изкарвам цяла :ab_041: :ab_041: , а пък камо ли кучето c неговия хран. тракт.Грах също не съм давала, ама дори и да дам, ще го пасирам, така ще си усвои част от него.

Ами това жълтото кус-кус ли е :ab_041: аз на царевица го направих.
Иначе да давала съм царевица 1-2 пъти и като видях резултатат спрях.А ние купувахме един друг кус-кус от ЛИДЛ един много ситен в една червена кутия този не съм го срещала и ми се видя жълт..
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#459 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 11:40 PM

Еми тоя, уж, хубав се води с яйца, нали, ама колко е с яйца и аз не знам хахахах Иначе аз не съм яла от години и така ми се яде, ама го направих за кучката , а пък за мене от 1 паунд пиците на ICELAND трагедия.... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 11:55 PM

хахаа :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема