Уест Хайленд Териер
Публикувано: 24 November 2009 - 02:02 PM
Много харесвам тия бонбони. Прекрасни кучета имате всички, които сте ни показали снимки.
И аз търсих много, но нещо и близки до нас развъдници не мога да открия. Ще съм адски благодарна на гордите собственици на такова снежно човече, ако може, на лични най-вероятно, да ми пишат от кой развъдник са взели кученцето си и колко му е цената с всичките процедури да пристигането му в България. Най-важно ми е имена на развъдници или някакви насоки. Просто се затрудних в търсенето.
Аз и моята половинка сме Ви много благодарни предварително.
Поздрави
Публикувано: 24 November 2009 - 02:24 PM
Публикувано: 24 November 2009 - 02:31 PM
Публикувано: 09 December 2009 - 07:00 PM
А в България въобще има ли развъдници за тази порода?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 January 2010 - 11:19 AM
Публикувано: 08 January 2010 - 11:38 AM
Легитимността на документите - развъдникът трябва да е регистриран във FCI(Международната федерация по кинология) и да е способен да ви даде легитимно родословие. Развъдниците се записват по този начин, примерно - FCI 36/09. За най-сигурно като се спрете на развъдник в дадена страна, може да се свържете с местната федерация, за да потвърдят легитимността на развъдника. Пишете мейл или звъните до деферацията. Ако имате нужда от допълнителна помощ, пишете в тази тема, ще помагаме.
Публикувано: 11 January 2010 - 12:44 AM
Поразтърсих се доста, писах на много развъдници и получих отговори. Почти сме се спряли на развъдник. Той е в Сърбия и бих искала да попитам как става преминаването на границата? Паспорта на кученцето, който ми дават от развъдника, достатъчен ли е? После на границата минава ли се някакъв ветеринарен контрол? А допълнителни такси плащат ли се, предвид факта, че сме си го взели от Сърбия и си го возим към България? Просто искам да съм подготвена за всичко и да знам процедурата предварително.
Другият ми въпрос е следният, от почти всички развъдници ме питаха дали искам кученцето да е "pet quality" или "show quality". Освен почти двойната разлика в цената, каква всъщност е разликата? Не трябва ли абсолютно всички кученца да покриват разни изисквания и нормативи, а това кое от тях ще е за изложби всъщност да зависи от по-нататъшна дресировка и добри грижи? В смисъл..когато са още на 2 месеца кое различава едните от другите?
За сега е това, благодаря ви и поздрави на всички :))
Публикувано: 11 January 2010 - 12:55 PM
Относно различката между 'pet quality" или "show quality". Кученцата, т.нар 'pet quality', са за домашни любимци. Препоръчва се да не се развъжда, а да носят просто радост на собственика си. Шоу кучетата от друга страна, са за развъждане, за изложби и т.н. Затова е и разликата в цената. А опитният развъдчик може да прецени кое кученце е с шоу потенциал или кое създадено просто да краси нечие канапе

Публикувано: 12 January 2010 - 06:52 PM
И моята малка красавица е УХ териер,но кремавобял.Всичко,написано за тези уникални кученца е
вярно.Бих допълнила,че много обичат да ги къпят.Ние се къпем всяка седмица,но само един път в
месеца-с шампоан за чувствителна кожа.Препоръча ми нашият лекар да ползвам и шампоан за лесно разрясване,защото поддръжката на козината им е трудна.Това,което аз знам е,че тази порода не се подстригва-козината се изрясва всеки ден и така се отстраняват мъртвите косми.
За прословутото им подскачане сте прави-Сали отскача до шпионката,когато на вратата се позвъни.
Уникални са-много витални,но с прекалено добре развито чувство за собственост,своенравни и умни.
Накратко казано-с тази принцеса никога не скучаем вкъщи.
За съжаление,не успях да и намеря подходящ съпруг-интелигентен,с чувство за хумор и най-вече-
кремавобял.Пролетта ще я кастрирам-с надеждата да я предпазя от бъдещи беди.
Моля,пишете и споделяйте-породата е все още непозната тук и можем взаимно да си помагаме.
От все сърце-здраве и безкраен купон на Вас и УХ териерите!
Сали и Полина.
Публикувано: 13 January 2010 - 11:29 AM
А в България въобще има ли развъдници за тази порода?
За съжаление в България няма лицензирани развъдници за породата, само любителски такива...

"My goal in life is to be as good of a person as my dog already thinks I am".
Публикувано: 13 January 2010 - 03:47 PM
Поразтърсих се доста, писах на много развъдници и получих отговори. Почти сме се спряли на развъдник. Той е в Сърбия и бих искала да попитам как става преминаването на границата? Паспорта на кученцето, който ми дават от развъдника, достатъчен ли е? После на границата минава ли се някакъв ветеринарен контрол? А допълнителни такси плащат ли се, предвид факта, че сме си го взели от Сърбия и си го возим към България? Просто искам да съм подготвена за всичко и да знам процедурата предварително.
Другият ми въпрос е следният, от почти всички развъдници ме питаха дали искам кученцето да е "pet quality" или "show quality". Освен почти двойната разлика в цената, каква всъщност е разликата? Не трябва ли абсолютно всички кученца да покриват разни изисквания и нормативи, а това кое от тях ще е за изложби всъщност да зависи от по-нататъшна дресировка и добри грижи? В смисъл..когато са още на 2 месеца кое различава едните от другите?
За сега е това, благодаря ви и поздрави на всички :))
Здравейте Галя, бих искала да споделя с Вас моя опит - през 2008 година си взех кученце от сръбски развъдник. Предварително искам да кажа, че съм много доволна и щастлива, че се спрях на този вариант - да си търся сама кучето и развъдчика. И аз като Вас го намерих от Интернет. Беше ми за първи път и не знаех какво трябва да направя, за да мина границата с бебешока без проблеми. Информацията, която получих беше, че освен ветеринарния паспорт с отразени ваксините и обезпаразитяването, трябва да има бележка от ветеринарен лекар, който е прегледал кучето в рамките на 24 часа от преминаването на границата с която удостоверява, че животинчето е здраво. В нашия случай ветеринарят беше отразил в паспорта на кученцето този преглед.Кучето си беше с родословие и чип.
И така, взехме Амиго и потеглихме обратно към България. На границата никой не забеляза, че в колата има куче и съответно никой не ми е искал каквито и да било документи. Така че цялото притеснение и изисквания към развъдчика за договор и т.н. се оказаха напразни.
Мисля, че никакви такси не се дължат при вноса на кученце.
п.с. моето куче е бобтейл
Публикувано: 15 January 2010 - 01:10 PM
От няколко седмици почти постоянно чета по форумите за това как се гледа кученце, понеже ще ми е първото и не съм много опитна. Купих и книжки, разпечатвам съвети от интернет .... :)) Проблемът е, че уеститата наистина не са много разпространени тук и повечето информация, която намирам, е или за всички кучета като цяло, или само за други породи (което не ми върши работа). Може би трябва да потърся и по чужди форуми и сайтове. Много е полезно, че тук хората с опит в отглеждането на уестита пишат някои интересни и важни неща, примерно не знаех, че не се подстригва... :)) Ако някой се сети още нещо - с радост ще попия всяка информация :)))))
И така, ще пиша отново в понеделник, живот и здраве :))
Хубав уикенд на всички!!!
Публикувано: 16 January 2010 - 08:47 PM
И аз съм на това мнение

Успех с пътуването и чакаме вести!

Публикувано: 16 January 2010 - 08:50 PM
И аз съм на това мнение

Успех с пътуването и чакаме вести!
Това, снимано днес на изложбата, май е от вашата порода:

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 January 2010 - 12:01 AM

Много благодарим за снимката! За щастие и аз успях да присъствам на изложбата днес и видях това уести

Публикувано: 18 January 2010 - 05:10 PM
Току що се прибираме от Сърбия и с радост искам да споделя, че всичко мина без абсолютно никакви проблеми. Имаме си мъжко уести и се казва Раф :)) МНого е игрив, само първите 10минути трепереше и се страхуваше, но веднага му мина и започна да си играе и закача с нас. Да е жив и здрав, скоро ще го покажа и на снимка :)))