Dog.bg Форуми : Уест Хайленд Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Уест Хайленд Териер

#141 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2009 - 02:02 PM

Здравейте и от мен.
Много харесвам тия бонбони. Прекрасни кучета имате всички, които сте ни показали снимки.
И аз търсих много, но нещо и близки до нас развъдници не мога да открия. Ще съм адски благодарна на гордите собственици на такова снежно човече, ако може, на лични най-вероятно, да ми пишат от кой развъдник са взели кученцето си и колко му е цената с всичките процедури да пристигането му в България. Най-важно ми е имена на развъдници или някакви насоки. Просто се затрудних в търсенето.

Аз и моята половинка сме Ви много благодарни предварително.

Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 November 2009 - 02:24 PM

land, като за начало:
http://www.eurobreed...te_terrier.html

#143 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 02:31 PM

Цитат(Waikikii @ Nov 24 2009, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
land, като за начало:
http://www.eurobreed...te_terrier.html

Благодарим ти smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   bydog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 04:48 PM

Здравейте! Това, че сте се спряли на тази порода е чудесно.Но не ви съветвам да си взимате куче от български развъдник. За съжаление много рядко съм виждала хубаво куче взето от българия.

#145 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 07:00 PM

Цитат(bydog @ Dec 9 2009, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Това, че сте се спряли на тази порода е чудесно.Но не ви съветвам да си взимате куче от български развъдник. За съжаление много рядко съм виждала хубаво куче взето от българия.

А в България въобще има ли развъдници за тази порода?
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#146 Потребителят е офлайн   smarty Икона

Икона за мнението  Публикувано: 12 December 2009 - 08:16 PM

Ето и едно красиво Westie от изложбата днес..:)))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#147 Потребителят е офлайн   galia7844 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 11:19 AM

Здравейте на всички. Малко съм нова във форума, но ви чета от доста време насам. Дълго време се чудех каква порода кученце да избера и най-накрая се спрях на уести. От тогава постоянно него сънувам :)) Доста се рових по интернет, намерих развъдник в Словения, от където ми отговориха на въпросите доста любезно. От другите развъдници, на които писах, не получих отговор за съжаление. Много се надявам ако някой от вас ми препоръча развъдник за уестита, по възможност най-близкия до България - Сърбия или Румъния. И ако някой от вас вече си е взимал от там, какви впечатления има - сериозни ли са, надеждни ли са....както казах съм нова в "света на кученцата" и малко ме е страх да не попадна на развъдници - ментета....По какво се познава легитимността на документите? Благодаря за отговорите и надявам се в близките няколко месеца да мога да казвам с усмивка "ей това е моето кученце" :)))

#148 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 11:38 AM

galia7844, погледнете няколко поста по-нагоре и ще видите линкове към развъдници в чужбина. Също така има хора, които вече са си взели кученце от Сърбия и може да се свържете с тях на лично съобщение. Те могат да ви свържат с развъдчик, ако са доволни от избора си на кученце.

Легитимността на документите - развъдникът трябва да е регистриран във FCI(Международната федерация по кинология) и да е способен да ви даде легитимно родословие. Развъдниците се записват по този начин, примерно - FCI 36/09. За най-сигурно като се спрете на развъдник в дадена страна, може да се свържете с местната федерация, за да потвърдят легитимността на развъдника. Пишете мейл или звъните до деферацията. Ако имате нужда от допълнителна помощ, пишете в тази тема, ще помагаме.

#149 Потребителят е офлайн   galia7844 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 01:23 PM

Благодаря за информацията, беше ми доста полезна :))

#150 Потребителят е офлайн   galia7844 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 12:44 AM

Здравейте отново.
Поразтърсих се доста, писах на много развъдници и получих отговори. Почти сме се спряли на развъдник. Той е в Сърбия и бих искала да попитам как става преминаването на границата? Паспорта на кученцето, който ми дават от развъдника, достатъчен ли е? После на границата минава ли се някакъв ветеринарен контрол? А допълнителни такси плащат ли се, предвид факта, че сме си го взели от Сърбия и си го возим към България? Просто искам да съм подготвена за всичко и да знам процедурата предварително.
Другият ми въпрос е следният, от почти всички развъдници ме питаха дали искам кученцето да е "pet quality" или "show quality". Освен почти двойната разлика в цената, каква всъщност е разликата? Не трябва ли абсолютно всички кученца да покриват разни изисквания и нормативи, а това кое от тях ще е за изложби всъщност да зависи от по-нататъшна дресировка и добри грижи? В смисъл..когато са още на 2 месеца кое различава едните от другите?
За сега е това, благодаря ви и поздрави на всички :))

#151 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 12:55 PM

Трябва ви паспорт с нанесени всички ваксини, които са правени досега на кученцето. Мисля, че това ще е достатъчно, но най-добре питайте развъдчика, той може преди това да е пращал кученца извън граница. Обикновено проверките и на двете граници са формални, но има и случаи, когато митничарите се заяждат. Затова потърсете из форума подобни теми за внос на кученце от Сърия, за да сте подготвени.

Относно различката между 'pet quality" или "show quality". Кученцата, т.нар 'pet quality', са за домашни любимци. Препоръчва се да не се развъжда, а да носят просто радост на собственика си. Шоу кучетата от друга страна, са за развъждане, за изложби и т.н. Затова е и разликата в цената. А опитният развъдчик може да прецени кое кученце е с шоу потенциал или кое създадено просто да краси нечие канапе md_064.gif

#152 Потребителят е офлайн   sally Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко,което ме забавлява и ме прави по-можеща.
Публикувано: 12 January 2010 - 06:52 PM

Здравейте!
И моята малка красавица е УХ териер,но кремавобял.Всичко,написано за тези уникални кученца е
вярно.Бих допълнила,че много обичат да ги къпят.Ние се къпем всяка седмица,но само един път в
месеца-с шампоан за чувствителна кожа.Препоръча ми нашият лекар да ползвам и шампоан за лесно разрясване,защото поддръжката на козината им е трудна.Това,което аз знам е,че тази порода не се подстригва-козината се изрясва всеки ден и така се отстраняват мъртвите косми.
За прословутото им подскачане сте прави-Сали отскача до шпионката,когато на вратата се позвъни.
Уникални са-много витални,но с прекалено добре развито чувство за собственост,своенравни и умни.
Накратко казано-с тази принцеса никога не скучаем вкъщи.
За съжаление,не успях да и намеря подходящ съпруг-интелигентен,с чувство за хумор и най-вече-
кремавобял.Пролетта ще я кастрирам-с надеждата да я предпазя от бъдещи беди.

Моля,пишете и споделяйте-породата е все още непозната тук и можем взаимно да си помагаме.
От все сърце-здраве и безкраен купон на Вас и УХ териерите!
Сали и Полина.

#153 Потребителят е офлайн   bee_j Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 11:29 AM

Цитат(vano @ Dec 9 2009, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bydog @ Dec 9 2009, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

А в България въобще има ли развъдници за тази порода?

За съжаление в България няма лицензирани развъдници за породата, само любителски такива...
User's Signature

"My goal in life is to be as good of a person as my dog already thinks I am".

#154 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 03:47 PM

Цитат(galia7844 @ Jan 11 2010, 12:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново.
Поразтърсих се доста, писах на много развъдници и получих отговори. Почти сме се спряли на развъдник. Той е в Сърбия и бих искала да попитам как става преминаването на границата? Паспорта на кученцето, който ми дават от развъдника, достатъчен ли е? После на границата минава ли се някакъв ветеринарен контрол? А допълнителни такси плащат ли се, предвид факта, че сме си го взели от Сърбия и си го возим към България? Просто искам да съм подготвена за всичко и да знам процедурата предварително.
Другият ми въпрос е следният, от почти всички развъдници ме питаха дали искам кученцето да е "pet quality" или "show quality". Освен почти двойната разлика в цената, каква всъщност е разликата? Не трябва ли абсолютно всички кученца да покриват разни изисквания и нормативи, а това кое от тях ще е за изложби всъщност да зависи от по-нататъшна дресировка и добри грижи? В смисъл..когато са още на 2 месеца кое различава едните от другите?
За сега е това, благодаря ви и поздрави на всички :))

Здравейте Галя, бих искала да споделя с Вас моя опит - през 2008 година си взех кученце от сръбски развъдник. Предварително искам да кажа, че съм много доволна и щастлива, че се спрях на този вариант - да си търся сама кучето и развъдчика. И аз като Вас го намерих от Интернет. Беше ми за първи път и не знаех какво трябва да направя, за да мина границата с бебешока без проблеми. Информацията, която получих беше, че освен ветеринарния паспорт с отразени ваксините и обезпаразитяването, трябва да има бележка от ветеринарен лекар, който е прегледал кучето в рамките на 24 часа от преминаването на границата с която удостоверява, че животинчето е здраво. В нашия случай ветеринарят беше отразил в паспорта на кученцето този преглед.Кучето си беше с родословие и чип.
И така, взехме Амиго и потеглихме обратно към България. На границата никой не забеляза, че в колата има куче и съответно никой не ми е искал каквито и да било документи. Така че цялото притеснение и изисквания към развъдчика за договор и т.н. се оказаха напразни.
Мисля, че никакви такси не се дължат при вноса на кученце.
п.с. моето куче е бобтейл

User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   galia7844 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 01:10 PM

Ние утре заминаваме за Сърбия, за да си го вземем. Питах и развъдчика за документите, знам че е легитимен, но само колкото да се подсигуря. Просто изобщо не обичам да минавам сръбската граница, пък сега и с кученце...дано няма проблеми. Той каза, че много често продава кученца на българи и знае точно какво е необходимо.
От няколко седмици почти постоянно чета по форумите за това как се гледа кученце, понеже ще ми е първото и не съм много опитна. Купих и книжки, разпечатвам съвети от интернет .... :)) Проблемът е, че уеститата наистина не са много разпространени тук и повечето информация, която намирам, е или за всички кучета като цяло, или само за други породи (което не ми върши работа). Може би трябва да потърся и по чужди форуми и сайтове. Много е полезно, че тук хората с опит в отглеждането на уестита пишат някои интересни и важни неща, примерно не знаех, че не се подстригва... :)) Ако някой се сети още нещо - с радост ще попия всяка информация :)))))
И така, ще пиша отново в понеделник, живот и здраве :))

Хубав уикенд на всички!!!

#156 Потребителят е офлайн   bee_j Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2010 - 08:47 PM

Цитат(galia7844 @ Jan 15 2010, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много е полезно, че тук хората с опит в отглеждането на уестита пишат някои интересни и важни неща, примерно не знаех, че не се подстригва... :)) Ако някой се сети още нещо - с радост ще попия всяка информация :)))))

И аз съм на това мнение smile.gif Всяка информация е много полезна, особено когато идва от личен опит. Така че ще се радваме много, ако по-опитните във форума ни споделят съвети относно уеститата ae_085.gif

Успех с пътуването и чакаме вести!
User's Signature

#157 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 08:50 PM

Цитат(bee_j @ Jan 16 2010, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(galia7844 @ Jan 15 2010, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много е полезно, че тук хората с опит в отглеждането на уестита пишат някои интересни и важни неща, примерно не знаех, че не се подстригва... :)) Ако някой се сети още нещо - с радост ще попия всяка информация :)))))

И аз съм на това мнение smile.gif Всяка информация е много полезна, особено когато идва от личен опит. Така че ще се радваме много, ако по-опитните във форума ни споделят съвети относно уеститата ae_085.gif

Успех с пътуването и чакаме вести!

Това, снимано днес на изложбата, май е от вашата порода:

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#158 Потребителят е офлайн   bee_j Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 12:01 AM

Цитат(vano @ Jan 16 2010, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това, снимано днес на изложбата, май е от вашата порода:

Много благодарим за снимката! За щастие и аз успях да присъствам на изложбата днес и видях това уести smile.gif, но не разполагам с добри негови кадри.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   agiel Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 10:51 AM

Здравейте,

На моето уести много му почервеня козинката на муцунката. Знам, че белите козини се оцветяват в червено от слюнка и др. секрети, но някой може ли да ми помогне с инфо, как да огранича или дори да махна това червенеене?

#160 Потребителят е офлайн   galia7844 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 05:10 PM

Здрвейте на всички !!
Току що се прибираме от Сърбия и с радост искам да споделя, че всичко мина без абсолютно никакви проблеми. Имаме си мъжко уести и се казва Раф :)) МНого е игрив, само първите 10минути трепереше и се страхуваше, но веднага му мина и започна да си играе и закача с нас. Да е жив и здрав, скоро ще го покажа и на снимка :)))

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни