Защо не трябва да се развъждат кучета без доказан произход
Публикувано: 13 June 2008 - 09:53 AM
Нелепите глупости, които дърдорите са смешни и тъжни. Смешни, защото си мислите, че ще накривите капата на някого с пискливите си възгласи за свобода и равенство. Тъжни, защото плодите бог-знае-какво с бог-знае-какво и произвеждате даже-и-бог-не-знае-какво. Ще мине време, ще се появят още ентусиасти на породата, пък вие ще изчезнете в забвение. Но ще оставите своята грозна диря в породата... Макар и твърде незначителна.
Публикувано: 13 June 2008 - 10:06 AM
Инсулт,тук вече не става въпрос за това да обясняваш кое е редно и кое не.
Отсрещната страна е напълно наясно с наболелия проблем и го разбира идеално което е кофтито ... защото тук идва приказката "знам за какво говорите и,че не е редно,ма ш си праа квот си искам и никой не мое ме спре,да не съм само аз?!"
Ей това разбрах от цялата работа аз.Браво!
Само,че вие драги потребители не разбрахте,че просто този форум не е мястото където вие може да си правите каквото искате.Той си има политика и правила.Има някаква цел която вие потъпквате.Правете си каквото искате,но не налагайте мнението си тук,защото винаги ще се намери някой който не е съгласен с вас и някой който да ви наругае.
Чисто и просто тук не се толерира подобен тип развъждане,а вие един вид се врете баш между шамарите.Искате или не,вие чрез под текст сте търговци,Вие ще изкарвате пари от тези кутрета.И не не скачайте сега като ощипани моми,това не е обида-това просто е истината!Колкото и да не ви харесва на вас.
Вие четете избирателно,отговаряте избирателно и вадите всевъзможни глупави аргументи в своя защита.
Не чух от вас обаче една да каже,въпреки,че кучето ми няма родословие
-Аз преди да заплодя кучето си то е минало през всички изследвания.
-Аз преди да го заплодя съм завела кучето си на изложба,поне за една или две експертни оценки при различни съдии за да разбера до каква степен то отговаря на стандарта на породата.
-Аз внимателно съм подбрала мъжки на който също са направени нужните изследвания и е посещавал изложби където съдия му е дал поне две отлични експертни оценки.
Направихте ли си труда поне това да направите?!

Публикувано: 13 June 2008 - 10:15 AM
П.П. Иначе ме кефят отговорите ви на зададения от мен въпрос. ;D "Ти си гледай Зарп да ти е здрав, нас ни остави" Или иначе казано- "Ти си гледай твойто куче, ние нека си плодим болни пумияри. Наши са си, ше праим кот си искаме." ;D Ше умра от смях. Едно си баба знае, едно си баба бае.
Крайно време е да се сложат бан-чета на хората, които пропагандират безконтролното развъждане! Плодете си мастиите, изкарвайте болни животни и се радвайте на живота. Пък един ден някой от бядещите стопани ще ви издири със снимка за ТБД на своето обичано кученце. Ако съм аз, лошо. :blink:
Публикувано: 13 June 2008 - 10:20 AM
А кой какви пари ше изкарва и дали ще го прави.......това никой не може да разбере.Досега никой във форума не е споменавал продавал ли е кученцата си и за колко пари.Може и да са продадени може и да са подарени.Това никой не знае.
Избора си го прави всеки сам.
Не виждам какво толкова ви дразни от всичко това.
Инсулт не плодим и не произвеждаме.Слагам възклицателни за да видиш по добре какво искам да ти кажа.Не искаме на никой "да накривим капата",защото нмяа на кой :blink: не "парадираме за свобода" защото я имаме и "не искаме равенство" защото няма с кого да се сравняваме - сега разбра ли ме по добре без да слагам възклицателни знаци :blink:
Публикувано: 13 June 2008 - 10:45 AM
Цитат
А кой какви пари ше изкарва и дали ще го прави.......това никой не може да разбере.Досега никой във форума не е споменавал продавал ли е кученцата си и за колко пари.Може и да са продадени може и да са подарени.Това никой не знае.
Избора си го прави всеки сам.
Не виждам какво толкова ви дразни от всичко това.
Инсулт не плодим и не произвеждаме.Слагам възклицателни за да видиш по добре какво искам да ти кажа.Не искаме на никой "да накривим капата",защото нмяа на кой :blink: не "парадираме за свобода" защото я имаме и "не искаме равенство" защото няма с кого да се сравняваме - сега разбра ли ме по добре без да слагам възклицателни знаци :blink:
Цитат
-Аз преди да заплодя кучето си то е минало през всички изследвания.
-Аз преди да го заплодя съм завела кучето си на изложба,поне за една или две експертни оценки при различни съдии за да разбера до каква степен то отговаря на стандарта на породата.
-Аз внимателно съм подбрала мъжки на който също са направени нужните изследвания и е посещавал изложби където съдия му е дал поне две отлични експертни оценки.
Направихте ли си труда поне това да направите?!
Вие мислите поне това да направите преди да заплодите неродословното си куче?
А въпроса ми към тези които ВЕЧЕ са заплодили е,Вие направихте ли си труда поне това да направите преди да заплождате?!

Публикувано: 13 June 2008 - 10:52 AM
Не е редно да се избере мъжки за който нищо не се знае.Не е редно също ако кучето има здравословен проблем да се запложда.Най важно е здравето и благоденствието на кучето.
Ако моята Джеси има някакъв проблем, който не и позволява да стане майка никога няма да позволя да стане.Лошо е ако някой не знае че кучето е болно и го заплоди.Има и такава вероятност.Стопанина да го направи от незнание.Тогава ще е лошо за всички.Затова не трябва да се обвиняваме взаимно.Всички който са членове на форума предполагам знаят какъв е реда за заплождане и че трябва на всяка цена
да се следи здравословното състояние.
Но хората сме различни,мислим различно,така че едно е да си пишем тук това онова,друго е кой как ще го направи.
Публикувано: 13 June 2008 - 10:57 AM
Цитат
Не е редно да се избере мъжки за който нищо не се знае.Не е редно също ако кучето има здравословен проблем да се запложда.Най важно е здравето и благоденствието на кучето.
Ако моята Джеси има някакъв проблем, който не и позволява да стане майка никога няма да позволя да стане.Лошо е ако някой не знае че кучето е болно и го заплоди.Има и такава вероятност.Стопанина да го направи от незнание.Тогава ще е лошо за всички.Затова не трябва да се обвиняваме взаимно.Всички който са членове на форума предполагам знаят какъв е реда за заплождане и че трябва на всяка цена
да се следи здравословното състояние.
Но хората сме различни,мислим различно,така че едно е да си пишем тук това онова,друго е кой как ще го направи.
Тогава, моля, за един простичък отговор на още по-простичък въпрос. Наследствените болести се предават не само от мама и тате, предават се през n-поколения (14 за ТБД). Защо поемате този Огромен риск? И защо искате да произвеждате генетично обременени кутрета? Колежките ви казаха да си гледам в моя двор.. надявам се Вие да дадете отговор.
Публикувано: 13 June 2008 - 11:02 AM
Дори да се направи пълен преглед на кучето може да не се установят много жизненоважни неща.Поема се риск винаги.Дори при най-добрите кучета може да се получи нещо неочаквано.
Така че.......се молим да не се случи нещо такова.Друго не ни остава.
А вие искате прекалено перфектно да е всичко.Не може да бъде така.Никой не може да предвиди какво ще стане.Каквото зависи от нас го правим.
Публикувано: 13 June 2008 - 11:47 AM
[url=http://dog.bg/forum/index.php/topic,13433.0.html][/quote]
...да си събира парцалките и да изчезва.
Искате да плодите поредните нещастници - плодете си ги. Но този форум не е направен, за да помага и разпространява бисерите на такива като вас. [color="red"]Ще поопустее форум Чау-чау? Не ме интересува[/color]. Не сме градили толкова време това място, че някакви арогантни неграмотници да размахват пръст и да си въобразяват, че това им е бащиния.
Къш!
Ваша Обсебена Грандоманка и Фанатичка
[/quote]
точно за това става въпрос-вие си мислите,че този форум ви е бащиния,както писах на БИЖУ,истериите в къщи-аз съм потребител на форума,а не на гости у вас.
''парцалки'',''къш''-смехотворно.градили сте форума?е,сега го съсипете,нали си е ваш!insult,знаеме вашето мнение за новите потребители-вие сте груба и арогантна,а ТОЗИ ФОРУМ Е ЗА ВЗАИМОПОМОЩ все пак,нали?тук си споделяме!
''колежки''-тук за търговийка ли се говори.някой пуснал ли е обяви,не съм видяла такива.
съжалявам,че изгубих времето за писане в тази тема.
Публикувано: 13 June 2008 - 12:33 PM
И наистина защо когато попитам:
Защо искате да развъдите куче с недоказан произход? - Никой не ми отговаря. Не намира смислен довод.
Защо не отговаряте на този въпрос? Обяснете. От кога чакам да получа поне някакво смислено обяснение, защо се налага или трябва, или просто ей така защото може и някой се е разчуствал безотговорно?!? Без елементарни познания :-

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 June 2008 - 01:12 PM
Публикувано: 13 June 2008 - 01:28 PM
какво очаквате да чуете всъщност?тук стана въпрос за дори за пари-ВСЪЩНОСТ ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЧУЕТЕ-ДА НИ ИЗКАРАТЕ ПОРЕДНИТЕ ТЪРГАШИ НА КУЧЕТА?? ?? ??ще ви успокои ли факта ако кажа-да,така е,въпреки,че не е вярно?
направихте изкуствен проблем от това.защо още с първото ми изречение,че кучето ми е бременно не ме изхвърлихте от форума,защото от там идва проблема?
и другото във форума винаги съм се придържала към добрия тон,но такива обиди и нападки няма да търпя.
ако ще предприемате нещо го правете,дотогава аз оставам само и единствено потребител на форума за чау.
но като правило ,Huskypower,напишете,че освен друго форума ви е бащиния.
п.п.в другите подфоруми такава неандерталщина няма.при нас е така,защото има потребител,който се грижи за това.
аз спирам да ''ровя'' и да доставям удоволсвтие,че темата се ''пълни''.
Публикувано: 13 June 2008 - 01:40 PM
Цитат
Бре? Дали пък друго не ни остава? ;) Целта на селекцията и целенасоченото развъждане е не само да се запази дадена порода, но и да се намали драстично количеството на болни животни и разпространението на наследствените болести!! Вашите кучета можете да ги изследвате, но не може да знаете тези 5 поколения назад дали са изследвани! Още повече- при Вашата порода има проблем с ТБД и въпреки това поемате Огромния риск да произведете болни животни. Браво, браво. Ай, со здраве.
Чакаме малко банове, мод. :blink:
Публикувано: 13 June 2008 - 01:42 PM
И не вади очите на хората с този шрифт,достатъчно добре се вижда какво искаш да кажеш и с нормален.
А се отново ще попитам и искам да ме цитираш,ти къде видя обида тук?.Хайде чакам и искам да ме цитираш кое точно ти прозвуча като обида.
Права си по другите форуми няма такива неща и е пълна свободия,ДА но за жалост тук не е така.
Ровиш в раната като пращаш лични,а сега се спотайваш и не можеш да извадиш един смислен аргумент с който да защитиш тезата си,а дори и май като гледам нямаш такава.
И тук има една приказка "каквото си надробиш,такова ще сърбаш"
Гери,Симба направени ли са и всички изследвания преди да роди?
А направихте ли си труда да я заведете на изложба къде съдя да я оцени до колко тя отговаря на породата си?
А поинтересувахте ли се дали бащата е минал през същите неща преди да стане татко?!
Не,нали?!
Всичко се започна от там,че вие превърнахте форума в меко казано "бебешориум" и навсякъде само едно ви е в устата бебета,раждане и т.н нищо друго.Без значение в коя тема е.
Когато се отвори новия подфорум Сара92 даде предложения които меко казано бяха смешни.Сигурно около 20 различни теми които вече се дублираха с такива от общия форум.По просто ще ви го обясня не може да занимавате целия форум с тези неща и да пискате като ощипани,защото повтарям тук не се толерира подобен тип развъждане,а вие коментирате това във всяка едно тема без значение коя е ...
Отвори ви се тема където да говорите,вие продължите да го правите из целия форум.
Съжалявам аз искам когато някой нов потреБител влезне да научи нещо нова и полезно.
п.п това сега го казвам тъй като по основната тема думи не ми останаха да го повтарям кой разбрал разбрал ...
п.п не мисля,че от липсата на двама потребителя форума на чау-чау ще замре Гери.

Публикувано: 13 June 2008 - 01:47 PM
Цитат
Защо не ми отговарят?
Може би не са на ясно какво искат.

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 June 2008 - 01:58 PM
Дано никога не седите пред дилемата дали да не си приспя кучето, което е само на 2 години. Останете си със здраве, но 'пътят към Ада е осеян с добри намерения'.
Публикувано: 13 June 2008 - 02:00 PM
Публикувано: 13 June 2008 - 02:03 PM
Публикувано: 13 June 2008 - 02:11 PM