Dog.bg Форуми : Как се обучава куче за охрана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се обучава куче за охрана Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2008 - 02:38 PM

Здрасти,
имам нок който е на 6 м. Идеята ми е да охранява двора и къщата където живеем. Някой може ли да ми помогне как да го обуча да охранява. Имали някъква литература или нещо подобно. Някой да е правил такова нещо?

#2 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 05:24 PM

Цитат

Здрасти,
имам нок който е на 6 м. Идеята ми е да охранява двора и къщата където живеем. Някой може ли да ми помогне как да го обуча да охранява. Имали някъква литература или нещо подобно. Някой да е правил такова нещо?

Моята идея е да потърсиш в по-големите книжарници за някаква книга където може да намериш нещо което да ти е полезно или най-лесното е да дадеш кучето на трениор B)
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 June 2008 - 05:50 PM

Моето скромно мнение е че няма да имате специална нужда от обучение конкретно за това. Когато поотрасне бебо сам ще започне да си пази територията... :) Но ако все пак държите да е обучен за това, най-добре се обърнете към професионалист с който да работите ЗАЕДНО, а не да го оставите накъде на обучение... :)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 08:21 PM

Цитат

Моето скромно мнение е че няма да имате специална нужда от обучение конкретно за това. Когато поотрасне бебо сам ще започне да си пази територията... :) Но ако все пак държите да е обучен за това, най-добре се обърнете към професионалист с който да работите ЗАЕДНО, а не да го оставите накъде на обучение... :)

;)Да, но има неща които не му идват от вътре и ще е добре да се научи-като например да не приема храна от чужди хора-да не вземат да го отровят :angry: :huh:
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 June 2008 - 09:09 PM

Разбира се, че има неща, които трябва да се научат - всички основни команди, които той няма как по рождение да знае :) А за мен да не взима храна от други хора си е една много основна команда...Аз говорех само и единствено за инстикта за пазене... ;)
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 08:39 AM

Абе той основните команди вече съм го научил, легни , стани, седни, ред и тнт
Тези треньори нещо не ми харесват тъй като цената им ми се вижда височка. А пък смятам че и сам бих могъл да се справя. И като си мисля той ще започне да чуства дворът като своя територия и ще я пази. Само не знам защо сега когато влезе някой или минава по улицата той лае и върти опашка. Май още му се играе.....

#7 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 03:14 PM

Цитат

Абе той основните команди вече съм го научил, легни , стани, седни, ред и тнт
Тези треньори нещо не ми харесват тъй като цената им ми се вижда височка. А пък смятам че и сам бих могъл да се справя. И като си мисля той ще започне да чуства дворът като своя територия и ще я пази. Само не знам защо сега когато влезе някой или минава по улицата той лае и върти опашка. Май още му се играе.....

Малък е още играе му се и ние минахме през това вече сме 11мес. определено двора е негов не ти трябват никакви допълнителни обучения вече се зъбим. На един рожден ден един приятел ми се оплака направо си е тръгнал да го хапе  а аз си мислех още е малък няма да закача само лае за игра"та ме изтреля за табела от онези (ТУК ПАЗЯ АЗ..)от зоомагазините

#8 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2008 - 09:44 AM

:blink:Слагай табелата. Аз нямам още звънец и смятям да слагам а също и табела.Но сега още свиква с двора. Пускам го само когато сме си в къщи. Веднъж го оставих цял ден и много се учудих когато се прибрах и забелязах че не е правил никакви бели. Следващия ден го оставих пак обаче явно си помисли че може да прави каквото си поиска и беше съборил някои неща. Сега пак е затворен в клетката.

#9 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 18 June 2008 - 11:50 AM

Наи-сериозното куче за охрана е обученото за това/в Бг не знам да има професионални школи за охр кучета/,работещо в екип с подготвен водач.Тук малко криво се разбират нещата,аз не виждам достатъчна надеждност в охраната куче без човек.Колкото до териториалната агресия,НОК си я проявява като добие нужната зрелост.Но ако само до там стигат желанията ви за работа с кучето ...жалко за потенциала на породата.Не конкретизирам никои,просто обобщавам мнения,които съм чула по въпроса.А и друго не съм виждала завършено /като обучение/куче на 6м./тук вече съм конкретна.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 18 June 2008 - 08:19 PM

Всъщност обучението за охрана си е един отделен раздел.Зависи какво искаш да охранява ,и като охранител докъде искаш да стига.Нали се сещаш че добре обученото куче за охрана си е много сериозно оръжие.Първо помисли дали можеш да носиш тази отговорност.Ако искаш да ти пази двора ще се повторя ако ти кажа че това ще си дойде с възрастта.Отказа да взима храна от други хора си е похват от общата дресировка.Дори да искаш да го учиш за охрана ,още му е рано на тази възраст и преди това трябва да си изградил похватите от общата дресировка.И друг път съм казвал ,че не може да научиш едно дете да пише ,преди да е научило азбуката................

#11 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 03:35 PM

Абе като се замисля, то наистина си е отговорност. Някой ще влезе да краде, звяра ще го наръфа и после онзи ще те осъди за тежка телесна повреда. Сигурно е същото както ако някой ти влезе в къщата и ти го простреляш....
Май ще се огранича в общата дресировка. Някой да знае повече информация? :sos:

#12 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 19 June 2008 - 06:52 PM

Разгледай в справочника  :palec:

#13 Потребителят е офлайн   petarbogdanov Икона

Публикувано: 22 July 2008 - 11:23 PM

Здравей ! точно затова още през 93 година съм написал една прекрасна книга ! Тя се казва "   Всичко за дресировката на кучета    обща, охранителни , специални и развлекателни дресури " . Можеш да видиш какво съдържа на адрес http://ku4eta.vsi4ko.net/
както и на страницата от от личния ми сайт  http://www.petarbogd...nie_kucheta.htm
С поздрави : Петър Богданов

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни