Просто споделям моя личен опит с клиника Вивавет - София
Публикувано: 19 June 2008 - 06:23 PM
Цитат
Предпочитам да бях платила 4 снимки пред това доктора да го е страх да ми пипне кучето (а кучето беше толкова изплашено, че само си седеше, ако го беше пипнал нищо нямаше да му стане), после да ме кара да си разчекна кучето за снимка, без да знам в каква поза да го поставя и накрая, когато явно не съм го сложила в точната поза да ми се развика. :huh:

Публикувано: 19 June 2008 - 06:58 PM
Публикувано: 21 June 2008 - 07:42 PM
Публикувано: 21 June 2008 - 11:27 PM
Цитат
Люси, пак казвам, моя съседка е много доволна от тях. Просто имай едно наум. Ако не дай си Боже възникне някакъв сериозен проблем, непременно потърси второ мнение и то навреме. Едно е сигурно - на изследванията, които правят не можеш да разчиташ. От "Син кръст" и "Амивет" получих приблизително еднакви данни, които силно се различаваха от тези на "Вивавет".
Публикувано: 14 July 2008 - 03:56 PM
Цитат
Личното ми мнение - независимо дали си на човешки или ветеринарни лекари, когато става дума за иследвания, независимо дали си ги плащаш или не, от съответната клиника са длъжни! да ти предоставят резултатите на тяхна бланка, с подпис и печат.
Публикувано: 06 September 2008 - 11:11 PM
П.С.Никой не ми дава информация какво всъщност му се инжектира :angry:
Публикувано: 07 September 2008 - 01:06 PM
в Младост 3
Също така той дежури и в Анимо в Младост 1, но за тях отзивите са противоречиви.
Друг адрес, наблизо до Младост, е Син кръст, но е в Горубляне, ако не се лъжа, след борсата за коли, в дясно. Там имат денонощно дежурство и доста сериозни изследвания се правят. ето ги
Практически съвет от стопанин на такова животно. Не знам с какво го лекуват, но изпишква ли се котачето - 48 часа, ако е запушен, отишъл си е направо. Предполагам, че го изпишкват, като го водиш на прегледи, може и механично, с натискане на мехура. Нормалната процедура е - взимане на урина, инфо за левкоцити, и най-важно, кристали и от какъв вид. Ехограф на бъбречетата и на мехура, да няма камък. Кръв също се взима. Следи се пишка ли котето и колко. Следят се показателите на урината.
Публикувано: 23 September 2008 - 11:59 PM
няма да споменавам имена на клиники само ще ви разкажа, какво ми се случи... кученцето ми Дракон беше на 4 месеца и му се появи нещо в едното око и аз ужас водя го на лекар... казват ми един млад доктор беше, че трявба да му слагам капки и че хич не изглежда добре и че може би ще ослепее ама все пак да пробвам с капките абе то нямало да стане ама да опитам де... Взимам капките и почвам да ги слагам ... ужаас кучето ми ще ослепее ... да обаче ми се струва, че това, което му е в окото мърда ама нали ми казаха че май ще ослепее и аз не смея да му го почистя с тапмонче с вода... реших да го водя на друг доктор, защото струва ми се, че го мъча напразно... Другия доктор ми каза че нищо му няма и ми даде други капки с който окото просто ще му се почисти... Дракон спеше на едно много космато одеалце и ето от къде се появи нещото,което виждате ли е толкова страшно, че той ще ослепее :huh:
Идеята ми е че дори да имате 1% съмнение, че доктора не е прав водете го и на друг...
Първото ми куче искаха да го приспят щото било много нервно и щяло да побеснее и умре до 3 годишна възраст.. Тя сега е на 12 години в супер здраве ...
Публикувано: 24 September 2008 - 12:47 AM
От миналата година, от октомври, нашия котарак (9 годишен) започна да кашля. Водихме го на лекар, даде някакви лекарства и понеже правихме ремонт и го бяхме дали на отглеждане у майката на жената не знаехме какво става.
Като си го прибрахме през февруари вече кашляше по 3,4 пъти на ден. Отидохме на лекар - диагноза алергия. Биха му 5 дни инжекции, после дадоха някакви лекарства по специално схема и го поуспокоиха за десетина петнадесет дни, но всичко пак се почна отначало.
Пак го водихме - казаха че това било, алергията при животните не се откривала като при хората чрез посявки, а опитно, по метода на опит - грешка. Ние трябвало да сменяме препаратите, които ползваме за почистване и така щели сме да разберем.
Пак му дадоха лекарства по схема, пак го боцнаха, но този път го водихме и при друг лекар. Същата работа. Пак прегледи, пак инжекции.
Към юни поредната клиника ни прати на рентген и му направиха ЕКГ. На снимката се видя леко увеличено сърце, но ЕКГ-то не показа нищо обезпокояващо. Пак алергия, пак схеми.
На края, след близо година, в последната клиника му направиха отново рентгенова снимка и се оказа че сърцето му е увеличено и притиска белия дроб, като по този начин предизвиква есхимична кашлица. Смениха лекарствата и котарака видимо живна и пак стана игрив. Как ще я караме сега, цял живот ли ще ги взима - не знам, тепърва ще видим.
Не мога да кажа кои клиники са добри или не, по-скоро смятам, че всички са един дол дренки и нищо не разбират. По-дребни и рутинни болести ги лекуват, но стане ли нещо сериозно, Господ да е на помощ на животинките.
Това е ветеринарната ни медицина...
Публикувано: 08 October 2008 - 02:29 PM
Публикувано: 08 October 2008 - 04:47 PM
Е,какво да допълня?
Много съжалявам за кученцето Ви!Мога само да предполагам как се чувствате....Починало и то заради лекарска некомпетентост и нехайство....Парите над всичко...такива са повечето ветеринари май.....Съчувствам Ви!

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 08 October 2008 - 10:00 PM
Публикувано: 08 October 2008 - 10:38 PM
Цитат

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 08 October 2008 - 11:26 PM
Цитат
Съжалявам,че сте останали с грешно впечатление от моя пост.Не съм искала да слагам всички под един знаменател.Познавам и ветеринари,които смятат професията си,както се изразявате,за призвание.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 10 October 2008 - 11:55 PM