Dog.bg Форуми : Просто споделям моя личен опит с клиника Вивавет - София

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Просто споделям моя личен опит с клиника Вивавет - София

#21 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2008 - 04:07 PM

Тъй де- flower

#22 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 06:23 PM

Цитат

Моя опит с тази клиника е преди доста години направиха 4  рентгенови снимки. Просто първата не ставаше за нищо, на втората кучето не било легнало както трябва, третата не се разичтала също. Четвъртата се получи горе-долу. Накраха ме (защо го направих незнам) да платя и 4-те снимки. По-големия проблем беше, че кучето беше нюф с асцид - голямо куче с огромен корем, пълен с течност, едва дишащо, а аз 4 пъти трябваше да го катеря на масата и държа, докато го снимат.

Предпочитам да бях платила 4 снимки пред това доктора да го е страх да ми пипне кучето (а кучето беше толкова изплашено, че само си седеше, ако го беше пипнал нищо нямаше да му стане), после да ме кара да си разчекна кучето за снимка, без да знам в каква поза да го поставя и накрая, когато явно не съм го сложила в точната поза да ми се развика.  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 June 2008 - 06:58 PM

Сега се сещам, че май за тази клиника ми говореше ентусиазирано една леличка, че много от докторите там не били ветеринари, а хуманни лекари! Някой знае ли дали е така?

#24 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 21 June 2008 - 07:42 PM

Чакайте, бе хора... това клиниката в квартала до зала Универсиада ли е? Изправихте ми косата- аз от 2 години водя три кучета там и ги имам за големи специалисти, особено докторите с еднаквите фамилии. Правили сме всевъзможни изследвания и никога не съм имала повод за съмнения. Сега обаче.....лелееее, горкото кученце  :'(

#25 Потребителят е офлайн   feishtica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 11:27 PM

Цитат

Чакайте, бе хора... това клиниката в квартала до зала Универсиада ли е? Изправихте ми косата- аз от 2 години водя три кучета там и ги имам за големи специалисти, особено докторите с еднаквите фамилии. Правили сме всевъзможни изследвания и никога не съм имала повод за съмнения. Сега обаче.....лелееее, горкото кученце  :'(

Люси, пак казвам, моя съседка е много доволна от тях. Просто имай едно наум. Ако  не дай си Боже възникне някакъв сериозен проблем, непременно потърси второ мнение и то навреме. Едно е сигурно - на изследванията, които правят не можеш да разчиташ. От "Син кръст" и "Амивет" получих приблизително еднакви данни, които силно се различаваха от тези на "Вивавет".

#26 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 01:19 PM

Дори да са най-големите гении сред ветеринарните лекари, би трябвало да дадат всички направени изследвания на хартия! Обратното е просто недопустимо!!! :o

#27 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 03:56 PM

Цитат

Дори да са най-големите гении сред ветеринарните лекари, би трябвало да дадат всички направени изследвания на хартия! Обратното е просто недопустимо!!! :o

Личното ми мнение - независимо дали си на човешки или ветеринарни лекари, когато става дума за иследвания, независимо дали си ги плащаш или не, от съответната клиника са длъжни! да ти предоставят резултатите на тяхна бланка, с подпис и печат.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   bonzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2008 - 11:11 PM

много ме стреснахте с тази информация за клиниката Вивавет след като днес се разрових в интернет за сайта на тази клиника да проверя просто дали в събота работят и видях историята на фейщица изгубих и ума и дума миналата седмица видях че котаракът ми (който е около 10годишно коте) има проблем с пишкането животното се напъва мъчи и резултата е една малка капчица плаче постоянно и не се храни нормално адски е отслабнал а най лошото е че незнам от колко време продължава това понеже не живея за момента в апартамента а бащами вечер се прибира храни го и си гледат заедно телевизия заведох го във Вивавет и там му направиха изследвания н акръвта установи се че има уретрея или нещо подобно и бъбрекът му се пълни с вода така казаха само от едно "опипване по коремчето "и тези изследвания ми се връчиха по същатата схема на хвърчащ лист от който нищо не се разбира младия лекар каза че може да има песъчинки в бъбречето започнаха да му бият инжекции и така трябва всеки ден +диетична храна всичко ми излиза 10лв +таксито защото водя животинката от младост още 16лв. единия му бие 4 инжекции на следващия ден другия му би 2 днес пак трябваше да ходим но след това което прочетох не посмях незнам какво да правя те казаха при неадекватно лечение моя Мазньо ще си иде препоръчайте някой доктор или какво да направя
П.С.Никой не ми дава информация какво всъщност му се инжектира :angry:

#29 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 September 2008 - 01:06 PM

Ето ти един адрес в Младост 3, д-р Дюлгерски, но е до 2 часа. Той ходи и по домовете, ако му се примолиш.
в Младост 3
Също така той дежури и в Анимо в Младост 1, но за тях отзивите са противоречиви.
Друг адрес, наблизо до Младост, е Син кръст, но е в Горубляне, ако не се лъжа, след борсата за коли, в дясно. Там имат денонощно дежурство и доста сериозни изследвания се правят. ето ги
Практически съвет от стопанин на такова животно. Не знам с какво го лекуват, но изпишква ли се котачето  - 48 часа, ако е запушен, отишъл си е направо. Предполагам, че го изпишкват, като го водиш на прегледи, може и механично, с натискане на мехура. Нормалната процедура е - взимане на урина, инфо за левкоцити, и най-важно, кристали и от какъв вид. Ехограф на бъбречетата и на мехура, да няма камък. Кръв също се взима. Следи се пишка ли котето и колко. Следят се показателите на урината.

#30 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 September 2008 - 11:59 PM

здравейте
няма да споменавам имена на клиники само ще ви разкажа, какво ми се случи... кученцето ми Дракон беше на 4 месеца и му се появи нещо в едното око и аз ужас водя го на лекар... казват ми един млад доктор беше, че трявба да му слагам капки и че хич не изглежда добре и че може би ще ослепее ама все пак да пробвам с капките абе то нямало да стане ама да опитам де... Взимам капките и почвам да ги слагам ... ужаас кучето ми ще ослепее ... да обаче ми се струва, че това, което му е в окото мърда ама нали ми казаха че май ще ослепее и аз не смея да му го почистя с тапмонче с вода... реших да го водя на друг доктор, защото струва ми се, че го мъча напразно... Другия доктор ми каза че нищо му няма и ми даде други капки с който окото просто ще му се почисти... Дракон спеше на едно много космато одеалце и ето от къде се появи нещото,което виждате ли е толкова страшно, че той ще ослепее  :huh:
Идеята ми е че дори да имате 1% съмнение, че доктора не е прав водете го и на друг...
Първото ми куче искаха да го приспят щото било много нервно и щяло да побеснее и умре до 3 годишна възраст.. Тя сега е на 12 години в супер здраве ...

#31 Потребителят е офлайн   idinev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 12:47 AM

Имам и аз подобен пример:
От миналата година, от октомври, нашия котарак (9 годишен) започна да кашля. Водихме го на лекар, даде някакви лекарства и понеже правихме ремонт и го бяхме дали на отглеждане у майката на жената не знаехме какво става.
Като си го прибрахме през февруари вече кашляше по 3,4 пъти на ден. Отидохме на лекар - диагноза алергия. Биха му 5 дни инжекции, после дадоха някакви лекарства по специално схема и го поуспокоиха за десетина петнадесет дни, но всичко пак се почна отначало.
Пак го водихме - казаха че това било, алергията при животните не се откривала като при хората чрез посявки, а опитно, по метода на опит - грешка. Ние трябвало да сменяме препаратите, които ползваме за почистване и така щели сме да разберем.
Пак му дадоха лекарства по схема, пак го боцнаха, но този път го водихме и при друг лекар. Същата работа. Пак прегледи, пак инжекции.
Към юни поредната клиника ни прати на рентген и му направиха ЕКГ. На снимката се видя леко увеличено сърце, но ЕКГ-то не показа нищо обезпокояващо. Пак алергия, пак схеми.
На края, след близо година, в последната клиника му направиха отново рентгенова снимка и се оказа че сърцето му е увеличено и притиска белия дроб, като по този начин предизвиква есхимична кашлица. Смениха лекарствата и котарака видимо живна и пак стана игрив. Как ще я караме сега, цял живот ли ще ги взима - не знам, тепърва ще видим.
Не мога да кажа кои клиники са добри или не, по-скоро смятам, че всички са един дол дренки и нищо не разбират. По-дребни и рутинни болести ги лекуват, но стане ли нещо сериозно, Господ да е на помощ на животинките.
Това е ветеринарната ни медицина...

#32 Потребителят е офлайн   bonzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 02:29 PM

много благодаря на всички който откликнаха на проблема с ветеринарната клиника последния котаракът стана по-зле и аз го заведох в младост4 зад фантастико и там направиха ехограф(нещо което във вивавет не направха) и се установи че котето има два огромни камъка в бъбречетата и се налага спешна операция едният е тръгнал да излиза и се получава запушване на пикочните канали лекарката се хвана за главата как може да не вземат урина и да не направят ехография за малко да си отиде както "нищо му нямало на животното" и "трябва само диетична храна да се взима и ще се оправи"

#33 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 04:47 PM

За ВИвавет(тази клиника,която се намира до зала Универсиада,нали?ако бъркам поправете ме)-кучето ми си счупи заден ляв крак.Заведохме го там.Казаха-налага се да му се сложат пирони.ОК,проблем няма.Операцията мина успешно.Е,да,ама доктора не казал на мъжа ми като взимал кучето дали тези пирони трябва да се махат.....След един месец от друг ветеринарен лекар разбрахме,че е трябвало,но е вече късно,защото са потънали прекалено дълбоко в коста.
Е,какво да допълня?

Много съжалявам за кученцето Ви!Мога само да предполагам как се чувствате....Починало и то заради лекарска некомпетентост и нехайство....Парите над всичко...такива са повечето ветеринари май.....Съчувствам Ви!
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#34 Потребителят е офлайн   vet_ss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 10:00 PM

Извинявам се много, но без да се явявам адвокат на когото и да било най-коректно ще Ви помоля да неслагате всички под един знаменател!Не за всички парите са преди всичко,най малкото за голяма част от работещите не в собствена клиника ветеринални лекари поради простата причина ,че така или иначе финансово не им се отразява големия оборот , има хора който просто са приели професията за призвание и наистина са отдадени на нея с желание да правят професионална и качествена ветеринарна медицина!

#35 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 October 2008 - 10:38 PM

Цитат

Извинявам се много, но без да се явявам адвокат на когото и да било най-коректно ще Ви помоля да неслагате всички под един знаменател!Не за всички парите са преди всичко,най малкото за голяма част от работещите не в собствена клиника ветеринални лекари поради простата причина ,че така или иначе финансово не им се отразява големия оборот , има хора който просто са приели професията за призвание и наистина са отдадени на нея с желание да правят професионална и качествена ветеринарна медицина!
:drugarche:Съгласна съм и ви подкрепям.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#36 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 11:26 PM

Цитат

Съжалявам,че сте останали с грешно впечатление от моя пост.Не съм искала да слагам всички под един знаменател.Познавам и ветеринари,които смятат професията си,както се изразявате,за призвание.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#37 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 October 2008 - 03:43 AM

Но други го направиха.
Моля, придържайте се към елементарна коректност и не обиждайте цяла гилдия, без която не можем.

#38 Потребителят е офлайн   bonzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 11:55 PM

аз също съм съгласна с това че има и съвестни лекари (правя аналог с лекари който познавам и от който имам впечатления а те не са малко израстнала съм сред хора обичащи и гледащи животни)но прелкалено много се навъдиха лекари на който не им пука за това дали животното може да се спаси или не!!!а за отношение да не говорим просто съм се отвратила от клиники който се водят за "много добри" :-

#39 Потребителят е офлайн   feishtica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 01:47 PM

Цитат

За ВИвавет(тази клиника,която се намира до зала Универсиада,нали?ако бъркам поправете ме)

Същата.
Благодаря за съчувствието. :)

#40 Потребителят е офлайн   polia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 09:30 AM

Аз искам да попитам: Не е ли нормално кучето да кърви докато е разгонено? Простете за невежеството.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни