Публикувано: 26 October 2011 - 07:29 PM
Аз също си изпатих от Вивавет. Всичко започна в края на Март тази година.Моят 4 годишен немец (НОК) Юпитер получи разстройство.Понеже му сменихме храната си помислихме ,че всичко е нормално.Разстройството му вече продължаваше 2 седмици с прекъсване от по 2-3 дни.Решихме да го заведем във Вивавет ,тъй като бяхме много доволни от тях. Обяснихме какво и кога се е случило, те казаха ,че трябва да се направи снимка на корема ,за да се види дали нямало нещо вътре. Снимаха го без да му дадат каша (до колкото знам задължително се пие каша,а ако греша моля да ме извините).Снимаха го ,на снимката не се виждаше нищо ,после му взеха кръв за да му направят пълни кръвни изследвания и биохимия.Чакаме 1 час, накрая ни викат да ни кажат какви са резултатите.Представят ни някакво листче от апарата и ни казват ,че кучето има проблем с жлъчката и черния дроб. Предписват ни антибиотик,дават ни хвърчащото листче,бият на кучето йоден разтвор или нещо такова и нещо запичащо и ни съобщават ,че дължим една не малка сума пари.Пропуснах да добавя и това ,че млада стажантка пресмяташе сметката и на няколко пъти преправяше сумите ,докато накрая се стигна до тази.И си тръгваме ние без касова бележка, без снимка и кръвни изследвания ,няма как да докажеме ,че Юпитер е бил там,абе българска му работа.. Няма значение колко сме дали,в крайна сметка Юпитер беше част от семейството и заслужаваше всички средства ,които имахме. .Казаха ,че трябва 10 дни (докато пие антибиотика) да е на варен ориз с пилешко месо , и лека полека да го захранваме със суха храна.Докато пиеше антибиотика всичко беше перфектно.В момента ,в който свърши ,кучето пак почна да дриска.Нямахме финансовата възможност да го заведем отново там или някъде другаде.За това пак същата процедура с ориза и пилето се правеше .В последствие баща ми разбира,че жената на негов колега била ветеринар. Той и занесе изследванията,тя погледнала биохимията ,казала,че нямало нищо притеснително в нея,после поискала и останалите изследвания ,които ние не получихме, даже не видяхме и най-вероятно не са ги направили.Казала на баща ми ,да купи на кучето Мезимфорте. Юпи се пооправи ,случваше се веднъж на две седмици да има разстройство.
На 22.07 той направил преплитане на тънките черва. Лекарите от ветеринарна клиника "Син кръст" са направили всичко по силите си да го спасят,за което съм безкрайно благодарна,но е било прекалено късно,защото е имало само 25 см здраво черво,а кучето не е давало никакви индикации през деня,че нещо се случва с него. Казали са ,че трудно може да се разбере какво е предизвикало преплитането,но стомаха му е бил в ужасно състояниеКоето най-вероятно е причината, и така или иначе кучето е щяло да почине до месец,защото било прекалено късно да му се помогне.Стомаха му бил просто скапан от всякъде.Това според мен ,а и не само ,означава объркана диагноза, лекуване с антибиотици (всички знаем те какво причиняват на стомаха) за проблеми с жлъчния канал и черния дроб,които са съсипали и без това слабия му стомах и са довели до смъртта му , и колкото и драматично да звучи и до моята ,защото аз вече не се чувствам жива,след неговата загуба,все пак си беше мой.
Три месеца се боря с яростта ,която изпитвам към тея хора , и само Господ знае ,какво бих им причинила ,ако ги видя,но благодарение на тях повече никога няма да си взема друго куче,защото ми писна лекарите да работят с джобовете си ,а не със сърцето си, и защото не мога да понеса повече тази болка.