Dog.bg Форуми : Каква е позицията на Клуба за Дого аржентино?

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква е позицията на Клуба за Дого аржентино?

#1 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 June 2008 - 12:42 PM

Здравейте на всички !
Имам един въпрос към отглеждащите и развъждащи  кучета от породата дого аржентино , кото е  породен от проблем в аст форума след разлистване на няколко сайта за обяви за продан на кучета от зооборси и магазини и др.

http://dog.bg/forum/...,6337.4185.html

Каква е позицията на Клуба за Дого аржентино , относно предоставяне на кучета с родословие , за заплождане на кучета без родословие и купирането на уши ?

В БККАСТ този проблем бе решен доста отдавна , с едно изречение към правилника за развъждане в текстовете касаещи изключване от разплод и от 2003 год.забрана за купиране на уши съобразена със законодателството на Р България.

http://www.dalavera....php?1133,498842

Предлага за разплод мъжко дого аржентино.
Титлите: Ch.BG, Ch.MK!,JCH.BG(очаква сертификат),BIGII,BISpIV, 2xCACIB,3xBJ,5xBOB,5xBOS,7xCAC,13xCW,R.CAC,R.CACIB,BP,BB,Победител в клас "Млади" мъжки на Специализираната изложба на КДАБ'06,Победител в клас "Открит" на Специализираната изложба за Молоси в Румъния. Pървото дого, произведено в България, участвало на Европейско!!! Тестван за работни качества. Тестван за дисплазия (свободен)

#2 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 19 June 2008 - 02:48 PM

Цитат

http://www.dalavera....php?1133,498842

Предлага за разплод мъжко дого аржентино.
Титлите: Ch.BG, Ch.MK!,JCH.BG(очаква сертификат),BIGII,BISpIV, 2xCACIB,3xBJ,5xBOB,5xBOS,7xCAC,13xCW,R.CAC,R.CACIB,BP,BB,Победител в клас "Млади" мъжки на Специализираната изложба на КДАБ'06,Победител в клас "Открит" на Специализираната изложба за Молоси в Румъния. Pървото дого, произведено в България, участвало на Европейско!!! Тестван за работни качества. Тестван за дисплазия (свободен)

каква точно е целта на "този пример " ? 
:blink:

Ако имаш нещо в предвид давай в прав тектс, че така се обърквам .

поздрави .
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#3 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 04:10 PM

Цитат

Цитат

поздрави .

Гузен не гонен  бяга!

Извинявайте че попитах защо се купират уши и защо сайтовете с безплатни обяви са пълни с рекламиране на мапки '' дого аржентино '' без родословия с бащи шампиони , също като ''сафордшерите '' в тези сайтове

http://www.bezplatno...%82%D0%B0%D1%84

#4 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 19 June 2008 - 04:20 PM

Каква е позицията на КЛУБ ДОГО АРЖЕНТИНО - БЪЛГАРИЯ по тези въпроси би трябвало да попитате ръководството на клуба. Ако ви се чете в устава на клуба е записано какво може и какво не може. Тук във форума най-много някои да си изкаже мнението по въпроса. А аз смятам, че дори сте запознати за това което питате ;)

Ако става въпрос за разискване на въпроса аз мога да се включа с един въпрос. Как процедираме ако някои внесе кученце или голямо куче с вече купирани уши от Аржентина примерно? Там няма такава забрана. Да не казвам, че там значително по-голямата част от доготата са с купирани уши. Както и доста от реномираните развъдници по света.

Относно кучилата и връзките правени извън клубната дейност. Аз смятам, че докато има такова търсене ще има и такова предлагане. Пазарна икономика какво да я правиш. Изключително е трудно да се контролира тази дейност. Да не кажа НЕВЪЗМОЖНО. Сигурен съм, че ако има установен и доказан случаи, че член на клуба нарушава неговия устав по какъвто и да е начин и повод ще бъде санкциониран по установения ред. Според мен по-ползотворно е да се обяснява на хората какво трябва да очакват от кученце взето от подобно незнайно място. Затова и в тази насока си губя времето.

#5 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2008 - 04:28 PM

Цитат

Цитат

Цитат

поздрави .

Гузен не гонен  бяга!

Извинявайте че попитах защо се купират уши и защо сайтовете с безплатни обяви са пълни с рекламиране на мапки '' дого аржентино '' без родословия с бащи шампиони , също като ''сафордшерите '' в тези сайтове

Как пък от едно изречение си направи тези изводи?
Аз съм наясно с въпросното куче и стопанката му ( но откъде да знам каква е твоята информация)
Всяко стадо си има черна овца , нормално е  ;)
А и много добре знаеш как в БГ се става шампион .
Относно "купирането" на ушите там е малко по сложно и не искам да взимам отношение по вапроса !

Поздрави .
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#6 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 08:29 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

поздрави .

Гузен не гонен  бяга!

Как пък от едно изречение си направи тези изводи?
Аз съм наясно с въпросното куче и стопанката му ( но откъде да знам каква е твоята информация)
Всяко стадо си има черна овца , нормално е  ;)
А и много добре знаеш как в БГ се става шампион .
Относно "купирането" на ушите там е малко по сложно и не искам да взимам отношение по вапроса !

Поздрави .

Поста ми не е насочен  срещу някой , не си правете грешни изводи !

Въпроса ми е какво прави клуба за тези проблеми

ПП - На мен стафа ми харесва повече със рязани уши , но има закони и Клубни правила и аз съм ЗАДЪлЖЕН да ги спазвам !!!

#7 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 19 June 2008 - 10:38 PM

Аз пък харесвам догото с уши. Но на второто ми куче не му стояха добре и му ги отрязахме. По-добре с купирани уши от колкото с уши които изглеждат "грозно" и комично.

Догото до не отдавна, а и на повечето места все още, е развъждано като куче с купирани уши. И факторът клепнали уши не е взиман под внимание при неговото развъждане. За да стане клепоухо куче ще е необходимо време. И все повече се върви в тази посока. Но аз лично не смятам, че на този етап трябва да се отстранява от развъдна дейност всяко куче с купирани уши. Дого не е порода на векове, че да си позволим лукса да се отстраняват много качествени екземпляри, защото единственият им "недостатък" е, че са с купирани уши. Малко са хората които ще си оставят догото с уши дори и да не му стоят добре и го "загрозяват". Естествено, че при избора на партньори със сходни качества трябва да се избира екземпляра с клепнали уши и така с течение на времето догото ще стане клепоухо куче и няма да се налага да обсъждаме този така "наболял" въпрос за много хора. Друг е въпросът как ще обясним на господата аржентинци (и не само) които са създали тази порода и то с такава визия не по случайност, че трябва да развъждат по съвсем други критерии.

А какво правим ако се получи казус между законодателството в някоя държава и това което гласи стандарта на дадена порода?
Цитирам стандарта на Дого Аржентино: "Уши: странично разположени с достатъчно голямо разстояние между тях, благодарение на големия и широк череп. За по голяма функционалност, трябва да са купирани, с триъгълна форма и с дължина, която не превишава 50% от външната част на ухото. Когато не са купирани са със средна дължина, широки, месести, равни и със закръглени върхове..." Дого е куче с работни качества, а не само прекрасно и внушително бяло куче, и трябва да се развива като такова. Друг е въпросът дали купираните уши му дават някакво предимство или не. Него няма да го разискваме, защото вече е изписано доста по въпроса.
Тази година на специалката ни съдията ще е от Аржентина и ще го питаме какво е неговото мнение по въпроса.

Това са лично мои мисли и разсъждения. И по никакъв начин не са обвързани с други хора и организации.

#8 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2008 - 10:43 PM

Цитат

Каква е позицията на Клуба за Дого аржентино , относно предоставяне на кучета с родословие , за заплождане на кучета без родословие и купирането на уши ?

Аз ще изкажа лично мнение. Клубът като такъв не може да предоставя кучета с родословие за заплождане на кучета без родословие. Кучетата не са собственост на клуба и клуба в лицето на няколко човека ръководство не могат да казват на членовете си, кой какво да прави или не прави с кучето си. Въпрос на лична отговорност.
Например - клуба не може да предостави кучето МИ за разплод за която и да е женска ако аз не желая това. И обратно, не може да ме спре да заплодя, която и да е женска ако аз го желая. Във втория случай се вижда какъв развъдчик съм и съм ли изобщо такъв! Ако все пак заплодя с мое куче неродословна женска, то кучилото няма да има родословия и друго едва ли би следвало да има. Действието е лишено от смисъл.

Относно ушите, има закон и за това клубът не може да взима едни или дрги решения, защото е длъжен да го спазва, но отново нещата опират не до клуба, а до членовете му - в случая аз съм против акта на отрязване на каквито и да е части от тялото на едно животно, и то на базата на някакви измислени аргументи, за мен лично смешни и без покритие. Това е лично мнение, но когато има закон ... личното мнение само си го казваме, а правим това, което е според закона. За съжаление собствениците на дого аржентино изобщо не ги е еня. В техните глави са съвсем други неща и си ги кълцат като стой та гледай.

а това

Цитат

За по голяма функционалност, трябва да са купирани

е простооо върхааааа  :o ФУНКЦИОНАЛНОСТТА на ушите е съвсем друга, първо принадлежат към тялото, второ са предназначени за чуване и са важен сетивен орган.
:mazohist: И по-добре да не зачекваме отново тази тема. Въпроса е принципен. Има закон.

както и

Цитат

Аз пък харесвам догото с уши. Но на второто ми куче не му стояха добре и му ги отрязахме.

Ама жива да не бех!
:huh:
И последно - в случая мисля, че не става въпрос от разплод да се изключат кучетата спкупирани уши до момента - а за това, че ушите на родените тук кученца е забранено да се купират - Какво прави за това клуба? Поне аз така изтълкувах въпроса.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 05:31 AM

Цитат

Цитат

Аз ще изкажа лично мнение. Клубът като такъв не може да предоставя кучета с родословие за заплождане на кучета без родословие. Кучетата не са собственост на клуба и клуба в лицето на няколко човека ръководство не могат да казват на членовете си, кой какво да прави или не прави с кучето си. Въпрос на лична отговорност.
Например - клуба не може да предостави кучето МИ за разплод за която и да е женска ако аз не желая това. И обратно, не може да ме спре да заплодя, която и да е женска ако аз го желая. Във втория случай се вижда какъв развъдчик съм и съм ли изобщо такъв! Ако все пак заплодя с мое куче неродословна женска, то кучилото няма да има родословия и друго едва ли би следвало да има. Действието е лишено от смисъл.

Има и друго. Ако член на клуба предоставя кучето си за разплод на неродословни кучки, редно е да бъде изключен от дадения клуб. Тъй като този собственик върви против правилата за чистопородно развъждане, за което се борят не малка група от хора, членуващи в клуба. Щом член на клуба демонстративно разваля породата, то какво остава за хората, които хич не ги интересува клубното развъждане. А най-тъжното в случая е, че бъдещото кучило ще се рекламира, като потомство на баща шампион, с ненам-си-колко титли. Хората лесно се подвеждат...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:dogo argentino , agility

Публикувано: 20 June 2008 - 08:04 AM

Никой обаче от тук пишещите неможе да каже на 100% дали наистина това куче ще бъде използвано за разплод и пускано на кучета с не доказан произход.Мнения дадени тук се базират единствено и само на едно обявление дадено  някъде в интернет пространството,в случая обявата е дадена на въпросен сайт който се слави като сайт на търгашите и търговците , но ако беше дадена в клубния тогава никой нямаше и дума да обели или да се осъмни в намеренията на собственика му.Ако обаче повечето от вас са прави, то собственика трябва да отговаря за дейспията си пред ръководните органи на клуба.Факт е че рано или късно истината излиза на яве,"ще поживеем и ще видим".
П.С:Хубаво е и двете засегнати страни да дадът мнение по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 08:45 AM

Цитат

Никой обаче от тук пишещите неможе да каже на 100% дали наистина това куче ще бъде използвано за разплод и пускано на кучета с не доказан произход.

shadow , правилно е схванал въпроса ми

ВАЖНО - НИКОЙ НЕ НАбЕДЯВА ВЪПрОСНИЯ СОбСТВЕНИК НА ТОВА КУчЕ  ПрОСТО ТОВА Е ПрИмЕр ЗАЩОТО САмО НЕГО ВИДЯХ ДА СЕ рЕКлАмИрА НА мЯСТО КОЕТО СЕ ИЗПОлЗВА ОТ ЗООбОрСИ И мАГАЗИНИ

Проблема е в многото обяви на не родословни дога с родител шампион Тази популация ми направи впечатление затова писах в клубния форум  При стафовете както вече посочих сьъщо има подобен проблем ,само че при тях си е чиста измама

Какъв е смисъла на чистопородното развъждане , защо се пътува и участва на изложби , защо се следи непрекъснато здравето на разплодника , бебета , защо се дават пари за клубни прояви , родословия ,чипове и др - по този начин цените на родословните кученцата  ще са не кункурентно способни на не родословните , няма значение че няма много да мяза на стандартното дого
  Важното алъш вериша да върви

coolice - звъни на няколко обяви и ще разбереш кой са родителите , а и в клуба също може би ще знаят , защото излъганите отиват при тях

#12 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 20 June 2008 - 12:56 PM

За жалост в България има много обществени "тайни" не само при кучетата а въобще. Но не може на базата на слухове и разни там обяви да се взимат решения. Всеки е невинен до доказване на противното. Затова казах, че е много трудно да се контролира подобно нещо. Ако има такъв ДОКАЗАН случаи ще последват и наказателни мерки, но аз лично не виждам как би могло да се постигне това.

Ако имате някакъв резултатен механизъм за противодействане на подобни действия от страна на ваши членове моля споделете. При породи с повече екземпляри в България предполагам, че и проблемът придобива по-големи размери.

Не виждам нищо прогресивно в тази тема. Само риторични въпроси зададени от хора с подобни "проблеми" предполагам.

#13 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2008 - 01:41 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Има и друго. Ако член на клуба предоставя кучето си за разплод на неродословни кучки, редно е да бъде изключен от дадения клуб. Тъй като този собственик върви против правилата за чистопородно развъждане, за което се борят не малка група от хора, членуващи в клуба. Щом член на клуба демонстративно разваля породата, то какво остава за хората, които хич не ги интересува клубното развъждане. А най-тъжното в случая е, че бъдещото кучило ще се рекламира, като потомство на баща шампион, с ненам-си-колко титли. Хората лесно се подвеждат...

Аз съм против всякакви крайни мерки.
За себе си мога да кажа, че няма дазаплодя с мое куче женска с неясен произход. Но си мисля, че при условие, че имам качествен мъжки, който е важен за породата и има принос в развъждането, вадя кучила от него с родословия според правилата на клуба и т.н., та ако заплодя с него и някоя женска на съседа, щото ми харесва кучката и сме приятели... не мисля, че следва някой да ме наказва за това. та камо ли това да има отражение в клуба - разбирай спиране от разплод на кучето и разни прочее чудеса и наказания, които пречат не само на моето развъждане, но и на развъждането на много други хора, ако видите ли някой реши да ме наказва мен. Аз мисля, че когато има правила и те се спазват - родените кученца минават по реда си, получават документи и всичко е ок. Ако не са спазени правилата, значи не получават документи и нямат нищо общо с клуба. Клубовете не са места, където хората трябва да се обичат, мислят еднакво, казват кой, какво да прави ... забраняват, наказват ... затъват в личностни отношения и вражди. Важна е породата и всичко, което може да бъде направено за нейното развитие не трябва да среща пречки. Иначе принципно съм съгласна, че хората които нарушават етиката и спомагат за развитието на една популация с неясен произход и отклонения от стандарта, не би трябвало да са в клубовете изобщо. Но при положение, че у нас в България няма друга алтернатива за развъждане, наказание или изключване от клуба мисля, че не е никак подходяща мярка. Всеки работи сам за себе си, това, което сам си направи, никой не може да му го направи. Всеки сам си гради имиджа, престижа, и ако щете славата на добър или лош развъдчик, на принципен или безпринципен човек.
Аз не бих се занимавала с неща, които не ми влизат в работата - да разследвам кой, с кого,къде си е пуснал кучето. Клубът е за това да върши административна работа, да съветва хората, да им помага, да организира специалки, да популяризира породата и т.н., а не да е в ролята на Цербер и да се занимава с неща, които не касаят пряката му дейност, камо ли да иска обяснения, касаещи личния живот на членовете си. Според мен, именно поради такива причини, в клубовете много хора влизат в лични конфронтации, вражди и разправии. А така не се работи с порода. Отношенията между хората нямат нищо общо с притежаваните от тях кучета.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 20 June 2008 - 04:50 PM

Ееееее, че то така много лесноооооооо ;D

Аз мога да си правя кучила които да минават приз клуба и да имат родословия и същевременно да поема и другата пазарна ниша да си правя и кучила без да минават през клуба и да имат родословия. За по-голямо разнообразие дори може да направя връзка с дого и куче от друга порода. Може пък към тях да има по-голям интерес :huh: ПРОСТО ГЕНИАЛНО РЕШЕНИЕ ;D

Значи клуба има само задължения към мен защото съм му член. Длъжен е да пополизира породата с разни специалки и т.н., да я запазва чиста и с добро име в обществото, да ми предвижва всички документи които трябва да минат през тях свързани с моята дейност като "развъдчик" и каквото още там са "длъжни"

Та аз имам толкова кучила минали през клуба, еееееее сега някое друго което са извън клуба и с някое куче от друга породаааа. Голямата работа.

Аз нямам никакви задължения към тях, защото мога да правя каквото си искам (нали съм свободен човек) а те не трябва и не могат да ме санкционират (с крайни или други мерки) по никак начин и повод :o

В такъв повод по никаква причина не бих искал да участвам в делата и управлението на клуба. То по-добре да съм му само негов член. Много по-практично е.

На това аз му викам ПАРАЗИТИЗЪМ

П.П. Още много мисли имам в момента в главата си, но за мое съжаление ням повече време да ги напиша.

#15 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 07:53 PM

galin_f - ти най-правилно определи проблема и се ориентира в пазарната икономика  :P, но може би други тихо мълком го практикуват :yahoo:

При стафовете няколко хубавеца бях изхвърлени зад борда , имаше писъци , заплахи но повечето си взеха поука и нежеланата пуполация с шампионите остана само в рекламите,

Ето нещо любопитно - сайт на Светла Колева последната  - пише че е регистриран през 1994 год. , а всъщност е след 2001 год.

http://www.amstaffterrier.net/ 

Произведени кучила па букви и подажбата им ,

В клуба тя има записано само едно кучило , а в сайта и виждаме кучила до буква Z и продажба в 15 държави ,включително и такива със забрана за породата АСТ

http://www.amstaffte...ex.php?id=world

В секцията с мъжките и женските кучета те са накичени с титли който те не са спечелили -multiple се свежда до 1 или 2 ,multiple CLUB WINNER а за това пълен смях. Голяма  лъже реклама  е това

http://www.amstaffte...ex.php?id=males

http://www.amstaffte....php?id=females

Освен това е председател и на Алтернативен клуб ,
без да е предложена от БККАСТ се е докопала до национален съдия .

С нея БККАСТ води преписки  , жалби и всякакви други от 2002 год.
Прибрани пари от спонсори , неизплатени кучета , неплащане на поканени съдий ,неотчетени приходи от Регионални специалки ,на рег,спец, организирана от БККАСТ СЕ ИЗВЪрШВА НАГрАЖДАВАНЕ ОТ ИмЕТО НА алТЕрНАТИВНИЯ КлУб  т.н

Режете и не му мислете много ,из корен , правилата за чистопородното развъждане са задължителни за всички членове.

А защо да си член на даден клуб ? Стани само когато имаш нужда за нещо !
При участия на изложби таксите са еднакви за членове на БРФК и не членове.Само за спец. може да има разлика , абе кой ти ходи на Специалки вече.

Айде успех !

Споко за изхвърлените , ако има такива то има  алтернатива ?

#16 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2008 - 08:44 PM

galin_f поемай която си искаш пазарна ниша, щом не си се ориентирал още.
Ааа какво значи връзка с куче от друга порода? Да не би да има и такива  планирани ?!?  :huh:  ^_^

Останалото казах, че е въпрос на виждане. Татовото време отдавна отмина. Всеки си има глава на раменете да мисли и да решава. Въпрос на избор. Честно казано често ме напушва смях от разни изказвания тип "комсомолски"

абе Angels_staff като пишеш да не би пръста ти да засяда нещо в капс лок-а? :rolleyes: :P
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 21 June 2008 - 08:21 AM

Huskypower ако ми позволиш да ти задам един въпрос. Ти защо членуваш в даден клуб? Защото имаш общи интереси, виждания, занимание... с останалите членове на клуба или защото нямаш друга алтернатива за развъждане?

Според мен един клуб ако не е място където са обединени хора с общи виждания. То това не е клуб а някаква административна организация без която не може.

Като чета някои от постовите ти тук доста се обърквам по някога. И в крайна сметка не разбирам какво ти е мнението по въпроса. В един и същи пост пишеш "Но си мисля, че при условие, че имам качествен мъжки, който е важен за породата и има принос в развъждането, вадя кучила от него с родословия според правилата на клуба и т.н., та ако заплодя с него и някоя женска на съседа, щото ми харесва кучката и сме приятели... не мисля, че следва някой да ме наказва за това." и в следващият момент мнението ти вече е друго "Иначе принципно съм съгласна, че хората които нарушават етиката и спомагат за развитието на една популация с неясен произход и отклонения от стандарта, не би трябвало да са в клубовете изобщо." В това си действие ти не нарушаваш ли етикета и не спомагаш ли за тази популация с "неясен" произход? Има и други подобни, но да не се впускам в подробности.

Аз изключително добре съм се ориентирал в това какво ще правя с моите кучета. Гледам си ги като домашни любимци и животни които ми носят удоволствие от това, че са около мен и от това което могат да правят и не ме интересуват никакви други грандиозни дейности. Но ти определено не си се ориентирала каво ти казах в предишният си пост.

Напълно съм убеден, че дори и да ти хареса "женската на съседа" (която няма родословие) не би я заплодила с твои мъжки ;) както и аз не бих направил връзка дого с куче от друга порода. В противен случаи ще остана много разочарован и от двама ни.

#18 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2008 - 11:12 AM

Вероятно не си разбрал, че в същност аз изказвам своята позиция за това, че лично аз не бих си пуснала някое от кучетата на куче с неясен произход. Но в същото време не смятам, че трябва да бъда крайна с хора които го правят.
да поставим един случай - примерен:
Ти си внасяш куче от много ценна кръв, то взема един ден, че става прекрасно куче. Много подходящо за моя женска. С нетърпение чакам момента да се случи, така че да имам много желаното кучило, планирано, обмислено, не намирам по-подходящо от твоето куче. Да обаче ... ти като човек си някъф нехранимайко, шемет и особено не вдяваш какво точно имаш та го пускаш чат пат на някакви знайни и незнайни. И за това "клуба" решава да те накаже :rolleyes: така аз се прощавам во веки с мечтаната от мен връзка и кучило няма да имам /много други развъдчици също/. Ще трябвада търся друг подходящ, да правя компромиси и в крайна сметка да заплодя на друг не толкова добър мъжки или дълго време изобщо и да не заплодя. Защо? Кой е наказания?
Айде стига с тези хора ... един такъв друг инакъв. Членувам в клуб, за да развивам хобито си и породата, с която съм решила да се занимавам. Не съм длъжна да си търся хора с общи интереси, ако имам свои планове и достатъчно кучета, с които да ги реализирам. С това искам да ти кажа, че поставям човешкия фактор на заден план. С теб днес сме приятели, утре ще се скараме, породата остава. Хората са различни и да смятам, че ръководството на един клуб не трябва да влага емоция, кой какъв е и защо, а да работи с документи и да си гледа работата - т.е. спазени ли са правилниците за връзките, които регистрира, кучилата, които оглежда и издава родосволия. Да поставя породата преди всичко. Аз не изключвам човешкия фактор, клуба е място където се запознаваш с много хора свястни и идиоти. Можеш да уиш от опита на другите, те могат да учат от твоя. Обмяната на информация е много важна, но не задължителна. А т.нар. "външни" връзки ще ги има винаги, със или без нас, аз съм направила избра си да не участвам в подобни филми, но не мога да налагам мнението си на всички останали.
Да има известно противоречие за това да работиш за и слещу породата. Но е факт че се случва. Решението за едно заплождане го взимам аз, не клуба. Отказвала съм не веднъж връзки с родословни женски, чиито собственици са членове на клуба, кучето им е оценено, отговаря на удловията за разплод, Но аз не смятам чевръзката е подходяща. И този клуб, като толкова власт имащ, да вземе да ме накаже и за това, че отказвам да подобря породата с моето куче примерно. Това не е ли също работа против породата?
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• Икона
Публикувано: 21 June 2008 - 10:10 PM

Последният пример не е "работа против породата" по ясни причини. Но не е редно да се толерират хора които извършват действия по първият пример. Хубави кучета все ще се намерят. Няма чак толкова уникално куче което да не може да бъде заместено с друго.

Аз от първият път разбрах какво казваш. Просто малко се разминаваме във вижданията си по някои въпроси в което няма нищо лошо.

#20 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 June 2008 - 03:13 PM

КДАБ е един от най либералните клубове изобщо. Лоялността за чистопородно развъждане е заложена в Устава на КДАБ. Предполага се, че всеки член съзнава отговорността си (пред породата) и съблюдава принципите заложени в Устава.
Към днешна дата, няма приложена крайна мярка към някой от членовете на клуба (с изключение на един изключен и в последствие реабилитиран).

Ако някой направи предложение по темата (писмено до КДАБ), то ще бъде разгледано и гласувано на Общо Събрание.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни