Dog.bg Форуми : Вярно ли е, че кокерите "миришат като пораснат"?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вярно ли е, че кокерите "миришат като пораснат"?

#1 Потребителят е офлайн   daksun Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2008 - 01:30 PM

много харесвам породата,но приятел ми каза че леля му има кокер и много мирише.вярно ли е това.говоря не като мръсотия,а самото куче като порода има специфична миризма?

#2 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 02:04 PM

:huh: ти миришеш ли? Ако се грижиш добре за себе си и подържаш добра хигиена няма да миришеш- с кучетата също е така  ;). Независимо каква порода  ;) Май по- скоро се опитват да те откажат.

#3 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 02:05 PM

Аз не мога да разбера защо всички които влязат във форума и веднага-хоп пускат нова тема.Има толкоз много теми,кеф ти пиши в "Говорилня",кеф ти пиши във "Всякакви въпроси и отговори",но изглежда samotnata ще си има много работа.
А сега да кажа мнението си по така и така вече откритата тема.Всяко едно куче "мирише" (те си имат специфична миризма),ако не се поддържа и не се полагат грижи за хигиената и здравето на кучето нормално е да мирише независимо дали е кокер.Това е моето мнение от вече второто ми куче,като първото не е било кокер  ;)

П.С.Извинявам се ако съм била малко по остра,но в крайна сметка мисля че съм права.Ако не е така моля поправете ме  :blink:

#4 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2008 - 02:09 PM

Донякъде това е вярно защото кокерите имат много дълги и пухкави уши и през лятото те се запарват.На нас още не ни се е случвало но като пороснем може би и Вики ще има такава миризма.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 02:18 PM

xrisi95,непълно НЕ съм съгласна с теб.И пак ще повторя ако се полагат достатъчно грижи за хигиената и здравето на кучето нняма да има никакви проблеми.

#6 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2008 - 02:35 PM

Така бях чувала и за това го написах.Благодаря че ми каза и целувки :wub: :wub: :wub: на твоя Бенджи!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 02:49 PM

Хехе, е да и ние ако не се къпем, ще понамирисваме, и то доста повече от кокерите :) Така че недей слуша глупости, ами просто ако си вземеш такова куче полагай достатъчно грижи, за него и всичко ще е наред :)
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2008 - 02:52 PM

И аз имах напредвид че ако не се полагат достатъчно грижи за ушите те се изпотяват и започват да миришат а и не само ушите!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 02:57 PM

Мисля че всички вече разбраха че  не миришат и няма смисъл да се въртим в омагьосан кръг и да пишем едно и също :) Пък ако на някой му замирише кучето... значи е крайно време да си го изчипка  ;D
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 03:00 PM

Цитат

И аз имах напредвид че ако не се полагат достатъчно грижи за ушите те се изпотяват и започват да миришат а и не само ушите!

Цитат

При кучето липсва изпотяване чрез потни жлези, като при хората. Кучето притежава жлези предимно в кожата на лапите. Функцията на изпотяване се поема от езика, лигавицата на устата и белия дроб.

User's Signature

прочети правилата за подписите

#11 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2008 - 04:46 PM

Ох,и аз имам една съседка. Тя сега вече порасна и така е засмърдяла....Сега ще ида да попитам има ли кокер,че може от него да мирише... ;D ;D ;D
Ех свещени небививалици... :huh:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#12 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 04:59 PM

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 07:55 PM

Цитат

Ох,и аз имам една съседка. Тя сега вече порасна и така е засмърдяла....Сега ще ида да попитам има ли кокер,че може от него да мирише... ;D ;D ;D
Ех свещени небививалици... :huh:

;D :blink:съгласна
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 09:13 PM

И после нека някой каже ,че от кокера по-щуро няма.....Свят,пъстър,хора щури.Дали е възможно такива теми и подобни да се изтриват.Наистина се радвам ,че сме подфорум,но много тъпотии,много нещо :oПък и все пак е редно да си уважаваме модератора,който си заделя от ценното време и да му пестим това. :blink:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 June 2008 - 10:14 AM

Ох, не ми дава сърце да я изтрия, сериозно!
Много ми харесва темата, тя е нещо като поучителна тема. Хайде да й се посмеем още някой и дуг ден и като падне надолу ще я изтрия, а?

А по самата тема и аз да се изкажа. Кокерите миришат мноооогооо...... когато вземат, че се уваргалят в умряла котка, развалено яйце или а*о. Мдааам, даже Сара вчера миришеше.... Всъщност ако някое куче мирише, то за това има 2 възможни причини - или стопанина не полага никакви грижи за кучето или кучето е болно от нещо или не се храни правилно и трябва да се заведе на лекар за да се открие от какво се получава така.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#16 Потребителят е офлайн   Малена Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 October 2008 - 09:57 AM

Абе хора, не може ли човек да попит невто.Имах преди 15 години кокер които имаве хронична инфекций на увите и миривеве ужасно от нивто не се повлияваве и не можехме да го излекъваме.А и преди толкова врерме нямаве и подходйвтите медикаменти за него.От тогава сам се зарекла че куче с клепнали уви няма да си взема.Иначе са много готини тези кокери но изискват гризи за които всеки преди да си вземе такава порода трйбва да е на йсно

Тук пишем на кирилица.
Мод

#17 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 10:04 AM

Малена, не знам защо си мислиш, че кучетата с "щръкнали" уши не изискват специфични грижи... Трудно ми е да ти разчета поста, но какво точно имаш предвид под медикаменти и как така реши, че другите кучета си самопочистват ушите :) Връчваш им памука, препарата за почистване и айде нямаш грижи  ;D
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 10:17 AM

Малена,аз сега имам кокер,който е на 7мес.До сега не сме имали абсолютно никакъв проблем (да чукана на дърво).Преди имах Немска овчарка (почина на 13год.) и винаги имаше проблем с ушите (цялото кучило беше така).Много се възпаляваха и постоянно се чистеше с какви ли не препарати и капки,а както всеки знае има штръкнали уши  ;) Всички тези небивалици за различните породи са много нелепи.Пример за това е,че казват на Доберманите им растял шип,че кокерите миришат,че питбулите са били обиици и т.н.Всеки сам си преценява на какво да вярва  ;)

#19 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 October 2008 - 10:50 AM

Малена, очевидно не сте особено наясно какви грижи се полагат за куче като цяло за да говорите подобни неща. Кучетата с клепнали уши далеч нямат по-голяма нужда от тези с изправени. ВСЯКО куче има нужда от много и специфични грижи. Инфекция на ушите може да получи и куче с изправени уши и куче с клепнали. Лечението е едно и също, грижите за ушите са едни и същи.

П.п. Знаех си, че трябва да заключа темата.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#20 Потребителят е офлайн   Малена Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 October 2008 - 04:36 PM

Ей хора, просто казвам, че аз имах този проблем а след като сам имала 15 години куче а и сега имам мислй, че знам какви гризи се полагат за  него и сам найсно че и на кучетата с изправени уви може да се случи просто на мой кокер от самото жадуваване на ухото му се вловававе проблема.Както и да е той си отиде на преклонна взраст(15год.) и от нивто дръго не е боледъвал.Така че се радвам на хората чийто кокери нямат здравословни проблеми и не мириват.Все пак това куче е супре готино за домавен лъбимец.Сега имам уличнo куче и то е с наполовина клепнали,досега не съм имала проблеми Винк

Последно предупреждение, че тук пишем на кирилица. Следващият пост на латиница ще бъде изтрит.
Мод

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни