Dog.bg Форуми : Вярно ли е, че кокерите "миришат като пораснат"?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вярно ли е, че кокерите "миришат като пораснат"?

#21 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2008 - 04:39 PM

Тук се пише на кирилица.Мода ти е направил вече забележка.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   cveti000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 11:27 PM

Аз даже се обиждам на тази тема :eg_033: Как може да има тема дали кокера миришел??Ами всяко куче което не е добре поддържано ще мирише,а и не само кучетата :ea_103: така че това е пълна глупост.Когато едно животно е добре поддържано няма никакъв проблем.А независимо какво е то(куче,котка и т.н), тук не става въпрос за порода дори ще мирише.Така че хигиената е много важна за здравето на вас и вашите домашни любимци.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Иван Тасев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика, Филми, Приятели, Кокер Спаньол, Майкъл Джексън

Публикувано: 23 June 2009 - 09:35 AM

Всички кучета имат миризма.Ако не се полагат грижи - тя се засилва.
User's Signature

Качена снимка
Не сме ли сладури?

#24 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 23 June 2009 - 09:58 PM

Ако за кучето се полагат грижи няма да има проблем :smile: Аз се чудя само какво да правя с дъха на Тоби.Иначе си мирише на хубаво,тъй като след всяка разходка влизаме право в банята :ab_041: :af_089:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#25 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 10:34 PM

Много забавна тема:) Аз мога да кажа за Лейди-ДА МИРИШЕ МНОГОО ама на бонбон.Има си хубав шампоан който я прави мека като плюшена играчка(макар че не е никак скъп),а за след като изсъхне си има парфюмче за женски кучета който мирише наистина много сладко.Предполагам че ако спра да я къпя и парфюмирам и т.н ще замирише на друго :)
User's Signature

[/img]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   penchopp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 June 2009 - 05:17 AM

Ще споделиш ли какъв е парфюма, и от къде го купуваш?
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 06:12 AM

Абе приказвате си вие разни врели-некипели,кой за собствено,кой за чуждо удовлетеорение.Единствено навар каза нещо което е важно,че не трябва кучетата да се къпят с шампоани,сапуни или други детергенти съдържащи ПАВ (освен ако не е медицински необходимо).Иначе за кокерите -да някои миришат като одъртеят.Миришат и то така че направо да ти се доповръща.И не се опитвайте да слагате под общ знаменател всички породи.Наистина всяко куче си има собствена миризма и колко е силна зависи от много фактори.Къде се гледа,колко се движи,с какво се храни.Но като миризмата на някой кокери на дърти години просто няма.Никой не може да каже от какво точно се получава,дали от микроорганизми,заболяване и др,но че поне един на десет кокера смърди ужасно е много вярно и това не важи за всички породи. Специално при някой кокери се получава.Може и да е наследствено,може от нещо друго но е факт.Който не се е сблъскал с това няма как да знае и по добре да не изказва напразно мнения.Сигурен съм че доста хора със смърдящи кокери са прочели темата,но от неудобство не са споделили. А тези на които кокерчетата им не смърдят,моля да не приемат поста ми като опит за обида към породата.Опитвам се да бъда прям.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#28 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 08:46 AM

Alexy, явно сте много запознати с породата , а и с всички породи като цяло, щом сте направили такива заключения.
Дано Вие и вашите животни не достигате стара възраст, защото в противен случай близките Ви може и да не търсят причина за вашата миризма в Наследствеността или други фактори и да не са и толкова прями като Вас...

#29 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 June 2009 - 09:24 AM

alexy, с цялото ми уважение,
Колко точно кокера сте "намирисали", че водите статистика "един на всеки десет"?
И въпросният/те възрастни миришещи кокери да сте попитали или помислили, че може да имат заболяване някакво? Сам казахте да не се слагат всички кучета под общ знаменател. Това важи и за породите. Няма такова нещо като "кокера мирише, добермана не" Неее, не е случайно споменаването на добермана... В тийнеджърска възраст имах едно гадже с една красива кафява дребничка доберманка. Невероятно куче, ама... миришеше да му се не знае.... Аз знам защо миришеше, вие ще се досетите ли?
Като малка срещу апартамента на баба ми живееше една огромна черна немска овчарка. Само като се отвореше апартамента и чак у нас лъхваше страхотна смрад.. майка ми затова категорично отказваше да ми вземе куче. Ама не си спомням във форума да съм написала някъде, че една на всеки пет немски овчарки смърди ужасно.... Сега майка ми като дойде у нас и се чуди дали наистина кучето живее у нас, няма никаква миризма, а като й отидем на гости й разрешава да се въргаля по дивана и да се гушка в нея. Пък сме на 7 години вече... не сме млади...

Та, от всичко изписано за добро утро се опитах да кажа, че - не породата е виновна за миризмата на кучето/тата които сте подушили, че миришат, а стопаните им и тяхното нежелание да свържат миризмата с някакакъв проблем, било то хигиеничен, било то здравословен. И както сам изброихте причините за миризма, освен хигиена и здраве са още няколко, та ако се променят/отстранят може би кучето вече няма да... "смърди"... М?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#30 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 10:37 AM

Няма да се правя на кучешки ментор,и да кажа много съм запознат.Но това което написах е от лични наблюдения и съм обръщал внимание специално за кокерите.Тези които миришат,миришат ужасно.Усещал съм и миризма от всякакви породи и мелези и то лоша миризма.Но като от кокер миризмата,ще ме извинявате много.Аз няма защо да си го измислям или да съм тръгнал да правя провокации.Лично съм го усещал и то десетки пъти.Имам позната която имаше един английски кокер,миришеше на нещо средно между кисело и солено плюс миризма на леш.Абе отврат.Целия апартамент се беше пропил с тази миризма.Каза къпане не помага,с всякакви шампоани съм пробвала,ветеринарите дигат ръце,казали и "ами те са така тези".Това беше преди 10 години.От тогава все обръщам внимание на това като се сетя и има екземпляри които си смърдят.На село имам една съседка която развъжда кокери и ги продава,редовно има към 20-25 кокера .При нейните кучета пак така,има няколко които миришат и това сие.А условията при които се гледат са едни и същи,мизерийка си е голяма при нейните кучета.А тогава се чудя като е мизерно,защо повечето не миришат лошо,а малка бройка си смърдят.Те всички миришат,защото са в мизерийка,но повечето на обичайната миризма на куче което не е къпано и не живее на чисто.А тези няколко смърдят като от миризмата на човек с лош дъх.Направо отврат.Моля не ме разбирайте погрешно,не искам да обиждам никого.Изтъквам факти.Ако някой с компетентно мнение успее да ме разубеди,ще го приветствам.Но да ми се пише "ти много си запознат,колко кокера си имал" или разни подобни.Това изобщо не са сериозни аргументи.

samotnata И аз това написах в предния си пост,че има някакъв здравословен проблем,за да се получи това,това е и най логичното предположение,Естествено че вината е в хората,ако изобщо трябва да се търси вина в някого.До тука никой-не написа нещо сериозно като предположение,ами само клишета от рода "ами като не се къпят така ще става"-да ама не.Аз мойто диване не го къпя изобщо и не смърди.Живее на чисто,спи ми до леглото,но не го къпя.Само един път се беше отъркалял в една кал и го плакнах с топла вода.Иначе всеки ден го забърсвам с влажна кърпа целия.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 June 2009 - 01:16 PM

Ти май си от онези хора, които като си навият нещо на пръста и каквото и да им се говори все те са си прави. А аз с такива не споря, защото е излишно губене на време. Хубаво, само определени кучета и то само кокери "смърдят" ти си видял, ти си знаеш. Аз повече логични обяснения от написаните досега не мисля да вадя, че колкото и да извадя няма да са достатъчни. Разбрахме какво се опитваш да кажеш, мисля, че не е нужно да се повтаря повече как кокерите смърдяли... Щом "здравословен проблем" не е достатъчен... не виждам какво би било...
Затова ще обобщя така - къпане /не често, а колкото е необходимо/, добро здраве, грижа за козината, зъбите, ушите и хормоналния баланс, както и здравето на кожата гарантира никаква или ниска миризма на кучето. Останалото са само излишни драсканици къде умишлено, къде не, за да се запълва време или нещо друго. Не виждам смисъл да го повтаряме повече от няколко пъти.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#32 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 24 June 2009 - 02:22 PM

Вкъщи ако влезе човек и ако кучето ми не лае, този човек няма и да разбере че имаме куче, в малък град живея, познавам не повече от 5-6 кокера, нито един не мирише така потресаващо както ти описваш, като 2 от тях са доста старички-14 и 11, със сигурност всяко куче си мирише, просто трябва добра хигиена, пък за кокерите на селото посъветвайте жената да спре да ги използва като машина за пари, пък тези които твърдят, че много миришат кучетата, да си вземат плюшена играчка :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#33 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 05:45 PM

samotnata Ти не четеш ли внимателно постовете ми? Или аз не пиша разбираемо.Къде съм писал че "здравословен проблем" не е достатъчно?Написал съм че според мен е точно здравословен проблем и това е най-логичното обяснение.При хора и животни много често при здравословен проблем от онкологичен тип или диабет се появява миризма на кожата и дъха.И не само при тези заболявания.Това в което е въпроса е защо при кокерите се среща по често а при другите породи по рядко.Защо този мит ,че "кокерите миришат като пораснат",се е появил,това има някакъв генезис и някакво съвсем логично обяснение.Защо точно кокерите,а не друга порода.Аз това го забелязах още преди да чуя този мит.Това че кокерите миришат взех да го чувам отук отам преди 3-4 години,а го забелязах преди повече от 10 години.Просто вързах 2 и 2.Абсолютна проста логика.В България се носят доста митове за разни породи,които стоят като клеймо до името им.Както при Доберманите се носи най често чувания мит който има даже няколко разклонения.Сега се сещам за три 1-расте им кост в мозъка и нападат стопанина,2-мозъка расте а черепа не и притиска нервни центрове и нападат стопанина,3- на 7години полудяват и нападат стопанина.И трите версии имат общ генезис и са опит за обяснение на едно и също-"Прекомерна агресия ,насочена дори към стопанина".Това всичко си има съвсем логични обяснения.Само ще вметна че според мен има нещо общо с дадена кръвна линия,при която съществува доминатен ген носещ наследствена психическа болест и понеже навремето през социализма не е имало постоянен внос на добермани и са се разплождали малкото внесени от вън без никакъв контрол,без хелт тестове и без тестове за развъдна годност и може би е имало сред тах представители на тази кръвна линия носещи такава наследствена болест и са се появили поколения носители.Така попадат при хора.От там неправилно или липса на обучение и възпитание плюс ниския праг на агресия характерен за доберманите и изразения им доминантен характер и ето ти нахапани собственици.От там понеже много информация в Бг тече от уста на уста и се украсява подобаващо и ето ти ражда се мит. И при този с Кокерите има някакъв генезис. От някаде е тръгнало.Всеки бърза да го отрече,без изобщо да се замисли.Моите наблюдения межди другото се оповават върху не родословни кокери.Сега като се замисля не съм срещал родословен кокер който да смърди така.А защо не,да има ген, носител на някаква болест или просто дисбаланс във феромонното отделяне.който да се предава при неконтролираното разплождне на кокерчета из България и така да се появява тук там при определени екземпляри и да продължава да подхранва мита че "Когато порастнат Кокерите миришат".
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 12:00 PM

alexy, изчетох коментарите ти, ще пробвам да отговоря по-друг начин. И двете породи са сравнително дългокосмести, за тях не е достатъчно едно забърсване с влажна кърпа, груминга при нас е задължителен, за да може да се поддържа добра хигиена. Повечето хора взимат кокер и дори не подозират, че тази порода се подстригва, повечето от тях се сещат, че нещо не е наред, точно когато кучето почва на намирисва и чак тогава се сещат да го заведат при доктор или фризьор. И точно поради немарливостта на хората кучета страдат. Спластена и неподстригана козина крие страшно много изненади- кожата се запарява, а от там се наслагват и гъбични, и бактериални инфекции, защото влагата е най-добрата среда за това. Да не говоря за ушите, точно там козината трябва да се премахва по-често, а и при тази дължина на ухо и доста козина в ушния канал, то няма как да не се подпари- пак влага, пак инфекции, става затворен кръг. Честото разресване е задължително, отстраняване на подкосъм, защото и мъртъв косъм също мирише. Само на тази част от грижите искам да обърна внимание, защото другите причини съм ги посочвала в началото на тази тема, а и samotnata ти посочи много точни причини за това.
Тук няма генетичен проблем свързан с миризмата, няма значение и родословие-проблема е само, има ли козина-трябват грижи, а ако дойде до кожни проблеми, които са далеч по редки при породата-те трябва да се лекуват на време.
Имам две кучета в момента с доста голяма козина, но никога проблеми не са имали, защото знам как да се грижа. Всичките от този форум също четат много, повечето дори започнаха сами да подстригват кучетата си, те никога няма да го допуснат.
А и винаги съм го казвала, ако поради някаква причина козината не се поддържа, тогава да се подстриже кучето късо, поне да е здраво. Всичко идва от незнание и мързела на хората.
Гледам тази порода вече 19 години, вонящо куче не съм срещала, повярвай ми. За мен примерно овчарките ги свързвам с миризма на "мокра кокошка", но това е миризма на куче, която пък кокери нямат! :ab_041:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 06:21 AM

Ето това се казва отговор. :ba_025: idol ike Благодаря за отделеното време да дадеш изчерпателен отговор,без ирония и клишета.Няма какво повече да дълбая,този отговор ме задоволява напълно. :rc_036:
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   kOkER4eTo Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 July 2009 - 11:26 AM

не разбира се ако се грижиш за хигиената му няма да мирише :dog:
User's Signature

ThE DogGy LovEr
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 02:11 PM

Всяко куче мирише по определен начин. Ако поддържате добра хигиена няма да е толкова силна или непоносима. smile.gif А при кокерите най-често мирише от ушите. Лято е, топло е и се спарва smile.gif Почиствайте ги често и няма да има проблеми.

#38 Потребителят е офлайн   Peter99 Икона

Публикувано: 08 September 2009 - 02:38 PM

Настоящият ни кокер ни е трети и преди някой да започне с лекциите за неправилна грижа, ще помоля да си ги спестите, вече отдавна сме се научили да се грижим за тях, но миризма от ушите определено има. Дори с всекидневно (понякога два пъти на ден) обстойно чистене.

Извън темата за миризмата, едно наблюдение - обща черта на всички качествени форуми е толерантността. Няма нужда от ирония и подигравки, особено от страна на администрацията на един форум.

#39 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 September 2009 - 03:29 PM

Цитат(Peter99 @ Sep 8 2009, 03:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Настоящият ни кокер ни е трети и преди някой да започне с лекциите за неправилна грижа, ще помоля да си ги спестите, вече отдавна сме се научили да се грижим за тях, но миризма от ушите определено има. Дори с всекидневно (понякога два пъти на ден) обстойно чистене.

Никой не е казал, че ВИЕ се грижите неправилно, в темата се търси отговор на въпроса, а той често се ражда в полемиката. Щом гледате трети кокер, кажете вашето мнение по въпроса. На някои от нас "лекциите за неправилна грижа" ни се струват полезни.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Peter99 Икона

Публикувано: 08 September 2009 - 04:07 PM

Написах го защото неизбежно щях да получа същият отговор, 15 от мненията в темата директно иронизират и заключват, че неправилна грижа е причината. Сигурен съм, че в много случаи това е причината, но не трябва да се вадят генерални заключения. Разбира се, че мнения и споделен опит са полезни, за това чета форума. Полза от ирония и пренебрежително отношение обаче няма. Вместо 15 подигравателни отговора е достатъчен един като този на idol ike. Изчерпателен отговор, базиран на дълъг опит и практика, без пренебрежение към човекът задал въпроса.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни