Вярно ли е, че кокерите "миришат като пораснат"?
Публикувано: 22 June 2009 - 11:27 PM

Публикувано: 23 June 2009 - 10:34 PM
Публикувано: 24 June 2009 - 06:12 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 24 June 2009 - 08:46 AM
Дано Вие и вашите животни не достигате стара възраст, защото в противен случай близките Ви може и да не търсят причина за вашата миризма в Наследствеността или други фактори и да не са и толкова прями като Вас...
Публикувано: 24 June 2009 - 09:24 AM
Колко точно кокера сте "намирисали", че водите статистика "един на всеки десет"?
И въпросният/те възрастни миришещи кокери да сте попитали или помислили, че може да имат заболяване някакво? Сам казахте да не се слагат всички кучета под общ знаменател. Това важи и за породите. Няма такова нещо като "кокера мирише, добермана не" Неее, не е случайно споменаването на добермана... В тийнеджърска възраст имах едно гадже с една красива кафява дребничка доберманка. Невероятно куче, ама... миришеше да му се не знае.... Аз знам защо миришеше, вие ще се досетите ли?
Като малка срещу апартамента на баба ми живееше една огромна черна немска овчарка. Само като се отвореше апартамента и чак у нас лъхваше страхотна смрад.. майка ми затова категорично отказваше да ми вземе куче. Ама не си спомням във форума да съм написала някъде, че една на всеки пет немски овчарки смърди ужасно.... Сега майка ми като дойде у нас и се чуди дали наистина кучето живее у нас, няма никаква миризма, а като й отидем на гости й разрешава да се въргаля по дивана и да се гушка в нея. Пък сме на 7 години вече... не сме млади...
Та, от всичко изписано за добро утро се опитах да кажа, че - не породата е виновна за миризмата на кучето/тата които сте подушили, че миришат, а стопаните им и тяхното нежелание да свържат миризмата с някакакъв проблем, било то хигиеничен, било то здравословен. И както сам изброихте причините за миризма, освен хигиена и здраве са още няколко, та ако се променят/отстранят може би кучето вече няма да... "смърди"... М?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 June 2009 - 10:37 AM
samotnata И аз това написах в предния си пост,че има някакъв здравословен проблем,за да се получи това,това е и най логичното предположение,Естествено че вината е в хората,ако изобщо трябва да се търси вина в някого.До тука никой-не написа нещо сериозно като предположение,ами само клишета от рода "ами като не се къпят така ще става"-да ама не.Аз мойто диване не го къпя изобщо и не смърди.Живее на чисто,спи ми до леглото,но не го къпя.Само един път се беше отъркалял в една кал и го плакнах с топла вода.Иначе всеки ден го забърсвам с влажна кърпа целия.

Публикувано: 24 June 2009 - 01:16 PM
Затова ще обобщя така - къпане /не често, а колкото е необходимо/, добро здраве, грижа за козината, зъбите, ушите и хормоналния баланс, както и здравето на кожата гарантира никаква или ниска миризма на кучето. Останалото са само излишни драсканици къде умишлено, къде не, за да се запълва време или нещо друго. Не виждам смисъл да го повтаряме повече от няколко пъти.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 June 2009 - 02:22 PM

Публикувано: 24 June 2009 - 05:45 PM

Публикувано: 25 June 2009 - 12:00 PM
Тук няма генетичен проблем свързан с миризмата, няма значение и родословие-проблема е само, има ли козина-трябват грижи, а ако дойде до кожни проблеми, които са далеч по редки при породата-те трябва да се лекуват на време.
Имам две кучета в момента с доста голяма козина, но никога проблеми не са имали, защото знам как да се грижа. Всичките от този форум също четат много, повечето дори започнаха сами да подстригват кучетата си, те никога няма да го допуснат.
А и винаги съм го казвала, ако поради някаква причина козината не се поддържа, тогава да се подстриже кучето късо, поне да е здраво. Всичко идва от незнание и мързела на хората.
Гледам тази порода вече 19 години, вонящо куче не съм срещала, повярвай ми. За мен примерно овчарките ги свързвам с миризма на "мокра кокошка", но това е миризма на куче, която пък кокери нямат!

Публикувано: 26 June 2009 - 06:21 AM

Публикувано: 08 September 2009 - 02:38 PM
Извън темата за миризмата, едно наблюдение - обща черта на всички качествени форуми е толерантността. Няма нужда от ирония и подигравки, особено от страна на администрацията на един форум.
Публикувано: 08 September 2009 - 03:29 PM
Никой не е казал, че ВИЕ се грижите неправилно, в темата се търси отговор на въпроса, а той често се ражда в полемиката. Щом гледате трети кокер, кажете вашето мнение по въпроса. На някои от нас "лекциите за неправилна грижа" ни се струват полезни.
Публикувано: 08 September 2009 - 04:07 PM