"...забранено да се разхождат кучета по Плажната ивица на Варна"
Публикувано: 25 June 2008 - 06:39 AM
"От тази година е абсолютно забранено да се разхождат кучета по плажната ивица на Варна"
Я ми кажете къде да си разхождам кучето ...
НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД
РАЗДЕЛ V
РЕД ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ И БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВАРНА
Чл.21. (1) Собствениците на домашни животни /кучета и котки/ са длъжни:
3. Да разхождат кучето си с нашийник и повод, а едрите породи с тегло над 10кг. и агресивни кучета с намордник. Забранява се насъскването на кучета спрямо хора и други животни.
Глоба 100лв.
(3) 1. Куче без нашийник /нагръдник/ и повод не придружено от собственика си, се счита за безстопанствено и поражда задължения за служителите на общинския приют за безстопанствени кучета към Община Варна да го заловят и приберат в приюта. Абсурд да си го дам...
Чл.22. Забранява се:
/2./ Разхождането кучета на територията на учебните, детските, здравни заведения, кварталните детски спортни площадки и плажните ивици.
Глоба 100лв.
Кажете ми къде да си разхождам кучето ... :o В Морската градина се карат или пишат актове, че е пуснато да си поиграе кучето. На плажа ще ми напишат акт, че съм го пуснал да си играе на пясъка или да поплува с мене във водата :huh: То не останаха места за разхождане на кучетата ни и места, където свободно да си играят :huh: :o Аз се чувствам като престъпник вече :- Пуснал съм си кучето и се оглеждам на всички страни, че ако видя патрулката да си сложа кучето на повод най-малко. Аз съм по-голям престъпник от престъпниците, защото искам кучето ми да живее пълноценен живот, изпълнен с игри и забавления :->) Ако го пусна да бяга под Пантеона и после на плажа и както не му нося наморник, за да не го измъчвам в тези горещини, какво става ... глобааааа : 100+100+20 = 220 лева ... 220 лева, защото съм искал кучето ми да си поиграе по-хубаво или най-малко 120 лева, защото съм искал кучето ми да си поплува, а не съм му носил наморник... :angry: :rolleyes: :o :huh: :huh: :huh: :huh: :-
Кажете ми: къде да си пускам свободно кучето, за да играе, има ли обозначени места. Аз видях само 1 пролука в забраната: не пише, че не мога да плувам с кучето си :yahoo: и мога да се направя на ударен, ама съм сигурен, че и това се включва ... :rolleyes:
Публикувано: 25 June 2008 - 10:14 AM
Публикувано: 25 June 2008 - 12:30 PM
Искам да попитам бургазлии, дали там във морската градина може да си пускаш кучето без да ти лепнат една хубава, тлъста глоба, тъй като плануваме да ходим на море със кучето там... :sos:

Публикувано: 25 June 2008 - 01:52 PM
Публикувано: 26 June 2008 - 03:09 PM
иииии уви има само 2 ''обособени'' места за разходка на кучета във варна- доги ленд (всички знаем какво се случи с него :'( ) и една алея в морската градина,която съвсем случайно открих миналата седмица-намира се някаде на около 1-2 км надолу от спирка почивка,отцепена от света алея със самотна ръждясала табелка че е позволено разхождането на кучета :- това си е меко казано подигравка с нас :-
а с тея намордници през лятото наистина кофти работа :( жива смърт х.х
Публикувано: 26 June 2008 - 04:06 PM
А за хората които искат да си пуснат кучето да се разходи-ГЛОБА! 3пъти УРА!!! :(

Публикувано: 26 June 2008 - 05:43 PM
Аз съм от Владиславово ( там има гора ) и нямам този проблем, но след седмица се местя в почивка... :'(
Но аз съм си инат и ще го разхождам нъдето си искам ПЪК! :angry:
Знаете ли колко трябва да е голям ( на възраст ) за да му слагам намордник?
Публикувано: 26 June 2008 - 06:14 PM
Публикувано: 26 June 2008 - 06:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 June 2008 - 06:39 PM
Цитат
Какво е твоето предложение по този повод? Ако изчезнат бедмоните (което в моя илюзорен свят се слува някога...някак) и пак няма опредлени места за разходки тогава къде е проблема?
Проблем е един - няма места за разходки. И като си разхождате кучетата навсякъде ПЪК няма да постигнете нищо. По-добре напишете някакво писмо до кмета, подпишете го макс хора, в което да обяснявате нещата, че има нужда от места за разходки, достатъчно на брой и удобни за всички в града.
Само искам да видя, АКО стане - да ви определят 9 места из целия град, на които свободно можете да си пускате кучетата, дали ще го спазвате?
Българина си няма понятие от дисциплина. (Аз в това число също и понякога съм благопдарна, че живея тук, понякога ми иде да си скубя косите.) Не си представям (а съм чела) как примерно в град в Германия НЯМА начин да си пуснеш кучето от повод, освен на определното място. Никога, по никакъв повод. Можете ли а си го представите реално и как се вписва в представите ви?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 June 2008 - 06:48 PM
Публикувано: 26 June 2008 - 07:01 PM
Просто оправданието, че има бездомни не оправя глупостта да се забрани навсякъде да се разхождат домашни и да си нямат място да потичат. Другото е така.
Проблема е, че няма места за разходки, а не че има бездомни. Това ми е мисълта, че се смесват две неща, които нямат общо.
Не съм фанатичен привърженик на бездомните, просто трябва да се прави разлика и наистина ако имате желание - да опитате да направите нещо заедно по въпроса (който не касае бездомните ;D).

Публикувано: 26 June 2008 - 07:29 PM
п.п. Във Варна имаше "Доги ленд" със средства набавени от кучкарите.. И какво ?? "Издържа" около месец, след което нямаше и следа от тази полянка за кучета ;) и то да може хулиганчетата да избиват комплексите си... (Това малко извън темата...)А някой виждал ли е на какво приличат шатрите на Флората в Бургас- нарязани зверски от благоприятни тинейджърчета с голямо его :- ...

Публикувано: 26 June 2008 - 08:05 PM
Цитат
Ако не бъркам не бяха набавени от кучкарите, а от политическа партия.

Вход

Горе
Цитиране +