"...забранено да се разхождат кучета по Плажната ивица на Варна"
Публикувано: 26 June 2008 - 08:18 PM
Ето какво наснимах в Англия миналата седмица
Тези неща ги има при алеите разрешени за кучета
А това е от един парк
Публикувано: 26 June 2008 - 08:51 PM
Публикувано: 26 June 2008 - 09:37 PM
Цитат
Цитат
п.п. Във Варна имаше "Доги ленд" със средства набавени от кучкарите..
Ако не бъркам не бяха набавени от кучкарите, а от политическа партия.
Съжалявам, моя е грешката :izcherven:. Бях останала с впечатление, че средствата бяха на собствени начала. Абе така или иначе, вече няма "Доги ленд" :-...

Публикувано: 27 June 2008 - 06:44 AM
Публикувано: 27 June 2008 - 06:52 AM
Публикувано: 27 June 2008 - 07:12 AM
И аз искам с добро да се оправи проблема, но освен желание трябват и мнооого хора, които да подкрепят това. Ако има желаещи.. трябва да направим нещо! :huh: Това са нашите кученца! :'( :(
Публикувано: 27 June 2008 - 08:29 AM
Честно казано, не знам тука в софия да ходят и да глобяват.. Но каквото ще да решат, няма да си лиша животното от нужното тичане и разходка, камо ли пък да му създавам дискомфорт с гадния намордник.. :palec:

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 27 June 2008 - 09:03 AM
Цитат
Честно казано, не знам тука в софия да ходят и да глобяват.. Но каквото ще да решат, няма да си лиша животното от нужното тичане и разходка, камо ли пък да му създавам дискомфорт с гадния намордник.. :palec:
Разбира се. Да правим квото си искаме, да става каквото ще! :yahoo:
Публикувано: 27 June 2008 - 09:11 AM
Цитат
Но на бездомните не можеш да им забраниш, докато ги има ще са там, където пожелаят. И докато ги има някак ще стрябва да се съжителства. Проблема ви е, че нямате места за разходки, не че има бездомни, или иначе казано - това са два отделни проблема. (Освен ако не настоявате за построяването на 10тина Догиленда, оградени с огради...).

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 June 2008 - 09:47 AM
Писна ми да ме гледат като изкопаемо, когато събирам тортичките на моето куче, и то все кучкари с думите А на бездомните чисти ли им някой, за кво чистиш?. Еми ако си имаха някой, трябваше да им чисти- те ли да си хванат торбичките да си чистят?! И пак недоумявам как все месите проблема с бездомните кучета Но това не ви пречи да казвате, че другите не ви интересуват и ще си правите каквото искате.
Да, представете си, че има хора, които се страхуват от кучета- не сте вие тези, които ще се преборите с техния страх, оставяйки кучето си да им се вре! Не можете и да задължите някоя майка да учи детето си, че кучето не е нещо мръсно, което не трябва да се пипа! Въпреки че някои от другите хора ви се месят къде разхождате кучето си, вие не можете да се месите на тях за отношението им. Защо? Ами защото това е като пушенето- пушачите пречат на непушачите, а не обратното!
Зад моя блок има бездомни бебета-кученца и от повече от месец аз не можех изобщо да припаря там с моето куче, защото майката и бащата си пазеха малките доста агресивно. И аз какво да направя? Да кажа, че не ме интересува, да ходя там или може би да ги избия?! Еми не, просто си я разхождам другаде, това е положението. Има бездомни кучета и тях ги има не защото някой ги е пуснал от небето, а заради нас самите- хората!
И не мислете, че когато и да е било ще е нормално да ви позволят да пускате кучетата си свободно по централните алеи на парковете, както вероятно и на плажа- въпреки всичко, на такива обществени места с предимство са хората! Вероятно дори не би трябвало да минавате от там, защото кучето ви ще снесе някоя тортичка и много от вас ще я оставят там. И аз пускам кучето си от повода много рядко на най-затънтените поляни на парка или на майната си в края на някое село Търча си с него като идиотка, колкото мога.
Ще ходим някъде на почивка- в хотела не пускат с куче. И какво- аз напук да си го вкарам вътре ли?!
Много се надявам някой ден да имаме къде да извеждаме любимците си на воля и с най-голямо удоволствие! Но това няма да стане, ако само се правим на интересни и ги извеждаме напук на забранените места. Айде помислете си каква положителна нагласа създавате у хората, които така или иначе не обичат толкова кучетата?
Един пример- в малко английски градче, близо до Лондон: хората нямат право да разхождат кучетата си и те да си вършат нуждите по улиците- от вкъщи, хората си качват куч на колата и бръм-бръм до кучешкия парк. Междувременно, куч стиска! Може да ви се стори прекалено, обаче в по-напредналите страни обикновено е така! Ако имаш двор- ок, но иначе си е приключение, нали? И на мен не ми харесва такава перспектива, защото е крайна но хората казват ли Трудно ми е, ще си правя каквото си искам?, въпреки че на тях със сигурност не им е по-лесно, отколкото на нас?!
Не ме разбирайте погрешно, не съм привърженик на такива крайни мерки, но за съжаление всеки трябва да си знае мястото в обществото.
Публикувано: 27 June 2008 - 09:54 AM
Цитат
Ее, не може така- трябва да си ги розхождат в центъра, на хубавата полянка, при хубавите градинки с цветчета. Как така ще ги забиват по обраслите крайни алеи?? Не може така- или най-убавото или нищо. :huh:
Публикувано: 27 June 2008 - 10:32 AM
Аз лично дори не обичам централните места по парковете за разходка,всеки се блъска,деца пищят...особено като съм с померана е като музеен експонат гонят ме, пипат без да питат...абе лудница но пък и да се заврем в калищата и осиларници....не върви.
Публикувано: 27 June 2008 - 12:13 PM
Живеем си ние с кучо, така че да не пречим на другите. От скоро си събираме тортичките :izcherven:, но признавам си, случва се във високите треви да ги изгубя :kisel: В парка ни все още няма ограничение къде да си разхождам кучето, но ние по навик си ходим в по-забутаните алеики. Това е така, защото кучо/голдън/ като беше малък, разхождайки се по главните алеи, а някой й се беше зарадвал, мигом тя беше отишла при него, нацелувала, обърнала по гръб с вирнати крачета да я галят по комчето. Адски неудобно ми ставаше и за бабите по пейките, на които също се радваше. Започнах да я забаламосвам с играчка, да заобикаляме по-натоварените алеи и кучо сега не обръща внимание на тълпите с хора. В резултат и двете не харесваме да се разхождаме по натоварените алеи, все пак аз съм излязла на разходка и да си почина, а не да се бутам и изнервям.
Не ми е пречело да си хвана кучето, ако видя, че някой го е страх от кучо, ако майка си дръпне детето. Щом съм си взела куче, ще се съобразявам. Не ми харесва обаче, от балкона на новопостроения блок да ми се крещи "Момиче, тук е забранено за кучето, хвани си песа", докато аз съм се навела да й събера тортичката. Не ми харесва, минавайки покрай дете с майка, кучето вързано, детето да удари кучето ми. Не ми харесва, минавайки с кучето да се чудат подвиквания "кучеее, ела тук, ела да те видя" и една странна комбинация от звуци, която не мога да пресъздам, за да привлекат вниманието на кучето. Е, добре че, има и такива които само ще се усмихнат на прелитащия покрай тях куч. Аз също се усмихвам едно широко, когато видя обучено, контролирани куче и отговорни собственици. Прекрасна гледка!
Компромиси и отговорност липсват за да си живеем добре заедно и кучкарите, и некучкарите. И възпитание - да си се научил кое е добро и кое не, да живееш, така че да не пречиш на другите. Като има регламентирани места къде да не си пускам кучето, няма да го пускам. Не е толкова трудно, ама що не става в милата ни родина... :-
Публикувано: 27 June 2008 - 12:59 PM
Публикувано: 27 June 2008 - 07:42 PM
Цитат
Tочно за това става въпрос.. за да се подпише подписка или да се направи поне опит за такава мисия какво трябва да се направи.. да се отиде в общината ли? ... знам ли :huh: някой има ли идея как се прави в подобна ситуация?
Не можем да отидем цяла кучешка варна в морската и да дигнем стачка... ;D ( Въпреки, че много ми се иска.. )
някой ако се сети нещо оригинално като идея, ще направя всичко по силите си да бъда активна и борбена!
Публикувано: 27 June 2008 - 07:46 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 June 2008 - 08:18 PM
Ще се организирам и ще направя една тетрадка за тази цел ( мисля, че това е по-добър вариант от хвърчащи листи.. )
Ако сложим снимки на сладките кучовци или още нещо, което да доразубеди по-висшите, които могат да променят действителността в момента.. давайте идеи! :blink:
Публикувано: 28 June 2008 - 12:10 AM
Сутрин всеки се спасява по единично заради разликата в свободните часове
Вечер се събираме в двора на едно училище с мноого голям двор между 19.30-20.00 часа обикновено първодошлите изчакват останалите с кучетата си на повод "освен ако двора е безлюден" в него има прекрасна видимост.
Сетне потегляме покрай река Искър местността се нарича Родежа "нещо като парк с много пътеки откраи време пътеката която се вие покраи самата река е кучешката пътека няма нищо интересно за излетяните но пък е рай за кучовците дълбоки вирове храсти поляни и т.н къпане щуреене дълак маршрут в едната посока е около 2,5-3 км.
В града ни няма забрани за разходки на кучета но както сами разбирате че с времето мястото се е утвърдило ее по някога се срещат излетяни по тази пътека но определено са тръгнали по нея за да се полюбуват на кучетата и да се пошляят с нас.
Бих посъветвал след като разхождате и вие вашите кучета на по безлюдни места просто се организирайте и отидете при кмета с молба да сложат няколко предупредителни табели на входовете към тези места че това е кучешка пътека или нещо подобно смятам че няма да има нищо против ако не е някои кучемразец а излетяните които ще срещате след това те ще са ви приятели дошли да се порадват на вашите любимци
А това как ще си подържате тази местност това си е лично ваша одговорност
ако не ви се газят тортички ще си чистите ако ли не приятен ви аромат
При нас е друг проблема много малко сме в града с едри породи кучета 6-7 броики а по малките им е дълак маршрута и те правят половин обиколка
но се наблюдава добри попълнения от подрастващи
А иначе няма такова шоу глутница от малки и голями в общ вир то затуи и излетяните се увеличиха
Но и глутницата ни е доста послушна
Не знам дали някои е виждал как едро куче помага на пале да не го завлече течението ЕХХХ ВСЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ МИ Е НУЖНА ВИДЕОКАМЕРА

Вход

Горе
Цитиране +