Котката пишка на необичайни места - как да се справим?
Публикувано: 30 September 2008 - 05:45 PM
2. Има здравословен проблем.
Така мисля.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 October 2008 - 08:12 AM
Защо за по-лесно не я заведете на лекар?По форумите съвети се получават,но не и диагностициране,което е 90% от лечението.
И между другото при сериозен проблем,придружен със запушване и не взети на време мерки,всичко може да приключи фатално.

Публикувано: 01 October 2008 - 05:06 PM
Все пак - сърдечно ви благодаря за предположенията и желанието да помогнете.
:blink:
Публикувано: 01 October 2008 - 06:13 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 02 October 2008 - 07:51 AM
Публикувано: 02 October 2008 - 03:56 PM
Крем, ами може да пробвам със сменяне на тоалетната. Но от вчера сме на 90 % сигурни, че е разгонена. Когато я галиш, особено мъжа ми, застава едно такова прикляка и си извива дупето и опашката на горе. И така седи. Освен това, само чака мъжа ми да се прибере от работа и започва да се гуши и да му се търка в краката и в чехлите. А на мен и майка не ни обръща много много внимание. Също така ляга на пода и си търка гърба, преобръща се... държи се странно.
Ако е разгонена, колко време трае? И какво да правя?
Публикувано: 03 October 2008 - 10:06 PM
Публикувано: 13 October 2008 - 06:26 PM
Публикувано: 13 October 2008 - 09:50 PM

Публикувано: 01 May 2011 - 09:00 PM
Аз имам персийска женска котка. Тя е на 11 месеца. Научена е да ходи в котешка тоалетна но от 1-2 месеца препикава по дрехи пликове и други. Също така стои на вратата и мяучка. Май е разгонена но моля ви помогнете ми и ми кажете какво да правя
Публикувано: 02 May 2011 - 06:31 PM

Публикувано: 02 May 2011 - 07:20 PM

Публикувано: 02 May 2011 - 08:24 PM
Peramola, в 02 May 2011 - 05:31 PM, написа:

Какво означава от "няколко дни" и "тези дни" ще я заведа на ветеринар?!Както и да е...
1.Проследи я дали това мяукане е винаги свързано, когато уринира.
2.Дали има затруднения при уриниране, количеството дали е нормално или дори кръв във урината.
3.Ако установиш някоя от точки 1 и 2...Бягай по най бързия начин на ветеринар, защото евентуалните причини биха могли да бъдат цистит, песъчинки и т.н...Които неща, ако не се хванат навреме и не се предприемат необходимите мерки биха могли да прeдизвикат един куп други много неприятни последици след себе си...

P.с..Може и да е от разгонване, но обикновенно не е свързано с мяукане при уриниране, а с мяукане във всеки един момент от денонощието...Ако се окаже, че това е причината, почети повече за кастрацията(с която можеш да и решиш един куп бъдещи евентуални проблеми и най вече мацата ще се успокои и няма да се мъчи) и вземи най доброто решение за любимото ти същество.
Успех...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 02 May 2011 - 09:16 PM

Публикувано: 03 May 2011 - 04:29 PM
Аз имам персийска женска котка. Тя е на 11 месеца. Научена е да ходи в котешка тоалетна но от 1-2 месеца препикава по дрехи пликове и други. Също така стои на вратата и мяучка. Май е разгонена но моля ви помогнете ми и ми кажете какво да правя
Публикувано: 03 May 2011 - 05:36 PM

Публикувано: 03 May 2011 - 05:43 PM
Публикувано: 03 May 2011 - 06:20 PM

Публикувано: 03 May 2011 - 06:28 PM
Molli12, в 03 May 2011 - 03:43 PM, написа:
За какъв Ви е да си заплождате котките има хиляди по улиците!!!!