Dog.bg Форуми : Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

#21 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 September 2008 - 05:45 PM

1. Разгонена е и макрира (вдигат опашката и пръскат няколко капки).
2. Има здравословен проблем.

Така мисля.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#22 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 September 2008 - 08:39 PM

Цитат

2. Има здравословен проблем.
  :( Мисля. че е това.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 01 October 2008 - 08:12 AM

Повече от седмица гадаете какво и е!
Защо за по-лесно не я заведете на лекар?По форумите съвети се получават,но не и диагностициране,което е 90% от лечението.
И между другото при сериозен проблем,придружен със запушване и не взети на време мерки,всичко може да приключи фатално.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#24 Потребителят е офлайн   krisss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 05:06 PM

здравейте,вече решихме окончателно че ще я заведем в събота. Преди това няма как да стане. Аз също предполагам, че е й има нещо, незнам дали ще е болна, или разгонена. Гледам че се ближе на дупето, доста често, тази сутрин забелязах 3 капки пишкано и на пода. Не можах да повярвам, защото обикновено го прави *някъде където има какво да рови*, а там си е гол теракот. Стана ми ясно, че нещо не е наред. Дано този ветеринар да разбере какво й има, че хич нямам доверие на лекарите.
Все пак - сърдечно ви благодаря за предположенията и желанието да помогнете.
:blink:

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 06:13 PM

Сигурна ли си, че това на пода е пишкано? Бистра течност ли беше?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#26 Потребителят е офлайн   krem__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 07:51 AM

Ами значи,когато ми я подариха маца мия донесоха със силиконова тоалетна.Веднага я заредих.Но първата вечер напишка леглото(приех го за нормално все пак нова къща, не знае кое каде е ).После обаче се повтори, потрети...Някой тук от форума ме посъветва да взема друга тоалетна,защото явно силикона абсорбираше миризмата и тя по-лесно долавяше там където е пишкала преди.Смених я с някаква италианска с котенце на нея в син хартиен пакет(за име не мога да се сетя).И така отмина.До преди този случаи,който описах.Макар ,че преди няколко дни пак се повтори точно изпрах завивките и застелих.Но после се сетих,че шматката цяла вечер спа на студа на терасата(прибирах я на няколко пъти тя пак излизаше) и явно беше поизмръзнала.Сложих и шишета топла вода в легълцето(като за бебе ;) ), постопли се и сега всичко е на ред. :yahoo:

#27 Потребителят е офлайн   krisss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 03:56 PM

bushkata, сигурна съм, попих го със салфетка и го помирисах.

Крем, ами може да пробвам със сменяне на тоалетната. Но от вчера сме на 90 % сигурни, че е разгонена. Когато я галиш, особено мъжа ми, застава едно такова прикляка и си извива дупето и опашката на горе. И така седи. Освен това, само чака мъжа ми да се прибере от работа и започва да се гуши и да му се търка в краката и в чехлите. А на мен и майка не ни обръща много много внимание. Също така ляга на пода и си търка гърба, преобръща се... държи се странно.
Ако е разгонена, колко време трае? И какво да правя?

#28 Потребителят е офлайн   krem__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 10:06 PM

Ами бих казала честито.Ами няколко дни-седмица,седмица и нещо поне така беше при старата ми котка преди години.На Фърги не и се е случвало още. но съм спокойна,тя няма годинка още.Или пък дори да е било е минало много леко и несъм разбрала.Най-малко пък мога да разбера от симпатии към мъжете(така разбирах за старата ми котка),Фърги обича и се търка на всички. :yahoo:

#29 Потребителят е офлайн   vanyaa Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 06:26 PM

Здравейте, от известно време имаме проблем с котката. На 3.5 години е, и винаги до сега е ходила по нужда в банята, на плочките. Сама си се научи там, и с изключение на дните когато е разгонена или затворена някъде, не е правила проблем. Нямаме котешка тоалетна понеже не сме смчитали за необходимо, от плочките се изчиства много лесно с подвижния душ. Но вече около две седмици се изхожда/по голяма нужда/ на килима в хола. Не знам какво да направя за да започне да ходи отново на старото си място.

#30 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2008 - 09:50 PM

Ами пробвайте например с котешка тоалетна като начало,щом нямате такава!   
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#31 Потребителят е офлайн   Molli12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 09:00 PM

Здравейте
Аз имам персийска женска котка. Тя е на 11 месеца. Научена е да ходи в котешка тоалетна но от 1-2 месеца препикава по дрехи пликове и други. Също така стои на вратата и мяучка. Май е разгонена но моля ви помогнете ми и ми кажете какво да правя

#32 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 06:31 PM

Здравейте ! Първо искам да се извиня,ако мястото на въпроса ми не е за тук,но не намерих по-подходяща тема от тази,в която да споделя .Преди няколко дни забелязох,че когато моята писанка пишка, мяука много жално.Макар,че сега е размножителният им период и това мяукане е нармално,се притесних,понеже досега не съм я чувала.Тези дни ще я заведа на нашия ветеринар,понеже ме е страх да не се окаже нещо по-сериозно.Искам да ви попитам дали знаете нещо по въпроса и има ли място за притеснения от моя страна. Благодаря предварително :md_064::smile:

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 07:20 PM

Възможно е да е разгонване (само), възможно е да е цистит, възможно е да е друго. Лекаря ще ви каже. :smile:
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 08:24 PM

Показване на мнениетоPeramola, в 02 May 2011 - 05:31 PM, написа:

Здравейте ! Първо искам да се извиня,ако мястото на въпроса ми не е за тук,но не намерих по-подходяща тема от тази,в която да споделя .Преди няколко дни забелязох,че когато моята писанка пишка, мяука много жално.Макар,че сега е размножителният им период и това мяукане е нармално,се притесних,понеже досега не съм я чувала.Тези дни ще я заведа на нашия ветеринар,понеже ме е страх да не се окаже нещо по-сериозно.Искам да ви попитам дали знаете нещо по въпроса и има ли място за притеснения от моя страна. Благодаря предварително :md_064::smile:

Какво означава от "няколко дни" и "тези дни" ще я заведа на ветеринар?!Както и да е...
1.Проследи я дали това мяукане е винаги свързано, когато уринира.
2.Дали има затруднения при уриниране, количеството дали е нормално или дори кръв във урината.
3.Ако установиш някоя от точки 1 и 2...Бягай по най бързия начин на ветеринар, защото евентуалните причини биха могли да бъдат цистит, песъчинки и т.н...Които неща, ако не се хванат навреме и не се предприемат необходимите мерки биха могли да прeдизвикат един куп други много неприятни последици след себе си... :mg_062:

P.с..Може и да е от разгонване, но обикновенно не е свързано с мяукане при уриниране, а с мяукане във всеки един момент от денонощието...Ако се окаже, че това е причината, почети повече за кастрацията(с която можеш да и решиш един куп бъдещи евентуални проблеми и най вече мацата ще се успокои и няма да се мъчи) и вземи най доброто решение за любимото ти същество.
Успех... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#35 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 09:16 PM

Благодаря за бързите отговори. "От няколко дни" тоест от миналата седмица и това,което забелязох,е че няма затруднения и кръв при уринирането.Мяукането е типичното,което чувам всеки път при разгонване. Пред последните дни писанка все се върти около мен,мяука .. търси вниманието ми.Държи се точно като разгонено коте,но галенето и търкането в пода ги няма.Вечер също е спокойна,спи си,не "вика" както миналите години пред ноща.Това за кастрацията е много хубава идея,но това,е че тя е на 11 години и не би ли трябвало да спре вече това разгонване? Колкото до ветеринаря,след два дни сме при него :smile:

#36 Потребителят е офлайн   Molli12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 04:29 PM

Здравейте
Аз имам персийска женска котка. Тя е на 11 месеца. Научена е да ходи в котешка тоалетна но от 1-2 месеца препикава по дрехи пликове и други. Също така стои на вратата и мяучка. Май е разгонена но моля ви помогнете ми и ми кажете какво да правя

#37 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:36 PM

Здравей Molli12 . Със сигурност писаната е разгонена,моята прави по същия начин.Ако не мислиш да я пускаш при мъжки,най-добрият избор е кастрацията.Хем котето ще е по-спокойно,хем няма да те дразни с това непрекъснато тъжно мяукане.Това,че пишка по дрехите е много гадно.Ще ти кажа ние какво правихме при такава ситуация(моята не препикаваше дрехи,ами обувки и плочките в коридора :ab_041: ) Бях чела някъде в интернет,че нежеланото място,на което котето се изпикава( в моя случай-плочките в коридора) се натърква с ябълков оцет,а след това с лимон. Това наистина помага,защото оттогава такива препикавания на нежелани места не е имало.Казвам ти това от личен опит и дано съм ти помогнала :ae_085:

#38 Потребителят е офлайн   Molli12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:43 PM

Благодаря ! Аз също правя това с оцета. Ами аз мисля да я пускам на мъжки но когато стане на година и нещо защото сега е много малка. Тя понякога започва да се нагажна примерно на завивка или нещо друго меко и ако тръгнеш към нея съска а ако я оставиш започва да се друса

#39 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 06:20 PM

Хмм,не съм запозната с това поведение.Не съм наблюдавала такова при моята котка.Според мен,не е нещо сериозно,но все пак можеш да се поинтересуваш на какво точно се дължи това друсане или съскане,можеш да попиташ и ветеринар,за да не се окаже нещо по-сериозно.Но както ти казах,най-вероятно се дължи на разгонването :smile:

#40 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2011 - 06:28 PM

Показване на мнениетоMolli12, в 03 May 2011 - 03:43 PM, написа:

Благодаря ! Аз също правя това с оцета. Ами аз мисля да я пускам на мъжки но когато стане на година и нещо защото сега е много малка. Тя понякога започва да се нагажна примерно на завивка или нещо друго меко и ако тръгнеш към нея съска а ако я оставиш започва да се друса

За какъв Ви е да си заплождате котките има хиляди по улиците!!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни