Dog.bg Форуми : лъжлива бременност-причини и лечение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

лъжлива бременност-причини и лечение Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2005 - 05:03 PM

имам кавказка овчарка на 4години и половина,до момента незаплождана по ред причини.но на два пъти разви псевдо бременност съпроводена и с отделяне на мляко.няма да кастрирам кучето s) ,така че,даваите други съвети1 d) d) d)

#2 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2005 - 09:03 AM

Ако няма да я кастрираш, тогава я заплоди....?
--
Иначе, казано сериозно, лъжливата бременност е типична за "цивилизованите" породи и доста по-рядка при "аборигенните", към които спада и въпросната кавказка. Организмът си "мисли", че след разгонването следва бременност и раждане - въпрос на хормони и цикъл.
По принцип това състояние МОЖЕ да изчезне след реално раждане, но може и да не изчезне - знам за кучета, които си правят фалшива бременност на всяко разгонване.
Лечение... ами зависи от степента на тежест. По принцип се лекуват вторичните признаци - т.е. млеконадоят. Кучето се слага на драстична диета, докато млякото спре; ако има МНОГО мляко, се прилагат охлаждащи компреси на цицките; маже се с хума за отнемане на възпаление и т.н., т.е. взимат се мерки срещу мастит. Евентуално се правят и блокади на гърдите с новокаин и т.н.; при изключително як млеконадой l) може да се приложи и хормонален препарат, макар че на мен лично не ми се е случвало.
Същевременно се лекува и "психиката" на кучето - т.е. отвличат се "мислите" на организма от несъществуващите бебета: повече разходки, повече активни игри, т.н., за да си "изяде" организмът млякото и да съобрази, че не е "разумно" да хаби ресурси за млекоотделяне...
Горе-долу същото "лечение" се прилага по времето след самото разгонване - кучето да е по-активно, за да не последва залежаване и фалшива бременност...
--
А иначе, по принцип, очаквай събитието да се повтаря от време на време. Гадничко, но факт.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#3 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2005 - 09:18 AM

Здравейте,
Не знам много за кучетата, но това се случва и при котките... Не знаех за това преди да ми се случи... Моята котка преди да започне да ражда, имаше на два пъти фалшива бременност (за млякото - имаше, но много малко и много бързо й спря). Както казваш и ти, вече сте на 4 години... Моята Хеда беше на 2,5 години, когато я взех и...не беше раждала преди това. Освен това е била на инжекции срещу разгонване непрекъснато, така че дори не се беше разгонвала... Предполагам, че това са едни от причините за фалшивите бременности... Но...след това на третия път си зачена и роди само едно котенце... при това мнооого трудно го роди...
Не знам дали може да има аналогия, но се вижда поне, че късното започване за едно животно да ражда понякога е съпроводено с такива проблеми. Надявам се следващия път твоята кавказка да зачене нормално и да роди!
Успех!!! b)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#4 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 June 2005 - 11:58 AM

ако не искаш да го кастрираш спасенията са 2
1 раждане на всяко разгонване
2 хормонално прекъсване на цикъла - т.е да не се позволява на кучето да се разгонва , макар че ,това води голям риск от възпаление на матката и оперативното и премахване

това е положението ...

#5 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2005 - 01:33 PM

намалям хранатаcl),а искам да я заплодя,но хубавите разплодници са ми далеч и пътят стресира кучката s) .но не съм се отказал,още един два опита и кастация!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни