Dog.bg Форуми : Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

#101 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2008 - 05:54 AM

Bushka, вярно е, че каквито и условия да осигуриш на кучето, което е навън през зимата, те никога няма да са равностойни на топлината в къщи. Тук не мога да споря.
Но след като по една или друга причина не мога да ги пусна вътре, това, което мога да сторя, е да им осигуря максимален комфорт. Не зная дали ще повярвате, но проблемът не е толкова страшен, колкото ви изглежда. Кучетата се каляват. Природата не може да създаде същество и в същото време да не го осигури с ресурси за оцеляване в ареала, който обитава.
Рекс е късокосмест. Изкара две зими навън. Не се е разболявал. Рита е с дълъг косъм. В началото, като я взехме, трепереше повече от Рекс (да, кучетата треперят, няма да ви обяснявам, че изобщо не треперят, но не зная това да е фатално. Треперят и на планината, когато ходим с тях). Трепереше повече, защото беше изнежена от живот на топло. Лъки е роден на 12.02. Жената, в чиято вила бяха родени, ги гледаше навън, на закътано. От 7 кученца всичките оцеляха. Да не казвам голяма дума, не са се разболявали ИЗОБЩО. Освен това зимните месеци има и слънце, не забравяйте и нашите така блажено се излагат на припек.

На първата снимка е Рекс на 22.11.2007 г. Зле ли му е според вас?
На втората снимка е Рита, около 20 дена след като я взехме, пак същата дата.
А на третата снимка, пак ноември, нещастни ли ви изглеждат?
Много добре си спомням, че тогава студът беше "кучешки". Може да се провери като температури, на когото му се занимава.
Четвъртата снимка е на 02.12.2007 - Източна Стара планина. Някой да е премръзнал от студ?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 06:00 AM

Следващата снимка е на 06.01.2008 - в нашия двор.
После идва 03.03.2008 - на планина.

Така минава зимата.
User's Signature

#103 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2008 - 08:36 AM

аз съм изгледал две кучета в апартамент (едното в студ. общежитие) защото нямах двор. Сега е на двора. Трябва да ви кажа че на двора е многократно по добре. Простор, въздух слънце и тнт. Никой не може да ме убеди че в апартамент кучето се чуства по-добре. А пък това за пълното обгрижване, контакта през цялато време с животното защото било самотно са си пълни глупости за мен. Ако ние сме решили че така трябва ,то не значи че на кучето му харесва.

#104 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 10:18 AM

да се включ по темата за зимните месеци

един от гаражите ни е залепен за къжата
в него има стая
достатъчно светла и просторна
в която има два радиатора
през зимата те се пускат само и единствено за кучетата
температурата незнам каква е но определено е положителна щом не им замръзва водата
на вратата има кучешка вратичка
имат си постелчици и в тая стая
вода и храна и там
влизат
хапват
пийват
но не спят там
лягат на верандата
на мрамора

междо другото никога не съм виждала куче да трепери
освен когато беше първото къпане на Нона
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#105 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 11:08 AM

Цитат

междо другото никога не съм виждала куче да трепери
освен когато беше първото къпане на Нона

Миии, аз пък съм виждала, сигурно е защото излизаме заедно  :P Не моето, но съм виждала, повече от едно.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#106 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 July 2008 - 11:16 AM

Аз наистина не виждам смисъл , уинд, да се повтаря едно и също вече пети път. Нито ти ще ме убедиш, че куче на двор е по-добре, нито аз теб, защо не ми харесва. Ти си гледай кучетата на двора, аз ще си ги гледам вътре, а съответното куче си е намерило невероятен дом /за твое съжаление ще се гледа вътре и няма да има самостоятелност и независимост/. Който прочете темата мисля, че ще му стане ясно кое е в плюс и кое в минус на двора и апартамента и всеки ще прецени за себе си. Но да се убеждаваме така, не мисля, че има някакъв смисъл. И пак ще повторя, аз не се опитах да ви убеждавам да си приберете кучетата вътре. Просто казах АЗ какво мисля. Нямаше нужда да се води целият този... диалог.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#107 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 12:15 PM

samonata, ще те моля да не изместваш фокуса на повдигнатата тема. Вярно, че тя започна от конкретен случай, но не случайно беше отделена. Кучето вече си има стопанин. Смяташ ли, че ще си хабя времето да пиша толкова пространствено за нещо, което вече е приключило?

Също така нито една моя дума не е била насочена към някого да си намери двор и да си пусне кучетата там, или пък ако има двор, а те спят в къщата му, да не ги пуска вътре. Докато имаше постове със заяждания, подигравки и какво ли не, че някой не си пускал кучето вътре. Това, според теб, какво е?

И не говоря лично за твоя начин на гледане на куче, нито пък искам ТЕБ да убеждавам в нещо. Просто онези, на които им се наложи да дадат куче за осиновяване, бих искала да знаят, че дворът не е синоним на СМЪРТ за кучето (преувеличавам, да не вземете да го тълкувате буквално).

И наистина ми омръзна да пиша едно и също. Темата просто представя различна гледна точка от тази на хората, които смятат, че най-голямото щастие на едно куче е то да дреме край стопанина си. Правя го само заради всички онези бездомни палета, които биха били щастливи в нечий двор, ако им се даде шанса, естествено. След като се прецени внимателно бъдещия СТОПАНИН, както го преценявате, ако той живее в апартамент, а не дворът да се окаже непреодолимата бариера.

samonata, ако пак ще напишеш нещо от рода на това, че ти така ще си гледаш кучето и т.н. , разбрах го отдавна и нямам нищо против, пък и не съм смятала да ти вменявам нещо. Но моля те, не го пиши тук, ако искаш ми пиши ЛС. /Бих могла да разтълкувам реакцията ти от гледна точка на психолог/. Просто твоето убеждение засяга само и единствено ТЕБ и ТВОЕТО куче. А моята идея вече я изложих и тя засяга много БЕЗДОМНИ кучета, търсещи своите стопани.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:17 PM

Айде и аз да споделя мойте наблюдения : моето куче е голдън и когато беше малък, живеехме в къща без двор, в която имаше още няколко семейства, така че мястото в което бяхме ние беше колкото 3 стаен апартамент! Не съм забелязала да си блъска главата и да бърше сълзи, че му е тясно! Израстна в компанията на своето братче, което живееше в същата къща и винаги е имало с кой да си играе, а да не споменавам и 15те хлапета с които е тичал цяло лято  :yahoo: ! Кучето се чустваше прекрасно,независимо, че нямаше двор ! Когато стана на 9 месеца се преместихме в самостоятелна къща с голям двор ! Първоначално той изобщо не искаше да остане сам на двора - скимти,скача по вратата - голяма мъка :'(! И аз вече се бях отказала да го карам да стой самичък отвън, в най-добрия случай просто лягаше пред вратата ... Докато не дойде второто ни куче! Една уличница,която влезе в двора и отказа да си тръгне  ;D ! Сега Рей(голдъна) стой на двора играе си с Чара(уличницата) но има моменти, в които не му се стой на вън! Просто сяда пред вратата и почва да скимти и аз го пускам! Има и дни, в които не мога да го прибера! Чара от друга страна никога не е влизала вкъщата, не мисля че страда от липса на внимание и компания - има си разходки,в двора си играе с Рей, всеки ден и двамата ги реша,и аз си играя с тях,имаха си надуваем басейн,но го разкъсаха  ;D! Смятам че и двете кучета се чустват добре, но мисля че е важно къде е прекарало първите си месеци кученцето,какъв характер има, и още много неща които да покажат дали е подходящо за гледане в двор или апартамент съответно!

#109 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:19 PM

самотната,направих си труда да прочета цялата тема и ми се струва,че проявихте доста агресия към хората,гледащи кучетата си на вън.Сякаш се оправдавахте,че живеете в апартамент, а в същото време тропахте с крак как това е най-доброто за животното..видите ли.
В никакъв случай не искам да изпадаме в нов конфликт,просто споделям като страничен наблюдател как изглеждат нещата в тази тема.

Ето и моето мнение - аз също живея в апартамент,имам куче от голяма порода,късокосместо.Имам свободна професия и съм нон стоп с кучето си.Взех го през зимните месеци и за това нямахме много възможност да излизаме извън града и да го пускам да тича на воля.Рзхождам го около 2 часа след обяд,а преди това за по-кратко.Кучето ми е силно привързано към мен и беше доста плашливо.Щом се появи шум - хукваше в неизвестна посока(два пъти го е правил) и се принудих да го държа само на каишка.Дори имаше момент когато отказваше да си играе с другите кучета..
Дойде лятото обаче и отидохме на вилата.Имаме голям двор .Първите два дена ходеше само по мен или влизаше в къщата.Забравих да спомена,че на улицата живеят две безпородни кучета,които се родиха и израстнаха тук, и които като го видяха започнаха да го лаят.А той подвиваше опашка и се криеше в краката ми. Два дена! На третият моето куче отиде при тях до оградата и излая няколко пъти по тях с гръмогласният си глас така,че другите две млъкнаха.И нещо се пречупи в кучето ми,стана по наперен,вдигна опашката,стана по-самостоятелен,даже сякаш парадира с това,че има новата функция "пазач" ;D Прие другите две кучета за другарчета, с едното си играят на гоненка и ги пази когато по улицата мине друго куче. Толкова му харесва да е на вън - да си копае дупки,да краде ягоди,да мачка празни бутилки от кока кола,да тича като див около къщата, да се гониме, да прескачаме препятствията (обикновено саксийте с цветя на майка ми),заякна,стана по-храбър..
Вечер го прибираме да спи в къщата защото от малък така е свикнал,въпреки,че на него страшно му харесва на вън и като дойде време за сън, баааавно се тътрузи към вратата ;DИ така два месеца!
В момента пак сме си в къщи, в апартамента, и кучето по цял ден спи,скучно му е,въздиша и дори не му се играе с въжето на "дърпанка".Направо ми става лошо като си помисля,че още малко и идва пак зимата...Хубавото е,че докато не свърши лятото все повече време ще сме на вилата, а скоро и на море ще го водиме умника. ;)
Така ,че двора си има своето предимство и определено смятам,че е в пъти по-добре от непрекъснатото висене в апартамент.Кучето придобива съвсем друг характер,учи се много по-бързо,трупа собствен опит.

В целият свят хората отглеждат кучетата си И на двора! Това не ги прави лоши стопани,нито е повод някой да им откаже да им даде животинче. Лично аз бих се осланяла на това дали хората НАИСТИНА искат кучето,дали имат добри сърца,от колкото имат ли двор или живеят в 60 квадратна панелка.
Който обича кучето си ВИНАГИ ще намери начин да прави всичко,което е добре за него!

Извинявам се за дългият постинг..може и да съм ви отегчила..

#110 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 12:25 PM

elrisha, странно как забеляза само моята агресия......

И пак ще се повторя,

Цитат

В целият свят хората отглеждат кучетата си И на двора! Това не ги прави лоши стопани,нито е повод някой да им откаже да им даде животинче.

Нещо не си прочела както трябва. Точно това са идеалните стопани, които си гледат кучето И на двора.
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:32 PM

самотната, съжалявам,но твоята се набива най-много на очи ;)
както вече казах,не търся спор.

#112 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:38 PM

искам да кажа още нещо,понеже с моето "..И на двора" май не се разбра...имам предвид хората,които гледат кучето изцяло на двора. Не смятам,че животното страда по някакъв начин от това!
Виждала съм такива къщички за кучовци,че направо и на мен ми се живее в тях ;D

И все пак..не всяко куче става за двор де..пинчер,йорки,пудел...някак не си ги представям ;)
Но обикновено едрите породи са доста приспособими към атмосферните условия и не са само интериорни  :blink:

#113 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 12:40 PM

Като не търсиш спор защо изтъкваш моята агресия? Аз съм си такава по характер, агресивна. Надявам се защитавайки своята теза да не съм засегнала някого, не е била това целта ми.
Просто не виждам защо, след като и другите участници си защитават мнението, да не го правя и аз. Макар, че отдавна се опитах да прекратя диалога, желаейки точно и други мнения да се напишат, несвързани със спора.

За съжаление забелязвам, че различните хора имат различно виждане за "гледането на двор". А се поставя всичко под един знаменател.
Незнайно как стигнахме до двубой между апартамент и двор, сякаш само тези два начина има за отглеждане на куче.

П.п. тогава къде е спора? щом всички сме на едно мнение? Някои кучета "стават", други не.
И може би моята теза "против" е оправдана по-скоро от гледната точка на сигурността на животното /споменах отравяне, да спомена грабеж, забременяване, бягство/.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:40 PM

Сега... има си и кучета и кучета. Безпородните кучета, които аз съм виждала, а аз съм виждала много такива, умеят да се приспособяват почти към всичко. Ако едно куче системно е било тормозено навън и е обикаляло гладно съм едно 90% сигурна, че на каишка ще се чувства перфектно ако го хранят всеки ден, макар и да си тои постоянно вързано. Вкъщи сме гледали всякакви модели безпородни кучета вързани навън. Късокосмести, дългокосмести, разни смески от знайни и незнайни породи, на баща ми му бяха пробутали пале, за което се твърдеше, че е кръстоска между каракачанка и вълк и досега не съм видяла нито едно, на което да не му е било студено навън през зимата. Е, като види, че няма кой да го прибере си свиква, ама първоначално са грозна гледка. Даже помня, че Пумба (каракачанеца) преди да ми го вземат всеки път като успееше да се отвърже или да се откъсне, дори през лятото се опитваше да влезе вкъщи и  даже ме е пресрещал в къщата. И все пак няма нищо лошо в това кучето да има постоянен достъп до двора при положение, че стопанина му отделя достатъчно внимание и му е осигурена топла къщичка, където няма да мръзне.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:43 PM

Е, сега отидохме на друг бряг май. Едно е да живее на двора пуснато и волно, друго е да е вързано постоянно.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:46 PM

И може би моята теза "против" е оправдана по-скоро от гледната точка на сигурността на животното /споменах отравяне, да спомена грабеж, забременяване, бягство/.
----------------------------------------------------------------------------------------

гледай сега как ме въвличаш! ;D

Кучето може да го отровят и откраднат дори и в апартамента!
Може да забременее дори да си го извела пред входа за едно пишкане! - за това се взимат предпазни мерки от типа на кастрация,гащички и т.н.
Може да избяга дори и да открехнеш врата на апартамента докато разговаряш с комшията.

А за неразбирателството в темата - опитай с по-мек тон..така хората няма да се наострят веднага, а ще прочетат внимателно мнението ти. ;)

#117 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:48 PM

shadow, аааа за това съм абсолютно против!
Винаги ми е мъчно като видя такова нещо :(

#118 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 12:51 PM

Как ще ми отровят кучето в апартамента? И как ще го откраднат лично от мен, защото и аз работя подобно на теб - вкъщи?
Как ще забременее като е на каишка докато е разгонена за слизането за изпишкване?
Това за бягството донякъде съм съгласна, има такива кучета, които биха могли да се измъкнат и от апартамент.
Като цяло смятам обаче, че в апартамента ИЛИ прибрано вечерта да спи в къщата /от двора/ е доста по-сигурно за кучето в сравнение с тъмна, непрогледна нощ, сам само в празният двор с неясна здравина на портата.
Жалко, че няма интонация тук, щеше да разбереш, че не съм толкова агресивна :)
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:54 PM

Цитат

Е, сега отидохме на друг бряг май. Едно е да живее на двора пуснато и волно, друго е да е вързано постоянно.  :-

Естествено, разликата е огромна! Ама с "една плюнка" двор, пълен със заразавати и като никой не се е вълнувал от това, колко е щастливо кучето... така е. Има си къщичка, кара си зимата вътре. Досега две зими е имал навън като първата я изкара като беше на 5 - 6 месеца и още не беше вързан. И ако не дай си Боже не се разболее от нещо и още много зими ще изкара навън в къщичката. Ама ще му е по - хубаво ако е зад мен, до печката на топло... нали?
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:00 PM

Цитат

доста по-сигурно за кучето в сравнение с тъмна, непрогледна нощ, сам само в празният двор с неясна здравина на портата.

какво въображение какво нещо

до сега не бях чувала куче да го е страх то тъмното  ;D ;D

а ако ти си минавала през села и си виждала такива дворове,  с такова описание каквото напарви по-горе......това ми мяза или на забравено от бога място или на.......незнам и аз какво  ;D
с цялото ми уважение ама нашето селце си е малко от малко цивилизовано

неясна здравина на портата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D :o :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни