Dog.bg Форуми : Китайско качулато куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Китайско качулато куче

#301 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 09:59 PM

Е, дали не ги знам! :D Даже размисляхме дали да не вземем едно от техните кученца :) аз се чудя за голишарчета за разходки и срещички... ала бала...

#302 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:05 PM

аз също имам 1 женски космат китаец.на 7 мес.взех го от Варна.но е със страшно голям дефект.като я взех беше на 4 мес.и се плашеше и от сянката си.вече 3 месеца е постоянно сред хора но едва ли ще се оправи.което е отчайващо.с тези които познава си играе но непознат посегне ли към нея или някой да тракне не може да си намери място да се крие.иначе е фурия.на цвят е като голата жужа.може и да са род:))това е за сега.

#303 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:33 PM

Прикачена снимка

#304 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:40 PM

Прикачена снимка

#305 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 February 2010 - 10:52 PM

Да си призная не съм добре запозната с породата. Когато взехме Бишкотата просто искахме малко куче, че у дома все бизони се разхождат. ab_041.gif Познавам братчето и сестричката му. Мисля, че всички са доста спокойни като характер. Тук, в Пловдив, имаше един голичък китаец, от Русия. Много красив, но ми правеше впечатление, че на изложбите все лаеше по големите кучета. Беше смешно някак. ab_041.gif Бишо е израснал с големи кучета около себе си и с дете. Може би затова не е проблемно куче. Във всеки случай, мисля, че са страхотни компаньони и големи смешковци. ab_041.gif Жалко, че породата няма много фенове.

п.п. - voodoo много е сладка малката!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#306 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:12 AM

voodoo, ма тя сериозно доста прилича на Жужоната... Те бяха 3 кученца- Тоби, Жужка ( 2те голи) и сестричката има която е облечена! Значии... ммда, възможно е това да е сестрата на Жужона и Тоби :) Ако е така, значи сме се намерили род zz_224.gif интернет прави чудеса!!! ob_173.gif На цвят е почти копие на Жужи, обаче е облечена :D Разкажи малко повече :):):) Тя Жужаната днес става на 7 месеца... даже вече и 1 ден :D

#307 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 February 2010 - 10:16 AM

Аз ли нещо не разбирам, но не ви ли дадоха някакви документи за кученцата? Не ви ли казаха как се казват родителите? Китайците не са многобройни та да не се знае кои са? Споделете нещо!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#308 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 07:20 PM

не съм искал документи за родословие.едва ли някой може да даде нещо за тази порода в БГ.почти всички ги развъждат за да искарат някои лев.нета е пълен с обяви за по 100-150 до 300 лева за китаиците малко повече.след 10 години може и да се появят повече истински развъдничи за истински кучета , сега са единици.
моя звяр като го видят ми казват ооо каква хубава булонка.отговарям им това е плачидолски кръвослед.едно село така се казва.че за документи първо трябва да се основе клуб да се регистрират песовете.да има специалист които до е на ти с породата,устав,и още сто работи.моето е домомашен любимец smile.gif

#309 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:31 PM

И аз съм така... за мен е моята принцеса Жужка! Дори и да беше безпородна или смесена! Тя е в сърцето ми, стимулът ми всяка сутрин да ставам в 8 часа- нещо неприсъщо за мен!

#310 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 February 2010 - 11:22 PM

Цитат(voodoo @ Feb 18 2010, 07:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не съм искал документи за родословие.едва ли някой може да даде нещо за тази порода в БГ.почти всички ги развъждат за да искарат някои лев.нета е пълен с обяви за по 100-150 до 300 лева за китаиците малко повече.след 10 години може и да се появят повече истински развъдничи за истински кучета , сега са единици.
моя звяр като го видят ми казват ооо каква хубава булонка.отговарям им това е плачидолски кръвослед.едно село така се казва.че за документи първо трябва да се основе клуб да се регистрират песовете.да има специалист които до е на ти с породата,устав,и още сто работи.моето е домомашен любимец smile.gif

Не е точно така. Не е нужен клуб, за породи с малка популация и липса на желаещи да се занимават с организацията на един клуб за породата е предвидена възможността собствениците и развъдчиците на такива кучета да регламентират своята дейност чрез киноложките дружества. Ето, например, родословието на моя китаец е издадено от нашето киноложко дружество в Пловдив, защото собствениците на развъдника членуват в него. В дружеството също си има правила, устав, документи и прочее. То е част от федерацията и е длъжно да изпълнява изискванията на федерацията точно както и клубовете по порода.
Вярно е, че породата не е особено популярна и позната. Съгласна съм и с това, че малко се знае за нея, но когато човек има желание, нищо не може да го спре. Бишо е от развъдник "Armonia di Colori". Хората са си внесли родословни китайци, правят връзки с кучета от чужбина и си работят по правилата. Какъв точно развъдчик очакваш да се появи?!? Когато взехме нашия китаец, помолих моя позната от Русия да ми изпрати някаква книжка за породата. Е, получих превод на едно английско издание и в него се описва историята на породата и се показват снимки на доста известни нейни представители. Всеки път когато на изложба видя китайци отивам и се запознавам с хората, за да мога да обогатявам информацията си за породата. Никой няма да дойде и да обучи някого специално в БГ, пък и където и да е по света. Всичко е въпрос на лична инициатива и отговорност. Самата порода отскоро присъства в Европа, да не говорим, че пуфовете са признати от има-няма 20-тина години за част от породата. Самият документ - родословие - изобщо не е скъп и ако така са обяснили липсата на документи на твоето куче - откровено са те излъгали. Става дума за 18 лева ( в най-скъпия вариант). Сега се сещам и за друг развъдчик - Светла Конова (с мопсовете). Тя също има много хубава двойка китайци (голички). Мисля, че тя е един от развъдчиците, които са добре запознати с породата.
Не съм се занимавала да проучвам дали се продават толкова много китайци в БГ, но ако бяха толкова "вървежни" щеше да има доста хора с такива любимци, нали? Пък както виждаш и вас ви питат какво е това куче.
Колкото до търгашите и безхаберниците - винаги има хора, които си мислят, че ще направят келепир с рядка порода. Дали като закупят кучета и ги показват на изложби или като се опитат да "превземат" пазара - все тая, винаги ще ги има.
Потърсете все пак някакви документи на кучетата си. Не е добре да остават така. Поне ще знаете с кои кучета сте роднини. Освен това, така ставате неволни съучастници на тези хора да злоупотребяват както с кучетата, така и с хората, които им се доверяват. Не ви карам да не си обичате кучетата, точно пък тези са едни от най-обичливите и забавни същества, просто е странно и ... да не кажа смешно да се разпознавате по снимки в интернет. То, че родословие няма да ви дадат е ясно, но поне ще знаете имената на родителите на кучетата си и дори може да наблюдавате общи характеристики или прояви. Оставям настрана факта, че може да имате представа и от някакви общи заболявания или предразположения към тях, а това никак не е маловажно. Опитайте, струва си заради кучетата ви.
User's Signature

#311 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 02:01 AM

може да съм се изразил неточно. не съм търсил и не съм искал родословие.може и да имат някакъв за техните не знам.не робувам песа ми да е шампион или с прадеди шампиони.
четох устава на 1 клуб за ловни кучета порода куцхаар там беше записано когато се заплождат кучета от породата присъства комисия която филмира събитието. завежда си в дневник с имена на кучетата.ако всичко е успешно раждането също се записва в книга. на колко дена след него нова комисия от експерти проверява кучилото. ако се открият дефектни се отстраняват.след още време не помня колко комисия пак проверявя палетата ако всички са без дефекти се завеждат в книга за родословие.раждането е желателно да е през януари февруари,така кутретата ще са на 8 мес при започване на лов. сезон.и още имаше интересни работи.развъдника беше черни лом.ако не греша от Търговище.развъждането на чисти кучета е изкуство и много работа.тук повечето кинол. както се водят дружества е по правилно да се казват приятели на породата КГКК.
ще звънна на госпожата от която го взех и ще разпитам за моя звяр.а след време може да сватосаме вашия Бишо с моя Граничар.
качете някоя снимка да видим ергена smile.gif .
китайците сега навлизат у нас но не са харесвани, по моя преценка,имат ги за изроди.поне на хората на който съм показвал снимки.а те не са малко.отговарям им че нямат вкус.косматите се наресват но като им кажа че и те се копуват и струват пари и то не малко ми казват че съм луд, което до някъде е вярно smile.gif .

#312 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:15 AM

И аз съм на мнение, че хората не ги харесват много много (голичките) защото на някои на пръв поглед им изглеждат болни или нещо такова... но аз не се интересувам от хорското мнение! За мен всяко куче заслужава на първо място грижи и любов без никакво значение какво е!

#313 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 February 2010 - 10:25 AM

Цитат(voodoo @ Feb 19 2010, 02:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
четох устава на 1 клуб за ловни кучета порода куцхаар там беше записано когато се заплождат кучета от породата присъства комисия която филмира събитието. завежда си в дневник с имена на кучетата.ако всичко е успешно раждането също се записва в книга. на колко дена след него нова комисия от експерти проверява кучилото. ако се открият дефектни се отстраняват.след още време не помня колко комисия пак проверявя палетата ако всички са без дефекти се завеждат в книга за родословие.раждането е желателно да е през януари февруари,така кутретата ще са на 8 мес при започване на лов. сезон.и още имаше интересни работи.развъдника беше черни лом.ако не греша от Търговище.

Подобен на този са уставите и правилниците и на съществуващите киноложки дружества. Правилникът на федерацията изисква всички тези дейности да бъдат извършени за което и да е кучило, получаващо родословие с печат от БРФК. Общия правилник позволява да се извършват и допълнителни дейности по развъждането на кучета от конкретна порода, в случая визирания клуб на курцхаара, но структурата на правилника и общите положения важат и за киноложките дружества. Какво имам предвид - когато няма клуб за съответната порода, дейностите по развъждането се приемат от киноложките дружества. Това ще рече, че собствениците на такива кучета стават реални членове на дружеството, уведомяват съответният отговорник за предстоящ акт на заплождане, попълват съответните документи, при наличие на кучило се прави оглед и се попълва протокол с първичните номера на кученцата и техни описания, вследствие на който се издават родословия. Таксите за всички тези дейности и тези за родословия се поемат от хората, на които принадлежи кучилото. Тези такси са различни за различните дружества. Но за да не изглежда толкова сложно ще го обясня само с едно изречение. Собствениците на родителите на вашите кучета е трябвало да се свържат с някое от киноложките дружества в страната (няма териториално ограничение) и преди акта на заплождането да се обадят на съответния отговорник. Нищо повече. Това, което предполагам, че се е случило е, че ако кучетата са с родословия, то те не са експортни и това е налагало задействането на друг тип процедури по издаването на такива родословия. Другият вариант е, кучетата да са доставени от борса-посредник и да нямат никакви документи. При тези случаи пак има варианти, но те пак са свързани с други регламентирани от федерацията възможности.
За мен, в тези случаи, проблемът е по-скоро в незаинтересоваността. Както сам/а казахте, вие също не сте търсил родословие или друг документ. За съжаление, тази незаинтересованост провокира и акумулира други, често доста неприятни и нехуманни действия.
Моля да ме разберете правилно - не искам да бъда някакъв съдник, проповедник или ментор. Използвам такива случаи за да обясня на повече хора, че нещата не са никак сложни от гледна точка на документацията. Изискват дребно усилие, но това дребно усилие, помага на развъдчиците, защото така се създава база-данни за наличните кучила и техните проблеми, което, пък, помага за тяхното преодоляване. Опитвам се да обясня, че най-големия проблем на кинологията в БГ е липсата на нагласа да проявяваш отговорност към действията си, нищо, че става въпрос за кучета, а не за хора. Прав/а сте, че развъждането е сложен и фин процес и, че не е за всеки, но не е нужно да си развъдчик за да спазваш определени правила, създавайки дори само едно поколение. Така поне не пречиш на онези, които искат да се развиват като развъдчици.
Много благодаря за отправеното предложение, но въпреки, че Бишо е изпълнил всички изисквания за допускане до развъждане, ще се съобразя с мнението на развъдчика му относно неговите евентуални актове на заплождане. Ако те преценят, че комбинацията е удачна и бихме постигнали нещо по-добро - ОК. Аз робувам на идеята, че не всяко куче е необходимо да "оставя своя следа", пък било то и шампион, още по-неподходящо е да създаваме нерегламентирани поколения, в случай, че вашето няма документ за произход, сиреч родословие (защото е възможно и да има такова, разбира се). Не искам да го приемате като обида или пренебрежение, просто считам, че така е правилно от гледна точка на запазване на породата.

Колкото до харесването на породата - представяте ли си пък как гледат на хората с перуанските голи кучета? Сигурна като на съвсем изперкали.
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 11:39 AM

Много сте права относно това! Аз нямам просто какво да кажа.. Вярно, че не е много правилно, но случилото се случило! Сега е важно САМО да ги ОБИЧАМЕ!!!! Все пак аз например не съм тръгнала да развъждам нерегламентирано!
Перуанските голи кучета са адски красиви- колкото и да са странни! Интересни са! Добре е да има и такива редки екземляри! Не е честно да господстват само йоркита и чихуа-хуа ;) Разнообразието е хубаво нещо!А тези които ги смятат за грозни и уродливи са старомодни и неподготвени да приемат необичайният им вид ;) :))

#315 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 11:26 AM

Ох, ох, ох! Ние май се разгонихме :)))

#316 Потребителят е офлайн   Hibiscus Икона

Публикувано: 20 March 2010 - 11:58 AM

Здравеите ,
Първото китаиско куче видях в една зоологическа градина в клетка с един мопс в Шангхаи- Китаи преди 5 години и ми се стори доста странно и грозновато/още си пазя снимката/. Вече близо 3 годинки имаме китаичета вкъщи и сме много доволни от породата .Не сме имали здравословни проблеми до момента и си спестихме доста усилия в борбата с космите из цялата къща.Кучетата са много емоционални , жизнени и привързани.
http://avokaduh.cz/photos.htmтова е развъдника от които ни е мъжкото куче , пак ти правят проучване ,но процедурата по закупуване не е толкова сложна.Радвам се че се популяризира породата в Бг .Папка с кучетата ни имам в facebook - Milen Milkov/Abby and Joe/

#317 Потребителят е офлайн   Hibiscus Икона

Публикувано: 20 March 2010 - 12:13 PM

Eto gi hienkite!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#318 Потребителят е офлайн   voodoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 03:09 PM

днес в Добрич имаше изложба dog.gif .за жалост БГ участието беше почти символично.предимно с БОК ,ловни,няколко померана и по 1-2 от още 3-4 породи.но за сметка на нашите руските бяха много.имаше и няколко породи от Румъния.
като нашите красавци доидоха 3 голи от развъдник в Москва.и чесно нашите са си най хубави smile.gif ако не греша по стандарта,височината на холката трябва да е от 30-33.но 1 то беше доста височко но пак му дадоха сертификати.мнението ми е че тук всичко се дава бързо и лесно.и за това е този наплив от Русия и републики.ето и малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#319 Потребителят е офлайн   zhekova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 09:12 PM

Показване на мнениетоanabell, в 04 September 2005 - 11:47 AM, написа:

Цитат

Групата на китайците в България се увеличава w) днес на гости на хъскитата се престраши да дойде красавицата Рики и дори се подушиха през оградата. Сестра и пък изобщо отказа да дойде срахът и се оказа по силен b) пред глудница търчащи хъсове bl) l) Рики и сестричките и долетяха съвсем скоро от Москва и в близко бъдеще ще започнат и по изложбите да се изявяват d)
Ето малко снимки от гостито w)
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

та кой са щастливите собственички ???
много сладки бебета струват ми се нетипично големи за стандарта на китайчета но щом са от москва да се надяваме ,4е са много хубави....
все пак русия има кинология от 100 години. r) r)

#320 Потребителят е офлайн   zhekova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 09:14 PM

Кученцето си е съвсем нормално ако прочетете добре стандарта на породата ще видите че са 2 типа- ето и извлечение от самия стандарт - ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ВЪНШНИЯ ВИД: малко, жизнено и грациозно куче; със среден до фин/дребен кокал, гладко тяло без козина, с козина само по краката, главата и опашката;или покрито с мек воал от козина. Два отделни типа от тази порода: типа елен, жив и с дребен кокал, и типа Cobby, по-тежък и с по-едър кокал. :smile:

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни