Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#1741 Потребителят е офлайн   janus Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2011 - 07:25 PM

здравейте на всички ,имам два санбернара!
лично на мен ми харесват,да всеки има различно виждане за породата,някои много държат кучето да е огромно ,или пък просто доста пялно.но не това е чара на тези гиганти.всяко куче гледано с внимание и обич ,става всеотдаен приятел и верен другар.наслаждавайте се на любимците си такива каквито са,дарявайте ги с нужното внимание и те никога няма да ви подведат!а дали са шампиони или не ,какво значение има нали са ваши любимци и вие ги обичате!ето малко снимки и на моите кучета!
http://www.facebook....100001428551335
http://www.vbox7.com/play:d15c3036
http://www.vbox7.com/play:681a426e
очаквам коментари
или пишете на stavrozz@aqbv.bg

#1742 Потребителят е офлайн   ipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2011 - 02:42 AM

На кучето нему е необходим професионален водач, за да се представи добре, какво ще кажете за екстериора ?
Да, не е мое, но е родено в моят двор. Син е на Маша, с Тара са от едно кучило, на 13 месеца са.Ако се върнете на страница 86, онзи сладур, който се грижи за новоизлюпеното паунче също им е брат, но от друго кучило.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1743 Потребителят е офлайн   ipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2011 - 02:01 AM

И това е настоящият републикански шампион, та чак и балкански. Не е ли малко недоразвит за две годишен екземпляр?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1744 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2011 - 11:09 PM

ipan предварително се извинявам,че ще обсъдя кучетата ти без да съм съдия и по снимка,но ако не си съгласен/а с мен можем да го обсъдим отново!

Кучето от поста с двете снимки няма гърди,има паднал гръб(седло),много слабо задно заъгляване,много тънки кости за мъжко куче с тези размери!!Друго не се вижда от снимките.ри оценката на едно куче е важно да се види и хода му,а от снимка няма как.Дали си направил изследвания за генетичните болести ,които носи породата преди да развъдиш?

janus съгласна съм,че трябва да ги обичаме и да сме щастливи,че ги има,но не трябва да забравяме,че ако нямаше развъдници,изложби и правила нито една порода нямаше да оцелее такава каквато е през годините и да ни радва и да сме щастливи.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#1745 Потребителят е офлайн   ipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 08:08 AM

Не виждам оценката ви за другото куче,а колкото до липсващите гърди на оцененото то вас куче това е проблем в отглеждането

#1746 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 06:31 PM

Гърдите се предават генетично както и костната система.При другото куче отново никакви гърди.Високо поставени уши иначе красива породна глава,друго от тази снимка не мога да видя,стойката не е естествена нито горна нито долна линия може да се види.Също костната система не ми харесва,но това е мое лично виждане,а не професионално съдене.Ако мога да съм ти от полза с това ОК.

Не ми казахте за изследванията!!

И няма куче без недостатъци!!
User's Signature

#1747 Потребителят е офлайн   ipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2011 - 12:06 AM

Показване на мнениетоbonboni, в 31 May 2011 - 06:31 PM, написа:

Гърдите се предават генетично както и костната система.При другото куче отново никакви гърди.Високо поставени уши иначе красива породна глава,друго от тази снимка не мога да видя,стойката не е естествена нито горна нито долна линия може да се види.Също костната система не ми харесва,но това е мое лично виждане,а не професионално съдене.Ако мога да съм ти от полза с това ОК.

Не ми казахте за изследванията!!

И няма куче без недостатъци!!

Тук малко се припокриват мненията ни, което доказва колко е субективно съдийското решение.
CACIB-Пловдив-15.05.2011
JORDI TRANSILVANIA GIANT-EXC-1,CAC,CACIB,BOB,BOG-1,BEST IN SHOW-1,GRAND CHAMPION,BALKAN CHAMPION
Аз лично не смятам, че това животно заслужава да носи тези титли.
Ако желаете разгледайте сайта на "развъдника", чийто женски кучета вие показахте в предишните си постове. Там ще намерите повече подробности за този сладур.

За липсващите гърди на другото за мене това не е тесен гръден кош,което би било генетичен проблем, а е недоразвита гръдна мускулатура поради недостатъчно физически натоварвания затова за мене това не е генетичен, а е проблем в отглеждането .За да подкрепя твърдението си ще ви върна на стр.87 там има две снимки на две кучета в положение легнало с различно поставени предни лапи, там ще видите колко лъже една снимка.

Не казах нищо за изследванията защото такива не са правени.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1748 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2011 - 11:34 AM

Кучетата от този развъдник познавам и съм виждала на живо.Едно куче може да носи тези титли с описаните недостатъци,защото има много по важни неща за породата,при развъждането и съдиите оценяват и тях.При това за група и BIS на една изложба освен това как изглежда кучето,в каква кондиция е,как се движи е важно и поведение и начин на водене от хендлера.Факт,е че съдийството е субективно,но субективно за групата и биса,защото и съдиите са хора и имат свой тип кучета,харесват даден цвят повече и т.н,но всички се водят и съдят по стандарт.Породата е трудна за развъждане и този вид подкрепа за развъдчиците от такива породи на Федерацията по български изложби е похвално.

Собственика на Jordi много добре знае недостатъците на своето куче и за това следващите му кучета са класи над него.Много е важно човек да се развива,да е реалист,да има обективно мнение за собствените си кучета,защото всички сме почнали от някъде и никой не се е родил научен.Да не говорим какъв къртовски труд полага един развъдчик и колко средства влага,а много често природата му изиграва лоша шега!!
Факт,е че на изложбата в Пловдив където е взел биса кучето е било в прекрасна форма и се е представило прекрасно.

Собственика на този развъдник има желание да работи за породата и да я развива за България по всички правила и аз адмирирам такива хора.

Нали знаете,че дори преди екстериора е най важно здравето на поколенията,които създавате?С каква съвест давате кученца на бъдещите им собственици без да можете да им гарантирате,че любимците им нямат да имат поне генетичните заболявания за породата?

Негативизмът не води до нищо добро,с времето ще разберете,че е по добре ако има нещо,което не ви харесва да го споделите директно с човека,да кажете кое не ви харесва,това може да му е от полза,но не и да се отричат кучета,да се търсят само недостатъците на чуждите и да се плюем по форумите!!

Пожелавам ви ентусиазма да не ви напуска,да имате здрави и красиви поколения и да се радвате на конкуренция по ринговете защото тръпката е неописуема,а конкуренцията ражда качеството!!
User's Signature

#1749 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 04:02 PM

Днес Рафаел на 4г.6м. почина от ухапване на кърлеж,
Беше най-доброто и любвеобилно същество!
Почивай в мир!
ЩЕ НИ ЛИПСВА МНОГО

#1750 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 09:43 AM

Показване на мнениетоArvenLorien, в 14 October 2011 - 04:02 PM, написа:

Днес Рафаел на 4г.6м. почина от ухапване на кърлеж,
Беше най-доброто и любвеобилно същество!
Почивай в мир!
ЩЕ НИ ЛИПСВА МНОГО

Моите съболезнования !Много тъжно,сигурно ви е много тежко.Но как е починало кучето от един кърлеж?Знам,че за хората е опасно,ако кърлежа е заразен с лаймска болест,но за куче не бях чувала?
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#1751 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:02 PM

През април го оперираха,защото му се преобърна стомаха.
Оправи се бързо и бяхме толкова доволни,че ни се е разминало най-лошото(доктора ни каза,че не дава гаранция,че ще преживее операцията).Но изглежда това е сринало имунната му система,защото след около 4 месеца получи растройство-вирусно и то се разболя в деня в който му доведоха една санбернарка(сега поне можеше да чакаме неговото кученце)Изкара го много тежко-4-5 дена не яде нищо,беше на системи...
Миналата събота му потече кръв от носа,заведохме го на лекар,взе му кръв и ни каза,че е заразен от кърлеж и че имунитета му е 0,но пък изобщо не спомена ,че това може да е фатално.
Беше голям шок за всички...
Малкото ни дете плака няколко дена,Той не си спомня Рафаел да не е бил с нас...
Говорим си за друго куче ,но аз още не съм сигурна..

#1752 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:27 PM

Представям си какво сте преживели,на децата винаги им е най-тежко...Аз на Ваше място не знам какво бих направила,но мисля,че ако ми се налага всеки ден да гледам празната къщичка,ще се чувствам още по-зле...идеята да си вземете друго кученце,не е толкова лоша,не че то ще замени Рафаел,но предполагам,че веднага ще заеме важно място във вашите сърца...
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#1753 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 11:00 AM

Приятелка живееща в Д./не ми се иска да спомена квартала/ днес ми каза, че има самбернарка, чиито собственик е починал и кучето обикаля и търси храна по кофите. Женска не млада - по нейни думи може би около 9-10 годишна. Имало човек, който и давал храна, но не се знае кога, откога и до кога ще е така. Ако някой има желание да помогне на момичето съм насреща.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1754 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2012 - 04:50 PM

За огромно мое съжаление при обикалянето ми вече трети път резултатът е отрицателен, не живея в района и така ми е много трудно да намеря мястото на което е. Момичето е родило - има три или четири бебета. Качвам две снимки, които е направила приятелката ми / която всъщност сподели за кучето/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1755 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 July 2012 - 01:55 PM

Дали няма да се намери някой от любителите на тази порода да помогне на това момче, изоставено от "стопаните" си в кучкарника в Камена (Варна)
http://www.opbk-varn...7&limitstart=20
User's Signature

Качена снимка

#1756 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 09:47 PM

Здравейте,не пишете нещо :) От 2 дена имаме санбернар у дома :) на 2 месеца взета е от Севлиево,хората си ги развъждат имат мъжки и женски хубави екземпляри.Кучето вече е във Варна и имам няколко въпроса - от къде мога да му извадя родословие(бабата и дядото са имали и бащата също)Не че е толкова важно дали има или няма,но по-добре със него :) Скоро сме на 3-та ваксина и лекаря ще каже колко килограма е.Качвам снимка и на родителите,може някое братче или сестриче да се появи.Направили сме във Facebook-a фен страничка Санбернари България

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#1757 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2012 - 07:02 PM

Няма как Вие да му извадите родословие.Родословието Ви го дава развъдчика от който сте взели кучето.Ако е от легитимен развъдник,а по това,че сте го взели от едни хора от Севлиево съдя,че не е.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1758 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2012 - 02:46 PM

Кученцето е с много интересна украска и е изключително сладко!Да ви е живо и здраво! :) Иначе по въпроса с родословието..надали можете да направите много.Важното е да си го гледате с внимание и обич.

#1759 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 11:28 AM

Весели празници.Хич не пишете.
Заповядайте и във Facebook Санбернари България

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#1760 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2013 - 09:30 AM

добре щом като родословията не са важни аз как да си взема кученце от тебе от къде да знам че родителите нямат дисплазия която едрите породи страдат не рядко пък и не само едрите дали няма някои генетични заболявания които ще са фатални след време и още куп работи.Плус това ще ми докажеш ли,че дядото или пра дядото не е някоя каракачанка и някое овчарско куче.
Родословията калкото и да твърдите че е лист хартийка и може да се фалшифицират не е така защото всяко едно може да се провери в съответния клуб и организация и там всичко ще лъсне.Та мисълта ми беше че когато едно куче има легитимно родословие това значи че се следи дали няма наследтвени болести и генетични заболявания и родителите са изброени до 9 коляно има имена развъдници и всичко и може да се провери,такаче не лъжи хората че е лист хартия просто ти си поредния невеж които е решил да изкара малко кинти и не го интересува друго Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни