Санбернар
Публикувано: 24 November 2007 - 06:52 PM
Публикувано: 24 November 2007 - 06:55 PM
Цитат
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но ми стана интересно.
И на моето куче родословието е унгарско, издадено тази година, не е ламинирано, нито перфорирано. И съвсем сигурно не е фалшиво.
Публикувано: 24 November 2007 - 07:00 PM
А вие мислете! :blink:
Публикувано: 24 November 2007 - 07:18 PM
П.П. Не разбирам как точно ламинирането и перфорацията гарнтират легитимността на документа?
Публикувано: 24 November 2007 - 07:19 PM
Нещата се променят, аз няма да споря как е било преди, но при положение, че втори човек потвърждава по-новата информация поне бих се опитала да помисля преди да изказвам мнение тип "говорете си, аз си оставам прав". Не пасем трева.
Извинявам се за явно некомпетентното включване.

Публикувано: 24 November 2007 - 07:30 PM
Публикувано: 24 November 2007 - 07:42 PM
Цитат
Говоря за родословия, издадени от Унгарската федерация - нямам особено доверие на такива, издадени от развъдник, а и нямам право да преценявам доколко биха били легитимни. Взимал съм кучетата си от развъдник, но родословията им се издават в Будапеща! Впрочем много лесно е да се провери в сайта им или запитване по e-mail. Който желае... ;D
Публикувано: 24 November 2007 - 07:52 PM
Аз казах каквото имах за казване. Тъй като спорът става безмислен и безсмислен, се оттеглям.
Поздрави.
Публикувано: 24 November 2007 - 07:59 PM
Публикувано: 24 November 2007 - 08:40 PM
Цитат
Цитат
Говоря за родословия, издадени от Унгарската федерация - нямам особено доверие на такива, издадени от развъдник, а и нямам право да преценявам доколко биха били легитимни. Взимал съм кучетата си от развъдник, но родословията им се издават в Будапеща! Впрочем много лесно е да се провери в сайта им или запитване по e-mail. Който желае... ;D
Ама това май е пожелателен прочит, то е ясно какво прави развъдника и какво федерацията! Наистина няма смисъл от този спор и този леко ироничен тон. Ваше право е да си мислите каквото там ви е удобно, но нека други желаещи да внесат унгарско куче не бъдат подведени - аз лично за това и пиша, а не за да убеждавам Вас в нещо. Не Ви видяхме на изложбата в Пловдив, а можеше да попитате унгарския съдия и водещ развъдчик на кучета от "неговата" порода защо не са ламинирани родословията на кучета развъдени от него B) По темата за родословията това е последният ми пост след като ще издребняваме кой от къде си взима кучетата и къде им се издават родословията.
Публикувано: 24 November 2007 - 09:06 PM
Публикувано: 25 November 2007 - 10:34 AM
Ползата от това е единствено за вносителите. Наистина нашенеца плаче да бъде заблуден и излъган! Жалко...
"...а можеше да попитате унгарския съдия и водещ развъдчик на кучета от "неговата" порода защо не са ламинирани родословията на кучета развъдени от него..." По-скоро бих го попитал как може да съди свои кучета, като това му е забранено от Моралния кодекс - до ІV поколение... По тази причина и аз никога не съм практикувал като съдия - почти всички на изложбите до 1990г бяха мои ІІ и ІІІ поколения... ;D
Публикувано: 25 November 2007 - 11:17 AM
Цитат
Не съм убедена има ли право да съди свои кучета и до кое коляно, така че няма да споря. Но въпреки това, преди да правиш подобни изказвания, би трябвало да си се осведомил, че неговото, т.е. моето куче НЕ беше записано на CACIB -a, който той съди. Решението беше наше. Всеки що-годе разумен човек може да се досети защо. Той съди въпросното куче само на специалката на породата.
Изказването ти вече няма нищо общо с въпроса за родословията, но очевидно повече ти изнася да изместваш темата и да я превръщаш в дребнаво заяждане, вместо да признаеш, че не си бил прав. Не е срамно човек да сгреши, срамно е да се запъва като магаре на лед и да убеждава околните в собствените си заблуждения.
Хайде със здраве.
Публикувано: 25 November 2007 - 12:46 PM
Всъщност аз се извинявам на Аnelly, че взех за пример нейното куче, което доведе до разни безсмислени докадки.
Желанието ми беше да не се разпространяват някакви митове за "истински и фалшиви" родословия.
Публикувано: 25 November 2007 - 03:23 PM
Цитат
Много сте прав! Затова ето какво казва чл.6, ал.11 от Правилника на FCI:. Странитечленки на МКФ (FCI) трябва да предоставят на другите ръководни национални организации образци от формулярите за родословия, които са валидни в тяхната страна. Всички страни-членки трябва да бъдат незабавно уведомени за всяка нанесена във формуляра за родословие промяна.
Една простичка проверка тук, в България, решава проблема, нали? :blink:
Публикувано: 25 November 2007 - 08:37 PM

Публикувано: 26 November 2007 - 08:14 PM
Публикувано: 26 November 2007 - 08:37 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 November 2007 - 09:13 PM
Цитат
сенбернары моей подруги
Много добри кучета.Вие от къде сте?Ако някой му го преведе на Руски ще съм ви много благодарен. :blink: