Dog.bg Форуми : Кучето ми не иска да идва при команда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми не иска да идва при команда Оцени темата: ***** 1 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 04 September 2013 - 11:03 AM

http://kucheto.ucoz....ex/ela_tuk/0-17
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#82 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2013 - 02:41 PM

Днес като се прибрах следобед вече разходих малко кучето,нямаше хора или кучета наоколо и го пуснах на кучешката полянка в парка спонтанно,награди нямах.Тичах,той ме гонеше,от време на време го виках,идваше и го засипвах с похвали,тъй като както казах нямах намерение да го пускам,нямах и награди.Странното беше че не се отдели от мен,после тръгнахме по едни алейки и нашия или след мен вървеше влачейки повода или до мен.Много ме изненада,но просто съжалявам че нямах нищо с което да го поощря че днес се представи повече от страхотно,според вас досадното обучение дали ли е резултат или просто се държеше добре тъй като се влачеше повода с него и мислеше че е нещо по дълго и имам достъп до него?Ще кажа какъв спроред мен е проблема.Когато има наоколо дразнители той знае че ако прояви особен интерес към нещо или човек аз ще го хвана и за това гледа да стои настрана за да спокойно гони отчаяните хорица или се залепи за някое куче и до там.

#83 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 05 September 2013 - 06:17 PM

Показване на мнениетоrejo, в 05 September 2013 - 02:41 PM, написа:

Днес като се прибрах следобед вече разходих малко кучето,нямаше хора или кучета наоколо и го пуснах на кучешката полянка в парка спонтанно,награди нямах.Тичах,той ме гонеше,от време на време го виках,идваше и го засипвах с похвали,тъй като както казах нямах намерение да го пускам,нямах и награди.Странното беше че не се отдели от мен,после тръгнахме по едни алейки и нашия или след мен вървеше влачейки повода или до мен.Много ме изненада,но просто съжалявам че нямах нищо с което да го поощря че днес се представи повече от страхотно,според вас досадното обучение дали ли е резултат или просто се държеше добре тъй като се влачеше повода с него и мислеше че е нещо по дълго и имам достъп до него?Ще кажа какъв спроред мен е проблема.Когато има наоколо дразнители той знае че ако прояви особен интерес към нещо или човек аз ще го хвана и за това гледа да стои настрана за да спокойно гони отчаяните хорица или се залепи за някое куче и до там.

Когато човек разсъждава правилно , по-вероятно е сам да се справи с даден проблем ( като описания от вас) .
http://forum.dog.bg/topic/52235-
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#84 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 08 September 2013 - 08:48 PM

Хора на никой ли не направиха впечатление думите душач и ел нашийник ?!!
Ми ползвайте ги и се чудете защо кучетата ви не искат да идват при вас .
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#85 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 September 2013 - 09:43 PM

Показване на мнениетоivangog, в 08 September 2013 - 08:48 PM, написа:

Хора на никой ли не направиха впечатление думите душач и ел нашийник ?!!

В коментара на кого е казано за душащ нашийник и за ел. нашийник?

#86 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 10:53 AM

Явно имаш на предвид първото ми мнение...аз къде казах че мисля че проблема ще се разреши с телетакт и как по точно реши че ползвам това чудо?Относно душача не виждам нещо нехуманно,а и на повечето места където чета за този "проблем" препоръчват душача+дългото въже ;)

#87 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 09 September 2013 - 11:22 AM

Показване на мнениетоrejo, в 09 September 2013 - 10:53 AM, написа:

Явно имаш на предвид първото ми мнение...аз къде казах че мисля че проблема ще се разреши с телетакт и как по точно реши че ползвам това чудо?Относно душача не виждам нещо нехуманно,а и на повечето места където чета за този "проблем" препоръчват душача+дългото въже ;)

Понякога използването на душящ нашийник е много по-опасно за кучето, отколкото използването на ел. нашийник. С тези си думи не искам да кажа, че трябва да се използва ел. нашийник!

Душящият нашийник притиска трахеята на кучето, което води до възникване на дихателни проблеми, а в последствие и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Душящият нашийник притиска и кръвоносните пътища, доставящи кислород за мозъка.

Душащият нашийник притиска средното ухо на кучето и оказва вредно влияние на неговия вестибуларен апарат.

По този начин могат да се изтъкнат поне още десеттина причини, поради които не трябва да се използват душящи нашийници.

#88 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 11:53 AM

Е,да ама аз кучето да не мислите че го беся на душача непрекъснато :D просто ми служи да се подсети кучето да дойде към мен,иначе в началото на обучението ни особено беше една дърпаница докато го откъсна от л*йната дето си е намерил в случай че е с обикновена каишка.Също да кажа че тоя тип нашийник не се задържа където уж трябва да е,а именно непосредствена близост до ушите(в най-горната част на шията).Да не забравяме,че кучетата на изложби масово са с душачи.И строг нашийник имаме,но с него сме излизали точно 2 или 3 пъти,като се налага да минем през изключително оживено място,а Реджи буквално се хвърляше на всеки човек ако е с обикновен нашийник.

#89 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 09 September 2013 - 11:58 AM

Показване на мнениетоrejo, в 09 September 2013 - 11:53 AM, написа:

Реджи буквално се хвърляше на всеки човек ако е с обикновен нашийник.

Това е проблем, свързан с неубочението на кучето и неумението да му се влияе с позитивни методи.

За някои породи кучета (НОК) е прието, което не означава, че е правилно, да се извеждат и демонстрират на изложби с душящи нашийници. Но нашийникът не се закопчава на халката, която ще предизвика душене, а на другата халка, чрез която връзката на нашийника с повода е над холката.

#90 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2013 - 12:29 PM

Показване на мнениетоrejo, в 09 September 2013 - 09:53 AM, написа:

Е,да ама аз кучето да не мислите че го беся на душача непрекъснато :D просто ми служи да се подсети кучето да дойде към мен,иначе в началото на обучението ни особено беше една дърпаница докато го откъсна от л*йната дето си е намерил в случай че е с обикновена каишка.Също да кажа че тоя тип нашийник не се задържа където уж трябва да е,а именно непосредствена близост до ушите(в най-горната част на шията).Да не забравяме,че кучетата на изложби масово са с душачи.И строг нашийник имаме,но с него сме излизали точно 2 или 3 пъти,като се налага да минем през изключително оживено място,а Реджи буквално се хвърляше на всеки човек ако е с обикновен нашийник.

Ако кучето ви яде изпражнения и не реагира на командата "ФУ!", то преразгледайте внимателно рациона на вашето куче. Чрез изяждането на фекалии животното се мъчи да набави тези хранителни съставки, които му липсват в храната. Много често стопаните бъркат поведенчески проблем с хранителен или медицински такъв. Вместо да му слагате душач и да го дърпате вижте рациона на животното, много често непочистено телешко и агнешко шкембе помага светкавично да се убие желание на кучето да яде л..йна. Защото шкембето съдържа нужните ферменти и симбиотични микроорганизми. Подчертавам - трябва да е сурово и непочистено, в магазините и месарници ги има. Смърди на аки, но по-добре така, отколкото нечия тортичка в храстите.

Относно изложбените кучета - само неграмотни стопани водят животните си на изложба с душач. Хендлери работят с рингов повод, който се фиксира със щипка и не задушава кучето. Много моля българските изложби да не се смятат за панацея, ако видите някой стопанин да е отвързал от двора си кучето, което не дава да се провери захапката и не може да се движе с този душач. Некоректен пример. Изложбените кучета се извеждат с рингов повод.

Ако кучето ви се хвърля върху хората - обърнете се към инструктор, търсете правилна мотивация индивидуално спрямо вашето животно и работете с него упорито всеки ден.

Успех.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#91 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 03:06 PM

Не исках да кажа,че ги яде(на младини и това е правил де,но 2-3 пъти макс),по скоро седи часове и ги души,най много да се овъргаля след това в тях и за това гледам много много да не седи надвесен там.Сега всички ме захапаха като казах за душача и изложбите,ми не съм запознат,съжалявам,ясно сгреших не било душач,но нужно ли е всеки който ще пише следващо мнение по въпроса да се захваща за това,все пак няма опасност да тръгна с моя по изложби било то с душач или без,по простата причина че не прилича на която и да е порода дори :D .При треньор сме ходили както споменах,но кучето по скоро него щеше да ухапе.Работим за сега двамата без дразнители,визирам не само животни,ами и хора.По натам каквото не сме усвоили ще се интересувам и потърся доказал се треньор,но най близо ни е Варна,в краен случай Русе.
Искам и да спомена че наш Реджи "обяздва" кучетата с които не се бие(само по дребни от него или колкото него) независимо какъв пол,ако продължава да досажда повече време се стига и до караници(не казвам бой) :D .Но да си кажа като сме с други кучета си идва при мен или спокойно докато ги "язди" мога да отида и да го хвана :D само да можеха и просто да си играят де,ама той се прави на голям мъжкар :D

#92 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2013 - 03:15 PM

rejo
Никой не ви е захапал, това пък що за мисъл? Тук е форум и си разменяме мненията от личен опит. Работила съм с душач, но той не е за всеки, особено ако стопанина е неопитен. Страшно бях против задължението ни на приемни семейства на кучета-водачи да идваме на поляната и на изпита задължително с душач, бях единствена която се яви с кучето си без такъв на изпита и моето възпитаниче събра най-много точки и завърши с отличие. Няма смисъл от душач, ако успеете да разберете с какво можете да мотивирате животното и да зациклите вниманието му върху вас. Храна ли ще е, играчки ли ще са, похвала и погалване - тактилен и вербален контакт - или комбинация от всички тези неща, въпроса е да намерите най-харесваното от кучето, което му го осигурявате. Така то ще идва с огромно желание - дори за утеха, ако щете, не само за лакомство.

Никой не се заяжда с вас, напразно го интерпретирате по този начин:-)))
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 03:26 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 September 2013 - 12:29 PM, написа:

Показване на мнениетоrejo, в 09 September 2013 - 09:53 AM, написа:

Ако кучето ви яде изпражнения и не реагира на командата "ФУ!", то преразгледайте внимателно рациона на вашето куче. Чрез изяждането на фекалии животното се мъчи да набави тези хранителни съставки, които му липсват в храната. Много често стопаните бъркат поведенчески проблем с хранителен или медицински такъв. Вместо да му слагате душач и да го дърпате вижте рациона на животното, много често непочистено телешко и агнешко шкембе помага светкавично да се убие желание на кучето да яде л..йна. Защото шкембето съдържа нужните ферменти и симбиотични микроорганизми. Подчертавам - трябва да е сурово и непочистено, в магазините и месарници ги има. Смърди на аки, но по-добре така, отколкото нечия тортичка в храстите.....

Спомням си,когато за пръв път гледах куче и се чудех защо яде стената. ПОразрових се в нет-а и хоп... веднага открих отговора липсвал му калции.... бреххх си викам... уж яде хубава храна...даже ветеринаря забрани да му давам допълнително калции.
После продължавам да чета... ядяло кучето чорапи,защото му липсвал фосфор... хахаха УЖАС!
И това за шкембето съм го чувал... даже трябвало да е е поседяло ден 2 на слънце преди да се даде.
Много ми е интересно в едно лайно... та по-скоро детско лайно... какви точно ферменти има нужни на кучето!? Защото в повечето случаи кучетата ядат човешки лайна. Освен,ако не са някакъв подвид на разстенията и имат нужда от тор... или по-скоро азот... знам ли..

#94 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 03:33 PM

Вие това не го ли знаехте? Нито една гранулирана храна не може да компенсира месото и карантията на кучето. Не напразно опитни световно признати развъдчици с над 20 годишен стаж се зареждат с месо и карантия, като могат и да я комбинират с гранула според техен избор, важното е гранулата да не се дава заедно с натурална сурова храна.
Животното самО показва кое му липсва чрез външния си вид и поведението си. Стига да искате да му разчитате сигналите, за вечните роби до живот на верига в двора не говорим, там тях никой не ги гледа, за съжаление:-((
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   Habits Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2013 - 12:46 PM

Искам да коментирам написаното в първите коментари.
Там се пояснява, че ако свобдоно тичащо куче не се подчини на командата да се върне при стопанина, стопанина обръща гръб и тръгва в друга посока без да се обръща.
На пръв поглед това наистина изглежда добра идея, но....

Представете си, имате 1 годишно каракачанско куче, което вече усеща силата си. (Както е при мен)
Викате го, то не идва, обръщате гръб и тръгвате в друга посока, то обаче надушва нещо интересно (разгонена кучка в моя случай) и тръгва натам.
Докато го догоните, то вече е набарало мъжките бездомни кучета около разгонената кучка и става голям калабалък.
Да не говорим ако има непознат човек наблизо....

Тук какво трябва да се направи :) ?

#96 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 14 September 2013 - 12:56 PM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 09 September 2013 - 03:26 PM, написа:

Много ми е интересно в едно лайно... та по-скоро детско лайно... какви точно ферменти има нужни на кучето!? Защото в повечето случаи кучетата ядат човешки лайна.

До момента няма единно, научноиздържано становище защо кучетата налитат на изпражнения, без значение от какъв биологически вид са.
Предполага се, че това е привичка, която при много кучета просто не подлежи на корекция и единственото, което може да се направи е да се следи кучето да не яде екскременти.

Едно от моите кучета налита на изпражнения, особено от овце. Обича и да се търкаля в мърша.

Другото също както в твоя случай опитва да си хапне изпражнения от човек.

#97 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2013 - 11:56 PM

Няма да,точно това исках да кажа. Но освен,че няма обяснение,все повече се среща мнението вет.специалисти,които изучават този проблем,че няма нищо общо с липсата на вещества в организма на кучето.По тази логика бездмоните кучета щяха да нагъват по цял ден изпражнение.Пълна простотия е това,и разни "корифеи",много обичат да я разпространяват.Ако чукне,обаче човек в гугъл,веднага установява,че хората отдавна са открили топлата вода и тия глупости не са верни. Става въпрос по-скоро за лош навик,или за нещо,което кучето научава от майка си,докато е малко,или прави от страх със собственото си "ако" (изяжда го),за да не последва наказание от собственика. Някои кучета,пък го правят изключително от забавление и с кеф бягат от стопанина с лайно в устата,независимо от наказанието пост фактум. На моите кучета (по-скоро едното само) се е случвало точно 2-пъти. След втория път взех дългия повод и от тогава не проявява никакъв интерес към никакви изпражнения.

#98 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 15 September 2013 - 12:04 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 14 September 2013 - 11:56 PM, написа:

Пълна простотия е това, и разни "корифеи", много обичат да я разпространяват.

Ами, ха де!

И когато им кажеш, че са самонадеяни дилетанти скачат на личностна основа.

#99 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2013 - 10:45 PM

Здравейте,май да попитам и за моя проблем.Имам аляски маламут,от малък се учим на команди.Знае основните :седни ,легни,на ред,обачее... командата "ела тук" ... с нея сме много зле :dh_188: .Имаме проблем с котките и то не точно проблем ами има огромното желание да ги гони и то не да си играе с тях .... Навсякъде в нашият парк,а това е единственото място,където мога да го пусна да играе и тича, има котки.Две или три са местата обаче като го пусна той отива до най-близкото без да слуша моята забрана ,гони ги 5 минути и се връща.След това се разхождаме спокойни без проблеми,но ...има ли котки няма слушане.Вече не е за търпене.Страх ме е да не го хванат,защото не се пази от чужди хора,само добро е виждал от тях или да не се откъсне някое куче и да го нахапе...Пробвах с дълъг повод,смених командата,поощрявам с бисквитки.Ако няма котки слуша,обаче при нас такова положение няма...Вече новата команда я изпълнява винаги на дългия повод,обаче ако го пусна и се приближим .. лошо.
Приемам всякакви съвети,някакво наказание или да го коригирам по различен начин. Иии само да кажа аз не съм се отказала и ще продължавам докато постигна успех,твърдо съм решена.Просто се нуждая от съвет от човек с повече опит.Благодаря много!!!
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2013 - 06:07 PM

Аз имах същия проблем с моето диване но по странното беше, че нашето куче живее с котка но не толерираше уличните котки. Аз реших проблема като преди да изляза и да пусна кучинка да играе я връзвах за колелото и тъка в лек трус някъде 15 мин. бягане после отивахме в парка и там правехме обиколка но вървейки и където имаше котка се спирахме нарочно правех така, че да забележи котката и я карах да седне да легне и тъка докато остане спокойна (в началото не слушаше дори командите ми за седни, стоеше изправена и скована с наострени уши а погледа и беше все едно е видяла призрак), стояхме доста и тя сама седна, после си тръгвахме и тъка всеки ден. Като след 4-тият път Рита знаеше че няма да бъде пусната и някак си свикна със присъствието на котките. После започнахме да се доближаваме да минаваме по улички с повече котки и тъка но винаги я карах първо да побяга малко и после разходките покрай котките. След време се доближихме и до едно по спокойно коте на около 3 метра то се наежи но ние не му обърнахме никакво внимание накарах я да седне малко по забавено седна, котето реши да съдейства и не се отдръпна стояхме доста след като легна и вече не следеше постоянно котката си тръгнахме. Когато забелязвах. че кучето ми е нервно от присъствието на котката просто я игнорирах, но целта ми беше тя да остане спокойна, когато си изправяше гърдите и заставаше нащрек я коригирах с леко придърпване на повода, но това към края на първата седмица понеже в началото не ми обръщаше внимание нито на придърпването нито на командата "НЕ" . За това първата ти цел нека бъде просто кучето ти да остане спокойно в близост до място където има котки. Гледай да си по на далеко да не ви нападнат котаците и като остане спокоен просто го поощри и си тръгнете. Аз успях да я накарам да не обръща никакво внимание но трябва да не се ядосваш и да не се притесняваш, просто пълно спокойствие. Мога да те съветвам в началото да не поощряваш с вкусотии защо зависи от степента на която е кучето по мания котки може да се обърка и поощрението да не стане ясно и да излезе, че го поощряваш за нервното му състояние.( поне аз първите пътища не и давах нищо) просто тръгвахме и я потупвах и галех но след като сме си тръгнали.

Не знам дали стана ясно нещо и дали е това начина надявам се нещо от горе написаното да ти е от полза.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни