Митове за хъскито
Публикувано: 11 September 2008 - 09:29 AM
Цитат
И аз какво да отговоря невежата и прецених,че няма смисъл във вет. клиника да се разправяме за глупости ;D
shrekky,благодаря,че ме подсети.:huh:Забравих най-важното-черния цвят ;D
И аз така преди два месеца, спира ме една компания и едно от момичетата ме пита: "Ама то какво хъски е?" И аз, гледах я, гледах я, и накрая изцепих: "Ми женско". Явно друго е питала :)
А днес пък, една приятелка на майка ме среща и вика: "Ооо, това ли е кученцето, много е сладко. Дай да му видя очите, че ми казаха, че не било със сини очи". Погледна го, не успя да види и аз казах: "С кафяви е." Отговора беше обезоръжаващ: "Няма нищо, и така е хубаво." Същото каза и за факта, че е женско. Странна работа, ама няма какво да се чудим :) Още Айнщайн го е казал: "Две неща са безкрайни- Вселената и простотията на хората. За първото не съм сигурен." ;)
Публикувано: 12 September 2008 - 08:35 AM
[16:52:27] Калоян каза: 6tot kato go zex sam mi kazva li sled si4kite vaksini i tam o6te tapoti sled 5 mesec trq go iskarvam
[16:52:28] Калоян каза: :S :S
[16:52:38] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: kako :D
[16:52:47] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: iska6 da mi kaje6 4e 4ak na 8 mesec trqa da go izkara6 :D
[16:52:51] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: omfg :D
[16:52:59] Калоян каза: sled 5 mis
[16:53:01] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: ti usta nqma6 li da pita6 veterinarq koga trqa :D
[16:53:11] Калоян каза: nali toi mi kaza we
[16:53:11] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: vadi sa 1 sedmica sled 3tata vaksina
[16:53:13] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: :D
[16:53:18] Калоян каза: :@
[16:53:25] ???°??`-»Tђ krl§?`o8«-??`°??? каза: veterinarq ti kakaf e ? zavar4ik :D
The Kris това съм аз.. да уточня..
Публикувано: 28 November 2008 - 01:03 AM
Публикувано: 02 December 2008 - 11:12 PM
1. Чистокръвните хъскита имат само сини очи
2. Много са злобни, не понасят други кучета
:huh:
Публикувано: 13 December 2008 - 06:36 PM
" Сляпа ли е ? " "Синьото око изкуствено ли е ?" и отново се връщаме на " Ама то не е чистокръвно ,защото има различни очи " Вече ми писна да им обеснявам , затова ги подминавам в повечето случеи.
Публикувано: 13 December 2008 - 10:41 PM
Всеки път като излезем и срещнем майка с дете чувам следното '' Виж това кученце, мами, виж какви очички има. Ако не слушаш ще те заведа при него да те изяде. Тези кучета са много лоши и ядат непослушните деца! ''
И най- лошото е, че хората си вярват. Отначалото обяснявах, че това, че е със сини очи не значи че е чистокръвна, и че не искам да я пускам за разплод и т.н. Но вече ми омръзна да давам обяснения на този и на онзи; те си знаят своето; Дай я да я заплодим с моя, ще станат много хубави кученца! :Бляк!:
Вече отминавам с безразличие всеки, който започне някоя от темите. Нямам нищо против да се порадва на Райа или да каже нещо хубаво, но ми омръзна да слушам глупости. Чуя ли, че се започне някоя от баналните теми пожелавам Приятен ден и отминавам веднага.
Публикувано: 14 December 2008 - 10:26 AM
И един пренебрежителен поглед вкарват - а това, което ме дразни е когато това го каже някой кучкар :angry:

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner
Публикувано: 17 December 2008 - 11:13 AM
Цитат
Ааа... според мене си зависи от куче до куче моето специално предпочита студени места в апартамента, мрази да му е жега, а като е навънка тука в кварталните градинки избира най-усойните места да копае/рови/жвака пръчки когато няма с кого да тича. На мен ми викат скафандъра щото като стоя 1 час навънка с кучето и съответно съм с най-дебелото яке с висока яка и шапка почти закриваща очите.
Цитат
Mмм... гледай сега, аз наистина съм чел за няколко вида хъски и съм склонен да се съглася- сибирско хъски е конкретно това, за което си говорим тук, но има и гренландско, сахалинско и т.н. какви ли не още- а и според някои е възприето хъски (http://en.wikipedia.org/wiki/Husky) да се употребява широко за впрегатни кучета (http://en.wikipedia.org/wiki/Sled_dogs). Mного ми е интересна породата "канадско ескимоско куче" и се чудя дали мога да видя такова в България.
Публикувано: 17 December 2008 - 01:37 PM
Edit: ;D Ако не ми вярваш влез в сайта на FCI.Ето и линк на 5 породна група.Ако видиш друг вид хъски :rolleyes:
http://www.fci.be/no...amp;file=group5
Публикувано: 17 December 2008 - 10:02 PM
Публикувано: 17 January 2009 - 09:46 PM
Публикувано: 17 January 2009 - 09:56 PM
Публикувано: 17 January 2009 - 10:06 PM
Този с хъскито ме пита:Зе ли го ?(хъскито)
Аз:да!
Другият:Какво?! Хъски ли си взе ве?
Аз:да!Що?
Другият:Много тъпи кучета са ве хапе наред !!!
Този с хъскито:Верно са много тъпи кучета !
П.С.Не ми се занимаваше да ги убеждавам в противното ... ;D B)