Dog.bg Форуми : Какво е развъдник?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво е развъдник? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2008 - 03:16 PM

Петя, развъдникът е махнат откакто сме говорили за това. Може би не си забелязала. Каквото ми е казано, на добра воля го правя, стига да имам възможността! Ако има някакъв проблем, имам и-мейл, може да ми пише там който пожелае.
И да, така е, има регистрирани развъдници, членуваЛИ към клубове и поради някакви причини отстранени от съответните клубове. Страницата на МФК може да бъде само началото на издирваната информация, както вече споменах!

Цитат

Друг е въпроса каква развъдна дейност осъществява, но това е началото на издирваната информация!

Което беше ДОПЪЛНЕНИЕ, към поста на Елен, която казва същото, което и ти.

#22 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 04:29 PM

Цитат

Колко струва родословието на кучето?
Българското родословие се заплаща от развъдчика в клуба или киноложкото дружество и цената му не е голяма, но зависи от конкретния клуб.
Нормалное цената на родословието да е вкючена в общата цена на кученцето и да не се изисква от купувача на кученцето.
Експортните родословия са от 30 до 60 евро според държавата която го издава и цената му се заплаща според това как ще се договорят купувача и развъдчика.
За куче родено в Б-я и оставащо да живее тук не е необходимо експортно родословие.

В Русия малко повече от 60 евро ,за Педигри експорт. ;)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#23 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 05:27 PM

В сайта на FCI пише имената всички регистрирани развъдници, но не пише чия собственост са, нито в коя държава се намират. Това, че дадено име фигурира там, още не значи, че има такъв регистриран развъдник от името на България да речем. Много често имената се повтарят. Може да си кръстя развъдник с произволно име ей така без да е легитимен и да се окаже, че такова име има в сайта на FCI. така че от този сайт ще научите единствено, че развъдник с такова име съществува, но нищо повече. Може да е в Япония, може да е в Мексико....
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 05:31 PM

Цитат

Продават ли се родословни кучета в зоомагазините?
Имало е един два случая, но това е по скоро изключение отколкото правило.

Как така един два случая  :o аз знам за мноооого повече! Има много кучета с идтински родословия в магазините, но повечето нямат или са с фалшиви.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 05:35 PM

Цитат

Какви документи трябва да има кучето? Всяко породисто или не трябва да има здравен паспорт с отбелязани в него обезпаразитявания и ваксини.
Породистото куче над 3 месеца трябва да има и родословие. По новите правила/ако не се лъжа/, ако до този момент не се знаят данните на новите собственици, родословието се издава на името на развъдчика. Ако кученцето е от Русия, трябва да има така наречена 'Щенячка". Ако купувате в Б-я най малко при развъдчика има Акт за заплождане, копие от родословията на родителитв, Акт за актировка на кучилото. Това са първичните документи за издаване на родословие. В Акта за актировка има номера на чипа или татуировката на кученцето.

Много кучета от чужбина получават родословие на възраст около една година. (един пример - Италия).
Ако купувате от България различните клубове имат различни процедури. За документите, които споменаваш - може би така е във въшият клуб, но не важи за всички.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 11:20 PM

Цитат

В сайта на FCI пише имената всички регистрирани развъдници, но не пише чия собственост са, нито в коя държава се намират. Това, че дадено име фигурира там, още не значи, че има такъв регистриран развъдник от името на България да речем.

Знаеш ли... не се бях сетила за това! Наистина е така! Да си лепне някоя фермичка именце и уж е регистрирана! Значи сайта на МФК отпада като вариант за пътя към истината.

#27 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 08:20 AM

Цитат

Цитат

Продават ли се родословни кучета в зоомагазините?
Имало е един два случая, но това е по скоро изключение отколкото правило.

Как така един два случая  :o аз знам за мноооого повече! Има много кучета с идтински родословия в магазините, но повечето нямат или са с фалшиви.

Именно! :blink: Аз знам едно куче шампион на България и няколко други страни, което наистина е хубаво и родословието му е истинско, НО пак казвам, че това е изключение, а не правило.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 08:23 AM

Цитат

Ако купувате от България различните клубове имат различни процедури. За документите, които споменаваш - може би така е във въшият клуб, но не важи за всички.

На последната клубна сбирка, Камен Литов ни каза, че това е препоръчително за всички. Ако не съм разбрала, се извинявам.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни