Немски дог
Публикувано: 16 October 2006 - 02:22 PM
Като мъничък беше същия - все така правилен и фръцльо - добре "направените" кучета изглеждат страхотно във всяка възраст....а сега е направо фантастичен, защото заедно с природните дадености е прибавил и доста житейски опит l) изглежда....мъдър w)
Когато го видиш, думите липсват....гледаш и мълчиш и се прекланяш пред това как геният на природата, съчетан с творческия гений на хората правят понякога чудеса d) d) d) oleeee oleeee
Публикувано: 16 October 2006 - 02:53 PM
Цитат
Правилно- цват кола не кара b) 1super
Публикувано: 16 October 2006 - 04:04 PM
Цитат
Като мъничък беше същия - все така правилен и фръцльо - добре "направените" кучета изглеждат страхотно във всяка възраст....а сега е направо фантастичен, защото заедно с природните дадености е прибавил и доста житейски опит l) изглежда....мъдър w)
Когато го видиш, думите липсват....гледаш и мълчиш и се прекланяш пред това как геният на природата, съчетан с творческия гений на хората правят понякога чудеса d) d) d) oleeee oleeee
Може да прозвучи нескромно от моя страна, но това куче предизвика фурор в Италия и беше оценено заслужено.В Сан Марино, Орвието, Рим,Анкона, Варезе съдийте му отдадоха заслуженото.В България,така и не се намери български съдия,който да присъди БИС .Това го направи една съдийка от Сърбия,на изложба във Варна.Тази дискриминация е една от причините след 2001 година да няма догове на изложбите.Някои ще кажат ''и какво от това''-а аз ще кажа следното- от тези ,,отсъждания'' нямаме полза всички в тази страна,без значение за каква порода става дума!
Публикувано: 16 October 2006 - 04:35 PM
Колкото до Бароне - той е едно невероятно куче според мен . И наистина какъвто и звят да беше щеше да грабва окото.
Имах честа и удоволствието на една изложба във Браца за малко да го хендлерствам ( конкурс млад водач на куче) и бях изумена колко е лесен за водене и показване. Той всъщност правеше всичко сам а човекът трябваше само да тича до него!Невероятен е! Да е жив и здрав!
Публикувано: 16 October 2006 - 06:09 PM
Досърбяха ме ръцете и си редактирах поста n) l) :
Когато шуробаджанащината е на почит - не можеш да очакваш някой да оцени истинското. Така беше на повечето изложби - наградите се присъждаха не на кучетата, а на определени хора. a)
Публикувано: 16 October 2006 - 08:14 PM
толкова ми харесват,че ша взема да си чупя компа,че не мога да го пипна,да.....ох...ссс.ц!!! ouu b)
а сега сериозно:наистина на снимката има много правилна телце-мини модел!но е много красива(е то всяко куче от рода на Бароне може да се каже това-тъй,че в случея е банално,аз да си кажа r) ) w)
Публикувано: 16 October 2006 - 09:49 PM
Цитат
За огромно съжаление е наистина така , аз бих добавила и ,че има превес модата на някоя порода .И също си мисля ,че не е редно да участва куче на някой съдия на изложба, на която той съди ,дори и кучето да не е в групата на съдийството на стопанина си.
Публикувано: 17 October 2006 - 05:50 AM
Публикувано: 17 October 2006 - 11:38 AM
Прикачени файлове
-
Untitled_19.jpg (753.53K)
Брой сваляния: 37
Публикувано: 17 October 2006 - 06:26 PM
Ulissa e баба на Нубис l)

Хубава женска - с много правилно и пропорционално тяло и породна глава
Публикувано: 17 October 2006 - 06:45 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 06:56 PM
Цитат
Точно защото винаги съм изваждал хубави кучета заедно с клуба,видях колко добре ги оценяват,особенно български съдии.Да имаш да ми предложиш някой ,който ще си свърши работата педантично,защото аз лично не познавам такъв.
Написал Д-р Емил Георгиев
Прикачени файлове
-
ancona_icon.jpg (2.52K)
Брой сваляния: 38
Публикувано: 17 October 2006 - 07:05 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 07:28 PM
Цитат
Не, не искаме да си водим съдиите - просто кучетата, които имахме и ИМАМЕ са на високо европейско ниво, с каквото българските съдии все още за съжаление не могат да се похвалят. Като казвам "европейско", нямам предвид балканските страни. Когато българските съдии започнат да съдят по-често в страни като Франция, Италия, Германия, Чехия - тогава погледът им върху породата и това, което сме постигнали ще се промени....сега просто перспективата им е много ограничена. За това има обективни причини, разбира се, но това пък не значи, че ние като клуб няма да изискваме от тях !! cheers cheers cheers
Написал - Секретар на БНК "Немски дог" - Славина Иванова - една от тези, чието куче никога не беше оценено прецизно и професионално. a)
Публикувано: 17 October 2006 - 07:58 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 08:16 PM
И продължавам да твърдя, че у нас все още няма съдии ( от практикуващите ), които знаят как се съди немски дог.