Цитат
a za tova kakvo mislite?
na snimkata e na 7 meseca
Това същото кученце ли е? От снимката на Ancheto? Или е друго?
Така...при договете /както и при всички останали породи/ има различни екземпляри. Някои са само ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ, други са ЕЛИТНИ представители - за изложби, а при мъжките и една съвсем малка част са РЕПРОДУКТОРИ - използват се за разплод. Тук ще добавя и че не всяко куче от чужбина е елитно!!
Дори в ЕЛИТНИТЕ развъдници не всички кучета са от този тип / елитни/ - от едно кучло от 6-7 кученца например, елитни могат да бъдат 2-3, може и повече...или по-малко...но в никакъв случай не всичките!! b)
Ако това се знае от всеки - лесно можеш да избереш какво куче ти трябва...Да имаш дог - домашен любимец също е прекрасно !! Ако искаш такъв за изложба, или репродуктор, трябва да знаеш, че разходите за него са много повече, а и по принцип такива кучета са скъпи.
Сложили сме достатъчно снимки на ЕЛИТНИ догове - така че всеки може сам да прецени към коя група спада неговото куче l)
Аз се занимавам с догове от 20 години и съм отгледала досега 4....от тях 3 бяха само домашни любимци / по различни причини не ставаха за изложби, а и не бяха достатъчно добри за ЕЛИТНИ /....Накрая вече имах и ЕЛИТЕН дог - внесен от чужбина - прекрасен и за изложби и за разплод. Това не ми пречеше да обичам еднакво и другите 3, които ми бяха само дом. любимци... Вече съм на фазата, че бих си взела само елитно куче - искам да го развъждам и да го показвам на изложби w)
Всеки решава сам и си избира какво куче иска...Само е добре да се знае, че домашните любимци не се използавт в развъждането - гледаш си ги... и си ги обичаш само w) ....Това е... l) d)