Немски дог
Публикувано: 26 April 2006 - 12:47 AM
Разбирам сълзите ти - и аз преди 3 месеца загубих моя дог s)
Много е тежко, когато загубиш ТАКЪВ приятел....Който не е имал дог, той трудно би разбрал - те са особени същества и по-различни от другите кучета.Прекалено много се "вчовечават". Но пък 14 години - това е една достойна за уважение възраст!!
Milan, pozdravi i poljupci za Zazou!! w) l)
Публикувано: 26 April 2006 - 03:21 PM
Да сте чували нещо по този въпрос при руснаците?:
Цитат
Данное решение принято на основании изменения в стандартах FCI для вышеуказанных пород (требование стандарта : хвост, уши - натуральный).
Собаки, вышеуказанных пород, рожденные после 31 мая 2006 года с купированными хвостами и ушами к выставкам допускаться НЕ БУДУТ.
Президент РКФ А.И. Иншаков.
Советник РКФ по Кинологии Р.Р. Хомасуридзе
Въобще как стои при вас въпроса с купирането на ушите? В кои страни се разрешава и в кои - не? Че нещо не мога да си представя, че всички догове ще са с некупирани уши... На някои много им отива, ама на други...
Публикувано: 26 April 2006 - 04:29 PM
Цитат
Да сте чували нещо по този въпрос при руснаците?:
Цитат
Данное решение принято на основании изменения в стандартах FCI для вышеуказанных пород (требование стандарта : хвост, уши - натуральный).
Собаки, вышеуказанных пород, рожденные после 31 мая 2006 года с купированными хвостами и ушами к выставкам допускаться НЕ БУДУТ.
Президент РКФ А.И. Иншаков.
Советник РКФ по Кинологии Р.Р. Хомасуридзе
Въобще как стои при вас въпроса с купирането на ушите? В кои страни се разрешава и в кои - не? Че нещо не мога да си представя, че всички догове ще са с некупирани уши... На някои много им отива, ама на други...
Законите,каквито и да са те, в една страна се взимат от Парламента.Така ,че ако смятате РКФ за орган ,който приема закони грешите.Още повече изменението в стандарта по отношение ушите не е от вчера, въпреки това може да се видят кучета с копирани уши и сега-напр.www.sia-alani.it:www.EuDDC.com
Прикачени файлове
-
Copy_of_dsc_0104.jpg (39.71K)
Брой сваляния: 61
Публикувано: 26 April 2006 - 07:23 PM
Цитат
phoenix, това за Парламента, РКФ и законите е ясно и не смятам, че съм написала подобна глупост.
Руснаците досега доста упорито отказваха да приемат забраната за купиране и затова питам дали подобно нещо няма да доведе до промяна малко по малко навсякъде. Много добре знам, че могат да се видят купирани кучета, но не това питам. Не само на немския дог беше променен стандарта преди време, така че и за стандарта не става въпрос.
Интересно ми е къде се спазва подобно изискване и къде не (въпреки че може да го има като закон)?
Цитат
Примерно в БГ дог роден след 2002 и с купиране уши може ли да участва в изложби? И купираните уши ще повлияят ли на оценката, която би получил? Ще бъдат ли считани за недостатък щом не са естествено висящи и предният им ръб не лежи до бузата?
Публикувано: 26 April 2006 - 09:00 PM
В Италия е практика да се купират у6ите, в Германия е zабранено , вьв Франzия се сре6тата и двата типа по иzложби, в Испания са сь6то купирани и т.н.Но това 4е едно ку4е е с купирани у6и преди да влеzе в сила zабраната в една страна не мисля 4е би могло да му понижи оценката или се льжа?
Публикувано: 26 April 2006 - 09:52 PM
Задавам всичките тия въпроси, защото в стандарта на немския дог пише:
Цитат
Цитат
Ears : Set on too high or too low. Standing off from the sides of the head (стоящи далеч от страните на главата) or flat lying.
Тоест как се разглеждат купираните уши след като не са естествено висящи? Като са купирани това недостатък ли е?
А според новия ЗВМД - Обн., ДВ, бр. 87 от 1.11.2005 г., в сила от 1.05.2006 г.
Цитат
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;
в) изрязване на гласни струни;
г) отстраняване на нокти и зъби;
2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождане на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
Вече си имаме и закон, не че някой ще го спазва де... пък и винаги у нас има начин да се заобиколи. Но оттук насетне ще се купират ли ушите на договете у нас?
Публикувано: 29 April 2006 - 02:14 PM
КОЕ Е ТОВА КУЧЕ-МЕЧТА,НА КОЯ ИЗЛОЖБА,КЪДЕ ,КОГА И ОТ КОГО Е ПРЕДСТАВЕНО ?
Прикачени файлове
-
Picture_kalista_a__benarsen_217.jpg (83.68K)
Брой сваляния: 55
Публикувано: 29 April 2006 - 02:17 PM
Прикачени файлове
-
Picture_kalista_a__benarsen_226.PNG (879.95K)
Брой сваляния: 54
Публикувано: 29 April 2006 - 03:21 PM
Цитат
Това писмо го пиша за вас и в памет на моят прекрасен Кинг w) w) w)
Съболезнования относно загубата,напълно Ви разбирам,защото се е случвало и на мен!Снимката е от моя личен албум и се публикува за първи път.
Phoenix-n Dell"Aurea Dragonda-собственик БЕНАРСЕН
Прикачени файлове
-
Picture_kalista_a__benarsen_117.jpg (98.57K)
Брой сваляния: 57
Публикувано: 29 April 2006 - 03:29 PM
Цитат
Това писмо го пиша за вас и в памет на моят прекрасен Кинг w) w) w)
И още една непубликувана снимка!
Прикачени файлове
-
Picture_kalista_a__benarsen_004.PNG (866.78K)
Брой сваляния: 51
Публикувано: 29 April 2006 - 04:55 PM
devilin, мисля ,че ИМА нужда от коментар - не всички, четящи темата познават добре породата /въпреки качествените снимки, които публикуваме ;) /
Phoenix-n Dell"Aurea Dragonda беше внесен от Италия и имаше една много красива, типична глава - каквато рядко се получава дори от развъдчици-майстори!!
phoenix, задаваш въпроси с понижена трудност l) !! Unsogno Indios Dell'Armida, спечелвайки титлата Клубен победител на чешката клубна изложба в Бонетице-1998 !! Да....кучето мечта!! Един щастлив момент за мене - защото от там дойде неговият син Адриан....моята сбъдната мечта!! w) w) w)
Между другото - на италиански думата "Unsogno" означава точно това - "Мечта"!!
За всички, незапознати отблизо с дейността на нашия клуб:
phoenix внесе в България Adrian T. von Wiederholz w) , син на Unsogno...и аз веднага си го познах /разбирай-купих!!/ l)
phoenix, благодаря ти, че сбъдна моята мечта !! worthy worthy worthy
ето пак Unsogno Indios Dell'Armida

Публикувано: 30 April 2006 - 04:47 PM
Прикачени файлове
-
Picture_12589.jpg (14.55K)
Брой сваляния: 51