Dog.bg Форуми : В памет на Макс - един прекрасен приятел, който ме обичаше повече от себе си!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

В памет на Макс - един прекрасен приятел, който ме обичаше повече от себе си!

#21 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2008 - 10:32 AM

Съчувствам за загубата Ви.Болката сигурно е голяма и нищо написано тук няма да я намали. Къде и чия е грешката в този случай не зная-писах го и в другата Ви тема.

Разбирам собственика на Макс,болката и огорчението му когато е писал темата си.Но мисля е неетично трагедията с неговото момче да бъде причина ние останалите да оплюем вет. гилдията като цяло. В този форум четат и тези,които нееднократно са помагали със съветите си на много от нас,някои от тях са спасявали любимите ни същества и от уважение към тях може би е добре да спестим анатемата на ветеринарните лекари като цяло.Дано бъда разбрана правилно.

#22 Потребителят е офлайн   Lincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 10:51 AM

Искренни съболезнования и от мен за невероятния Макс.Съжалявам за загубата.Но явно както лекарите така и ветеринарите след всички ужасяващи случки няма да започнат да си вършат работата.
User's Signature

Качена снимка
Хората са по зли от кучетата!!!

#23 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 July 2008 - 11:15 AM

Много съжалявам..... :'(    Моят ризен почина на възраст 12,5, не можеше да стои на краката си вече, но нашия лекар /имаме един много добър/ идваше у нас и посред нощ, когато се налагаше. Казвам, че е много добър, защото страшно обича всичките животни. Така им говори, че сърцето ти се топи..... Такива трябва да бъдат не само ветеринарите, а всички лекари.

Разгледах снимките........страхотно куче, просто нямам думи.......

#24 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 July 2008 - 03:08 PM

Цитат

Съчувствам за загубата Ви.Болката сигурно е голяма и нищо написано тук няма да я намали. Къде и чия е грешката в този случай не зная-писах го и в другата Ви тема.

Разбирам собственика на Макс,болката и огорчението му когато е писал темата си.Но мисля е неетично трагедията с неговото момче да бъде причина ние останалите да оплюем вет. гилдията като цяло. В този форум четат и тези,които нееднократно са помагали със съветите си на много от нас,някои от тях са спасявали любимите ни същества и от уважение към тях може би е добре да спестим анатемата на ветеринарните лекари като цяло.Дано бъда разбрана правилно.

Така е, Сед Айс. Принципно си права. Не бива всяка тема за загубено животно да се превръща в оплюване на вет лекарите. Но знам, че от опит познаваш всички чувства, които изпитва сега собственика. Факт от моя личен опит е, че вет лекарите (говоря разбира се само за мен и посещаваните от мен лекари) се справят идеално при всички по-дребни манипулации. През живота ми имах само 2 тежки случая и двата завършиха фатално при съмнителни диагнози и неизяснени обстоятелства. Затова казах, че напълно разбирам безсилието на собственика. Напълно съм наясно, че често нещата са тежки и не винаги може да се помогне, но лошото е, че животните в много случаи животните биват докарвани до това състояние поради незнание, небрежност и пр. Надявам се и желая силно да виждаме все по-малки подобни теми тук, а вет лекарите да практикуват все по-прецизно и успешно.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   69JAGUAR69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 09:15 PM

Искренно Ви съчувствам за Макс.Знам каква загуба е.Моята Джили я приспаха на 08.07.08 този месец,имаше същите симптоми,просто бе стара за още една операция.И аз мисля за там под дъгата...Още веднъж искренни съболезнования! :'(
User's Signature

Тези,които ни обичат най-много,немогат да говорят!

#26 Потребителят е офлайн   hristeff Икона

Публикувано: 30 July 2008 - 11:28 PM

съжалявам за загубата ви.....явно не всеки лекар обича работата си ... за тях е било куче .. за вас приятел ...

#27 Потребителят е офлайн   69JAGUAR69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 11:03 AM

Цитат

Искренно Ви съчувствам за Макс.Знам каква загуба е.Моята Джили я приспаха на 08.07.08 този месец,имаше същите симптоми,просто бе стара за още една операция.И аз мисля за там под дъгата...Още веднъж искренни съболезнования! :'(

Само да добавя,че ние попаднахме на добри лекари(няма да пиша тук,за да не изглежда като реклама),все пак миналата година минахме сполучлива операция на рак на млечните жлези и химиотерапия,за което им благодаря.
User's Signature

Тези,които ни обичат най-много,немогат да говорят!

#28 Потребителят е офлайн   kathryn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 09:10 AM

Моите съболезнования за Макс! Не ми се мисли, колко ви боли!
Има добри ветеринарни лекари в България, мисля, че аз и моя Бебо срещнахме един от тях, но останалите са повече, за съжаление!

#29 Потребителят е офлайн   Петър Маринов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 09:08 PM

Пазете и обичайте любимите си същества, ценете всеки миг с тях. Аз бях прекалено строг с моето куче Макс и сега съжалявам за това. Благодаря на всички за съчувствието!

#30 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 09:33 AM

Моите съболезнования за Макс :'(
Бил е един прекрасен куч...

#31 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 01:06 PM

Направо не ми се вярва по какъв нелеп начин сте се разделили с това уникално същество-много съжалявам за загубата ви!!!
Това са кучетата които толкова харесвам и обичам и искам и нямам думи да опиша как ме разстрои това което прочетах... :'( :'( :'(
моите съболезнования....

#32 Потребителят е офлайн   sanelii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 11:22 AM

:(Много съжалявам за загубата ви!Прочитайки Вашето прочувствено описание ,преживях отново смъртта на моето първо кученце Меги една прекрасна булонка ,толкова умна ,възпитана ,че като ме погледнеше виждах как очите и говорят,само думи нямаше а звуци с които сие разбирахме по-добре от хората.Почина на 14 годишна възраст от злокачествен тумор на млечната жлеза и двете операции не я спасиха.В кащи висички го преживяхме страшно зле-бе починал член на нашето семейство!!!!!!!!!
Дълги години не се решавахме да си вземем друго кученце , мислех ,че няма да мога да обичам друго животинче така както обичах МЕГИ...но през март просто явно ми беше дошъл момента си купихме един прекрасен оранжев мини шпиц-померан ,които кръстихме с името МАКС в памет на нашата МЕГИ! :'(

#33 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 12:44 PM

Страхотно куче!Съжалявам за болезната ви загуба!R.I.P!

#34 Потребителят е офлайн   Петър Маринов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 09:22 PM

Не можах да се сдържа и извадих други подобни случаи от тази тема от други форуми, за да видите и прецените дали моя случай е изключение или не. Всички извадки са точни цитати, за да бъда максимално обективен и са в отговорите по темата. Учудих се и колко пъти беше споменато името на Аминков! По-нецензурните цитати дори съм спестил, ако все пак успеете да ги прочете всички:

"mik": "имам едно изгубено куче по подобен нелеп начин,но то поне не се мъчи толкова време ... достатъчни му бяха 2 часа за да умре от задушаване и да не се намери смел ветеринар"

"diana": "това , което ме възмути е,че изби един зъб на кучето като се опитваше да набута спринцовка с антибиотик"

"insult": "Наше куче умря по почти същия начин: много лекари, много рентгенови снимки, никаква диагноза, отчаяна операция накрая и смърт"

"AnubisA": "съм потресена от некомпетентността и непукизма и търгашеството, липсата на човещина във вет лекарите"

"deni_avr": "Преживяла съм го (не смъртта на любимец, а некомпетентността и безразличието на ветовете) и знам как боли и колко отчаян и безсилен се чувства човек"

"NeLyTka": "преди около 7 години, изгубих най-добрия си приятел (ам. стаф. териер), поради лекарска "компетентсност""

"orgasmatron": "До болка позната история, поредица от лекарски грешки и некомпетентни лекари затриха преди няколко години нашия ротвайлер"

"Дашо": "на мен така в ПК,такива касапи 2 кучета ми умориха"

"kam_tod": "миналата година аз също изгубих кучето си - огромна немска овчарка. Твоята история ми звучи до болка позната и ме връща в онзи мрачен ден, когато моето куче издъхна в ръцете ми, без нито един прехвален ветеринар даже да разбере какво му беше"

"groznika": "И аз се нагледах на "професионално" отношение от "големи специалисти""

"golfarata": "преди 3 години доцент Аминков умори едно канадско вълче "

"ZLaTa_KiFLa": "Колко лекарства сме изпили защото всеки даваше различна диагноза...Просто ужас.И накрая се наложи да го приспим защото беше като парцал.Отслабна, не можеше да ходи, не можеше да стиска и се изпускаше вкъщи.Нямам какво да кажа освен да пожелая на всички да не им се налага да ходят по ветеринари"

"joker": "Преживяна подобна история....по подобен начин абсолютно безхаберно умориха бащата на моя любимец......"

"веселин": "Иначе и аз имам впечатления от работата на .Аминков - за лечение на катаракта предписа едни капки , които трябваше да се приготвят в аптека - отивам със рецептата - аптекарката каза : - Този който ви е написал рецептата би трябвало да си върне дипломата ..."

"ФИлия": "Преди години в Бургас по доста сходни обстоятелства се разделихме и ние с домашния си любимец: късно диагностициране, операция"

"fred": "И при мен имаше подобна ситуация а и повръщанията обаче бяха през няколко месеца и след третия период, почина.Също не разбрахме нищо"

"ID A": "И аз последните 6 месеца от живота му наливах пари по ветеринарите. Специално за Аминков, препоръчаха ми го като най-големия специалист и като шеф на ветеринарния факултет към Лесото (ЛТУ). За тези 6 месеца му налях около 3-4 хиляди. То не бяха терапии, инжекции и какво ли още не. Всеки ден бях при него, дори спрях да си правя труда да свалям килимчето на Макс и калъфките на седалките. Когато Макс почина и след консултация с друг ветеринар, ми стана ясно че тотално са объркали диагнозата и лечението. Към края започнах доста да се интересувам и се обедих, че повечето ветеринари само ги интересува да прибират пари, а насрещното качества за услугата липсва. Повече при него не бих стъпил."

"bimbargo:" "Върна ме назад 4 години, когато при подобни обстоятелства и аз си загубих кучето. Много тъжно."

"mileni21": "Преди години и моето куче се разболя ,един пишман доктор взе да го лекува,но стана по-зле"

"galia_sn": "Това все едно го пиша аз- същият проблем, същото лечение, същият изход..."

"lunen_sun ": "И аз съм губила куче и морско свинче заради некомпетентност и/или неотзивчивост на ветеринари"

"Seagul": "За съжаление и аз имам много лоши впечатления от повечето ветеринарници из София"

"НЕО": "Ужасно!Съчувствам ти и те разбирам!Аз също преживях този ужас"

"Maria": "По много подобен начин загубих коте преди няколко месеца"

"BlackSun": "Съжалявам , че трябваше да го напиша , но 2 ма души от семейството си губя заради лекарски ГРЕШКИ...."

"gala333": "преди година и аз загубих прекрасен ротвайлер и знам какво изпитвате"

"DeadSmurf": "Моята Норка си отиде поради същата лекарска некомпетентност и небрежност, а аз бях принудена да я гледам почти цял месец как се мъчи"

"tumna_indiq": "Всеки който е гледал и загубил домашен любимец ще те разбере,
особено ако е преживял и такава ситуация..Знаеш ли предишното ми куче имаше
същите симптоми,минах по същия път"

"krem-karamel": "Нашият Максчо беше сиамец и го загубихме по вина на ветеринарите."

"калисто": "И моето куче почина заради тъпите лекари.Много го обичах,беше 1вото ми детенце.Мина доста време,още ми е мъчно за него."

"djenkata": "Така се сблъсках с некомпетентността на много "светила" - клиника Байвет, един ветеринар, който има кабинет зад Била на бул. България и който участваше в предаването на Роси Кирилова, и много други. Много нерви, пари и време загубих, но най-страшно беше да гледам как приятелчето ми се мъчи"

"Месечинка виторога": "Да, лошо е нивото на ветеринарната медицина в БГ, лошо е и отношението към животните като цяло."

"прасунчо": "за съжаление казвам същото и за ветеринарите във Варна :( съжалявам за загубата ви :("

"Bellucci": "Преди няколко години и ние загубихме нашия Шуми - черен котарак ебони. За броени часове се случи всичко, не можахме да повярваме. Уж жизнено и енергично коте...Започна да повръща странна жълтеникава течност. Това стана на 31 декември. Никой не пожела да го погледне - нали беше празник! Влоши се много бързо, явно се обезводни...Но това, което толкова ме умили в ситуацията, беше, че лежейки на дивана, усещайки че отново има позив за повръщане, се опитваше със сетни сили да се надигне и да слезе долу на теракота, гледаше ни жално и се стискаше да не направи белята... Изпуснаха го...На 2-ри вече беше късно! А сигурно можеха да го спасят!"

"mammaPlam": "Много съжалявам! Лично аз имах коте, което почина в ръцете ми, защото се наложи втора операция след неуспешна първа (по лекарска грешка) и ми е позната болката! Но какво да се каже: наистина просто това е България!"

"echolalia": "Мога да разбера как се чувстваш, защото и моето куче беше убито от същата лекарска некомпетентност ! След грешна диагноза, неуспешна операция, която причини ..."

"Жаве": "Ветеринарни лекари ми оперираха тумор на котката без упойка и я умориха."

"Ронка": "Много съжалявам за загубата ви. :( Аз също съм губила куче поради лекарска грешка. Много боли."

"Ивонка-Лимонкa": "Доста проблеми имаше, през тези години много пъти сме ходили по клиники, доктори, изследвания, снимки. Убедихме сме в пълната некомпетентност и липса на професионализъм. :( А не сме обиколили една или две клиники.... навсякъде е така. "

"etomira": "Много съжалявам! Знам какво ви е, но за съжаление ветеринарната медицина в България е на много лошо ниво. Минах преди години през подобен ад и никога няма да се изличи от съзнанието ми. Още се случва да плача нощем от мъка."

"vinse": "Преди години горе-долу същото стана с котката ми"

"Hubsi": "Напълно те разбирам . Преди 2 години повече от седмица ветеринарите не можаха да разберат какво му е на котаракът ми ."

"B_You": "След 24 изминали часа от операцията тя още не излизаше от упойка, само от време на време мърдаше глава и толкоз, занесох им я, те казаха,че понякога се случвало и да не излязат веднага, но чак пък толкоз, започна познатото и на вас повдигане на рамене, усмихнаха се и казаха "Бе небой се бе, ще се оправи, най-много да сме попрекалили с дозата" Страшен отговор, че им беше и весело дори на глупаците, а аз не бях спала повече от 30 часа и цяла нощ съм държала в себе си котката и съм плакала, че може и да не се събуди"

"bonbolinka": "Потресена съм от некомпетентноста и от немърливото отношение. В нормалните страни ветеринарните клиники не отстъпват по хигиена и стерилност по нищо на хуманните."

"tomi7": "Моите съболезнования!Защо не се изненадвам.....Винаги когато се налага да водя моят приятел на доктор изпадам в паника.На всякъде едно и също.Може да е оборудвана клиниката със супер техника,но студени погледи,равнодушие и липса на всякакво съчувствие.Нито към животинката,нито към стопанина.Ако изходът е положителен имаш чувството,че си играл на руска рулетка и сте се разминали,защото сте имали късмет.Или Божията ръка се е намесила."

"Фeйщицa": "Плача в момента, почти не е минал ден без да се разплача от смъртта на моето кученце, на 18-ти юни. Какво да ти кажа, освен че знам как се чувстваш и искрено ти съчувствам, от което няма да ти олекне. Изпитвам наново гняв и отчаяние след това, което прочетох."

#35 Потребителят е офлайн   gin Икона

Публикувано: 15 August 2008 - 03:54 PM

Искам да кажа за едни касапи, които са в клиниката Вива Вет в ж.к. Гео Милев. Там искаха да режат кучето заради погълнат дамски чорап. Първо го успаха, при което то естествено не повърна и айде под ножа.

Добре че намерихме време да стигнем до кабинета Зооцентър на Околовръстен път. Ветеринарите там винаги решават проблемите за минути. Досега са вадили от бигъла 2 дамски чорапа, вадиха му млечен зъб, и т.н. Благодарение на тях е жив!

#36 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 04:43 PM

Уважавам скръбта Ви, но не смятам че е коректно да се публикуват извадки от други теми или единични изказвания и да се правят сравнения. Понеже се цитира клиниката, която посещавам от 11 год.-Байвет, бих искала да кажа че за това време съм водила четири животни при тях, на три от тях те все още са "джипита" и както се разбира съм много доволна от тях/разбира се като изключим чакането пред кабинета, но дори този факт подсказва за качеството на лечение/. Говоря за прегледи, ваксинации, бъбречни и  стомашни проблеми при едното, гъбички, чистене на зъби, операция от тумор, евтанизиране на възрастно куче...абе доста проблеми като за една десетилетка! Вие самият посочвате една клиника за която има много положителни отзиви - Син кръст. Нима всички доволни потребители са лъжци? Абсолютно задължително е във форума да се споделят негативния опит и недоволството от ветеринарите, но нека това да не е извадено от контекста на конкретната случка!!! Още повече че засегнатата страна не е коментирала случая, т.е. имаме само едната гледна точка. В крайна сметка всеки от нас носи глава на раменете си, може да чете и може да прецени за себе си дали да посещава този или онзи лекар!

#37 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 August 2008 - 08:10 PM

bis,напълно съм съгласна с теб!Мисля,че това беше прекалено,нека ядът не бъде насочен към всичкии лекари.Ако искате да кажете нещо на Аминков и ако от това ще Ви олекне идете и му го кажете в очите.Другите на са Ви виновни за нищо и не заслужават подобно оплюване.Иначе,съжалявам за кучето Ви.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#38 Потребителят е офлайн   Петър Маринов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 11:25 PM

Така е, съгласен съм. Лошото е, че за съжаление наистина добрите лекари не са много. Моето желание е горните цитати да бяха много по-малко, както и кучето ми да имаше по-добра съдба. Но уви, фактите са други и не могат да се променят, независимо дали това Ви дразни или не! Не мога да гарантирам дали всички цитати са вярни, просто ми направи впечатление какъв огромен брой са само по тази тема. Не можете и да ме убедите, че това, което ми се случи през последните месеци е нормално. А на човек, за да се установи дали има проблеми със стомаха операция ли се прави? Защо я има тази гастро-ентероскопия и ехография? Не искам да ме разбирате погрешно, но при толкова много оплаквания в областта на ветеринарните медицински услуги у нас според мен, а и вярвам, че според повечето стопани на животни, очевидно има някакви сериозни проблеми!

И накрая ще Ви цитирам какво написах и в другите форуми:

"Петър Маринов написа:

Винаги съм искал да остана в България и да помагам с каквото мога на родината си, за да бъде по-добро място за живеене. Особено с моята професия като програмист колко мои приятели заминаха за чужбина, а аз все се надявах, че нещата ще станат по-добри тук. Вече обаче не чувствам нещата така. И макар да съм с две малки деца и съпруга - ще направя всичко възможно да живея някъде нормално, но не и тук. Може би един ден ще Ви пиша как стоят нещата в тази област в белите държави и какви са приликите и разликите.

#39 Потребителят е офлайн   Oddster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 12:26 PM

Не съм писала в този форум от месеци, но наистина историята ме разстрои много и ме върна година и половина назад... когато 5 месечният ми самоед си отиде завинаги по аналогичен начин заради лекарска небрежност на персонала в клиника "Бест вет".  Г-н Маринов, съчувствам Ви най-искрено и за съжаление трябва да Ви кажа, че няма да спре да Ви боли! И искам да Ви подкрепя в това, която правите в момента, защото 90% от ветеринарите в България са безхаберни печалбари, които знаят, че и да не дадат правилна диагноза нищо няма да им се случи. На запад за подобни грешки отнемат правото на ветеринаря да практикува... уви на светлинни години сме от това! В момента просто се моля кучето ми да не се разболява сериозно, защото не вярвам, че ще му помогнат... в която и да е клиника.
Дано семейството Ви има сили и кураж да преживее ужаса! Все пак наистина времето лекува..., но не напълно...

#40 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2008 - 05:54 PM

Поради многото животни често ходя при доктори. Имам си доктор който от 10 години не е сгрешил диагноза, но когато се съмнява ме изпраща при друг и така от 2-3 мнения избираме лечение, а когато не е сигурен за нещо знае при кой да отида.

Едва ли всеки има такъв късмет, но от многото обиколки из почти цяла София стигнах до следните изводи:

- Всеки е специалист само в няколко неща и ги прави добре.
- И най-добрите понякога грешат.
- при сериозни проблеми винаги се правят няколко кръстосани засичания до 100% правилна диагноза.
- Има и доктори които наистина за пари правят всичко, дори това което не умеят.
- Има обаче и доктори които ти казват в очите - това не го мога, не ми се удава, не знам как да го направя.
- Има доктори които рискуват и в критични обстоятелства правят неща които не са правили досега само и само за да помогнат.

Това са моите изводи:

- Във всяко стадо си има мърша - дали заради пари, дали заради некадърност и тук има.
- Понеже животните не могат да говорят, се очаква собственикът да обясни точно какво му е на животното за да реагира правилно докторът - а Собствениците на животни обикновено реагират бавно с голямо закъснение, болшинството ми познати ходят на доктор когато вече е прекалено късно: собствениците са за бой!
- Не се набляга на профилактиката.

- Качеството на ветеринарното обучение спада както и на всяко друго обучение както и всичко друго стойностно в любимата ни Родина - единстеното спасение е да се разчита на ентусиазма и любовта към професията, било то доктор или "собственик".
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни