Горещо ме интересува дали някой има нова информация по темата:
Цитат
Цитат
Не мисля че може да е останало нещо полезно в суроватката (поне според мен)
Преди на тази суроватка на някои места и викаха "цвик" забъркваха яденето на прасетата с него ,мандрите го продаваха на безценица а и дори да се използва то е ден за ден много бързо се вкисваше и смърдеше адски
На мен ми прилича на малко мътна водица
Ааа и чувал сам че преди са го използвали за отпушване на охладителната система на автомобилите
Не бих го смесил с храната на кучето ми особено в горещините мухите му се лепят като на мед
И също по:
Цитат
Млечни си трябват заради калция.
На мен ми е интересно как стои въпроса със заквасената сметана. Тя носи 6 пъти повече калории с цената на по-малко лактоза, също калций, ама калция и фосфора още не съм ги разучавала.
Аз през деня като нямам време се изхранвам със заквасена сметана и ми е супер. 100 г половин малко бурканче ми стигат за храненне - това са 300 калории и ме засищат за поне 3 часа, и с куч трябва да е така.
Ще ми се да давам кашкавалец - хем мазно, хем калций, хем го ядат, но ме е страх! Знам, че с родния кашкавал не се спазват технологичните срокове за узряване и не смея да давам. Купих две кила холандски кашкавал, дадох половината, после сърцето ми не издържа и си го изядохме ние - прекалено ми се стори... После дълго се чудих за краве сирене БИО, ама е 16 лева килото, не мога просто... Пък солна киселина не ми се дава на Скъли - кутретата вече са на кажи-речи 50 дена, все още ги кърми, кой знае колко вредно е това за нея и за тях. Кажете - какви са ни натуралните източници на калций, хора!? /ред - кокали не яде.../