Dog.bg Форуми : Подарявам средно пуделче на отговорни стопани (Осиновено)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подарявам средно пуделче на отговорни стопани (Осиновено)

#201 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2008 - 03:39 PM

Не бих го сложила в клетка. Ако нямам възможност да се справя без клетка, значи не би трябвало да го взимам въобще. Някои ги затварят по балконите - пак няма щети. Но нали трябва да мислим и как се чувства животинката? 

#202 Потребителят е офлайн   kate_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2008 - 03:56 PM

На мене клетката много краен вариант ми се вижда. Моите винаги са обикаляли свободно апартамента, но имах късмет да се размина със сравнително малко поражения през бебешкия период. То при всяка гадинка си е различно...

#203 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 04:00 PM

Оф, лесно ви е на вас - поне ви ядат само мебелите. А моята гризе котки! Пък едното хайванче е толкова загубено, че нито се защитава, нито бяга. Мислех, че ще решат проблема помежду си, ама не. Онзи ден гледам рана на главата на котето. :o
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#204 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 25 September 2008 - 05:56 PM

Цитат

Не бих го сложила в клетка. Ако нямам възможност да се справя без клетка, значи не би трябвало да го взимам въобще. Някои ги затварят по балконите - пак няма щети. Но нали трябва да мислим и как се чувства животинката? 

Не си права! Не бих оставила малко и много бясно куче в апартамент, в който няма как да го обезопася! Не я затварях заради мебелите( дреме ми за тях- аз толкова години копнях за това куче), а заради ищаха и да джвака кабели. Можеше да се нарани. Познавах една афганка, която остана инвалид, още от детска възраст, заради кабели.
Но и викога не съм я затваряла за повече от 2 часа. И то само, докато минаха всичките ваксини. След това просто си я водех с мен( и на работа дори)

#205 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 08:38 PM

Така става, за по малко.  Тук нямаме детски градини за кучета, всеки си преценя сам. 

#206 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 09:07 PM

Добър вечер NElvit!
Съжалявам за дупката в дивана.
Ако ще е някаква утеха за теб и аз имах подобна, но в единственото си легло, на което спях, та се наложи да поръчвам нов матрак.
Снимка искаш ли да потърся? ;D
А сега сериозно..
Истината е, че куче пале в апартамент = белички, бели, белища.
Помниш ли преди да ти го предам ти напомних това?
Ако ми разкажеш тук или на лични повече за Ричи и какво правите за да се справите с лютата му семка ще опитам отново да ти предложа някакви идеи..
И пак ще го напиша, но този път в темата;
ако решите, че не ви е по силите да се занимавате с куче пале с Ричи(Топчелина)веднага ми казваш и почвам да му търся нов дом.
Ще е добре ако дойде такъв момент кучето да не е порастнало твърде..
Но каквото й да стане аз ще ви подкрепя.
Ако искаш пиши на лични, ако искаш тук, както прецениш.
Но ако ми събереш 10 човека - отгледали бебета кучета в апартамент -без белички, бели и белища -ще те заведа на ресторант и цяла вечер ще ядеш и  пиеш за моя сметка.
Сърдечен поздрав:дури :kuchence: :drugarche:

#207 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 10:36 PM

п.с.
Не препоръчвам клетка за Ричи!
Докато бе при мен само за момент се наложи да го прибера в една от транспортните клетки, в миг, когато ме захапа за да го отделя от останалите 3 кучета го сложих за минутка вътре.
Ей, няма такива писъци..
Ноща като спа при нас отново опитах да го положа вътре, на застлано, на уютно, да спи там.

Предвид факта, че до преди това не бе живял и спал в апартамент, + останалите 3 кучета тогава вътре в стаята ми, + купа с кабели в единия ъгъл - най- безопасно щеше да е да вътре, в клетката.
Боже мой няма такива писъци..
Все едно го дерат жив, заклевам се..
Опитах всичко за да преспи поне на безопасно вътре!
Не стана..Спа отвън в едното от откритите доги легла..
А аз се будех при всяко негово размърдване, все ми бе в главата как хуква из стаята и се забива в кабелята..
Та, моя съвет е клетка за Ричи - не.
Това ще е такъв стрес за него..По - добре не.

"Някои ги затварят по балконите - пак няма щети."
Скъпа норт, веднага се сещам за едно куче, което не познавам, но всяка вечер, при късната разходка - го чувам от балкона на другата кооперация, до която за 1 път видях Ричи(Топчо)и Ранди.
Скимти, най - вече  лае с писклив дълго нестихващ глас..
Еднаж от съседния блок излезе сънен мъж и започна да мята картофи по балкона им..
Стопаните им са луди, глухи, безотговорни хора.
За мен са такива.
Заради такива тъпунгери останалите мразят кучета и се изприщват при думата "кучкар"..
В 00:00 кучешки истеричен лай, в столицата на България! :viking:

#208 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2008 - 10:38 PM

Цитат

Но така или иначе, никой не се е разминал без щети 

Аз се рзминах :blink:Невероятен късмет имам с това моето Лекси :wub:Нито една беля не ми е сътворила досега и силно се надявам да не направи и занапред.Второ куче като нея не съм вижадала, а толкова много са ми минали през ръцете , че не е за разправяне.

Ричкото е голям сладур :wub:Желая ви много щастливи години заедно и никакви щети повече :blink:
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2008 - 05:23 AM

Това за балконите го написах в смисъл, че е равносилно на клетка. Не го препоръчвам, разбира се. Тъпо е.

#210 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 26 September 2008 - 07:51 AM

Няма да се откажа от Ричи.Съседите ми го харесват,даже единя искаше да му го подарим да го гледат.Така че ако искам да го махна има на кой да го дам,но НЕ.
Ричи е палаво кутре.Буен и весел и много чаровен.Караме му се и той усеща кога е направил беля.Крие се като щраус ;D.Главата скрива,дупето отвън.
Чауката никога не е правила такива бели като него.Сега всичко което е на нивото на ръста му и малко по отгоре го прибираме.Като излизаме затваряме вратите на стаите и те са в коридора докато си дойде някой.Преди не сме затваряли,защото не е имало проблем с Джеси.Но както казвате всяка гаиднка си е различна.И те са като хората-всяко си има нрав.
Споделям за мебелите и белите на Ричи хем да се посмеем заедно, хем някой може да сподели за нещо подобно и как се е справил със ситуацията.Мебели се купуват и поправят-това е най-малкия проблем в момента.Ще му оставим дивана на разположение ;) докато порасне.После ще вземем нов.Това май е най-доброто решение  :kuchence:

#211 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2008 - 04:22 PM

Нелвит харесва ми твоята сърцатост и решителност.
Харесвам хора, които не вдигат ръце при първия възникнал проблем.
Моето намигване е да не му оставяте на разположение нагризания диван - ще свикне, че да гризе и дъфче покъщнина е приемливо, разрешено в дома ви.

Опитай ако искаш да го научиш да не гризе до каквот му се допре муцунката.

Това ще ти отнеме време, изисква постоянство, но пък така се градят правилата, рамките и един ден няма да имаш притеснения като го оставяш пуснат свободно с кака Джесика - в апартамента, когато ви няма..

Друго намигване - внимавай като се заравя в дупката, да не щипне парче дунапрен или битов отпадък, да го погълне и.. :rolleyes:
Сега е момента да "ковеш желязото, докато е горещо".
Ако искаш застели поядения диван с платнище, одеало.
И в мига, в който Ричи посегне да рови, дълбае из него се възползвай да го учиш на"Не!".
Бъди строга, неотстъпчива.
Ричи не е лесно куче сама видях това.
И затова преди да го осиновите писах многократно, че му трябва "здрава ръка".
Нулев толеранс на агресивните, доминантни проявички - сега когато е млад е момента..
После..после става много по - трудно.
Прегръщам ви, ваша:дури :drugarche: :kuchence:

#212 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2008 - 04:55 PM

Цитат

И пак ще го напиша, но този път в темата;
ако решите, че не ви е по силите да се занимавате с куче пале с Ричи(Топчелина)веднага ми казваш и почвам да му търся нов дом.

;D Дури май още не може да се раздели с малкия Ричи? Да не си го искаш обратно красивият беладжия  ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#213 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2008 - 05:09 PM

Мила margokk грешиш.
Дури си има кучета.Сега даже искам да опитам да си подаря котенце или поне да приютя временно едно необикновено мърканче при нас..
Подарък не се иска обратно.
Какви са тия отношения?!
Ричи си е техен.Може да стане на другиго само ако ТЕ решат това.
**
Нелвит имаш ли желание да споделиш тук или на лични какви забрани му налагате на прекрасника?
Като гледам от иначе така сгряващите сърцата ни негови снимки - та той си щъка, качва и вършее навред из апартамента ви.
Качва се с лапи на масата, лежи по дивани - все едно си гледате котаче.. ;D
Бе ми казвала преди, че "не умее да се радва" така и не разбрах какво точно означава това..
..
Ако повечето осиновители бяха така животнолюбиви като Нелвит, ех.. :drugarche: :kuchence:

#214 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2008 - 05:09 PM

Дури не се съмнявай че не упражнявам възпитание.Естествено че му се карам.Шляпам го с навит вестник по дупето.Даже като види че някой носи вестни беж да го няма.Той прави тези бели само когато ни няма и е без надзор  ;D

#215 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2008 - 05:13 PM

Аааа вече умее да се радва.Преди само хапеше,сега ни облизва, скимти като се прибере някой.
:blink:Сутрин към 06.00 се качва на леглото и се свива в краката ни.Бутаме го,караме се обаче той е упорит.Сложих му на земята едно бебешко пухено одеало останало от децата  и сега спи на него.

#216 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2008 - 10:20 AM

Извинявам се, че се намесвам не по темата, но искам да оневиня напълно неоправдано набеденото ми куче:

Цитат

Оф, лесно ви е на вас - поне ви ядат само мебелите. А моята гризе котки! Пък едното хайванче е толкова загубено, че нито се защитава, нито бяга. Мислех, че ще решат проблема помежду си, ама не. Онзи ден гледам рана на главата на котето. :o

Ами не е Френ. Просто нашите несгоди нямат край. Това, което приличаше на ранички от ухапване, се оказа ушна краста - поредното упорито, сложно за лечение заболяване.  :(
Отчаях се вече, така че осиновявам бездомен ветеринарен лекар. Ако някой подарява такъв да се свърже спешно с мен, защото тези, на които предложих, не ми хванаха вяра, че може и да направя изключение с кастрацията.  ;D
User's Signature

#217 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 September 2008 - 10:21 AM

Цитат

Отчаях се вече, така че осиновявам бездомен ветеринарен лекар. Ако някой подарява такъв да се свърже спешно с мен, защото тези, на които предложих, не ми хванаха вяра, че може и да направя изключение с кастрацията.  ;D
:sarkastichen:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#218 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 October 2008 - 07:54 PM

Нали не сте ме забравили ;)
Качена снимка

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 October 2008 - 10:43 AM

Много са сладки.

Не искате ли и 1 котаче, ако сега ви е скучно случайно  :P. И със заека...да си имате от всичко. Шегувам се  ;D.

Малкия е пораснал и са мноого хубава двойка с чау-ката.
И по цвят си подхождат идеално  ;).
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 12:10 PM

Наистина са много сладки.
А и на Джеси ли и става около ушичките все едно е на преса правена вафлички или само така ми се струва от снимката  ;D Ние редовно си ходим така хихи
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема