Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   tanchik1986 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2012 - 11:43 AM

а директно от вносителя може ли да се закупи едно чувалче от 13.5 кг? А и още един въпрос аз нямам развъдник но имам общо 3 кучета 2 амстафа и 1 обикновено което живее в двора на къщата дали мога да получа някаква ценова оферта. Досега аз ги хранех с orijen но искам след като едно от кучетата стани на 1 г. да премbна с него на akana

#162 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 27 August 2012 - 02:26 PM

Здравейте
Казвам се Станимир Атанасов, собственик съм на малък зоомагазин и предлагам цялата гама на ORIJEN а за ACANA, ADVANCE i BRREKIES предлагам доставка всеки петък. Магазинът се намира във Варна, за контакт телефон 0887 93 70 90

#163 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:41 PM

Здравейте,

Искам да попитам колегите съфорумци дали е нормално да си поръчам храна за моето куче, да я получа днес 31.082012г. и срока и на годност да изтича на 22.09.2012г. Все съм чувал за такива и други подобни случаи на познати ,но не исках да повярвам че е истина ,но за съжаление днес и аз се уверих че е.Естествено след разговор с доставчика той ми каза че ще бъде заменена следващата събота ОК, но моето куче има храна до вторник максимум сряда.

Не е моя работа но мисля че е редно щом ти изтича срока на годност (на какъвто и да е продукт) мин. след 1-2 месеца ами направи промоция.
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#164 Потребителят е офлайн   Ivan_GT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 10:29 AM

Здравейте.
До колкото знам Орижен не е много добре овкусена храна.
Акана по-добре овкусена ли е от Орижен?
Понеже моя малкия нещо почна да отхвърля Орижена.....взех му Роял Канин и го яде като луд,но не ми се иска да го оставям на Роял....по-добре да му взема Акана.
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 04:17 PM

Всичко според мен е индивидуално относно вкусовете и предпочитанията на всяко едно куче.
Нашите кучета се хранят само с Орижен и Акана ,и моите наблюдения са че с най-голям хъс и желание "набиват" Acana Grasslands и Acana Ranchlands, но и никога не са отказвали Орижен и другите Акана.
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#166 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2012 - 01:59 PM

Показване на мнениетоIvan_GT, в 26 September 2012 - 10:29 AM, написа:

Здравейте.
До колкото знам Орижен не е много добре овкусена храна.
Акана по-добре овкусена ли е от Орижен?
Понеже моя малкия нещо почна да отхвърля Орижена.....взех му Роял Канин и го яде като луд,но не ми се иска да го оставям на Роял....по-добре да му взема Акана.

Директно на въпроса ти-НЕ, не е по-добре овкусена и това им е хубавото точно на тези храни. По-добре се пробвай да приучиш животинчето отколкото да го "бъкаш" с овкусители и тн. Каква порода е кучето? Ако искаш пиши и на лични или имейл за да не излезе че спамим темата и правим скрита реклама.

#167 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 20 October 2012 - 03:44 PM

В Роял Канин се съдържат същите съставки-атрактанти, които се съдържат и в Макдоналдс и привличат децата неудържимо. Но нима Макдоналдс е добра храна за децата? Ако предложиш на едно дете 2 порции с храна - едната да е задушени зеленчуци с пилешко месо, а другата - пържени картофи с четчуп и парче торта... познайте кое ще избере детето. Вкусовите предпочитания на децата и кучетата се доближават много. Това, което е най-вкусно е най-желано. Но за щастие все повече хора в днешно време се интересуват от какво е направена храната им и това води до по-правилен и информиран избор.

#168 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 01:20 PM

съставката отговорна за искуствената апетитност на храната е мононатриевият глутамат и когато тя го съдържа в изобилие може да поднесеш на кучето си каквито си искаш боклуци и то ще си ги хапне с най голямо удоволствие

#169 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 October 2012 - 02:32 PM

Да, точно това е съставката в Макдоналдс.

http://www.yosif.net...med/index14.htm

#170 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 05:30 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 22 October 2012 - 02:32 PM, написа:

Да, точно това е съставката в Макдоналдс.

http://www.yosif.net...med/index14.htm

Подкрепям мнението, преди време имаше някакъв експеримент в който човек трябваше да се храни един месец само в Макдоналдс и мисля че беше станало страшно на 20-25ден от опита, показателите му бяха станали нещо доста критично като данни и проекта беше прекратен. Странно какво ли хапваме и ние....

#171 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 November 2012 - 05:41 PM

Мононатриев глутамат има не само в макдоналдс, но и в почти всички пакетирани храни и подправки, супи, полуготови ястия и прочие.
Но не мисля, че която и да е кучешка/котешка храна съдържа този овкусител, защото ако го съдържаше щеше да е солена на вкус... А те не са. Много храни съдържат различни други овкусители, но надали някой слага мононатриевия глутамат.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#172 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 06:02 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 01 November 2012 - 05:41 PM, написа:

Мононатриев глутамат има не само в макдоналдс, но и в почти всички пакетирани храни и подправки, супи, полуготови ястия и прочие.
Но не мисля, че която и да е кучешка/котешка храна съдържа този овкусител, защото ако го съдържаше щеше да е солена на вкус... А те не са. Много храни съдържат различни други овкусители, но надали някой слага мононатриевия глутамат.

Искрено се надявам да си права за това че НЕ се съдържа в кучешките, респективно и котешките храни.

#173 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 06:35 PM

Аз изобщо не съм специалист, на всичкото отгоре храня куче от много скоро, представям си колко неща не знам и не разбирам, обаче съвсем вярвам, че при Orijen и Acana е различно. Някъде бях чела историята на Champion Petfoods, сигурно тук, и много добро мнение си създадох, очарована съм. (Все едно аз я ям тази храна говоря :ab_041: )
И си мисля, че тук наистина е различно. Защото се нагледах на много скъпи трици и всякакви безумия, харесва ми да има и друг вариант.

Искам да питам каква е разликата между Acana Classic, Regionals и Singles? Седя си на сайта и разглеждам напоследък, яде ми животината втори чувал в момента, различен от първия и разглеждам, защото ми се ще да го почерпя със различни варианти, накрая евентуално да избера един, с който да остане. Въпросът е, че когато започнах, беше много важна grain-free формулата, защото се оказа със много сбъркан стомах и единственото, което му помага е да няма зърнени култури в храната. (Котките ми, всъщност, те ядат друга храна, в чийто състав има царевица, на тях нищо не може да им обърка нито стомасите, нито нищо, сигурно биха оцелели и ядрена война. Но много ми се ще и тях да успея да ги организирам със Acana в един момент)
Та, за различните варианти - струва ми се, че всички са без зърнени култури, нали така?
Защото много харесах Duck&Bartlett Pear, направо ми идва да си сервирам на себе си :ab_041: , а не знам каква е разликата между нея и Regionals, с които го храня сега.
Благодаря.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#174 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 November 2012 - 08:13 PM

Acana Regionals - това са само 3те вида без зърно (пиле, риба, агне), техния състав е 60% продукти от животински произход и 40% плодове, зеленчуци и билки.

Acana Classics - съдържат 60% продукти от животински произход, 20% нискогликемичен канадски овес и 20% плодове, зеленчуци и билки, не са grain-free.

Acana Singles - са монопротеинови диети, примерно формулата с патешко съдържа само обезкостено патешко месо, брашно от патешко месо и патешка мазнина. Никакви други видове месо. Съответно са хипоалергенни.
На цената на Orijen са.

#175 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 08:18 PM

Flashback ще кажа накратко само че:

ACANA Classics
Тази серия храни е с 55-65% съдържание на месо отсвободно отглеждани кокошки,пресни яйца и дива писия ,плюс узрели плодове и зеленчуци от овощните градини в Okanagan Canadа – всички те доставени свежи и пресни без замразяване.
Тази храна е богата на протеини и с ниско съдържание на въглехидрати.
Acana Classic са без добавка на зърнени храни с висок гликемичен индекс!
Освен плодове и зеленчуци съдържа единствено нарязан овес,като източник на зърнени въглехидрати,който е с най - нисък гликемичен индекс от всички зърнени храни.

АCANA Singles
Суха храна с един източник на протеин.
Произведена от 45-50% един единствен вид месо, тази храна е униален продукт .Източник на протеин е или агнешко или пуешко месо .
Освен плодове и зеленчуци съдържа единствено нарязан овес,като източник на зърнени въглехидрати,който е с най - нисък гликемичен индекс от всички зърнени храни.

ACANA Regionals
Изработени от най-добрите и най-пресните съставки произведени и добити в Канада, ACANA REGIONALS отразяват и изразяват разнообразието от пресни автентични храни, произвеждани от фермитев Западна Канада, богатите прерии, плодородни долини, и бистри води.
Богата на протеини, ниско съдържание на въглехидрати и изцяло без зърннени продукти ACANA е със състав 60-65% месо и 35-40% от плодове и зеленчуци
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#176 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 08:23 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 01 November 2012 - 08:13 PM, написа:

Acana Regionals - това са само 3те вида без зърно (пиле, риба, агне), техния състав е 60% продукти от животински произход и 40% плодове, зеленчуци и билки.

Acana Classics - съдържат 60% продукти от животински произход, 20% нискогликемичен канадски овес и 20% плодове, зеленчуци и билки, не са grain-free.

Acana Singles - са монопротеинови диети, примерно формулата с патешко съдържа само обезкостено патешко месо, брашно от патешко месо и патешка мазнина. Никакви други видове месо. Съответно са хипоалергенни.
На цената на Orijen са.

Vesela_5 , незнам защо но никога не споменаваш 4-тия вид ACANA Regionals , който за мен е и най-добрия, а имено ACANA Ranchlands (и всички останали разбира се).

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#177 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 08:47 PM

Много благодаря, че така изчерпателно обяснихте! :rc_036:
Значи въпреки, че не са грейн-фрий, пак съставът е съвсем различен - чела съм етикети, които звучат така: "ориз, царевица, царевичен глутен, ечемик (...)". И на всичко това отгоре, месо в някакъв процент от типа на 20.

Колкото до Ranchlands, и на мен ми изглежда много симпатичен съставът. :smile: И мисля да пробвам и с него, сега е на риба нашият. Освен ако не се окаже, че не е добра идея да ги сменям така? Но аз не виждам проблем, чудесно изглежда кутрето и така се вълнуваше, когато взех новия, различен чувал. :smile:

Благодаря ви.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#178 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2013 - 02:09 PM

Здравейте
Напред в темата бях писал че предлагам въпросните марки във Варна но с малки изключения, вече можем да предложим абсолютно цялата налична гама с благодарението на вносителя разбирасе. Ако имате въпроси можете да позвъните на тел-0887 93 70 90 Станимир. Ако постът ми бъде счетен за реклама, модераторите могат да го изтрият...

#179 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2013 - 11:37 AM

Здравейте,имам въпрос,мисля да минаваме на акана след известно време,но не мога да разбера грамажа...искам да сменя храната от 9-я месец..по колко гр на ден трябва да му давам?На 10кг,колкото може би ще е тогава или малко повече/11,12/се дават 360гр на ден..
7-9 Months 10-12 MOnths
10 kg 360 g 65 g
15 kg 480 g 85 g
т.е.от деветия месец започвам по 360гр на ден и след това от десетия минавам на 65-70гр?Така ли е?Защото на мен ми се струва много разликата в грамажа..

#180 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2013 - 11:26 AM

Давам Акана без зърно Gresslands агнешко, но ми казаха, че протеин повече от 30 е вреден да се дава продължително време и може да причини какви ли не проблеми, а всички храни на Акана са с по-висок от 30 протеин!
Може ли някой да ми обясни всъщност къде е истината! Не храня само с гранули, но все пак искам да знам дали наистина високия протеин даван ежедневно вреди на кучето и не трябва ли да редувам храната с някаква с по-нисък протеин и каква да е тази храна?
User's Signature

Качена снимка

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема