Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#701 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 August 2014 - 05:19 PM

Показване на мнениетоdesheva, в 12 August 2014 - 10:38 PM, написа:

Оф, явно аз съм карък :eg_033: Пристигна обещаната рибна Акана от зоофаст, но дойде абсолютно същата партида, която върнах защото оставаха 20 дни до изтичане на годността, с вече изтекъл срок на годност. С 300 зора се свързах с тях,защото явно 10 те мейла не бяха достатъчни, за да ми изпратят нов чувал в срок на годност. Обещаха да я сменят отново, с нея поръчах още един чувал и им казах че искам срок минимум 4мес, ако пак дойдат с някакъв смешен срок от 20дена се отказвам да поръчвам от тях :dh_188: Може би малките чували от 2,27кг им залежават, защото по-изгодно излиза да си купиш 6,8кг, но аз взимам различни(агне и риба), за да редувам.

Поискай им компенсация ;)

#702 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 August 2014 - 10:30 AM

Показване на мнениетоdesheva, в 12 August 2014 - 08:38 PM, написа:

Оф, явно аз съм карък :eg_033: Пристигна обещаната рибна Акана от зоофаст, но дойде абсолютно същата партида, която върнах защото оставаха 20 дни до изтичане на годността, с вече изтекъл срок на годност. С 300 зора се свързах с тях,защото явно 10 те мейла не бяха достатъчни, за да ми изпратят нов чувал в срок на годност. Обещаха да я сменят отново, с нея поръчах още един чувал и им казах че искам срок минимум 4мес, ако пак дойдат с някакъв смешен срок от 20дена се отказвам да поръчвам от тях :dh_188: Може би малките чували от 2,27кг им залежават, защото по-изгодно излиза да си купиш 6,8кг, но аз взимам различни(агне и риба), за да редувам.

Не мога да разбера защо си поръчвате храна от Полша, от на майната си буквално при условие, че тази Акана се внася в България. Ако стане издънка даже и чрез Агенцията за защита на потребителите не можете да си потърсите правата. Реално те дори не са длъжни да ви заменят пакета, защото остава 20 дни до края на срока на годност. В срок ли е храната? В срок е. Изпращате обратно храната, чакате още, за да получите нов пакет. Колко време ви отнема всъщност да получите 1 пакет храна? Освен това с този малък пакет цената за килограм излиза 16лв. И при условие, че в момента във всички сладове в България тази Acana Pacifica е със срок минимум до 02.2015 и с цена насипно 10-11лв за кг. Не ви разбирам. Ако проблема е не само разфасовката, а и цената на Аканата, свържете се с вносителя на info@orijen.bg и си договорете цена. В никакъв случай няма да бъдете ощетени, напротив, ще получите по-прясна храна, по-бързо, с по-малко нерви.

#703 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 14 August 2014 - 12:35 PM

Цената насипно е около 12 лева и пак излиза по-евтино. Лошото е, че не навсякъде я има.

#704 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2014 - 01:18 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 14 August 2014 - 10:30 AM, написа:

Показване на мнениетоdesheva, в 12 August 2014 - 08:38 PM, написа:

Не мога да разбера защо си поръчвате храна от Полша, от на майната си буквално при условие, че тази Акана се внася в България. Ако стане издънка даже и чрез Агенцията за защита на потребителите не можете да си потърсите правата. Реално те дори не са длъжни да ви заменят пакета, защото остава 20 дни до края на срока на годност. В срок ли е храната? В срок е. Изпращате обратно храната, чакате още, за да получите нов пакет. Колко време ви отнема всъщност да получите 1 пакет храна? Освен това с този малък пакет цената за килограм излиза 16лв. И при условие, че в момента във всички сладове в България тази Acana Pacifica е със срок минимум до 02.2015 и с цена насипно 10-11лв за кг. Не ви разбирам. Ако проблема е не само разфасовката, а и цената на Аканата, свържете се с вносителя на info@orijen.bg и си договорете цена. В никакъв случай няма да бъдете ощетени, напротив, ще получите по-прясна храна, по-бързо, с по-малко нерви.

То хубаво това, ама аз и от България съм си поръчвала Акана чувал от 13 кг, срокът на годност на който изтича след един месец. Излиза, че и закупена от БГ пак няма гаранция че ще е с такъв дълъг срок на годност. Кучето ми я изяде точно като изтече годността. А ако беше малка порода? Това сега ме спира да поръчвам преди съвсем да ми привърши поредния чувал. И вече преди да платя храната ще поглеждам до кога е годна, тъй като не ми се дават на вятъра една торба пари.

#705 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2014 - 01:36 PM

Показване на мнениетоarina, в 14 August 2014 - 11:18 AM, написа:

То хубаво това, ама аз и от България съм си поръчвала Акана чувал от 13 кг, срокът на годност на който изтича след един месец. Излиза, че и закупена от БГ пак няма гаранция че ще е с такъв дълъг срок на годност. Кучето ми я изяде точно като изтече годността. А ако беше малка порода? Това сега ме спира да поръчвам преди съвсем да ми привърши поредния чувал. И вече преди да платя храната ще поглеждам до кога е годна, тъй като не ми се дават на вятъра една торба пари.

Още като поръчвате питайте за срока на годност, преди да ви изпратят чувала. Онлайн магазини има бол. Новият контейнер с Orijen и Acana пристига в началото на септември месец.

#706 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2014 - 05:29 PM

Здравейте ,
Казвам се Тихомир , от Плевенския край .
Бих искал да попитам за съвет Веси .
Поръчах и очаквам в близките дни да пристигне доставка на " ACANA Puppy Large Breed " . Имам млада източноевропейска овчарка - на 5,5 месеца / родена е на 24.02 / . - Каква ще е оптималната дажба за нея ? Килограмите са и приблизително - 30 кг - 35 кг . Активност - ниска - в собственото и дворче от 25 ~ 30 кв.м. Тъй-като скоро разкъсах сухожилия на прасеца , се наложи да сменя менюто и по съвет на много по-напреднал и знаещ съфорумник направих поръчката .
Досега я хранех с приготвена храна от :
1. месо+субпродукти - 35 % и
2. въглехидрати - сварен ориз + леко навлажнена гранула - нисък клас - 65 % .
Дажбата и е към 1 , 6 кг за деня , разделени на 4 дажби , но напоследък заради горещините не довършва целите дневни дажби .

#707 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2014 - 11:51 PM

Според производителя дажбата трябва да е около 560г - http://www.acana.com...py-large-breed/ ,

но аз предпочитам да изчислявам дажбите чрез тази формула:

(70 х кг на кучето) х 0.75 х коефициент за възраст.

В случая коефициента е 1, тъй като кученцето е на почти 6 месеца

Ако тежи 30кг, формулата ще изглежда по този начин (70 х 30) х 0.75 х 1 = 1575kcal дневно

Ако тежи 35кг, формулата ще изглежда по този начин (70 х 35) х 0.75 х 1 = 1838kcal дневно

В 100г Acana Puppy Large се съдържат 350kcal, т.е дажбата на кученцето ще варира между 450г и 525г. Съответно кученцето ще качва интензивно килограми, но чрез тази формула ще може лесно да изчислите точната дажба.

#708 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2014 - 12:35 AM

Благодаря , за изчерпателният отговор !!!

Може - би съм пропуснал , ако е посочено някъде по-горе във форума -
Как се определя " Коефициента за възраст " ?

Предполагам , че формулата ще е полезна и на някои от останалите участници във форума , които желаят да са по-прецизни в разпределението на дажбите :)

#709 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2014 - 12:46 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 14 August 2014 - 10:30 AM, написа:

И аз предпочитам да си я купя от България, но никъде не намирам малки чували. Склонна съм да взема и 6,8кг, макар че предпочитам тези от 2,27, защото купувам две различни, за да я разнообразявам. Тук малък чувал от 6,8кг съм виждала само от тази за дребни породи, а аз купувам рибната и агнешката. Няма как да купя 13кг чувал за 3кг куче, което ще го яде повече от година. А насипна храна няма да купя никога докато разполагам с други опции. Благодаря за мейла на вносителите, ще се свържа с тях, за да видя възможно ли е да се закупи поне среден чувал. Стефанов преди две години предлагаше всички разфасовки, но вече и при него има само големи чували и насипна. Иначе цената не ми е определяща, защото кучето е малко и дори 40лв да ми излиза месечно съм ок.
User's Signature

Качена снимка

#710 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2014 - 09:38 AM

Как се определя коефициент за възраст, за да можем и ние да си изчислим дневната дажба? А нивото на активност до колко е определяща за грамажа?

П.П. Веси благодаря за препоръчаната храна, все още правим преход със старата, но му понася доста добре, благодаря за съвета Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#711 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2014 - 07:08 PM

Показване на мнениетоanela, в 16 August 2014 - 07:38 AM, написа:

Как се определя коефициент за възраст, за да можем и ние да си изчислим дневната дажба? А нивото на активност до колко е определяща за грамажа?

https://www.facebook...etfoodsBulgaria

#712 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2014 - 12:30 AM

Благодарим ти за отзивчивостта Веси :smile: !!!

#713 Потребителят е офлайн   desdem0na Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2014 - 11:18 PM

На колко месеца се преминава от Orijen Puppy към някой от другите? И как в последствие да избера измежду Adult, 6 fish и Regional red
User's Signature

Качена снимка

#714 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2014 - 12:38 PM

Показване на мнениетоdesdem0na, в 18 August 2014 - 11:18 PM, написа:

На колко месеца се преминава от Orijen Puppy към някой от другите? И как в последствие да избера измежду Adult, 6 fish и Regional red

След 12тия месец по принцип се преминава на храна за 'големи' :) А от това каква храна да даваш след това не мога да ти кажа - всеки сам си решава :) По принцип рибените формули се отразяват много добре на козината.

#715 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2014 - 07:50 PM

Здравейте!

Мисля след довършването на този ми чувал на ПроПлан да премина на Акана, но бихте ли ми препоръчали кое да бъде по-точно.... Става въпрос за изключително лакома лабрадорка на 1.10г, 32кг :). За момента се колебая м/у Acana Adult и Acana Adult large breed... Благодаря много предварително!

#716 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 August 2014 - 08:12 PM

Acana Adult large breed. Другата спомената Акана е по-дребна гранула, подходяща по-скоро за средни породи. Вашата се води едра :)

#717 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2014 - 09:57 PM

Моето магаре не дъвче колкото и да е голяма гранулата, така че това не е фактор :)

#718 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 August 2014 - 10:54 PM

В Large Breed формулите винаги има допълнителни екстри за укрепване на ставите - повече глюкозамин, хондроитин. Освен това отзивите са, че Acana Adult Large е с по-добри вкусови качества от Acana Adult. Опаа, казахте, че е лакома. :ab_041:

#719 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2014 - 07:58 AM

Благодаря много :) Adult large breed ще е значи, а по нататък ако й се отразява добре ще пробвам и други акани :)

#720 Потребителят е офлайн   agugubu Икона

Публикувано: 26 August 2014 - 10:39 AM

Имам проблем с намирането на orijen в момента , някой да има информация дали ще има скоро някъде и ако го спират дали може да ми предложи алтернатива става въпрос за самоед -6г , 30 кг, благодаря предварително

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни