Dog.bg Форуми : Чехословашки вълчак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чехословашки вълчак

#221 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2012 - 12:15 AM

Показване на мнениетоparcheka, в 08 July 2012 - 09:50 PM, написа:

ART BLACK SEA WOLFDOG
Прикачен файл DSC08353.JPG
Прикачен файл DSC08375.JPG

Ей бре Русе, най-после да наснимате и този въпросния "грозник" които все още
търси подходящ стопанин! :ab_041: Много е хубав, същи тип е като майка си и баща си! :beer:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 08 July 2012 - 11:36 PM, написа:

Много ми харесват, но досега не съм имал контакт с породата. Интересно ми е с какъв нрав са. :md_064:

То трябва да се види и пипне, щото със обеснения няма как да
стане - да се опише характера на тези толкова интересни животни! :md_064:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 09 July 2012 - 09:44 PM

Tormentor-е той е с най-жълти очи от цялото кучило-погледа му е направо един път!
За нрава вече писах,всеки е с различен и уникален!

#223 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 10:57 PM

Aretha Jarton (02.04.2012) - http://www.wolfdog.o...l/dbase/d/16269

Bára z Vlčího dubu (10.12.2006) - http://www.wolfdog.o...pl/dbase/d/8258

Руси, покажи ги на Владо тези две кучици. Едната е леля на другата! Иначе и двете се
предлагат, но незнам защо чехкинята на която е по-младата кучица Арета не ми връща на
личните съобщения дето и писах във фейсбук? Ей тия чехи бе, опасни са и те - не дават явно...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 11:12 PM

Czambor z Vlčího dubu (13.10.2007) - http://www.wolfdog.o...it/dbase/d/9574

Арета е от бащата на този и от негова полусестра по майка, демек почти същата яка кръв!
Иначе, този пък е баща на няколко кучила в известния развъдник "od Úhoště" и едно от децата
му е световния шампион за 2011 в Париж - Zenith od Úhoště > http://www.wolfdog.o...t/dbase/d/12459

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 12:03 AM

http://www.youtube.c...&feature=relmfu

Ето и няколко клипчета на Czambor z Vlčího dubu от нета...
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 10 July 2012 - 09:12 AM

Дали не е работещо куче!?!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#227 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2012 - 09:18 AM

Впечатляващо!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#228 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2012 - 02:21 PM

Да споделите нещо за тази страна на породата? Виждат ми се равностойни на всяка работна порода при достатъчно работа може би. Просто не виждам в какво могат да отстъпят на НОК например.

#229 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 04:42 PM

Тези дни след като се ровех из нета за разни неща около работното немско овчарско куче и попаднах на изказване на
Николай Атанасов по повод на показаните в него същия форум клипчета на руски болкособ-и. Това за незнаещите са
създадените в Перм (Русия) кръстоски от вълчица и немско овчарско куче, мелези които се изпозлват в армията
им като работни кучета. Въпросните клипчета може да видите във "Ютуб" и сами, като напишете - Волкособ!

Там Николай Атанасов съвсем на место казва, че във тия клипчета не се вижда цялата истина и само на
база снимки и клипчета не може да се дават оценки за характер и работни качества на волкособите!

Аз поддържам неговото мнение и заявам, че важи с пълна сила за вълчака и за всяка друга порода
"мъчеща" се да бъде работна! За да е работна породата, тя трябва да има изявени и силно предаващи
се в наследството стабилни работни качества. Трябва и голям процент от приплодите и да са подходящи
за работни кучета, а не да има само едни единични бройки отговарящи на критериите - пък другите в голям
процент да представляват брак за работната кинология! Не искам да обиждам вълчаците, ама айде сега да не
ги правим равни по работни качества на германското овчарско куче. Щото ако бяха, Иржи Новотни и Карел Хартл
нямаше да се "скарат" и да тръгнат в две различни посоки. Единия е създал най-работните линии в НОК, а другия
следствие на работата си е създал нова порода кучета под името Чешки Вълчак - които после станал Чехословашки!

Между другото кучката на снимките е BRITA z Vlčího Dubu и е майка на ARETHA Jarton, за която говорих по-преди...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2012 - 05:59 PM

Благодаря ти- доста аргументирано мнение. Просто днес попаднах на тези снимки, както и на много други и се впечатлих. Много малкият ми опит на мен поне ми говори, че с правилна работа с едно неработно куче може да се постигне много. Това разбира се е само лично мнение, неосноваващо се на нищо повече от личните ми наблюдения.

#231 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2012 - 06:06 PM

А тази история около създаването на породата ми е интересна. Можеш ли да я побликуваш? В началото на темата има история на породата, но е без дори загатване на тези детайли. Също мисля, че е ценно да се опишат тези критерии за работно куче, които споменаваш. Просто не знаех, че има такива. На времето имах нюфаундленд и от тогава не вярвам много на легендите за работните му качества, селектирани за спасяване на удавници. Не че не обожаваше водата и не беше готов на всякакво обучение, но просто ми се струваше тогава, че всяко що- годе едро куче със спокоен темперамент би понесло същите натоварвания с подходящ водач. Включително не открих и прословутата тогава плавателна ципа между пръстите. Битуваха такива легенди тогава.

#232 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 05:44 PM

Това за волкособите е пълна мъгла. Четох из форумите мнения на самите руснаци,че за 10/15 години държавата е наляла адски много пари в Перм,а резултат никакъв. Тези хибриди абсолютно нищо не могат.Реално не показват никаква работа. Има един два дето са по-изпълнителни. Руснаците се възмощаваха за това,че именно такива клипчета и разни снимки са единствените доказателства за отчитането на парите.
Чак да се сравнява Вълчака с НОК е малко несериозно.Нищо,че са мои кучета няма как да тръбя разни химери относно тяхната работност. В Италия примерно съм виждал вълчаци работещи във водно спасяване.

#233 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 06:39 PM

Разгледах волкособите- ужасно изглеждат, някаква тъпота в погледа. Може разбира се снимките да са такива, но не ме грабнаха, ама хич, както се случи с вълчаците. Ами сигурно не съм видял чудесата на НОК и за това си позволявам тези сравнения. С нюфа с който се занимавах на времето единствено работата по следа му куцаше...ама не много. А на ръкав нямаше равен, взе си наградите тогава, доколкото имаше награди преди...леле, ужас- осемнайсет години! Преди месец ходих на изложба на НОК. Доооста се разочаровах и то от поведението на кучетата. Имаше прекрасни екземпляри, но в работата бяха голямото ЗЛЕ. Или инструкторите са изпукали, или кучетата са се повредили.

#234 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 09:18 AM

Petro нали знаеш,че не породата прави едно куче. В смисъл,че и куче професор да вземеш ако не му обръщаш внимание и не се занимаваш с него само няма да се научи.
В тази насока трябва да се положат доста повече усилия за да постигнеш такива резултати с Вълчак. Не са "памук" за работа. Бързо им омръзват упражненията,лесно се разсейват има някои "остатъчни влияния" от Вълчата кръв :af_089: На нас именно те ни харесват, там е красотата на породата. :flagbg:

#235 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 11:15 AM

:ba_025: Така е! В края на краищата и моята дворна- имам една такава, най- много ме радва като я пусна вечер и започне да търчи като луда из целия двор. Прави някакви невероятни обиколки, все едно се състезава с някой, а дворчето никак не е малко. През деня не е пусната, защото налита на хората и е" на работа"- пазач, но вечер...леле, каква свобода- направо се размазвам от кеф! :flagbg:

#236 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 01:59 PM

Баща ми е разправял, че когато той е бил войник в Берковската школа през 1977 година
и там е имало кръстоска от вълк и Германско овчарско куче. Разправял ми е много неща, но
беше преди години и за да не говоря наизуст сега в събота или неделя като идем на село ще си
приказваме с него за тоз вълчи мелез и тогава ще разкажа каквото той е наблюдавал и ще го питам
дали правилно съм запомнил че е бил от вълчица и мъжко ГОК, защото вече и спомените ми бледнеят... :)

Междувременно, ако друг е бил във Берковската школа по нег време и има спомен за "мелеза", нека разкаже! :tb_195:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 July 2012 - 02:14 PM

Руските опитни кинолози остро критикуват този експеримент с волкособаки в Пермь. И изобщо много отрицателно се изказват върху хибридизация като цяло, защото в русия това стана голяма мода - да вземеш хибрид между куче и вълк. Стопаните на хибридите дори твърдят че били по-умни от кучетата, ама като им зададеш въпроса защо тогава кучето от хилядолетия е задомен вид, а вълкът - не, то някак си нормално обяснение не дават. Плюс, не на последно място всеки втори със сиво куче твърди че кучето му е на половината вълк. Иди че ги разбери, тези модерните с хибридите, не можах да им хвана края на приказките. Обаче една дама сподели тъжния си опит с един хибрид, който го донесе от глухата гора след една експедиция. С една дума "Мъка" беше, див звяр, хвърляше се върху всичко, и й се е наложило да го предаде в зоологическата.

При условие че има вълчак и волфхонд саарлоос на своя глава да се експериментира с хибридизацията е доста безотговорно. И волкособите не работят служебно. Твърди се че има огромен проблем с контакта с хората, а за лов стават само в първа генерация. Въобще, там нещата са много мътни и официални данни относно този експеримент са мизерни.

Малко инфо относно волфхонд саарлоос:
http://forum.dog.bg/...BE%D0%BE%D1%81/

Май и за двете породи тогава превеждах по едно и също време.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#238 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 02:57 PM

Тишо тая история ми е много на сърце :flagbg: Сериозно съм се хванал да издирвам информация относно БЪЛГАРСКИТЕ Вълчаци. Лично баща ми е имал такива кучета още от 60-те години. Понеже е ловец тогава масово са ги използвали за лов и като полицейски. Много по-късно се е появила немската овчарка и някак си го е изместила. Някъде 80-те години (по памет трябва ми една справка в Горското ) някакъв генерал забранява със закон използването на мелези за лов. Идеята била да популяризират българското гонче и барака + другите чистопородни ловни.
Изнамерих едни снимки които чакам да ми сканират за да Ви покажа как са изглеждали тези Вълчаци около 1965 г .
Най-интересното е,че всички отричат да е имало ВЪЛЧА ПОРОДА като някаква измислица,а то си е имало, има и ще има :flagbg:
P,S, Имам едни подозрения ,че в Берковица са използвали Източноевропейки в селекцията.
Една жена като ни видя на разходка каза,че руснаците веднага след Втората световна са имали такава порода.

#239 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:10 PM

Furia тази жена не разбрах чист вълк ли си е взела или хибрид?Много хора както писах решават,че с мерак стават нещата и като си вземеш такова "животно" (за мен не са кучета- нито вълците,нито хибридите) и цитирам " От малко го храниш с биберон и то не подивявало " :dh_188:
Вълците не са изроди,те просто не са от нашия свят. Много хора не могат да разберат това. Те са си за тях,това че не можеш да го накараш да ти играе по свирката не би трябвало да го оприличава на нещо гадно,глупаво,ненормално. Въпроса е ние да се спрем да се опитваме да открива колелото и колко готин ще съм пред мацките с един вълк. Хората един пинчер не могат да управляват представете си тази сила (на вълка) да му е в ръцете.

#240 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 July 2012 - 03:21 PM

Хибрид, не чист вълк. Като студентка в експедицията са намерили в руската тайга едни мъже отшелници с женско НОК, което било се шляело в гората и се върнало бременно, родило две кутрета, едното го взе с ентусиазъм въпросната жена. Закара го до Москва и се мъчи с него дълго време - на к9 има цяла тема за хибридите, там отрицателно се изказаха повечето кинолози и треньори, особено относно центъра в Перм.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема