Dog.bg Форуми : Волфхонд Саарлоос

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Волфхонд Саарлоос

#21 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 October 2013 - 01:26 PM

sazo
Мога да ти пусна и двата стандарта на двете породи, но ще е на руски, да не ме нападнат пак. На кратко - чехословашки влчак е работно куче, докато саарлоосите са компаньони и са повече не за защитна служба, а за работа в тандем с човека. Трябва да помним че при влчак се доливаше кръв на карпатския вълк, който е съвсем друг отколкото северните вълци и тяхните хибриди.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#22 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2013 - 04:00 PM

И на английски да беше пак същото..Вместо вие да скачате като луда, можете просто да внасяте яснота и като лингвист-преводач да си правите труда и други хора на които им е интересна породата да четат с лекота! Не визирам себе си, както казах аз ги разбирам, макар и много трудно..затова и си позволих да напиша..Шведка не е виновна! Нямах желание да става скандал а да има малко разбиране и желание от някой на Ти с езика който да превежда. Спирам до тук!
Шведка, честити бебета. Да са живи и здрави и да им качвате често снимки :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 October 2013 - 04:13 PM

yani4ka
Бихте могли учтиво да помолите Шведка да потърси някой преводач за да се дублират постингите й и на български, нямаше да ви заболи, вместо фръцкането "Ама който не разбира..." при условие че вие самата разбирате, както се оказа. Има сума ти българи, които пишат на маймуняци и на шльокавица с латински букви, вие пък се заядохте с една чужденка. Вместо радост за появата на толкова рядка порода в България - мъмрене и забележки. Нищо не е станало според мен. Руснаците знаят че по-възрастни тук са учили руски и го разбират, като се преместиха тук пишат на родния си език не от неуважение, не с някаква задна мисъл, напротив - преместиха се тук, защото усещат колко сме близки. Ще научи езика жената и за ваше удоволствие ще пише на български. Няма място за забележки.
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2013 - 05:53 PM

Всъщност забележката беше към Вас и не случайно беше след вашия пост! А хората които пишат с латински букви просто не искам да ги коментирам!
Нека не превръщаме и тази тема в пореден скандал. Просто идеята ми беше някой по оправен с езика да превежда коментарите на Шведка. Жената развъжда 2 невероятни според мен породи и много се радвам за това! Нека спрем този спор а при желание от ваша страна ще се радвам някои по трудни постове да ги превеждате!
Породата призната ли е от FCI?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 05:55 PM

Породата е призната от ФЦИ, стандарт номер 311. Дата на приетия стандарт е 1999 година.

И дай да не контактувам с интересни развъдчици на чужд език, щото видете ли Яничка ще се наскърби..............Егати постановката.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:SaarloosWolhonds and Boerboels

Публикувано: 10 October 2013 - 07:08 PM

Furia_S - много благодаря! Я не говорю по български, к сожалению. Дети родились в Болгарии, они её граждане :flagbg:

Если не сложно, то переведите, что пишу. Буду очень признательна.

Папа
Качена снимка

Мамочка
Качена снимка

И наши НаноАбики
Мальчик №1
Качена снимка

Мальчик №2
Качена снимка

Мальчик №3
Качена снимка

Ну а имя этого мальчика стало понятно сразу, как он родился. Нанук II
Качена снимка

И последний рыжик. Мальчик №5
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 07:20 PM

Очень прошу - не ругайтесь на меня, через некоторое время я буду писать как Вы, я учу язык, хотя и времени не хватает катастрофически. Могу писать in English. Но! google переводач - это ужас, переводит очень плохо. Спасибо за понимание.

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 07:49 PM

Показване на мнениетоShvedka, в 10 October 2013 - 05:20 PM, написа:

Очень прошу - не ругайтесь на меня, через некоторое время я буду писать как Вы, я учу язык, хотя и времени не хватает катастрофически. Могу писать in English. Но! google переводач - это ужас, переводит очень плохо. Спасибо за понимание.

Я лично не собираюсь ругаться, мне очень интересно развитие породы в Болгарии. Скажите пожалуйста, а почему вы хотите чтоб будущие хозяева занимались именно курсингом? Все-таки это больше спорт для борзых, а не для овчарок или гибридов.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:30 PM

Дело в том, что такая дисциплина как курсинг проводится не только среди борзых, есть категории. А равных им не будет, инстинкт.

Общение с людьми, вопреки стандарту.

Если говорить серьезно, то саарлоосы очень разные. Разные линии. Линия из которой идет Наноук уникальная - они не только все в человеке, они во всех людях, особенно в детях. Я это развиваю. И очень хочу, чтобы мечта основателя породы, воплотилась не только в мечте, но и в этих детях.

Покажу фотографии с дня рождения сына. Чтобы Вы поняли о чем я.

Этих детей он видел впервые.
Качена снимка
Родители этой девочки просили не подпускать к ней собак, так как она безумно их боится. Вот что потом происходило.
Качена снимка
Качена снимка
Эта девочка тоже боялась поначалу
Качена снимка
И через 15 минут
Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:41 PM

Shvedka
Очень интересно, я давно интересуюсь именно канис-терапией и собаками-помощниками для детей и инвалидов. А ваших собак кто-то тестирует, или вы сами им психику оцениваете?
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:44 PM

Показване на мнениетоsazo, в 10 October 2013 - 11:20 AM, написа:

Интересна порода.Ако може някой да публикува стандарт ще е добре,защото търсих,но не намерих,можеби не съм търсил кадето трябва.А и друго,също ако може някой да обясни с какво тази порода е по-различна от чехословашкия вълчак,който е получен от същата селекция.На снимките изглеждат по-едрички,това е видимото.Използвали се занещо като работна порода?Shvedka да са ти живи и здрави бебетата,да си намерят добри стопани и всичко най,и да качваш снимчици по нататак като растат.)))

спасибо!!!! Потенциал огромный у них, я уже написала чем бы мне очень хотелось, чтобы владельцы занимались. Но и изложби тоже!!! И в мире!!!

Наноук один из самых высоких саарлоосов в мире - 78 см, это очень ценится, а Абека - анатомически очень правильная.

Разница? в волках, что стояли у истоков и целях!!! Охрана, работа и компаньон - поводырь. У саарлоосов отсутствует агрессия к человеку - человек это Бог и собака его тень. Волчьи, в том числе и чехословацкие влчаки - очень преданны в своей семье, но это 2 разные породы.

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:49 PM

Показване на мнениетоShvedka, в 10 October 2013 - 06:44 PM, написа:

Интересна порода.Ако може някой да публикува стандарт ще е добре,защото търсих,но не намерих,можеби не съм търсил кадето трябва.А и друго,също ако може някой да обясни с какво тази порода е по-различна от чехословашкия вълчак,който е получен от същата селекция.На снимките изглеждат по-едрички,това е видимото.Използвали се занещо като работна порода?Shvedka да са ти живи и здрави бебетата,да си намерят добри стопани и всичко най,и да качваш снимчици по нататак като растат.)))

спасибо!!!! Потенциал огромный у них, я уже написала чем бы мне очень хотелось, чтобы владельцы занимались. Но и изложби тоже!!! И в мире!!!

Наноук один из самых высоких саарлоосов в мире - 78 см, это очень ценится, а Абека - анатомически очень правильная.

Разница? в волках, что стояли у истоков и целях!!! Охрана, работа и компаньон - поводырь. У саарлоосов отсутствует агрессия к человеку - человек это Бог и собака его тень. Волчьи, в том числе и чехословацкие влчаки - очень преданны в своей семье, но это 2 разные породы.

Скажите, пожалуйста, а правда что у саарлосов дружелюбность к человеку на порядок выше в сравнении с влчаком? Щупала как-то обе породы, в семью с детьми лучше вольфхонда, я так поняла?
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:51 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 October 2013 - 06:41 PM, написа:

Shvedka
Очень интересно, я давно интересуюсь именно канис-терапией и собаками-помощниками для детей и инвалидов. А ваших собак кто-то тестирует, или вы сами им психику оцениваете?

сами, Наноук работал, родители и дети были в восторге! Я немного потом выложу отзывы, детки....я должна идти

по поводырям, я не думаю, что сейчас можно работать, слишком прогресс ушел, а инстинкты остались. Им надо помимо обычной программы еще и давать социализацию дополнительно, прогресс слишком вперед шагнул. Тем кто готовит - это не выгодно, да и людей они чувствуют и привыкают один раз и на всю жизнь, если только готовить вместе с проводником, что нереально. Это животное не для одиночки - ему семья нужна. Не дай Бог, если кто в больницу попадет - придет всё равно к тому единственному. Семья нужна им, чтобы занимались.

#34 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:56 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 October 2013 - 06:49 PM, написа:

Показване на мнениетоShvedka, в 10 October 2013 - 06:44 PM, написа:

Скажите, пожалуйста, а правда что у саарлосов дружелюбность к человеку на порядок выше в сравнении с влчаком? Щупала как-то обе породы, в семью с детьми лучше вольфхонда, я так поняла?
неправда - я разницы не вижу В СЕМЬЕ!!! Отдельно да, но и многое зависит от линий и социализации.

У меня очень много друзей, у которых влчаки - могу обять и поцеловать любого! Но агрессия к другим животным у влчаков бывает и это правда, саарлоосы - миротворцы.

Убегаю, до завтра!

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:56 PM

не для поводыря это точно, я воспитала собаку поводыря и была приемной семьей сейчас действуещей поводырьки. Но вы хотите чтоб Вашими щенками серьезно занимались? Похвально.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 11 October 2013 - 07:45 AM

Показване на мнениетоShvedka, в 10 October 2013 - 09:44 PM, написа:

Благодаря ти :rc_036:

#37 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 07:13 AM

кученца :wub: - една седмица

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 15 October 2013 - 07:58 AM

:be_107: Да си Ви живи и здрави малките слаадурковци. Ето една снимка на тати, може би ?

Прикачена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 08:05 AM

Показване на мнениетоparcheka, в 15 October 2013 - 05:58 AM, написа:

:be_107: Да си Ви живи и здрави малките слаадурковци. Ето една снимка на тати, може би ?

Прикачен файл DSC05111.JPG

Благодаря ти! :rc_036: Да, това е татко деца.

#40 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:58 AM

Аби и Хасси
Качена снимка

Качена снимка

Нанук и Хасси
Качена снимка

:dog: