Dog.bg Форуми : Вероятно отровено куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вероятно отровено куче

#1 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2008 - 03:36 PM

ТЕМАТА
Пускам линк към нея тук. Ако прочелите я лекари могат да помогнат със съвет в случая,моля пишете в темата на бездом.Знам,че някои от Вас имат регистрации там. Не зная възможно ли е да се помогне или е късно,но ако все пак има смисъл... Благодаря предварително!

#2 Потребителят е офлайн   SweetInsomnia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 08:39 PM

Никой ли няма мнение по въпроса...  :sos:
Утре сутрин ще решат дали ще има ефтаназия...  :'(

#3 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 09:29 PM

Съжалявам,че никой не откликна и се надявам да се справите с бездомника.
То в този форум вече пишат повече обикновени потребители и дават акъл, а темите в които се плюят ветове за неправилни диагнози, ненавременна помощ ,отказ да те обслужат в извънработно време и прочие май станаха доста. Пререканията кой крив кой прав станаха правило в някои теми,  докато някой от нас отчаяно чака съвет как да постъпи. "Сменете си вета" се счита за изключителен съвет за човек ,който  има нужда да му се даде малка надежда или напътствие как да постъпи,ако има чувството че той самия или лекаря му греши..  Знам,знам,че никой не е длъжен да помага тук....
Чудя се защо всъщност се казва ветеринарен форум?
На Вас и бездомника Пеньо пожелавам късмет,може и да няма шанс ,важното е,че правите колкото Ви е възможно за да му помогнете.Сигурна съм,че Ви  е благодарен :kuchence:Пишете в бездом как се развиват нещата :palec:

#4 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 August 2008 - 09:37 PM

Нямам регистрация в Без дом,но прочетох там историята.Моето предложение е да му се направят кръвни изследвания-да се види кръвната картина,състоянито на бъбреците,черния дроб и панкреаса.Ако е отравяне с антифриз,бъбреците ще са силно увредени.Надежда има,но ако се приложи антидот на антифриза и то по-възможност колкото се може по-скоро след отравянето.Възможно е и да не е отравяне с антифриз.... :rolleyes:Все пак мисля,че кръвните изследвания ще насочат колегите-има ли шансове животинката или не.Пожелавам късмет и стискам палци!!!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#5 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2008 - 09:39 PM

не бързайте - кучето е още живо, може и да се справи с отровата. Аз не бих евтанизирала куче без изследвания и без сигурността, че нищо повече не може да се направи. А Вие засега ги нямате
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#6 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 09:42 PM

Цитат

не бързайте - кучето е още живо, може и да се справи с отровата. Аз не бих евтанизирала куче без изследвания и без сигурността, че нищо повече не може да се направи. А Вие засега ги нямате

Щях да напиша същото..........
Дано има късмет милото.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#7 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:06 PM

Съвсем никаква надежда ли не е останала, кучето е още живо... неможе ли да се пребори? :'(

#8 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:29 PM

Ще се пребори, как няма да се пребори, бъдете оптимисти........не бързайте с евтаназията.......нека му се направят първо всички необходими изследвания

#9 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 11:38 PM

Ужасна история  :( Дано да има късмет горкото,дано се оправи

#10 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 11:57 AM

За жалост,това,което чета в другия форум не ми дава надежди.Имаше изказване в другия форум,че кучето била мъжко момче и се държал и затова не са му направили изследвания.Това е несериозно-все едно,ако  човек е много болен,но има дух да се бори,лекарите да кажат-А,той е силно момче,няма нужда от изследвания.
Sad eyes,нямат ли възможност да оставят кучето в клиниката цял ден на-да го вливат и наблюдават?И по дяволите-живеем в 21 век,ако искат,могат да направят изследванията,Бургас е голям град!!! :gnqv:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 12:40 PM

Цитат

Sad eyes,нямат ли възможност да оставят кучето в клиниката цял ден на-да го вливат и наблюдават?И по дяволите-живеем в 21 век,ако искат,могат да направят изследванията,Бургас е голям град!!! :gnqv:

Ето още една причина за да не даваме съвети. Отива при различни лекари и после хоп пак в мизерията. Ми организирайте се докато се лекува да подсигурите добри условия на живот с непрекъснато наблюдение. На животното е необходимо двадесетичетири часово лечение, а не спорадични инжекции.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#12 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 01:21 PM

Колежката е дала съвети - лабораторни анализи. Поне отравяне с антифриз може да бъде идентифицирано, и ако е такова с вече развита клиника няма никакъв смисъл от лечение.
За такива кучета често бюджета за лечение е проблем. И понеже лошите ветеринари не правят всичко възможно за лечението им, те са много виновни.

#13 Потребителят е офлайн   SweetInsomnia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 01:26 PM

Имах предвид, че мерките които сега се взимат е трябвало да се вземат тогава. Т.е. промивка на стомаха, вливания и т.нт. Казах, че това не са направли първо, защото така или иначе е идвал някакъв самозванец и нищо не е направил, а те са му повярвали явно, че нищо не може да се направи. И второ: защото са си мислели, че кучето е прескочило трапа и се е оправило, защото е ставал и се е държал нормално известно време.
Като го заведохме на лекар бяха минали повече от 24ч. от отравянето. Още тогава не му възлагаха надежди. Казаха, че процедурите са стандартни за отравянията, но има значение кога ще се направят. От тогава животинката само се влошава. На всички е ясно, че е сериозно засегнат организма му. Днес дори по тръбичката на абоката не е текнала кръв. Мирише и на гной. Освен теченията от очичките има такива и от носа. Това е отрова все пак, не настинка..  :-
Хората още първия път казаха, че пораженията са необратими и всеки път като го видя почвам да им вярвам. Ние бяхме единствените хора, които се надяваха нещо да се случи.
От друга страна до сега никога не сме попадали в подобна ситуация, нито пък съм чела за такива, за да знаем как да реагираме и какво трябва да се направи.
Финансите също започнаха да оказват влияние, разбира се. В никакъв случай не казвам, че са по важни от живота на нашия приятел, но като попадна в задънена улица и наистина няма от къде да ги взема, за да го настаня в кликина където да го наблюдават нон-стоп.. :mazohist:А никой друг пък няма такива надежди, за да поеме поне част от нещата.
Приятеля ми ходи като в транс и той.. все ми разказва как сутрин като му видел колата да се задава в уличката, тичал към нея и после вървял заедно с нея до сервиза.. или как отивал с него за кафе, сядал да го изчака и пак с него се връщал...  :'(
Благодаря на всички които се включиха в темата.

P.S. А м/у другото това за антифриза го е казал тоя самозванец само след един поглед на кучето. От това което изчетох в интернет симптомите ми напомнят повече на стрихнин, но пък ми казаха че вече не се продавал така свободно.. по-малкото кученце свърши за половин час.. не знам.

#14 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 01:43 PM

Лошото е,че не е приложен антидот-а той не е стандартна процедура,защото за различните отрови си има антидот.Но както и да е...Всъщност първия лекар,който наричате самозванец е поставил диагнозата отравяне с антифриз(ако не греша).Може и да не е това,аз лично не изключвам гана.Може и да греша разбира се,само изказвам предположение...
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   SweetInsomnia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 01:57 PM

Да.. наричам го така, защото не разбрах как само като погледна кучето разбра с какво е отровено.. Освен това можеше да каже, че трябва да се направят промивки разни на стомаха и т.нт. Или ако не му се е занимавало на него, можеше да им каже да отидат при друг лекар за процедурите. Относно антидота също си прав/а/. Но като го заведохме на следващия ден.. каквато и да е била отровата, е имала достатъчно време да проникне в организма му и да си действа на воля.. Относно ганата съм напълно неинформирана..  :kisel:

#16 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 02:44 PM

Полза от антидоти на антифриз има само ако са дадени в първите 3 - 4  часа след отравяне. Не знсм дали " 4метилпиразол е наличен в Бг

#17 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 03:02 PM

И аз незнам дали има,но мисля,че имаше начин да се приготви. :-
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 03:06 PM

Обаче водка има колкото искаш.
1. Няма доказателства, че кучето е отровено. Другото може и да е, но това не пречи това да има съвсем друг проблем.
2. Колегата "самозванец" както го наричат тук е възможно да е предложил и по-адекватно лечение, но фактора пари дадени за бездомно куче винаги са пречка. Без пари качествено обслужване няма. Тук е публикувана само едната страна на конфликта.
3. Другите лекуващи какво са открили? Не сте пуснали никакви обективни показатели-температура, лигавици, болка при палпация, евентуално биохимични изследвания/все пак минаха няколко дни откакто е болно животното и можеха досега да станат/. Как така те са по-добри лекари пък са се опрели на диагнозата на "самозванеца", която той поставил само като го погледнал?
4. За да предложет колеги евтаназия или състоянието на пациента е безнадеждно или има друга пречка то да се лекува и ако се остави така ще се мъчи. Кажете коя е причината.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#19 Потребителят е офлайн   SweetInsomnia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 03:58 PM

1. 2-те кучета по принцип се движат заедно. Появяват се по едно и също време с абсолютно еднакви симптоми.
2. Колегата ви не е предложил нищо. Казвам го за 100-тен път. Погледнал е очите на кучето и точните му думи са били "Отровено е с антифриз. Ще умре. Няма какво да се направи." и си е тръгнал. (Относно парите.. независимо дали животното е бездомно или не, повярвай ми това не ме интересува. Както и в момента сме в критичен период и теглим последните пари от една кредитна карта без да знаем как ще ги върнем. Но това е съвсем друга а и по-лична тема. Не е за този форум..)
3. Лекарите не са се опрели на ничия диагноза. Мението им е, че кучето е отровено, но сме отишли прекалено късно за да може да се направи нещо, което да даде резултат. Т.е. смятат че каквато и да е отровата, е минало достатъчно време за да се абсорбира и да доведе до необратими последствия в организма на животното. Те не намират смисъл в каквото и да е, правят го защото ние искахме и им плащахме за това. За това явно и не са предложили кръвни изследвания и т.нт.
4. (Както следва и от т.3) Животиинката наистина май е в безнадеждно състояние.. Просто ние до последно не искахме да повярваме..  :'(

#20 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 04:31 PM

Цитат

Другите лекуващи какво са открили? Не сте пуснали никакви обективни показатели-температура, лигавици, болка при палпация, евентуално биохимични изследвания/все пак минаха няколко дни откакто е болно животното и можеха досега да станат/. Как така те са по-добри лекари пък са се опрели на диагнозата на "самозванеца", която той поставил само като го погледнал?

Напълно съгласна,лесно е да обвиним някой в некадърност, а да се доверим на друг приел диагнозата му без да направи нищо ,което би я потвърдило.

Цитат

[i]Посъветвах в темата на бездом,за мен това беше важно. Нямам общо със случая,просто модерирам форума,където беше пусната темата и исках да помогна. Тъжно ми е  за куча. Може би е имал шанс и съжалявам,че не му беше даден. Ако лекуващите го  не намират смисъл в "лечението" е време да се направи каквото трябва.Писах го и в другата Ви тема - Спестете му мъките.Дължите му го.
Благодаря на всички лекари писали по темата.Всяко Ваше мнение в този форум е чакано и желано от хора,които имат нужда от съвет.Правете го заради животните за които се грижат ,не заради хората.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни