Бернско пастирско куче
Публикувано: 30 December 2010 - 07:54 AM
(Горните два поста с гонене на планери и щуро дивеене да се вземат под внимание като временно явление при подрастващи мъжкари! Е, понякога водят до щети, но това са дребни подробности...)
Арина, справила си се със снимките, който има желание може да ги види, а там има какво да се види - един голям, хубав, пухкав Чарли!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 30 December 2010 - 09:48 AM
Желая на всички тя да бъде изпълнена с много радост,щастие и успехи!
Всички бебета от миналата година май-май вече доста са пораснали

Ние сме си в София,така че приемаме гости за игра на снега!
Публикувано: 31 December 2010 - 11:07 AM
И Адора вчера беше като побеляла бабка, покрита със скреж :) Амон е чуден!
Арина, благодаря и аз за тези думи и за това, че в твое лице нашият клуб има един отговорен човек, който обича кучето си и породата! Дано, наистина, догодина сме все повече такива ентусиасти!
Весело посрещане, бъдете здрави!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 01 January 2011 - 11:14 PM
Публикувано: 01 January 2011 - 11:28 PM
Много радост,здраве и успехи на всички!
"Хубавия алкохол си личи на сутринта"-както беше казал някой!?-хората от моето семейство оцеляха,кучетата бяха с babysiter в новогодишната нощ,яли са празнично,а на сутринта ни посрещнаха сякаш сме липсвали цял месец!
Публикувано: 07 January 2011 - 12:11 PM
Поздрави от милото Ате, което е вече на 12 години и 3 месеца

Не знам дали ви попадна тази новина: http://content.usato...ms-hers-is-25/1
Колко хубаво би било да е истина и все по-често срещано явление!

Публикувано: 07 January 2011 - 06:54 PM
А иначе през 201 година дано на всички ни се случват само желани и приятни неща! А и през 2011 също!
А между другото, чрез горния линк попаднах и на една анкета, където ни питат колко думи "знае" вашето куче. Ние попаднахме в "най-масовата" група на знаещите от 10-100 думи - над 70% от отговорилите (собственици, не кучета) Дано да има гениичета и измежду бернерите в 8-те процента "владеещи до и над 1000 "думи".. Голям майтап!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 09 January 2011 - 06:55 PM
Горе в планината се чувстват толкова естествено и на място! Водете ги и вие, много е тонизиращо и за хората!
На снимките - два бернера с майка мравояд - чудо на природата; Черни връх 2290 м!
Арни и Адонис беснеят на останалите снимки.
Кажете, другите с мъжките пубери, а и по-големите - как се държат при среща с непознато(а и познато) мъжко куче? Спомням си на специалката, че Йорам и Бруно не бяха никак дружелюбни спрямо останалите мъжкари, било то и по-малки от тях. С израстването променя ли се държането и как може най-добре да се контролира поведението в такива ситуации (освен като се избягват и не се допускат)?

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 09 January 2011 - 07:38 PM
Публикувано: 09 January 2011 - 08:20 PM
Това в кръга на шегата,но и с нотка истина!
Днес и ние не пропуснахме хубавото време - направихме разходка по пътеките в гората,Арту теглеше шейната с Хриси и Бори,а двете мацки Гала и Танана само разваляха дисциплината му :)
Реакциите на хората са ви ясни :)
Относно как се държи моето момче с непознати,ами кротък е!само ако кучето побегне,изплашено от големия му ръст и тай хуква,но когато го настигне не го напада.Направи ми впечатление,че докато нямахме кола и използвахме Арту за придвижване :) из село :) ,минавайки покрай всички дворове всички твари там се побъркваха от лаене,а той минаваше съвсем спокойно - понякога се доближаваше до оградите,но само от интерес,без никаква друга реакция.Когато е с децата е малко по-превъзбуден - днес например ходи да се гали в едни хора,и когато се разминавахме с тях(аз бях с децата) Арту дойде и започна да скимти и да подскача - това определено ми прилича на някакво желание да ни пази.
Пази и двора-много активно,всъщност и тримата го правят,-лаят ужасно,направо се страшни.Онзи ден се разлаяха по минаващи хора с куче,моите бяха доста агресивни,но когато излязохме от двора - нищо,само душене и желание за игра.
Хайде със здраве,дано скоро направим някаква хубава разходка заедно!
п.с Fanciful,момчетата много хубави станали и голееми!
Публикувано: 09 January 2011 - 08:26 PM
В Южния парк и ние отдавна не ходим поради същите съображения - мръсотия, пренаселеност, а е имало и предупреждения за отрова. С Мони понякога ходим, но с тези двамата - не смея.
Арина - Чарли 50 кила!!! Мноо сте яки!! Тези двамата не са мерени от септември, когато бяха 45 и 43 кг, но сега и те са наедряли видимо! Много едри и буйни кучета са, хората са прави да се притесняват в тяхна близост, младите бутат, скачат неудържимо. Много трябва да се внимава с обучението и социализацията
Deneva,благодаря за момчетата! И те така реагиран на околен лай - не поглеждат и никакво внимание!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 09 January 2011 - 08:59 PM

Публикувано: 10 January 2011 - 02:43 PM
Ееееех, хубаво е човек да си има момче-пазач! Женките са по-кротки и доверчиви, сякаш, но и по-спокойно се разхожда човек с тях. Като изключим разгонванията, разбира се. Ето, нашата Адорка е разгонена вече за втори път- добре, че почти всички мъжкари в нашия парк се разхождат на повод и няма неприятни преживявания.
Arina, добре ще е да идете на изложбите да погледате какво представляват, а и за Чарли ще е ценен опит и урок в неговата социализация. Ще се радвам много, ако на специалката тази година участва и той! Много е пораснал и май е сменил косъма- няма червеникави оттенъци. А за страха от водата- трябва да ги съберем с Рома някой път, да направим разходка до воден басейн- тя ще му покаже какво да прави, голяма е плувкиня!
Завиждам ви за планинските разходки. Ние тук също излизаме всяка събота и неделя извън града, ходим в гори и по поля и е забавно.

Публикувано: 17 January 2011 - 12:13 PM
От три дни и ние със семейството ни си имаме една малка пухла от породата бернски зененхунд,която се роди на 8.12.2010г.Ще се снимаме и ще качим снимки,за да се покажем,но засега ще чета с кеф постовете ви и ще досаждам понякога когато имам нужда от съвет(почти пълни кучешки лаици сме:-)),но много се стараем и много я заобичахме за толкова малко време)
Поздравявам всички за хубавия форум.
Публикувано: 17 January 2011 - 12:18 PM
Публикувано: 18 January 2011 - 10:26 AM
Малката се роди на 08.12.2010(единствена от кучилото излезе нормално,другите ги извадиха със цезарово на 09.12.2010) и се казва Карма.Опитваме се няколко пъти да я снимаме ,но не стои мирна и на финала само мазаници имаме,но днес малко по-добре се справихме.Като ги свали мъжа ми ще ги кача.Много е хубава - малка бухта с козинка.Тежи 2,8кг(което мисля не е много за 40 дни),но не е слабичка изобщо.Много бързо свикна с нас и с децата,закача се,даже имаме два опита за джафкане(малко комични разбира се).Храни се с апетит и засега общо взето е доста спокойна и гальовна.Не се стряска нито от хора,нито от звуци,само малко неспокойно спи още,но като се има предвид,че сме я взели преди четири дни ,на-вероятно си е голям стрес за нея.Не плака за майка си изобщо и скимти нощем за да си играем с нея основно:-)).Ще се водим в петък на ваксина(иначе мен ветеринарката днес ме вика за да поговорим за манджата на бебка малко) и ще питам за подробности около премахването на 5тите пръсти.Не ми се ще да я боли излишно,но от друга страна много хора ми казват,че се зацепват от камъни после и е по-добре сега да ги махнем.Помогнете със съвети:да ги махнем или не??И с яденето не сме ок,защото гранули не ще.Вчера по съвет на лекарката си варихме пиле с ориз,че оняден и дадох(с целия си акъл) попара с изварка,к.мляко,сварено яйце и малко патешки бульон и тя естествено леко се разтрои.Надявам се днес да ми препоръча храна(едно от братчетата и едно от сестричетата на Карма още са при нея след като са купени от нови стопани и вече ядат гранулки).Иначе ние Карма си я взехме от мама Тара направо след като се начетохме на рискове от развъдници.Познаваме се със собствениците от години...Малко се поувлякох с писането ама още ми е много прясно всичко:-))
Публикувано: 18 January 2011 - 11:21 AM