Бернско пастирско куче
Публикувано: 30 March 2011 - 11:38 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 31 March 2011 - 03:10 PM
А ето и дългоочакваните снимки на Ascona from Monastery Meadows, aka Duffy, 18 месеца. Съжалявам, но снимката от изложбата в Швейцария нещо ми е пратена в странен формат, като успея да я сваля, ще я сложа и тук.

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 31 March 2011 - 09:49 PM

В цялата еуфория, около кученцата на Мони, забравихме да отбележим, че това е първото (и в момента единствено) клубно кучило на Български Национален Клуб Швейцарски Пастирски кучета

Пожелавам си да ни върви на все такива перспективни връзки и на много здрави, хубави и добри кученца!

Публикувано: 01 April 2011 - 09:03 AM
Fanciful,в темета за кучилото прочетох,че си писала,че репродуктивния процес за Мони е приключил - какво означава това!?-да не би да сте я кастрирали?Не ми се иска да е така - Мони е нашата красавица :-),въпреки че при предишното й раждане бяхме говорили нещо подобно във връзка с някои проблеми.
Вчера Танана участва за първи път в киноложка изложба! две даже! и получи
2 X Best puppy и трето място BIS Puppy! - отлично развито младо женско куче!
Милата ми тя,държа се отлично - нямаше притеснение,показа своя благ и любопитен нрав :-)), направи и някоя и друга типична за нея бела :-))) - изяде, разбира се новата си кайшка(както винаги прави!),за малко получи и прякора "шантавото куче" - живота с нея наистина е едно приключение,както ми беше писал развъдчика й
Публикувано: 01 April 2011 - 10:04 AM
Най-отговорно заявявам, че няма случай, в който да сме отказали помощ и съвет на човек, който се е обърнал към нас за такива.
Ако в "налагане на лични предпочитания" обвиняваш уважаван международен съдия, то няма какво повече да коментираме.
Или това, което ти наричаш "лични предпочитания" в развъдния правилник се нарича "изисквания за допускане до развъдна дейност". Членството на клуба в БРФК и FCI го ЗАДЪЛЖАВАТ да налага такива.
За актуална информация: http://sennenhund-bg.com/

Публикувано: 01 April 2011 - 11:04 AM
Просто отбелязах нещо,което е хубаво да се има в предвид,за да не се налага и на други членове на клуба да приемат помощ от чуждестранни развъдници за да създават кучила.Доколко клуба стимулира равъдната си дейност,може да се съди тогава, когато се създадат повече развъдници в България и се види техния резултат.За сега има само един - на Fanciful, и аз,която съм в очакване на регистрация във FCI -мисля,че е много рано за заключения.
Относно правилата за развъдна дейност - БРФК и FCI имат такива,които всички регистрирани развъдчици спазват - клубовете са длъжни да ги налагат,а слагането на допълнителни(каквито ние имаме) е въпрос,който зависи от самия клуб.
Публикувано: 01 April 2011 - 12:31 PM
Допълнителните изисквания са приети единодушно от на УС на клуба, в чийто състав към онзи момент беше и ти.
Повече от всеки друг ще се радвам да имаме не само един и два развъдника, стига техните собственици да спазват правилниците на клуба, БРФК и FCI.

Публикувано: 01 April 2011 - 01:46 PM
В крайна сметка всички ние искаме здрави,красиви и добри бернери.Опита,който всеки един от нас трупа сега е важен за бъдещото развитие на породата,за бъдещите взаимоотношения в клуба - не бива да се подценяваме и ще е хубаво да гледаме безпристрастно на резултатите си.Мисля,че това е най-важното + това да се стараем да поддържаме добри взаимоотношения по между си.Това все пак е хоби,а не борба на живот и смърт.
Публикувано: 01 April 2011 - 01:55 PM
Публикувано: 01 April 2011 - 02:35 PM
Относно бързата печалба от родословното развъждане,мисля че всеки, който го е преживял е наясно колко трябва да даде и какво получава.Много те моля,не бъркай фермите и развъдниците.
Публикувано: 01 April 2011 - 02:52 PM
Публикувано: 01 April 2011 - 03:14 PM
Публикувано: 01 April 2011 - 03:32 PM
http://sennenhund-bg.com/
deneva е един от учредителите на БНК ШПК, тоест влязла е там по свое желание и убеждение, участвала е в създаването и приемането на документите на клуба, включително и Правилника за развъдна дейност. До последното ОС беше и член на УС.( моля направете отново справка за решенията на ОС в горния линк.) Ако е имала някакви възражения, ги е правила, или не ги е правила навреме в клуба и те са обсъждани и гласувани. Това е форум за породата въобще, а не клубен форум, нито Управителен съвет, нито Общо събрание!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 01 April 2011 - 03:40 PM
Публикувано: 01 April 2011 - 06:32 PM
Ако трябва да бъдем коректни ще е хубаво да се дава информация за клубните кучета и техния статус - информацията за здравословните проблеми,които има майката на клубното кучило трябва да бъде достъпна за интересуващите се,тъй като има вероятност те да се унаследяват.Това касае и етичния кодекс на клуба и аз го отбелязах на Общо събрание.
Бих искала да получа копие от протокола,воден на ОС - 05.03.2011г. на клуба за да сверя данните,които публикувате тук и в сайта.
Публикувано: 01 April 2011 - 07:57 PM
"Интересът" към кучилото на Гала се налага поради факта, че тя бе заплодена в несъответствие с правилата на клуба, в който членувате Вие.
В качеството си на каква давате определения за здравословното състояние на кучето Xoa-Bella v. Kopfrein? Може би като неин лекуващ лекар, или специалист по генетика и репродукция?
Моля, съсредоточете се върху поведенческите проблеми и нестабилния характер на Вашето куче Гала - казвам Вашето, защото то не е напускало Вашия дом, а доказателства за легитимността на нейната покупко- продажба - вписване в паспорта и родословието на имената и адреса новия собственик, клубът до този момент не е получил.
На самите кученца искрено желая само най-доброто!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 02 April 2011 - 05:55 PM
Бих казала,че щеше да е коректно коментарите да спрат след излизането ми от УС на клуба.Целта на подобни официални становища е видна за всеки.
Единствения документ,касаещ клуба и правилника му е договора за продажба,който предоставих на Отговорник Развъдна дейност.Всички останали документи са необходими на новия клуб,а практиката на "гостуващо куче" е доста стара.Кучето е заплодено съобразно правиника на новия клуб,който пък е признат от FCI.Какво повече?
Fanciful,определения за здравето на Мони не мога да давам,но поради доскоро близките ни взаимоотношения и информацията,която сме обсъждали,просто зададох един въпрос - дали Мони е вече кастрирана?Интересувам се от това,като член на клуба и като човек,на който му пука какво е състоянието на кучетата в Бг.На събранието попитах и ОРД дали е изисквала някакви становища от компетентни лица.Знаеш,че аз имам само добри чувства към нея,мисля че когато е имало необходимост съм го показвала.
Единствено желанието ми Гала да е добре и да бъде в сигурна и добронамерена среда,ме е водило винаги.Това е и една от причините тя да продължава да живее при мен.Никога не бих рискувала да оставя кучетата си без внимание,грижа и обич,камо ли да направя нещо,което да застрашава здравето им.
Публикувано: 02 April 2011 - 07:04 PM
Протоколите от всички събрания на ОС и УС са достъпни за всеки член на клуба, който прояви интерес и попита за тях. По и-мейл, да речем, а не във форуми. На сайта ще бъдат качвани само решенията от събранията.