Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1281 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2011 - 11:38 PM

Честито и тук на fanciful! Много се радвам на бебоците, стискам палци всичко с тях и Мони да е наред! Да надминат по-красота родителите си и да пораснат добри, уравновесени, истински бернери!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1282 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 06:04 AM

Честити бебчета Fanciful!

#1283 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:10 PM

Благодаря на всички ви за хубавите пожелания!

А ето и дългоочакваните снимки на Ascona from Monastery Meadows, aka Duffy, 18 месеца. Съжалявам, но снимката от изложбата в Швейцария нещо ми е пратена в странен формат, като успея да я сваля, ще я сложа и тук.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1284 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 09:49 PM

Макар да е малка снимката, ясно се вижда, че е наследила смешно изплезения език :wub: Очакваме и снимката от успешната и изява.

В цялата еуфория, около кученцата на Мони, забравихме да отбележим, че това е първото (и в момента единствено) клубно кучило на Български Национален Клуб Швейцарски Пастирски кучета :af_089:
Пожелавам си да ни върви на все такива перспективни връзки и на много здрави, хубави и добри кученца!
User's Signature

www.liebern.com

#1285 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 09:03 AM

Присъединявам се към пожеланието ти Fibsi, но искам да подчертая,че за да се случва това,клубът трябва да стимулира хората,които имат желание да развиват породата,а не да налага личните си предпочитания! Клубът ни ще се увеличи - дано всички бебета,които са родени в момента,а и останалите млади,да пораснат здрави и красиви бернери.
Fanciful,в темета за кучилото прочетох,че си писала,че репродуктивния процес за Мони е приключил - какво означава това!?-да не би да сте я кастрирали?Не ми се иска да е така - Мони е нашата красавица :-),въпреки че при предишното й раждане бяхме говорили нещо подобно във връзка с някои проблеми.

Вчера Танана участва за първи път в киноложка изложба! две даже! и получи
2 X Best puppy и трето място BIS Puppy! - отлично развито младо женско куче!
Милата ми тя,държа се отлично - нямаше притеснение,показа своя благ и любопитен нрав :-)), направи и някоя и друга типична за нея бела :-))) - изяде, разбира се новата си кайшка(както винаги прави!),за малко получи и прякора "шантавото куче" - живота с нея наистина е едно приключение,както ми беше писал развъдчика й

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1286 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 10:04 AM

Клубът прави точно това- стимулира и помага на хората, които имат желание да развиват породата, според изискванията на клуба. А те по нищо не се различават от изискванията на FCI, а именно - да се развъждат кучета с близък до стандарта екстериор и стабилна психика.
Най-отговорно заявявам, че няма случай, в който да сме отказали помощ и съвет на човек, който се е обърнал към нас за такива.

Ако в "налагане на лични предпочитания" обвиняваш уважаван международен съдия, то няма какво повече да коментираме.
Или това, което ти наричаш "лични предпочитания" в развъдния правилник се нарича "изисквания за допускане до развъдна дейност". Членството на клуба в БРФК и FCI го ЗАДЪЛЖАВАТ да налага такива.

За актуална информация: http://sennenhund-bg.com/
User's Signature

www.liebern.com

#1287 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 11:04 AM

Всяка ситуация може да има различна интерпретация,която зависи от хората,които участват в нея.
Просто отбелязах нещо,което е хубаво да се има в предвид,за да не се налага и на други членове на клуба да приемат помощ от чуждестранни развъдници за да създават кучила.Доколко клуба стимулира равъдната си дейност,може да се съди тогава, когато се създадат повече развъдници в България и се види техния резултат.За сега има само един - на Fanciful, и аз,която съм в очакване на регистрация във FCI -мисля,че е много рано за заключения.
Относно правилата за развъдна дейност - БРФК и FCI имат такива,които всички регистрирани развъдчици спазват - клубовете са длъжни да ги налагат,а слагането на допълнителни(каквито ние имаме) е въпрос,който зависи от самия клуб.

#1288 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 12:31 PM

За да не се оставят събията на субективната интерпретация на участващите в дадена ситуация са създадени правилата. Те или са спазени, или не. Средно положение няма.
Допълнителните изисквания са приети единодушно от на УС на клуба, в чийто състав към онзи момент беше и ти.
Повече от всеки друг ще се радвам да имаме не само един и два развъдника, стига техните собственици да спазват правилниците на клуба, БРФК и FCI.
User's Signature

www.liebern.com

#1289 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 01:46 PM

Допълнителните изисквания бяха приети единодушно,но ние получихме препоръки да не избързваме с тях за да се избегнат грешки и ситуации,каквито се случиха.Правилата са за всички и е редно да се спазват във всеки един момент-една ситуация,в която не се спазват води до друга и накрая някой е потърпевш - както се случи.
В крайна сметка всички ние искаме здрави,красиви и добри бернери.Опита,който всеки един от нас трупа сега е важен за бъдещото развитие на породата,за бъдещите взаимоотношения в клуба - не бива да се подценяваме и ще е хубаво да гледаме безпристрастно на резултатите си.Мисля,че това е най-важното + това да се стараем да поддържаме добри взаимоотношения по между си.Това все пак е хоби,а не борба на живот и смърт.

#1290 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 01:55 PM

Понеже тук се постави въпроса за определени изисквания при развъждането смятам, че те са такива, каквито са приети от върховния орган на управление на клуба - Общото събрание - тоест строги, за да се раждат хубави и здрави бернери. И точно защото развъждането трябва да е дейност, която е продиктувана от любов към породата, и е просто "хоби, а не борба на живот и смърт" или стремеж към бърза печалба, е нужно те просто да се спазват. Аз поне не зная да сме приемали други правила под диктовката на нечии "препоръки". Ако клубът реши да измени правилата на развъждане - добре, но до този момент това не ми е известно да е станало.

#1291 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 02:35 PM

Arina,ти отскоро си в управителния съвет на клуба(след моята оставка) и има някои неща,с които ще се запознаеш понататък - едно от тях е,че никой нищо не е диктувал,просто бяха изказани съмнения дали млад и неопитен клуб е хубаво да се нагърбва с тежки и отговорни дейности като теста за темперамент и екстериорния оглед.Едва ли си наясно със събитията тогава,но и двете части не са проведени по правилата на клуба.На Общото ни събрание това беше оправдано именно с факта,че това е първия път,в който се провеждат.Както и да е,следващият път със сигурност всичко ще е наред - в това съм сигурна,не мисля, че има човек от клуба,който желае всичко това да се повтаря.Мисля,че всички сме интелегентни хора и всеки си е извадил поуки.
Относно бързата печалба от родословното развъждане,мисля че всеки, който го е преживял е наясно колко трябва да даде и какво получава.Много те моля,не бъркай фермите и развъдниците.

#1292 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 02:52 PM

deneva, тези въпроси трябваше да се обсъдят на ОС на клуба, а не по форумите. Щом не си била съгласна с Правилника за развъждане, трябваше да дадеш предложение за изменението му и ако ОС го одобри - добре. Няма значение дали съм или не съм в УС, аз не съм пропускала Общо събрание от учредяването на клуба и нямам спомен да сме гласували облекчения в правилата за развъждане в клубния правилник. Това дали бъркам ферма с развъдник не зная защо го казваш, поназнайвам нещичко все пак....а и нали развъждането беше хоби и забавление, това е и моята представа, тук не си противоречим, дай да не пишем излишни неща по форумите и да са ни живи и здрави кучетата, това е най-важното нали?

#1293 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 03:14 PM

Само да уточня,че не коментираме никакви "облекчения" - говорим за правила и допълнителни такива.Наистина няма смисъл да тъпчем форума с разни подробности около събитията,от които никой няма полза.Каквото се е случило,вече е минало.

#1294 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 03:20 PM

А, и честито за изложбата и представянето на Танана.

#1295 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 03:32 PM

Официалното становище на клуба ще намерите на уеб-сайта му:
http://sennenhund-bg.com/
deneva е един от учредителите на БНК ШПК, тоест влязла е там по свое желание и убеждение, участвала е в създаването и приемането на документите на клуба, включително и Правилника за развъдна дейност. До последното ОС беше и член на УС.( моля направете отново справка за решенията на ОС в горния линк.) Ако е имала някакви възражения, ги е правила, или не ги е правила навреме в клуба и те са обсъждани и гласувани. Това е форум за породата въобще, а не клубен форум, нито Управителен съвет, нито Общо събрание!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1296 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 03:40 PM

Искам да задам един "ветеринарен" въпрос към потребителите на Дронтал, по-скоро на собствениците им де....Купих на Чарли хапове за обезпаразитяване, и ми казаха поне 8 часа да не е ял, но след като ги приеме, можело да се храни....Как мислите? Досега сме взимали Цестал плюс, обаче хитрецът нали трябваше 4 хапчета за изпие, последното го изплю, нищо че давам в пастет. Сега взех Дронтал ХL и едно хапче Дронтал за 10 кг . - значи за 45, дано го излъжа да ги глътне без възражения, пише, че са овкусени (не съм ги пробвала де). А и има ли проблем, че хаповете са за 45 кг, а той е 50? Последния път ветеринар го премери и самия той му даде Цестал за 40 кг....

#1297 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 06:32 PM

Изненадана съм,че има такъв голям интерес към кучилото на Гала и това е наложило клуба да отдели място за него в сайта ни.Анонса е малко неясен все пак,защото в него не сте споменали,че кученцата ще притежават легитимни родословия от чуждестранно дружество,член на което е собственика на кучето.

Ако трябва да бъдем коректни ще е хубаво да се дава информация за клубните кучета и техния статус - информацията за здравословните проблеми,които има майката на клубното кучило трябва да бъде достъпна за интересуващите се,тъй като има вероятност те да се унаследяват.Това касае и етичния кодекс на клуба и аз го отбелязах на Общо събрание.

Бих искала да получа копие от протокола,воден на ОС - 05.03.2011г. на клуба за да сверя данните,които публикувате тук и в сайта.

#1298 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 07:57 PM

deneva, мястото на клубните документи е на клубния сайт, а не тук!
"Интересът" към кучилото на Гала се налага поради факта, че тя бе заплодена в несъответствие с правилата на клуба, в който членувате Вие.
В качеството си на каква давате определения за здравословното състояние на кучето Xoa-Bella v. Kopfrein? Може би като неин лекуващ лекар, или специалист по генетика и репродукция?
Моля, съсредоточете се върху поведенческите проблеми и нестабилния характер на Вашето куче Гала - казвам Вашето, защото то не е напускало Вашия дом, а доказателства за легитимността на нейната покупко- продажба - вписване в паспорта и родословието на имената и адреса новия собственик, клубът до този момент не е получил.
На самите кученца искрено желая само най-доброто!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1299 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 05:55 PM

Тъй като нашия клуб няма собствен форум,а по-голямата част от членовете ни пишат и четат тук,мисля че не би трябвало да е проблем обсъждането на клубни въпроси.Още повече,че става въпрос за неща,за които членовете няма как да знаят,тъй като те са обсъждани единствено в кореспонденцията на УС,на който аз бях член.Всичко,което се обсъжда е във връзка с кучетата ни.В сайта на клуба липсва протокол от събранието,на което аз подадох оставка - изненадана съм,че това е формулирано и явно гласувано, като изключване и тази информация излиза едва сега(близо месец след провеждането).
Бих казала,че щеше да е коректно коментарите да спрат след излизането ми от УС на клуба.Целта на подобни официални становища е видна за всеки.

Единствения документ,касаещ клуба и правилника му е договора за продажба,който предоставих на Отговорник Развъдна дейност.Всички останали документи са необходими на новия клуб,а практиката на "гостуващо куче" е доста стара.Кучето е заплодено съобразно правиника на новия клуб,който пък е признат от FCI.Какво повече?

Fanciful,определения за здравето на Мони не мога да давам,но поради доскоро близките ни взаимоотношения и информацията,която сме обсъждали,просто зададох един въпрос - дали Мони е вече кастрирана?Интересувам се от това,като член на клуба и като човек,на който му пука какво е състоянието на кучетата в Бг.На събранието попитах и ОРД дали е изисквала някакви становища от компетентни лица.Знаеш,че аз имам само добри чувства към нея,мисля че когато е имало необходимост съм го показвала.

Единствено желанието ми Гала да е добре и да бъде в сигурна и добронамерена среда,ме е водило винаги.Това е и една от причините тя да продължава да живее при мен.Никога не бих рискувала да оставя кучетата си без внимание,грижа и обич,камо ли да направя нещо,което да застрашава здравето им.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1300 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2011 - 07:04 PM

Най-нормалното нещо е и тук да се разискват въпроси, които ни вълнуват. Няма как тук да се преструваме, че всичко е ОК. И, все пак, мисля, че има граница, която не е редно да се преминава. Не ми се иска сега N на брой страници да обсъждаме неща, които сме предъвквали в мейли и полза никаква. Нека се постараем да бъдем полезни на хората, които четат. За останалите до болка познати проблеми- имаме си мейлите.

Протоколите от всички събрания на ОС и УС са достъпни за всеки член на клуба, който прояви интерес и попита за тях. По и-мейл, да речем, а не във форуми. На сайта ще бъдат качвани само решенията от събранията.
User's Signature

www.liebern.com

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »