Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1361 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2011 - 08:03 AM

Показване на мнениетоfanciful, в 23 June 2011 - 05:29 PM, написа:

Фибси, благодарим за видеото!

А ето ни и нас. Поредица "семейни" снимки.
"Разговор по мъжки" между Адис, (баща на нашето А-кучило) стопанина му Иван и моя съпруг;
Мони, г-жа Моника Гербер, моя милост и Бони - дъщерята на Мони, която замина за Швейцария
Белмондо - свободното кученце, син на горепоказания Одисеус /Бос/

Откога за мезе на Лашко пиво се използват шоколадови вафлички? :ab_041:

Белмондо има страхотна козина! Малко му завиждам, Адорчето свали зимния кожух, но пък, предполагам и е по-леко. Днес при нас се очакват 37 градуса! :(

Адорчето вече на 21 месеца. Времето лети неусетно!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1362 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 23 June 2011 - 06:23 PM, написа:

Хубави снимки!
Ние тези дни само празнуваме :-)
Хриси навърши 6 годинки! а днес кученцата от нашето кучило навършват 3 месеца! Честито малки "пъпеши"! Много да радвате вашите стопани и да сте здрави! Пускам снимки на единственото момченце,което все още е при нас и се забавлява в очакване на нови стопани :-) и чакам снимки на другите ни бебоци тук във форума :-)))

Прикачена снимка
Честито на порасналото момиче :),да ви е жива и здрава!
Ето и Кая на три месеца!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#1363 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 09:24 AM

vesseeto, виждам, че излизате вече на разходки. Това е страхотно! Малкото кученце има нужда да се запознае с всякакви нови неща, за да расте спокойно и уверено. Първите разходки са голяма емоция за него и за стопаните му :smile:
Съветвам Ви да смените нашийника- тези металните не рядко проскубват козината, освен това правят бялото сиво-черно. Може да използвате нашийник от плат- удобни са и много меки. Освен това, металните нашийници са опасни за другите кучета, с които Кая си играе.

Адора- 21 месеца, след като смени козината, но пак е красавица :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1364 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 12:05 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 27 June 2011 - 09:24 AM, написа:

vesseeto, виждам, че излизате вече на разходки. Това е страхотно! Малкото кученце има нужда да се запознае с всякакви нови неща, за да расте спокойно и уверено. Първите разходки са голяма емоция за него и за стопаните му :smile:
Съветвам Ви да смените нашийника- тези металните не рядко проскубват козината, освен това правят бялото сиво-черно. Може да използвате нашийник от плат- удобни са и много меки. Освен това, металните нашийници са опасни за другите кучета, с които Кая си играе.

Адора- 21 месеца, след като смени козината, но пак е красавица :wub:

Да,най-накрая дойде момента, в който Кая може да излиза с нас,а не да затваряме вратата под нослето и :-( .Металния нашийник наистина мислим да го сменим,да свикне Кая да върви до количката,с него не дърпа.По-нататък ще пробваме с нашийник от плат.Иначе като за първо излизане,се справя доста добре,много е общителна,не се притеснява от другите кучета,когато има трафик,си минава светофара като шеф :-) .
Ето Кая с част от семейството:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1365 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 01:24 PM

За съжаление, металните нашийници тип дучаши не решават проблемите с дърпането. След времето кучето свиква с тях и престава да им обръща внимание. Кая е малко бебе, прсто трябва да се позанимавате с нея, за да и създадете добри навици. Не е лоша идея, ако имате възможност да посещавате с нея уроци по послушание, където човек с повече опит и знания ще Ви помага. Освен, че е полезно и важно е много приятно!
Радвам се, че е спокойна навън. Давайте на хората да и се радват, както и на нея да общува с тях :)
User's Signature

www.liebern.com

#1366 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 07:56 AM

Няма по-хубави снимки от тези на деца и бебета Бернери :-))) Комбинацията е велика!
Радвам се,че вече изпитвате удоволствието от семейните разходки в парка.Кая е родена и израстнала в среда,която и благодарение на нас,я е подготвила за тези първи разходки.Още от малка е свикнала с много хора,други кучета,котка :-)),отлично знае какво е тревичка :-),знае,че света е повече от четири стени :-) Не съм се и съмнявала,че въпреки временната апартаментна изолация,тя ще се чувства сигурна и щастлива,когато започнат разходките.
Относно каишките - знаете,че моето мнение е в подкрепа на нагръдниците.Има много видове душачи(метални,кожени,от плат),но те трябва да се използват само за корекция на движенията!Нараняванията,които кученцето може да получи от тях могат да бъдат сериозни.

#1367 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:19 AM

Честито на рождениците!
Кои на 6 години, а на други три месеца!
А "кака" Адора е просто великолепна!!!

Приятни разходки на всички бебета!!!!!
Белмондо (Пипо) отдавна е навън...и се чувства отлично в компанията на останалите си "приятели". Водим го с един обикновен нашийник от плат, ходи на повод без проблем и без особено учене. Опитваме се да го научим да играе с топка...засега не е лесно...
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1368 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:24 PM

Здравейте!Днес взехме на Кая нов мекичък нашийник :smile: !Върви много добре с него,не дърпа изобщо.Ние също играем с топки,тя си е харесала една мека,вече почти скъсана :ab_041: ,но и е любима.Носи ни я ,но не я пуска с особено желание.
Между другото,преди да изкараме Кая за пръв път(преди шест дни),нашия ветеринар и сложи капки Advantix,и ни каза да не я къпем поне един месец,само крачетата и корема може да мием.По принцип на колко време може да я къпя,всеки ми казва различно,даже вчера ми казаха ,че куче се къпело два пъти в годината :ud_009: ?
User's Signature

#1369 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 06:03 AM

Vesseeto,качеството на продуктите за обезпаразитяване като Фронтлайн,Адвантикс и др.такива,в България е доста занижено напоследък.Хората постоянно се оплакват от тях и явно това е накарало ветеринарите да говорят тези небивалици с къпането,защото все пак трябва да печелят нещо от тях.Принципът,на който тези продукти действат е биохимична реакция,която не се влияе от къпането.Препоръчва се,кучето да не е къпано няколко дни преди поставянето на пипетата,за да има насъбран секрет,който да спомгне усвояването й, и няколко дни след поставянето за да не се отмие малкото неусвоено количество.
Има толкова много видове козметика вече,която не вреди на кожата и козината.За мен къпането,особено лятото е задължително за Бернерите.Ние се обливаме убилно с вода почти всеки ден,когато е горещо.С шампоан - 1път в месеца ( ако не сме направили някоя свинщинка,която да налага по-често използване на шампоана :-)
Вие, за сега сте в апартамент и нашето поливане ще е трудно изпълнимо :-),но крачета и коремчето всеки ден - задължително,заради децата ;-),може да избърсвате и останалата част на тялото с мокра кърпа. :re_037:

#1370 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2011 - 08:10 AM

Какви шампоани ползвате при къпането, които са подходящи за породата? Аз досега съм ползвала на Биогрууминг един без изплакване, лятото с маркуча на поляната естествено, но без шампоан, но преди около един месец Чарли така се беше овалял на една полянка в ....да не ви казвам точно какво, че трябваше основно да къпем него, колата, нашите дрехи и т.н. Та поради липса на точния шампоан за къпане и аварийната ситуация, трябваше за него да използваме човешкия Уош енд гоу! Много подходящо! Аз полвам след почистване на козината и един спрей на Биогрууминг за козина, много съм доволна, козината блести и се разресва лесно. Та въпросът ми е кои точно шампоани, които са достъпни на нашия пазар считате, че са подходящи за породата?

#1371 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:21 AM

Кая до сега съм я къпала два пъти,първия път с шампоана на децата johnson baby против заплитане :wa_048: ,втория път само с вода.Ето снимки от първата и баня

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1372 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:29 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 29 June 2011 - 06:03 AM, написа:

Vesseeto,качеството на продуктите за обезпаразитяване като Фронтлайн,Адвантикс и др.такива,в България е доста занижено напоследък.Хората постоянно се оплакват от тях и явно това е накарало ветеринарите да говорят тези небивалици с къпането,защото все пак трябва да печелят нещо от тях.Принципът,на който тези продукти действат е биохимична реакция,която не се влияе от къпането.Препоръчва се,кучето да не е къпано няколко дни преди поставянето на пипетата,за да има насъбран секрет,който да спомгне усвояването й, и няколко дни след поставянето за да не се отмие малкото неусвоено количество.
Има толкова много видове козметика вече,която не вреди на кожата и козината.За мен къпането,особено лятото е задължително за Бернерите.Ние се обливаме убилно с вода почти всеки ден,когато е горещо.С шампоан - 1път в месеца ( ако не сме направили някоя свинщинка,която да налага по-често използване на шампоана :-)
Вие, за сега сте в апартамент и нашето поливане ще е трудно изпълнимо :-),но крачета и коремчето всеки ден - задължително,заради децата ;-),може да избърсвате и останалата част на тялото с мокра кърпа. :re_037:

На другото ни куче Сара,слагаме само каишка и няма бълхи,но не знам дали децата няма да пипат каишката.Сега ще видим капките дали действат,ако не,да ги сменим.Много е хубаво,че сте в къща,и за децата и за кучетата е супер.Надявам се скоро и ние да се преместим,ше ни идвате на гости :smile:
User's Signature

#1373 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2011 - 09:54 AM

Показване на мнениетоvesseeto, в 28 June 2011 - 08:24 PM, написа:

Здравейте!Днес взехме на Кая нов мекичък нашийник :smile: !Върви много добре с него,не дърпа изобщо.Ние също играем с топки,тя си е харесала една мека,вече почти скъсана :ab_041: ,но и е любима.Носи ни я ,но не я пуска с особено желание.
Между другото,преди да изкараме Кая за пръв път(преди шест дни),нашия ветеринар и сложи капки Advantix,и ни каза да не я къпем поне един месец,само крачетата и корема може да мием.По принцип на колко време може да я къпя,всеки ми казва различно,даже вчера ми казаха ,че куче се къпело два пъти в годината :ud_009: ?

Честит нов, мекичък нашийник! :)
За адвантикс и къпането може да прочетете тук: http://www.animalhea...com/4714.0.html

За къпането по принцип- за кучетата, които посещават изложби, специалисти съветват къпане всеки месец. Кучето, ако живее във фермата с кравите, може и цял живот да не бъде изкъпано :ab_041: Това с два пъти в годината, горе-долу така ми звучи. При положение, че живее в апартамент и контактува с деца, би трябвало да се къпе по-често. А освен коремчето и краката е важно да се мие и дупето.

Аз използвам шампоани на Dermoscent, които могат да се прилагат дори ежеседмично, при нужда. Преди изложби ползвам продукти на All Systems и Pure Paws. За Biogrooming, също съм чувала добри отзиви.
User's Signature

www.liebern.com

#1374 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 02:56 PM

В София е мръсно. Кучетата се въргалят в прах. Всичко това се носи вкъщи. В много сайтове за бернери пише къпане - колкото е възможно по-рядко, но това не важи за българските условия. На двор стават още по-мръсни - нашите в момента живеят и на двете места и знам как ги прибирам "от село". Кучето се къпе когато е мръсно,а за зимата една рускиня в Южния парк ме посъветва да "къпя" кучето със сняг - обилно да се натърква козината - права е, запомнете! Много им е приятно и сваля целия натрупан прахоляк от домовете и излишен косъм; освен това правите и здравословен крио-масаж!
Аз последния път изкъпах Мони с по-евтин шампоан за кучета - резултатът беше чудна суха себорея /пърхут/ от който аз безумно кихах!!! Мони по принцип има целия набор изложбена козметика на All Systems; като я изкъпах след това с техен шампоан и балсам козината блесна, и ако щете вярвайте, пърхутът изчезна и кихането у дома престана. Та, не е само въпрос на поддържане на изложбено куче; ако се къпе с по-некачествени продукти козината се изсушава, появява се пърхут, от който може някой член на семейството да е алергичен. За малките кученца и преди, и сега, също съм ползвала специален шампоан за бебета, кучешки, естествено, който не изсушава косъма. Ползваме и балсами, тъй като малките ходят редовно на изложби и състоянието на козината е от значение.Има и купища други специални продукти, спомагащи за поддържането на космената покривка. Много от вас помнят как се появиха Арни и Адора на последните си изложби. Този изглед се постига с грижи, и то редовни. Не само за изложбените кучета, а за всички, които искат да докосват до копринено-мека бернерска козинка! С една дума - ползвайте кучешки продукти от по-висок клас, човешките не са подходящи. Има тема във форума за "грууминг", където един наш съфорумец, който е фризьор-стилист и разбира добре нещата е обяснил професионално защо не трябва да се ползват човешки шампоани.Темата е много интересна.
За противопаразитните спот-он форми - не може да го къпеш няколко (3-4)дни след накапването, след това кожата абсорбира продукта и може да се къпе. Ефективността им е точно толкова, колкото пише - не повече от 4 седмици, затова накапайте редовно! Максимум кърлежи има в ранната пролет - края на март и април, не толкова сега. Но пак трябва профилактика. Сега трябва да се внимава с осилите, особено при такива малки косматковци какъвто е Пипо. Аз го проверявам непрекъснато и непрекъснато свалям какво ли не... По-късно ще ви пусна снимки на какво се е научил малкият еб..ьо! Качва мопски и мъжки английски булдоци...А утре става на три месеца...
За каишките аз нямам никакъв опит, затова не мога да се изказвам.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1375 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 05:25 PM

Това е само началото...Идва малък Казанова...Пазете се мопсове и мопски, булдоци и булдочки, немски овчарки и т.н.....Ха-ха!

Утре нашите бебета от Б-кучилото навършват три месеца - първото кучешко пълнолетие!!! Засега всички се развиват отлично. Бони ходи вече на училище в Швейцария и са много доволни от нея, Боса Нова /Лана/ прави фурор във Фейсбук, Белла качва стръмна пътека, която би затруднила и опитни туристи, а след това с пълна сила тормози "дядо" си, Беа разиграва бъдещия си годеник както само една истинска дама може да го прави, а мъжете виждате какво вършат....Растете здрави и щастливи, скъпи кученца!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1376 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 30 June 2011 - 03:17 PM

Здравейте ,
Много се радвам ,че тук се напълни с бебета :smile: - най накрая .
Относно воденето на повод - учете ги да ходят с нагръдник по няколко причини :
1. натоварването на шийните прешлени се избягва и травмите от дърпане също - тези които бяха на семинар обучение на кучето знаят и видяха на живо примери
2. нагръдника ви дава възможност да натоварвате равномерно гръбнака на кучето , а не в една точка - от там намалява възможността за травма на гръбнака
3. не натоварвайте бързо растящите бебета с големи разходки .
относно къпането колкото по малко - толкова по добре - но решете всеки ден
относно препаратите - спот форми - ползвайте веднъж месечно Advantix ,advocate , duowin , stronghold , promeris - те имат и репелентно действие за разлика от фронтлайна . не забравяйте че малките "слончета" никнат като гъби и увеличават кг. за отрицателно време така че преценете и вземете пипета, която отговаря на малко повече от сегашните му кг .
И с голяма усмивка ви пожелавам Весело съжителство с малките пакостници :))))

#1377 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 05:41 PM

Тренер,благодаря за професионалното ти мнение за нагръдниците - вярвам,че ще е полезно на всички ни!Това,че малките наддават бързо и трябва да се съобразяваме,когато купуваме пипети е отличен съвет,също.
За "снежното къпане" и чудния ефект от него и аз съм го чувавала,от моя добра приятелка - Московчанка :-)
Аз пък днес,както всяка година на този ден,посрещнах слънцето - July Morning...но бях на път!Заедно с мен в България пристигна новата гордост на нашия развъдник "ABERASH" (в превод "излъчва светлина")
Тя ще носи името - "ИНДИАНА"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1378 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 07:59 PM

Марк и Пипо - голяма игра падна!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1379 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 08:03 PM

:db_046: МОМЧЕТАТА... ЕДНОТО - НА 8 МЕСЕЦА БЕЗ 10 ДНИ, ДРУГОТО - НА 3 МЕСЕЦА И ЕДИН ДЕН...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1380 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 08:31 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 01 July 2011 - 05:41 PM, написа:

Тренер,благодаря за професионалното ти мнение за нагръдниците - вярвам,че ще е полезно на всички ни!Това,че малките наддават бързо и трябва да се съобразяваме,когато купуваме пипети е отличен съвет,също.
За "снежното къпане" и чудния ефект от него и аз съм го чувавала,от моя добра приятелка - Московчанка :-)
Аз пък днес,както всяка година на този ден,посрещнах слънцето - July Morning...но бях на път!Заедно с мен в България пристигна новата гордост на нашия развъдник "ABERASH" (в превод "излъчва светлина")
Тя ще носи името - "ИНДИАНА"

deneva,честито за новия член на семейството-Индиана!Много е красива,да я намачкаш от нас!!!
User's Signature

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни