Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1701 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2012 - 05:43 AM

Спомени от лятото - какво ли толкова шокиращо прошепна Беа на ушето на брат си Арни? :zz_207:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1702 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 06:59 PM

А ето го Арни днес

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1703 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 08:07 PM

Чудесен е Арни, много го обичам!
Истинска зима е и при нас! Днес си направихме дълга и изморителна разходка в гората, където сами си проправяхме път. Въпреки че се прибрахме преди повече от два часа кучетата спят дълбоко. Дори Адора не става да ме подсети, че е време за манджа :ab_041: Толкова е хубаво, че най-сетне е истинска зима. Само за бездомните животни ми е много притеснено с тези ниски температури. Имаме си тук няколко местни любимеца и гледам сега редовно да им давам да хапват. Това поне.
Ето ги нашите щастливци с приятеля си, Дан.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1704 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 12:47 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 28 January 2012 - 06:07 PM, написа:

Чудесен е Арни, много го обичам!

Благодаря, fibsi!
Ето пак Арни...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1705 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 02:17 PM

Нашите кожни проблеми се оказаха Микроспория - направихме изследванията с метериал от Инди (първа степен) и Танана (втора степен). Сега следва да направим ваксини за Микроспория на всички четириноги у дома (кучета+котка), след две седмици пак и да засилим имунната система с витамини. Оказа се, че Танана има възпалени анални жлези, което допълнително е оказало влияние и за кожните проблеми. Аз принципно съм против манипулациите на тези жлези, но явно в нашия случай това беше необходимо. Да се надявам, че Танана скоро ще добие отново веселото си настроение, че толкова беше подтисната, горката :wub:

#1706 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 01 February 2012 - 02:17 PM, написа:

Нашите кожни проблеми се оказаха Микроспория - направихме изследванията с метериал от Инди (първа степен) и Танана (втора степен). Сега следва да направим ваксини за Микроспория на всички четириноги у дома (кучета+котка), след две седмици пак и да засилим имунната система с витамини. Оказа се, че Танана има възпалени анални жлези, което допълнително е оказало влияние и за кожните проблеми. Аз принципно съм против манипулациите на тези жлези, но явно в нашия случай това беше необходимо. Да се надявам, че Танана скоро ще добие отново веселото си настроение, че толкова беше подтисната, горката :wub:

Дали ще излекувате кучовете от микроспория с ваксините, е много съмнително. :smile: Минала съм по този път, мога и да ви насоча към лекари, които ще предпишат адекватно лечение.
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D1%8F/ Една препратка към стара тема.
"Няма ваксина срещу микози, чието действие е научно доказано. Има такива, повишаващи локалния имунитет на кожата и по този начин лечението да е по-успешно и с благоприятен изход, но ваксина, която ще го излекува няма. "
Успех! Много е неприятно лечението.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1707 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2012 - 02:52 PM

Лятото лекувахме Рома от микроспория- без ваксини, без изцеждане на жлези, само с пръскане на мястото с препарат (чието име не помня). И моят съвет е да се разминете с тия ваксини.
User's Signature

www.liebern.com

#1708 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 03:17 PM

shadow, благодаря за линка, не бях попадала на темата, а и до вчера незнаех със сигурност за какво точно става въпрос при нас. Установихме заболяването с изследване под микроскоп на косми, които взехме от много места по тялото на кучетата (включително места без петна). Раните са сухи, няма червени петна (освен при опашката, където се чешат),няма корички за натривки. Аз лично погледнах през микроскопа :smile: и видях състоянието на космите. Освен ваксините, които ще поставим утре и отново след две седмици, ни дадоха шампоан Peroxyderm, с който да се мием, мазило с фунгуцидно действие и Епи-Отик (Virbac) за ушите, които се оказа, че са зачервени в следсвтие на гъбичките. Витамините, които взимаме са имуностимулиращи (пак са на Вирбак) специално за козина и проблеми с нея. Главната причина за заразяването е аналната жлеза, която е отслабила организма. В къщи имаме и котка, която няма симптоми, но разбрах, че те са преносители - за това ще й поставим ваксина и на нея. Всъщност само две от кучетата ни са със симптомите, така, че за другите ваксината ще е с цел повишаване на имунитета. Определено изпитвам голям ужас от такива заболявания, зная,че са упорити и силно се надявам да се оправим по-бързо. Не исках да пиша лекарствата с имената им за да не подтиквам към самолечения, в тези случай винаги трябва лекар да установи проблема.

#1709 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 03:18 PM

Fibsi, писали сме заедно :smile:

#1710 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 08:28 PM

Ах тези котки...
Пожелавам бързо възстановяване на Инди и Танана!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1711 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 09:45 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 01 February 2012 - 03:17 PM, написа:

shadow, благодаря за линка, не бях попадала на темата, а и до вчера незнаех със сигурност за какво точно става въпрос при нас. Установихме заболяването с изследване под микроскоп на косми, които взехме от много места по тялото на кучетата (включително места без петна). Раните са сухи, няма червени петна (освен при опашката, където се чешат),няма корички за натривки. Аз лично погледнах през микроскопа :smile: и видях състоянието на космите. Освен ваксините, които ще поставим утре и отново след две седмици, ни дадоха шампоан Peroxyderm, с който да се мием, мазило с фунгуцидно действие и Епи-Отик (Virbac) за ушите, които се оказа, че са зачервени в следсвтие на гъбичките. Витамините, които взимаме са имуностимулиращи (пак са на Вирбак) специално за козина и проблеми с нея. Главната причина за заразяването е аналната жлеза, която е отслабила организма. В къщи имаме и котка, която няма симптоми, но разбрах, че те са преносители - за това ще й поставим ваксина и на нея. Всъщност само две от кучетата ни са със симптомите, така, че за другите ваксината ще е с цел повишаване на имунитета. Определено изпитвам голям ужас от такива заболявания, зная,че са упорити и силно се надявам да се оправим по-бързо. Не исках да пиша лекарствата с имената им за да не подтиквам към самолечения, в тези случай винаги трябва лекар да установи проблема.

При вашият случай, не бих слагала ваксини на болните кучове, а само на здравите, с надежда да не се заразят и те. Ще си хвърлите парите на вятъра. При потисната имунна система, не може да чакаме имунен отговор. Ваксините се слагат само на здрави животни със свръхчувствителна кожа, при които се очаква след време повторна проява на заболяването.
Опитът ми е следния- противогъбичен антибиотик(итраконазол) по схема, къпане с Имаверол също по схема и добавка Омега 3 за по-бързо възстановяване на косъма. Оголените петна мажехме със Спорил пак по схема. :smile: Като се оправят кучовете, сложете ваксини.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1712 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 10:35 PM

shadow,благодаря ви за съветите. За засегнатите места ни дадоха именно Спорил -веднъж на три дена(за говеда).Ще разгледам какво пише в нашите витамини и шампоан и ще пиша (може да са подобни по състав). Заразяването на Инди е първа степен и ветериарят мисли,че тя е лека и за това е удачно да се сложи ваксината. За Танана (тя е с втора степен),той смята, че намаляването на напрежението в жлезите ще премахне причината за отслабването на имунната система, аз лично намирам логика и за това съм склонна да се доверя. Антибиотик не смея да давам,защото при първата диагноза,която се изключи при изследването сега (Демодекоза), бързо-бързо ни накараха да пие антибиотик. Накарахте ме да се замисля и утре ще обсъдя на ново положението с ветеринаря.
Благодаря на всички за съпричастността!

#1713 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:34 AM

Не знам дали не е време нашата тема да се превърне в подфорум, за да може да се разделят обсъжданите теми и човек да се ориентира по-лесно. Смятам, че една от темите трябва да бъде за предлагани на "пазара" "бернски овчарки" и бернероподобни кученца.
Чудя се от известно време да пусна ли линк към дадена обява, или не. Линк няма да дам, но ето текста на обявата за "чистокръвни бернери":

Уважаеми клиенти,имаме удоволствието да ви представим прекрасна оферта на кученца от породата Берско пастирско куче (Berner Sennenhund)
Имате уникална и единствена възможност за закупуване на кученца от тази прекрасна порода,която за голямо съжаление една от най-редките у нас.
Представителите и се открояват със своя благ характер,уникален екстериор и физически качества,което ги прави едни от най-предпочитаните и продавани на Европейския Киноложки пазар.
Горди сме да офертираме тези уникални кученца,от професионален производител,които се отглеждат при строга хигиена в домашни условия,по всички стандарти за породата.
Бебетата са на 60 дни,възраст много подходяща да намерят новите си стопани,заедно със здравен паспорт с всички налични ваксинации и обезпаразитявания.
В момента имаме свободни за резервация мъжки и женски кученца на промоционална цена.Молим заинтересованите да се обърнат към нас на следния адрес:
hristova**@gmail.com

Гръмки фрази, хващащи окото на незапознат човек като: Европейски киноложки пазар, уникални кученца от професионален производител. Меко казано съм отвратена и от: Уважаеми клиенти, прекрасна оферта на кученца, офертираме и "любимото ми"- промоционална цена!

За хората, които може случайно да отворят тази тема- кученцата от тази обява са без доказан произход, родителите им най-вероятно нямат родословия (макар стопаните им да твърдят, че те просто не са искали да дадат допълнително пари, за да им издадат такива), силно се съмнявам да са снимани за тазобедрена и лакътна дисплазия, както и да са изследвани за бруцелоза преди да създадат това поколение, за тестване на харакрета на родителите да не говорим. Кученцата са много сладки, като всички бебета, но още отсега се забелязват някои недостатъци в екстериора, които най-вероятно ще се задълбочават с тяхното израстване.

Това не е първата, не е и последната такава обява, но е изключително нагла, според мен. Същата тази госпожа има страница във фейсбук, към която има линк и в тази тема. Групата се казва- "Фен клуб Бернер зененхунд" и е с основна задача да рекламира поколението и да предостави трибуна за обяви от типа "Мъжка бернска овчарка търси партньорка". На снимките с "чистокръвните бернери" се виждат други малки кученца, отделно семейството има и голдънка, за която съм чувала, че има някакъв вид припадъци и която май вече е раждала два пъти. Оформя се поредна кучешка ферма.

п.с. Махнах линка, защото и лошата реклама е реклама.

Това мнение е редактирано от Fibsi: 02 February 2012 - 10:50 AM

User's Signature

www.liebern.com

#1714 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 08:11 PM

Уф!
Fibsi, хич не ми се иска и ние да започнем да сочим с пръст: "това е Бернер, онова породоподобно" както се случва в някой други теми тук във форума - много е неприятно!
За съжаление в България наистина вече има не малко хора, които умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите - някои от тях, вероятно не знаят какви рискове крие това развъждане. Това е лошо както за породата, така и за самите стопани, да не говорим за кучетата.
Подкрепям идеята за подфорум, там бихме могли да изнесем много информация защо бъдещите родители трябва да отговорят на определени критерии, защо трябва да се изследват за Тазобедрена и Лакътна Дисплазия, за Бруцелозата, за състоянието на популацията от Бернери в България и още много неща.
Аз лично бих избегнала директната конфронтация с хората и бих заложила на добрата информация относно рисковете при нерегламентираното развъждане на Бернери.
Мисля,че може да стане хубав подфорум, всеки от нас вече има доста материал :ab_041:

#1715 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 08:24 PM

Не зная дали си струва, но предполагам, че във Фейсбук влизат повече хора, отколкото в този форум, дали пък точно в групата на "Феновете" там да не поместим линк към страницата на БНК ШПК. Там вече който влезе, ще получи цялата необходима информация относно правилното развъждане на породата. Аз самата не съм никак любител на Фейсбука и нещо не се оправям с неговия интерфейс, както и не познавам много правилата, по които се публикува там, затова се съветвам с вас по този въпрос. Пък може и "професионалният производител" да понаучи нещичко по този въпрос с развъждането и да не си продава "бернерите" като кафеварки на "промоционална цена"

#1716 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 09:16 PM

Светът е толкова малък, Фейсбук го прави още по-малък...а още по-малки са София и нашият Балкански полуостров...
За въпросната обява научих от Македония, където има вече продадено поне едно кученце.
Нашата цел не е да се заяждаме с хората, а да информираме желаещите да се запознаят с породата и сдобият с бернер какво трябва да търсят от бъдещия "професионален развъдчик" както минимум изисквания за да получат типичен породен представител. Да не говорим, че кинологията като такава е заложена на любителски принцип.
Никой, който развъжда без правила не се интересува от рискове - обикновено се води или от егоизъм, или от комерсиални подбуди; най-често от двете.
Аз лично не зная нищичко за родителите на кучилото, освен, че са "елитни".
Това, което трябва да правим е да информираме и е хубаво, че има хора, които ни търсят за информация и се съобразяват със съветите ни предварително, а не следварително, за да не се започне поредната нова тема на форума "Купих си...обаче...беше болно...не порасна... и т.н..."
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1717 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 12:17 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 02 February 2012 - 08:11 PM, написа:

Уф!
Fibsi, хич не ми се иска и ние да започнем да сочим с пръст: "това е Бернер, онова породоподобно" както се случва в някой други теми тук във форума - много е неприятно!
За съжаление в България наистина вече има не малко хора, които умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите - някои от тях, вероятно не знаят какви рискове крие това развъждане. Това е лошо както за породата, така и за самите стопани, да не говорим за кучетата....

Никога не съм сочила с пръст неродословните кучета! Няма и да го направя и изобщо не става въпрос за това, мислех, че е достатъчно ясно.
Постът ми е срещу тази нагла обява на един от хората, които " умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите". Срещу грозното манипулиране и възползване от незнанието на хората, които искат да си вземат бернер, срещу измишльотини от рода на "Европейски киноложки пазар" и откровени лъжи- "професионален производител". Постът ми е, за да предпази следващите излъгани, които след време ще питат из парковете "Моето защо не изглежда така?" и ще са през седмица в кабинета на ветеринарния си лекар, заради множество здравословни проблеми (не задължително, но често срещано при кучета, плод на такова размножаване).
Тази жена има още една "бернерка"- очаквам в най-скоро време и нейните кученца от същия мъжки, във фейсбук вече са се уговорили- първо Берта, после и Сара. И така до безкрай.

Показване на мнениетоarina, в 02 February 2012 - 08:24 PM, написа:

Не зная дали си струва, но предполагам, че във Фейсбук влизат повече хора, отколкото в този форум, дали пък точно в групата на "Феновете" там да не поместим линк към страницата на БНК ШПК. ...
Пък може и "професионалният производител" да понаучи нещичко по този въпрос с развъждането и да не си продава "бернерите" като кафеварки на "промоционална цена"

Мога да опитам да сложа там линк. Лошото е, че преди време размених съобщения със създателката на групата, относно вижданията ми за тази страница. Макар тя да заяви, че ще е благодарна за мнението ми, след като и го изпратих не получих от нея никакъв отговор. Показателно.
Бих направила опит за нормална дискусия там, но след мнения като тези:

"С. Христова: А защо изобщо иде реч за бизнес и заплождане на всяко разгонване?Ако някой не е дал достатъчно пари за да си купи И родословие,това означава ли,че кучето трябва да остане безплодно?Родителите на моите кучета са с родословия,но за издаването на такива на бебетата не сме се нагърбвали по една или друга причина." ;

"С. Христова: А за родословие в БГ има още мнооого да се желае и да се говори!"

се чудя дали има смисъл. Интересно ми е какво знае изобщо за родословията тази госпожа, за да дава компетентни мнения като горните. Най-вероятно нищо. Важното е търговийката да върви.
User's Signature

www.liebern.com

#1718 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 09:43 AM

Под "сочене с пръст" имах впредвид темите "това чихи ли е или ...?", теми, в които определено хората, които се занимават с породата често се държат доста невъзпитано с вече излъганите стопани. Силно вярвам (а така е било и до сега), че хората, които искаме да развиваме нашата порода в българия, никога не бихме се впуснали в критика, на което и да е куче с или без родословие. Според мен ако се създава такава тема, трябва да стане ясно, че подбудите за съществуването й са преди всичко здравословното състояние и рисковете при нерегламентираното развъждане.
Аз също останах изненадана, като прочетох обявата. Във въпросната група във фейсбук има много хора, които са ни познати, мисля, че е възможно да се започне дискусия там.
Наистина много съжалявам, че все още в България хората смятат, че трябва да се плащат определени пари за родословия, че смисалът им е само в по-високата цена на кучетата и др.такива.

#1719 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 11:20 AM

Не мисля, че с постовете си оставям място за съмнение какви са подбудите ми да ги пусна. Критика има, но не към кучетата, а към хората, които ги размножават и "офертират". И ако това "сочене с пръст" на тези хора замисли бъдещите "клиенти", значи целта е изпълнена.
User's Signature

www.liebern.com

#1720 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 11:25 AM

Ако смятате, че няма смисъл от навлизане в такава дискусия в тази група от ФБ, можем ние да създадем алтернативна група и отново във ФБ да се присъединят привържениците на каузата за чистопородно развъждане в България, а и не само в България. Нека да обясним мотивите си, да не сме агресивни наистина, а да изложим аргументите си такива, каквито се излагат ежедневно тук във форума например. Така повече хора ще разберат смисъла от родословията, какво представлява истински развъдник и т.н.

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни