Бернско пастирско куче
Публикувано: 28 January 2012 - 08:07 PM
Истинска зима е и при нас! Днес си направихме дълга и изморителна разходка в гората, където сами си проправяхме път. Въпреки че се прибрахме преди повече от два часа кучетата спят дълбоко. Дори Адора не става да ме подсети, че е време за манджа

Ето ги нашите щастливци с приятеля си, Дан.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 01 February 2012 - 02:17 PM

Публикувано: 01 February 2012 - 02:27 PM
deneva, в 01 February 2012 - 02:17 PM, написа:

Дали ще излекувате кучовете от микроспория с ваксините, е много съмнително.

http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D1%8F/ Една препратка към стара тема.
"Няма ваксина срещу микози, чието действие е научно доказано. Има такива, повишаващи локалния имунитет на кожата и по този начин лечението да е по-успешно и с благоприятен изход, но ваксина, която ще го излекува няма. "
Успех! Много е неприятно лечението.
Публикувано: 01 February 2012 - 02:52 PM

Публикувано: 01 February 2012 - 03:17 PM

Публикувано: 01 February 2012 - 09:45 PM
deneva, в 01 February 2012 - 03:17 PM, написа:

При вашият случай, не бих слагала ваксини на болните кучове, а само на здравите, с надежда да не се заразят и те. Ще си хвърлите парите на вятъра. При потисната имунна система, не може да чакаме имунен отговор. Ваксините се слагат само на здрави животни със свръхчувствителна кожа, при които се очаква след време повторна проява на заболяването.
Опитът ми е следния- противогъбичен антибиотик(итраконазол) по схема, къпане с Имаверол също по схема и добавка Омега 3 за по-бързо възстановяване на косъма. Оголените петна мажехме със Спорил пак по схема.

Публикувано: 01 February 2012 - 10:35 PM
Благодаря на всички за съпричастността!
Публикувано: 02 February 2012 - 10:34 AM
Чудя се от известно време да пусна ли линк към дадена обява, или не. Линк няма да дам, но ето текста на обявата за "чистокръвни бернери":
Уважаеми клиенти,имаме удоволствието да ви представим прекрасна оферта на кученца от породата Берско пастирско куче (Berner Sennenhund)
Имате уникална и единствена възможност за закупуване на кученца от тази прекрасна порода,която за голямо съжаление една от най-редките у нас.
Представителите и се открояват със своя благ характер,уникален екстериор и физически качества,което ги прави едни от най-предпочитаните и продавани на Европейския Киноложки пазар.
Горди сме да офертираме тези уникални кученца,от професионален производител,които се отглеждат при строга хигиена в домашни условия,по всички стандарти за породата.
Бебетата са на 60 дни,възраст много подходяща да намерят новите си стопани,заедно със здравен паспорт с всички налични ваксинации и обезпаразитявания.
В момента имаме свободни за резервация мъжки и женски кученца на промоционална цена.Молим заинтересованите да се обърнат към нас на следния адрес:
hristova**@gmail.com
Гръмки фрази, хващащи окото на незапознат човек като: Европейски киноложки пазар, уникални кученца от професионален производител. Меко казано съм отвратена и от: Уважаеми клиенти, прекрасна оферта на кученца, офертираме и "любимото ми"- промоционална цена!
За хората, които може случайно да отворят тази тема- кученцата от тази обява са без доказан произход, родителите им най-вероятно нямат родословия (макар стопаните им да твърдят, че те просто не са искали да дадат допълнително пари, за да им издадат такива), силно се съмнявам да са снимани за тазобедрена и лакътна дисплазия, както и да са изследвани за бруцелоза преди да създадат това поколение, за тестване на харакрета на родителите да не говорим. Кученцата са много сладки, като всички бебета, но още отсега се забелязват някои недостатъци в екстериора, които най-вероятно ще се задълбочават с тяхното израстване.
Това не е първата, не е и последната такава обява, но е изключително нагла, според мен. Същата тази госпожа има страница във фейсбук, към която има линк и в тази тема. Групата се казва- "Фен клуб Бернер зененхунд" и е с основна задача да рекламира поколението и да предостави трибуна за обяви от типа "Мъжка бернска овчарка търси партньорка". На снимките с "чистокръвните бернери" се виждат други малки кученца, отделно семейството има и голдънка, за която съм чувала, че има някакъв вид припадъци и която май вече е раждала два пъти. Оформя се поредна кучешка ферма.
п.с. Махнах линка, защото и лошата реклама е реклама.
Това мнение е редактирано от Fibsi: 02 February 2012 - 10:50 AM

Публикувано: 02 February 2012 - 08:11 PM
Fibsi, хич не ми се иска и ние да започнем да сочим с пръст: "това е Бернер, онова породоподобно" както се случва в някой други теми тук във форума - много е неприятно!
За съжаление в България наистина вече има не малко хора, които умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите - някои от тях, вероятно не знаят какви рискове крие това развъждане. Това е лошо както за породата, така и за самите стопани, да не говорим за кучетата.
Подкрепям идеята за подфорум, там бихме могли да изнесем много информация защо бъдещите родители трябва да отговорят на определени критерии, защо трябва да се изследват за Тазобедрена и Лакътна Дисплазия, за Бруцелозата, за състоянието на популацията от Бернери в България и още много неща.
Аз лично бих избегнала директната конфронтация с хората и бих заложила на добрата информация относно рисковете при нерегламентираното развъждане на Бернери.
Мисля,че може да стане хубав подфорум, всеки от нас вече има доста материал

Публикувано: 02 February 2012 - 08:24 PM
Публикувано: 02 February 2012 - 09:16 PM
За въпросната обява научих от Македония, където има вече продадено поне едно кученце.
Нашата цел не е да се заяждаме с хората, а да информираме желаещите да се запознаят с породата и сдобият с бернер какво трябва да търсят от бъдещия "професионален развъдчик" както минимум изисквания за да получат типичен породен представител. Да не говорим, че кинологията като такава е заложена на любителски принцип.
Никой, който развъжда без правила не се интересува от рискове - обикновено се води или от егоизъм, или от комерсиални подбуди; най-често от двете.
Аз лично не зная нищичко за родителите на кучилото, освен, че са "елитни".
Това, което трябва да правим е да информираме и е хубаво, че има хора, които ни търсят за информация и се съобразяват със съветите ни предварително, а не следварително, за да не се започне поредната нова тема на форума "Купих си...обаче...беше болно...не порасна... и т.н..."

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 03 February 2012 - 12:17 AM
deneva, в 02 February 2012 - 08:11 PM, написа:
Fibsi, хич не ми се иска и ние да започнем да сочим с пръст: "това е Бернер, онова породоподобно" както се случва в някой други теми тук във форума - много е неприятно!
За съжаление в България наистина вече има не малко хора, които умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите - някои от тях, вероятно не знаят какви рискове крие това развъждане. Това е лошо както за породата, така и за самите стопани, да не говорим за кучетата....
Никога не съм сочила с пръст неродословните кучета! Няма и да го направя и изобщо не става въпрос за това, мислех, че е достатъчно ясно.
Постът ми е срещу тази нагла обява на един от хората, които " умишлено развъждат кучета от породата без да спазват никакви правила, без да правят никакви изследвания, без да имат доказан произход на родителите". Срещу грозното манипулиране и възползване от незнанието на хората, които искат да си вземат бернер, срещу измишльотини от рода на "Европейски киноложки пазар" и откровени лъжи- "професионален производител". Постът ми е, за да предпази следващите излъгани, които след време ще питат из парковете "Моето защо не изглежда така?" и ще са през седмица в кабинета на ветеринарния си лекар, заради множество здравословни проблеми (не задължително, но често срещано при кучета, плод на такова размножаване).
Тази жена има още една "бернерка"- очаквам в най-скоро време и нейните кученца от същия мъжки, във фейсбук вече са се уговорили- първо Берта, после и Сара. И така до безкрай.
arina, в 02 February 2012 - 08:24 PM, написа:
Пък може и "професионалният производител" да понаучи нещичко по този въпрос с развъждането и да не си продава "бернерите" като кафеварки на "промоционална цена"
Мога да опитам да сложа там линк. Лошото е, че преди време размених съобщения със създателката на групата, относно вижданията ми за тази страница. Макар тя да заяви, че ще е благодарна за мнението ми, след като и го изпратих не получих от нея никакъв отговор. Показателно.
Бих направила опит за нормална дискусия там, но след мнения като тези:
"С. Христова: А защо изобщо иде реч за бизнес и заплождане на всяко разгонване?Ако някой не е дал достатъчно пари за да си купи И родословие,това означава ли,че кучето трябва да остане безплодно?Родителите на моите кучета са с родословия,но за издаването на такива на бебетата не сме се нагърбвали по една или друга причина." ;
"С. Христова: А за родословие в БГ има още мнооого да се желае и да се говори!"
се чудя дали има смисъл. Интересно ми е какво знае изобщо за родословията тази госпожа, за да дава компетентни мнения като горните. Най-вероятно нищо. Важното е търговийката да върви.

Публикувано: 03 February 2012 - 09:43 AM
Аз също останах изненадана, като прочетох обявата. Във въпросната група във фейсбук има много хора, които са ни познати, мисля, че е възможно да се започне дискусия там.
Наистина много съжалявам, че все още в България хората смятат, че трябва да се плащат определени пари за родословия, че смисалът им е само в по-високата цена на кучетата и др.такива.
Публикувано: 03 February 2012 - 11:20 AM

Публикувано: 03 February 2012 - 11:25 AM