Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#401 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2009 - 08:10 AM

Показване на мнениетоfanciful, в Mar 11 2009, 05:16 PM, написа:

мътеше в креватчето си различни играчки

:ac_007:
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 02:28 PM

Здравейте всички!Напоследък започнах да се чудя как точно е породата на нашите сладури-постоянно хората ме питат(на ден обяснявам поне на десет човека каква порода е кучо) :wacko: В крайна сметка виждам,че английското име е бернско планинско куче,а немския произход на думата(думите:zenen-поляна,hund-куче) би трябвало да е овчарско или пастирско!?Клуба с какво име ще бъде?

#403 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 02:32 PM

Показване на мнениетоdeneva, в Mar 13 2009, 12:28 PM, написа:

Здравейте всички!Напоследък започнах да се чудя как точно е породата на нашите сладури-постоянно хората ме питат(на ден обяснявам поне на десет човека каква порода е кучо) :wacko: В крайна сметка виждам,че английското име е бернско планинско куче,а немския произход на думата(думите:zenen-поляна,hund-куче) би трябвало да е овчарско или пастирско!?Клуба с какво име ще бъде?

Всъщност те май не са използвани като овчарски-затова ми се струва,че планински е по-правилното!?
p.s.Извинявайте,ако съм се изказала не много компетентно,но наистина се чудя как е правилно

#404 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2009 - 03:14 PM

здравейте и от нас.
Денева незнам дали са ги използвали за пастирски кучета но определено им е в кръвта. Нашата голяма любов Акела (мн ми липсва) беше на 10 месеца когато видя кози на една поляна и за няма и 2 мин ги събра на камара и седна до тях. Изключително умни са...
Аз да ви се похваля нашият калпазанин Аспарух вече ака и пиша на терасата! Много съм доволна...
Относно името на породата аз на всички казвам Бернска овчарка. пробвах да кажа на няколко души Бернски зененхунд и те ме изгледаха много недоверчиво затова се отказах да им обяснявам...
а според мен нашите сладури са и двете-бернски овчарски планински кучета :)
лек ден от нас
User's Signature

Качена снимка

#405 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 07:26 PM

Искам да ви разкажа за една доста комична и нелепа ситуация относно името на породата и възприемането му в България. Един ден на разходка в парка ме среща едно момченце на около 11-12 години и пита за името на породата и откъде е. Аз обяснявам- породата е Бернско Пастирско куче и произхожда от Швейцария. На другия ден в същия парк се срещаме отново като момченцето е с баща си и радостно възкликва:"Тате, тате, виж, швейцарската Каракачанка..." Питали са ме също малък СенБернар ли е и т.н. интерпретации по темата "каква порода е кучето?"
Какво да ви кажа...
Преди името на форума беше Бернска овчарка и по наше настояване беше променено от модератора./справка по-задните страници/ Там също е цитирано и името на породата на основните европейски езици.
Senn (A,CH) ein Mann, der hoch auf dem Berg (auf e-r Alm) bes die Kuhe versorgt u. Milch, Butter u. Kase macht
Горното е цитат от немски тълковен речник
Превода е говедар... айде пастир..Така че няма как да е Бернска Овчарка.
Както и да е .Важното е че са тук и са най-големите сладури.
Ако искаме клуб, нали той трябва да пропагандира породата и то най-малкото, с правилно название.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#406 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 10:46 PM

И мен днес ме попитаха дали не е от групата на санбернарите!?Аз обаче да ви кажа повече харесвам английското име на породата,иначе вече казвам само-това е бернер.

#407 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 15 March 2009 - 08:57 AM

Относно това за породата ние нали сме Апенцелер пастирско куче..
не знам защо много често ни бъркат за родвайлер или гонче а най-шокирашото
беше "Аууу какъв е този огромен пинчер!" Понякога просто хората говорят без
да разбират, а на всичкото отгоре като започнеш да им обясняваш ,спорят че
нищо не разбираме .....
За клуба аз съм с две ръце вътре :-)
Също така обаче трябва да си направим и среща на кучетата да се запознаем
официално не само от форума :)

P.S. Вчера в Заимов срещнахме една страхотна бернерка Тиара мисля че се казваше .
Кай се изплаши като видя каква е голяма ,но после се харесаха.

поздрави

#408 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2009 - 09:38 PM

Здравейте!Искам де споделя нещо от поведението на Да Винчи,което поражда смесени мисли в мен-той е доста игрив и вече доста едричък(към 15 кг.може и малко отгоре да е),когато се среща с нови кучета в началото е леко страхлив-бяга,но само за миг и след това се обръща и започва доста силен лай,придружен с опити да хапе(направо си хапе).След това го обръща на игра,но никога до сега не се е предавал-имам впредвид не е лягал по гръб за да го подушат.Много е смел,ама много-днес игра с голяма немска овчарка,която в началото беше доста враждебна и се опита да го здъвче,а той не спря да я лае и напада на игра,нито веднъж не легна.Смел и много силен е, опитва се да пази децата още от сега и като че ли не се страхува от нищо.В досегашния ми опит с кучета знам,че когато кучето ляга по гръб то демонстрира подчинение и така спечелва другата страна-наш кучо не го прави-той иска да доминира,дори над големите.Чудя се дали няма да имаме проблеми с това?Единственото нещо,от което го е страх са локвите и каналите.Сега си спомням,че някой беше казал,че бернерите имали сърца на лъв и ум на човек-много е хубаво нали?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#409 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2009 - 10:38 AM

Здравейте! Името на породата на български е твърдо Бернско Пастирско куче. Трудно се произнася и се налага да се повтаря, но това е името :) моля ви, не казвайте, че е Бернска овчарка- и ние в миналото така сме отговаряли, но е важно да използваме истинското име. Действително бернер е някакъв компромисен вариант.
Тиара е сладурана- поиграха ли си с Кай?
Относно Да Винчи- бернерите не трябва да са плашливи и срамежливи, нито агресивни. Хубаво е, че не ляга пред останалите, но при вас са налице всички предпоставки той да сте едно доминиращо момче- моят съвет отново е да се обърнете към специалист, с когото да изградите характера на Да Винчи. Това не е шега работа- бернерът не е дребно куче и ако след година се окаже, че не можете да го контролирате ще имате проблеми. Казвам това от опит- нашето момче така и не превъзмогна агресията си към други кучета и никога не предстана да ги напада, вследствие на което е на повод през по-голямата част от разходките. Наистина не искате това за Да Винчи- да гледате как другите кучета си играят, а вашето злобно ги гледа вързано. Не искам да съм лош пророк, но съм минала по този път и много съжалявам, че когато е трябвало не сме постъпили мъдро, търсейки помощ от специалист.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#410 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 March 2009 - 05:01 PM

здравейте и от нас,
моят опит до момента с Аспарух е почти същия като вашия с Да Винчи. Не го намирам за агресивен, по скоро енергичен и див дори но не със злоба...скача по хората (което ни е проблем) и по кучета също но за да си играят. Не ляга пред никого освен пред хора! Веднъж пред един магазин спря да се почеше и магазинерката беше отпред и дойде да го помилва, а нашия веднага л;егна по гръб и вдигна краката да го милват по корема... голям глезан! но рядко се случва да го направи това!
Фибси вашето страхотно момче Дарк явно не е агресивен към всички хора и кучета (както и аз бях чувала за него от други хора), защото нас със Пух ни прие мигновенно и дори закриляше Пух и му се караше като се отдалечи, глезеше ми се и ми се умилквше да го милвам-много е гальовен и красив (пу пу да не му е уруки)... А относно давинчи мисля че не би трябвало да е проблем поведението му , та той е още бебе. Въпроса е да се научи да ви слуша когато не е на повод.
едва ли аз съм човека който трябва да ви съветва но мисля че с повече постоянство и упорство можем да ги научим дори и да пишат :)
това е моето мнение...
целувки от нас и до скоро...
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2009 - 09:58 PM

Да, Дарк сега е много по-толерантен и към кучета и към хора, но все пак е вече е на 10 години- доста време му отне, за да помъдрее :aa_002:
Аз в никой случай не бих искала да е толкова трудно да се възпита момче бернер и всъщност не мисля, че е. Идеята ми бе, че при Да Винчи има стимул- да пази неговите си момичета и този стимул може да го направи по-агресивен, отколкото трябва.
User's Signature

www.liebern.com

#412 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 07:25 AM

Здравейте!много благодаря за съветите-аз също мисля,че той развива качествата си да паза децата и нас(всъщност за мен това е добре),но съм съгласна,че ще трябва да го отработим с някой учител.За сега изчаквам да стане поне на 4 месеца-за да съм сигурна в наблюденията си и да знам какво точно ни е нужно.Тази седмица ми е малко натоварена програмката,но ако искате предлагам да си организираме срещата другата седмица-все пак така остана недовършена тази наша среща.Поздрави на всички!

#413 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2009 - 09:37 AM

deneva, на това му казвам приказка! това е сериозно и отговорно отношение! ще чакам с нетърпение новини, около развитието на ваш Да Винчи. За учител знаеш, че можеш да разчиташ на препоръка от мен. Не е в Люлин, но гарантирам резултатите!
User's Signature

www.liebern.com

#414 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 02:01 PM

Fibsi,благодаря ти за хубавите думи!

#415 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 11:20 AM

здравейте,
вижте тук
www.bmdhealthsurvey.eu/Bulgarian/Bulgarian.htm
Много важно!!!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#416 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 12:56 PM

Показване на мнениетоfanciful, в Mar 19 2009, 09:20 AM, написа:

здравейте,
вижте тук
www.bmdhealthsurvey.eu/Bulgarian/Bulgarian.htm
Много важно!!!

Fanciful,видях сайта,но за анкетата дава,че е приключила.Какво имаш впредвид по-точно?

#417 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 08:54 AM

Да, наистина е приключила, за съжаление сме я изпуснали. Много бих искала да видя резултатите. Това, което е по-важно е да знаем, че хората много сериозно се занимават с породата и правят доста мащабни проучвания. Има даже ДНК база данни за породата, в САЩ, където се стремят да обхванат всички кучета. Това се прави с цел - както научна, така и практическа - насочена към здравословното им състояние.Както знаем, те са доста предразположени към злокачествени новообразувания и дисплазия на тазобедрените и лакътните стави.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#418 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2009 - 09:53 AM

Ееееееех, че ме е яд!!! много късно сме го видели, явно хората са действали бързо и са събрали нужния борй отговори преди да намерим тази анкета. Дано поне публикуват резултатите и ги видим навреме.
User's Signature

www.liebern.com

#419 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 01:21 PM

Здравейте мили сладурковци!
Гледам темата нещо замря...
Реших да ви потормозя малко с нашите неволи...
Онзи ден нашият Пух изака малко глисти (мъртви) след като пи предния ден обезпаразитяващо хапче, но доктора каза че няма място за притеснение въпреки нашите тревоги.
Растем като губка и измисляме все повече театрални номерца, но като цяло всичко ни е наред, напоследък имаме все по малко оплаквания от него (пу пу) :)
Хайде споделете и вие как са вашите маници...
До скоро...
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 01:40 PM

малко снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка