fanciful, в Mar 11 2009, 05:16 PM, написа:
Бернско пастирско куче
Публикувано: 13 March 2009 - 02:28 PM
Публикувано: 13 March 2009 - 02:32 PM
deneva, в Mar 13 2009, 12:28 PM, написа:
Всъщност те май не са използвани като овчарски-затова ми се струва,че планински е по-правилното!?
p.s.Извинявайте,ако съм се изказала не много компетентно,но наистина се чудя как е правилно
Публикувано: 13 March 2009 - 03:14 PM
Денева незнам дали са ги използвали за пастирски кучета но определено им е в кръвта. Нашата голяма любов Акела (мн ми липсва) беше на 10 месеца когато видя кози на една поляна и за няма и 2 мин ги събра на камара и седна до тях. Изключително умни са...
Аз да ви се похваля нашият калпазанин Аспарух вече ака и пиша на терасата! Много съм доволна...
Относно името на породата аз на всички казвам Бернска овчарка. пробвах да кажа на няколко души Бернски зененхунд и те ме изгледаха много недоверчиво затова се отказах да им обяснявам...
а според мен нашите сладури са и двете-бернски овчарски планински кучета :)
лек ден от нас
Публикувано: 14 March 2009 - 07:26 PM
Какво да ви кажа...
Преди името на форума беше Бернска овчарка и по наше настояване беше променено от модератора./справка по-задните страници/ Там също е цитирано и името на породата на основните европейски езици.
Senn (A,CH) ein Mann, der hoch auf dem Berg (auf e-r Alm) bes die Kuhe versorgt u. Milch, Butter u. Kase macht
Горното е цитат от немски тълковен речник
Превода е говедар... айде пастир..Така че няма как да е Бернска Овчарка.
Както и да е .Важното е че са тук и са най-големите сладури.
Ако искаме клуб, нали той трябва да пропагандира породата и то най-малкото, с правилно название.

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 14 March 2009 - 10:46 PM
Публикувано: 15 March 2009 - 08:57 AM
не знам защо много често ни бъркат за родвайлер или гонче а най-шокирашото
беше "Аууу какъв е този огромен пинчер!" Понякога просто хората говорят без
да разбират, а на всичкото отгоре като започнеш да им обясняваш ,спорят че
нищо не разбираме .....
За клуба аз съм с две ръце вътре :-)
Също така обаче трябва да си направим и среща на кучетата да се запознаем
официално не само от форума :)
P.S. Вчера в Заимов срещнахме една страхотна бернерка Тиара мисля че се казваше .
Кай се изплаши като видя каква е голяма ,но после се харесаха.
поздрави
Публикувано: 15 March 2009 - 09:38 PM
Публикувано: 16 March 2009 - 10:38 AM
Тиара е сладурана- поиграха ли си с Кай?
Относно Да Винчи- бернерите не трябва да са плашливи и срамежливи, нито агресивни. Хубаво е, че не ляга пред останалите, но при вас са налице всички предпоставки той да сте едно доминиращо момче- моят съвет отново е да се обърнете към специалист, с когото да изградите характера на Да Винчи. Това не е шега работа- бернерът не е дребно куче и ако след година се окаже, че не можете да го контролирате ще имате проблеми. Казвам това от опит- нашето момче така и не превъзмогна агресията си към други кучета и никога не предстана да ги напада, вследствие на което е на повод през по-голямата част от разходките. Наистина не искате това за Да Винчи- да гледате как другите кучета си играят, а вашето злобно ги гледа вързано. Не искам да съм лош пророк, но съм минала по този път и много съжалявам, че когато е трябвало не сме постъпили мъдро, търсейки помощ от специалист.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 16 March 2009 - 05:01 PM
моят опит до момента с Аспарух е почти същия като вашия с Да Винчи. Не го намирам за агресивен, по скоро енергичен и див дори но не със злоба...скача по хората (което ни е проблем) и по кучета също но за да си играят. Не ляга пред никого освен пред хора! Веднъж пред един магазин спря да се почеше и магазинерката беше отпред и дойде да го помилва, а нашия веднага л;егна по гръб и вдигна краката да го милват по корема... голям глезан! но рядко се случва да го направи това!
Фибси вашето страхотно момче Дарк явно не е агресивен към всички хора и кучета (както и аз бях чувала за него от други хора), защото нас със Пух ни прие мигновенно и дори закриляше Пух и му се караше като се отдалечи, глезеше ми се и ми се умилквше да го милвам-много е гальовен и красив (пу пу да не му е уруки)... А относно давинчи мисля че не би трябвало да е проблем поведението му , та той е още бебе. Въпроса е да се научи да ви слуша когато не е на повод.
едва ли аз съм човека който трябва да ви съветва но мисля че с повече постоянство и упорство можем да ги научим дори и да пишат :)
това е моето мнение...
целувки от нас и до скоро...
Публикувано: 16 March 2009 - 09:58 PM
Аз в никой случай не бих искала да е толкова трудно да се възпита момче бернер и всъщност не мисля, че е. Идеята ми бе, че при Да Винчи има стимул- да пази неговите си момичета и този стимул може да го направи по-агресивен, отколкото трябва.

Публикувано: 17 March 2009 - 07:25 AM
Публикувано: 17 March 2009 - 09:37 AM

Публикувано: 20 March 2009 - 08:54 AM

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 20 March 2009 - 09:53 AM

Публикувано: 22 March 2009 - 01:21 PM
Гледам темата нещо замря...
Реших да ви потормозя малко с нашите неволи...
Онзи ден нашият Пух изака малко глисти (мъртви) след като пи предния ден обезпаразитяващо хапче, но доктора каза че няма място за притеснение въпреки нашите тревоги.
Растем като губка и измисляме все повече театрални номерца, но като цяло всичко ни е наред, напоследък имаме все по малко оплаквания от него (пу пу) :)
Хайде споделете и вие как са вашите маници...
До скоро...

Вход

Горе
Цитиране +