Бернско пастирско куче
Публикувано: 25 May 2009 - 02:34 PM
Публикувано: 25 May 2009 - 02:42 PM
били много красиви и стопаните им подарявали кученцата или ги продават не си спомням
точно ....но са станали досто популярни в този район ......
Относно Йорам ако искате да го научите само на основно послушание ми се струва че не е
там мястото , но мога да ти дам телефона на частния ни учител, който работи в Сириус като
дресиор (извинявам се за неграмотно написаната дума но не знам къде е ер малък). При него
можете да се научите на много неща и чак тогава ако решите може да се вклучите към голямата
група . Там обучението вклучва послушание,следа и защита . Ние лично всичко ще правим , тъй като
на мен ми е много интересно, но трябва да има някаква база кучето за да се трупат знания върху нея .
Ако искаш телефона на момчето ми напиши лично съобщение и ще ти го пратя :)
Поздрави от нас също
Публикувано: 26 May 2009 - 06:48 PM

Да ти се похваля чауката ми направо и потекоха лигите по тази храна,много съм доволна хапва я със страхотен апетит

Скоро ще ти звънна да те уведомя какво става по въпроса който говорихме днес

Ето и малко снимки от срещата

Впрочем на Галка снимките са излезнали страхотно,успях да я поснимам.

Публикувано: 27 May 2009 - 08:03 AM
А и идеята за училище е добра. Само стопаните да намерят време..., но през лятото е по-лесно - само да излезем веднъж на вън!
Поздрави от нас!
Публикувано: 27 May 2009 - 08:54 AM
Да вметна между дургото, че в неделя 31.05 се организира почистване на Борисовата градина- от 10 до 13ч. Това е един дибър повод да си направим среща- пишете кой може и иска да се присъедини. Надявам се fanciful да има добри новини, които да сподели с нас!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 27 May 2009 - 12:22 PM

Публикувано: 27 May 2009 - 12:59 PM
Я ти сега ни изненадай!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 27 May 2009 - 01:11 PM

Публикувано: 30 May 2009 - 08:27 AM
как може такова нещо ... хубавата ни темичка отива все по назад в класацията!
Разкажете някоя покантна клщка около вашите красавци...
Ние сме добре, Пух расте поголовно, започна да дава лапа, но за сметка на това ни изяде 3 чифта джапанки и едни кожени сандали :(
Но наказанието "сърдя ти се" (не му обръщаме внимание цял ден) подейства! Дано скоро отшуми този период.
А при вас какво ново?
Целувки :)
Публикувано: 01 June 2009 - 05:21 PM
Сега ние ще се похвалим . В Сириус много ни харесаха вече имаме 3 посещения
и не може да съм по-доволна от това !! Всички са много дружелюбни и печени хора
винаги има момент на забавление , а аз си мислех че ще е строго , но ме изненадаха!!
Кай е много енергичен , възприема много бързо . Доволни СА от работата ни
току виж след време ще сме официален член на клубааа

Публикувано: 02 June 2009 - 07:16 AM
За клуба - наистина се върши работа, но не искам да прибързвам с обяснения за неща, които още не са готови. Наистина! Има да се пишат документи и доста подготвителна работа преди да се говори за каквото и да било. Но ще разчитаме на вашия интерес и амбиция, за да се опитаме да направим наистина един хубав и активен клуб за нашите скъпи любимци.
Понеже се заговори за обучение искам и аз да напиша нещичко. Асичка, мисля, че сте на правилното място. Просто освен "Сириус" в момента незнам да има друг спортен клуб, поне в София. "Сириус" е клуб с традиция и постижения. Много ми се иска Кай да е първият апенцелер може би в света, защитил Schutzhund! Ха-ха, как ли ще го научат да хапе!!! Това в кръга на майтапа, достатъчно е да научи общото послушание. В крайна сметка, за бернерите / не за Кай, той може и да се учи на спорт/ е достатъчно да усвоят общото послушание / команди "не!", "ела", "легни" и т.н./ Направих отчаяни опити да уча Мони на игра с топка и апортиране - нулев интерес и внимание, въпреки, че започнах рано.Може и нещо да съм сбъркала, но по принцип нашите кучета не са апортьори и трудно се учат на игра с топка. Но аз смятам че не е невъзможно, стига да се започне рано и правилно. Прочетете във форума правилата за общо послушание /ВН- "куче-придружител"/ има ги в форума на клуб ротвайлер, при голдъните също и ще видите какво се иска, то не е много различно за различните породи.Тези правила и изисквания са в основата на тестовете и изпитанията, както за спорт, така и за характер. Прочетете ги, помислете какво може вашето куче от това, което се изисква и ще видите къде сте... Оттук ще извадите извода за нуждата от обучение с професионален учител.
Целувки на малки и големи
Трела, пуснете нови снимки на Пух, моля!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 02 June 2009 - 02:35 PM
се радваме ако стане всичко както трябва. Ако имате нужда от помощ винаги
съм готова да помагам с каквото и да е !
Наистина за "Сириус" съм абсолютно на 100% съгласна. Трениорите имат много добър
подход както към кучетата така и към стопаните, но товаа определено не е клуб за когото
и да е . Изисква наистина сериозно занимание с кучето ако искаш да постигнете някакъв резултат.
Appenzeller-ите са справят със сякакви трудности. Майката на Кай е ходила на такива курсове и
е хапела много добре само че нямам видеота но ще пусна едно на друга апенцелерка. Кай вече го пробвахме
на защита и е супер. То се започва с един парцал , с който се дразни кучето и наистина съм много доволна
както и трениорите . Те даже бяха очудени какво прави мъника . На апорта се стпрява също скача много тъй като
това си му е в породата . А интереса към играчкиде е огромен ! Каквото и да му дадеш винаги е готов за игра !
Даже вече си имаме прякор : на Кай му казват Тралала-то . Многооооо му харесва в клуба направо ми се иска всеки ден да сме на тренировки !
Това от нас за сега поздрави на всички
Публикувано: 02 June 2009 - 09:50 PM
За клуба - не бих ги нарекла затруднения, по скоро са неща, които можем предварително да уточним, за да няма след това затруднения и недоразумения.А "Ь" е на латинското "хикс" на фонетичната клавиатура, това между другото. За да не пишеш "трениор",хи-хи!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 02 June 2009 - 10:48 PM
Ами да се съберем тогава идната седмица и да си поговорим за клуба. Това е най-малкото което може да направим.
А за "ь" хаха мерси не можах да го намеря , затова го написах по този неграмотен начин . Извинявам се
Публикувано: 03 June 2009 - 06:19 AM