Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#841 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2010 - 03:28 PM

Добре дошъл, малък сладък Арту! ae_085.gif
Големи дундьовци дойдоха, няма какво да кажа! Да растат здрави и да носят само щастливи мигове на стопаните си, а и на всички нас, които също ще им се радваме от сърце!
Колко хубаво започва Новата година за нашата малка бернерска общност, пу-пу, да не й е уроки!
Хайде до скоро!
Искам само да споделя с вас, че Арни и Адонис могат да кандидатстват за книгата на Гинес за куче-бебе, издържащо на студ! Въобще не се прибират вътре, дори при тези температури! Може би им съперничат само "genuine" кучета от Аляска и Сибир...Бернерите по принцип нямат никакви проблеми с минусовите температури, но все пак тези са само на 4 месеца
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#842 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 03:40 PM

"кучета от Аляска и Сибир!" - ха,ха,ха Арни и Адонис!
Наистина страхотно започва годината!
Иска ми се да си пожелаем много разбирателство помежду ни,защото това ще ни направи много силни и "непобедими"(ха-ха)!
Май купона започна!Дано скоро се постопли,че да се вдигаме на хижа!
Пускам снимки на Арту,на майка му и Феликс(който яде сняг и изглежда като лъв) и на една от младите женски в развъдника.За съжаление чудесния ми късмет не ме остави и в Полша и по-голямата част от снимките,които се постарах да направя някак са изчезнали!Аман от къръщина.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#843 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 05:04 PM

Цитат(deneva @ Jan 26 2010, 07:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте всички!
Много се радвам,че има такова уживление в темата-явно наистина появата на нов живот(нови бебета) е това,което движи света!
Много са сладки всички,малкия-голям Чарли изглежда голям полавник!Пожелавам Ви много радост и приключения с него,много обич помежду ви!
Най-накрая, след хиляди проблеми и спънки и аз вече мога да се похваля,че снежното ми приключение в Полша завърши успешно! Оцелях на -27грдуса! Беше многооо студено и красиво,много полезно и най-вече ми донесе голямата радост наречена Delphinus Astrum Felix - или Арту! Малкия-голям бебок е в 12 седмица,много игрив и любвеобилен,за сега мога да кажа,че е послушен ab_041.gif ,тежи цели 16 килограма!Снимки ще пусна днес или утре защото все още не мога да систематизирам всичко у дома-деца,мъж,кучета!
Целувки на всички!

Честито ново бебе! Страшен е малкият сладур. Поздравления! Сподели как пътувахте от толкова далече с бебе куче? Имаше ли някакъв проблем? Е, и на мен ми олекна, че още едно "мъжкарче" бернерче тежи повечко на 12 седмици. Между другото ние сме вече 18,400 кг. Храня го по схема - 400 гр. гранулки общо на ден, вечер му слагам и по 1 чашка кисело млекце или извара в порцията гранули но Е ВЕЧНО ГЛАДЕН! По няколко пъти четох количествата храна за деня - питах и лекаря - това е! Ама Чарли си е гладен и наддава. Като го гледам, май повече костите му тежат, защото не ми изглежда дебел, просто е много тежък! Още веднъж поздравления за Арту! Да ти е жив и здрав!

#844 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 07:31 PM

deneva благодарим за комплиментите!
Целувки на всички кучовци !
User's Signature

Качена снимка

#845 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 09:41 AM

Ах , какво разджижване има !! бебетата всичките са страхотни направо да ги напрегръщаш и да не искаш да ги пуснеш повече!! много поздрави на всички от нас с Кай :)

#846 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 04:13 PM

Винаги е хубаво, когато има бебета ae_085.gif
Новите попълнения са разкошни. Честито на arina и deneva. Всички усилия си заслужават, за да можеш да гушнеш такова прекрасно същество.
При нас с 2 бебета също е весело. Йорам понякога се проявява като по-голямото. Май малко ревнува, че не е той центърът на вниманието, но приема добре бебето. Когато сме заедно на разходка, се върти все около количката, а когато се отдалечим, вече следи с поглед не само други кучета, но и колички:-) Освен това стоически издържа на жегата по време на бебешката баня, само и само да сме всички заедно.

Ето го баткото:

Прикачена снимка Прикачена снимка

http://www.youtube.c...78c17e634b1a064

http://www.youtube.c...h?v=2DD88n8f2c8

И един въпрос. С какво храните кучовците? Йорам е страшно капризен, не може да изяде цял чувал, без да му омръзне. Пробвали сме почти всичко от премиум храните на пазара. Сега за първи път сме на Royal Canin и забележете, гранули за ротвайлери. Чувалът е на привършване, но вече яде гранулите само с оправящи вкуса добавки:-)))

#847 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 06:56 PM

Бебетата-кученца наистина са великолепни!
Lordoff,защо човешкото бебче е само загатнато на снимката? Нищо,че форумът е за кучета!
А на Йорам снимките може да ги сложите в папка със заглавие "Йорам мачка наред".Много е пораснал и е станал голямо хубаво куче!
За храненето - все едно ми описвате хранителния режим на Мони. Просто нашите са си капризни.И ние сме сменили всички марки, само за ротвайлери още не бяхме купували..Тя сега яде Ардън Грейндж -престиж и то трети чувал, постижение! Най-много обича кренвирш "Народен" и други от този ценови сегмент...Стават за овкусяване на порцията гранули. В момента ме бута с лапа да й давам бадеми. След малко може да поиска и черен хайвер и шампанско, глезлата му с глезла! Извън кръга на майтапа, овкусявам основно с извара и пилешки фенери, по-рядко с патешки шийки, телешки далак /след раждането купувах веднъж на две седмици/
Добре, че бебетата й не са се метнали на нея!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#848 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 07:18 PM

Поправям се веднага:-) Представям ви Бояна:

Прикачена снимка

Ох, и при нас изварата е пръв приятел. Бадеми, орехи и лещници също се ядат с удоволствие. И въобще всичко, което хапваме и ние. Смятам, че Йорам се мисли за човек. Не знам доколко добре е това:-)))

#849 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 09:01 PM

Цитат(lordoff @ Jan 27 2010, 05:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Поправям се веднага:-) Представям ви Бояна:

Прикачена снимка

Ох, и при нас изварата е пръв приятел. Бадеми, орехи и лещници също се ядат с удоволствие. И въобще всичко, което хапваме и ние. Смятам, че Йорам се мисли за човек. Не знам доколко добре е това:-)))

Да ви е жива и здрава хубавицата, много да ви радва !!! Направи е страшна сладурана пу-пу!!!
А Йорам е страхотен батко, ще я пази много като попорастне малката!!
Целувки от нас с Пух на вашите дечица :)
User's Signature

Качена снимка

#850 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 10:21 PM

lordoff, deneva - у вас май човек се чуди кого по-напред да прегръща - прекрасните дечица или сладките кучовци! Да са ви живи и здрави всичките! По въпроса с изварата искам да попитам нещо - и аз дадох веднъж, от тази на Маджаров която е оформена като салам. Обаче прочетох, че има консервант и се отказаах. Сега му давам само кисело мляко. Вие друга ли давате или не ви притеснява консерванта? Иначе аз нямам нужда от овкусяване на гранулите, всичко се изяжда за секунди, дано така да продължи, но давам млечни продукти заради калция.

#851 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 01:18 AM

относно храната ние Кай го храним със Eukanuba от една седмица и си я похапва с голям апетит и не слагаме никакви добавки освен витамини че нещо имаме проблеми с имунната система ....

а аз искам да попитам това кученце , с което Йорам си играе на видиеото кафявото каква порода е ? съжалявам за тъпия въпрос просто имам някакви съмнение , а и ми прилиза на белгийска овчарка ама не се вижда много.

#852 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 07:15 AM

Ехо!
Lordoff,много сладка тая ваш'та мома бе!пу-пу и е почти адашка на моята Боряна!
Йорам е станал чуден мъж,защо не го покажете на февруарскaта изложба-като гледам какво телце е заформил,току-виж сте взели някоя наградка!
За храната явно всички сме на едно мнение,че са доста капризни-Галка,също иска да редува различни видове храна(гранули-Orijen,Acana,готвено и понякога консерви).За малкия сега, му смесвам неговия Biomill с Orijen за бебета,развъдчика ми каза,че има много добри отзиви в Полша за Orijen.Относно изварата и ние похапваме големи количества,и киселото мляко е хубаво защото не дразни коремчетата на малките,а и Галка го убожава.
Arina,пътуването беше доста дълго,но Арту се държа много възпитано(пишкаше само на почивките,давах му да хапва по-малко за да не повърне,водичка и когато можех го взимах при мен на седалката).Като цяло нямахме проблеми,само че ми се струва,че големия град с всички шумове му е малко странен-той е живял извън Варшава,почти в гората wub.gif Според Агнеска(развъдчика) най-добрия вариант за пътуване на малко кученце е с новите му стопани(с кола или както аз направих),защото така свиква с човека,отделно стреса е по-малък.Странно ми беше,че тя бе почти против полет със самолет,където кученцето е само и в клетка.Зная,че някои от вас са го преживяли-разкажете ако искате.Агнеска ми разказа за случаи,в които едно такова пътуване може да стресне доста малкото кученце и да промени много характера му,дори сподели,че повечето развъднци в Полша искали хората лично да пътуват и да си взимат бебетата-разбира се правят изключения за Америка,Канада-едно от нашите братчета отиде там.
Поздрави!

#853 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 08:18 AM

Ехаааа, колко много писано в нашата тема, голямо удоволствие!

lordoff, имате една чудесна бебка, която освен това и позира професионално! wub.gif Пу- пу! Както писа deneva, да идва пролетта, че да ходим на хижа с кучета и деца (ние засега ще се радваме на вашите ab_041.gif ). Адора и Рома си умират за деца, по разходките като чуят детски смях или викове едва ги удържам!
А Йорам е такова голямо момче!!! Страшно ми се иска да го видя на живо, наистина! А ако искате и можете да го заведете на изложба, би било чудесно!

За храната- явно младото поколение расте капризно- Ата и Дарк никога не са имали проблеми с апетита, с изключение на последните година- две, но за това са вече други причините. Ние също храним с Arden Grange- без сол и захар, без изкуствени овкусители и аромати, без глутен. В началото бях скептична, защото хранехме с беззърнените храни на нашия пазар Orijen/Acana, а в тази храна има цели зърна ориз и царевица. Но всички я ядат с апетит, имат енергия, хубави козини и добър вид на отпадния материал. deneva, бях чела в чужди форуми, че не препоръчват Orijen на подрастващи от едри породи- обосновката беше много висок % протеин, което за мен звучи малко странно, но си струва да се разровиш.

За изварата- ние даваме извара на фирмата Olympus- без консерванти и подобрители- продава се в по-големите магазини като Била, Метро, Кауфланд в пластмасови кофички като кисело мляко. Аз също давам извара всеки ден- вечерното хранене на Адора и Рома е натурално- месо, зеленчуци, извара, зехтин (1-2 пъти в седмицата и по едно яйце) и смея да твърдя се чувстват много добре (има си хас!). А кисело мляко хапват сутрин. Честно казано, не съм сигурна колко калций поемат с тия млечни продукти, но със сигурност им е вкусно ae_085.gif

Поздрав с балкански летни снимки на Ата и Дарк fm_154.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#854 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 09:57 AM

ах колко е хубаво като настане оживление тук :) продължавайте да ни радвате със снимки на бебоците, че и на мойте любими ветерани !!!
Малкия Арту се е държал геройски по пътя, както подобава за един красив и умен бернер, браво !
Ние като вземахме нашия дивак, макар и от не толкова голямо разстояние като Полша, той спа в ръцете ми през целия път - 2часа, дори не сме спирали до колкото си спомням! Но такива са си те нашите сладури, държат се мъжки като малки и се разглезват като поотраснат :) Аспарух се оказа доста "приказливо" куче, все нещо лае, скимти, говори, общо взето е едно голямо мрънкало, особено когато му се излиза или е гладен. Относно храната - никога (пу-пу) не сме имали проблем ядем гранули Роял Канин джаиант подходящи за нашата порода за подрастващи и ги мешим с едни други гранули Фаворит(някакви холандски са) които той също много харесва! Проблем имахме единствено като се бяхме разглезили да мешим гранулите с домашно пилешко бульонче и след това като го спряхме малко се цупи но му мина ! Ядем и доста сиренце и кашкавал, и кисело млекце.
и така целувки по мокрите нослета на всички!
User's Signature

Качена снимка

#855 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 10:49 AM

Относно това да вземете кученцето и да се приберете със самолет според мен е истинско мъчение и наистина много съжалявам че го причинихме това на Кай. За мен беше ужасно ! Взехме Кай от разъдника деня преди да се върнем в България и малко или много той беше стресиран. И веднага щом го сложихме в клетката за самолета той започна да квичи да дращи по решетката ... направо ми се късаше сърцето да го оставя сам в самолета, но нямахме друг избор. И така оставихме го горкичкия сам , той продължаваше да квичи, звучеше все едно го убиваме, аз лично се разплаках в самолета после .... добре качнахме и изезе нащо съкровище ,което бяхме оставили сам самичко на 2 месеца да пътува. Целия беше студен и се беше напишкал от страх. Дано на никой от вас не му се налага да пътува със самолет и кучето да бъде оставяно само....

айде да си спретнем някоя среща на следващата изложба,. аз много съжалявам че не можах да дойда миналата седмица но просто нямаше как.

поздрави от нас

#856 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 12:12 PM

Да,наистина това,което се е случило с Кай по време на пътуването е гадничко.Раздялата с мама е тежко преживяване за малките кученца,особено след 2 месец, и ако веднага го бутнат в клетка е доста стресиращо.Има и още нещо,което според мен не е за подценяване-характера на бернера.Кай е апенцелер-те според мен са по-енергични,щури-докато бернерите май преживяват по-тежко това,Агнеска каза,че могат да настъпят травми,които да доведат едно весело кученце до апатично и страхливо след полета(говореше за конкретен случай,явно това е ставало).
Исках да кажа на Йорамови ab_041.gif ,че в моя скромен опит с бернер и деца не съм виждала по-загрижено отношение на куче към дете!Не зависимо колко са големи те явно имат специален усет към децата и много ги пазят и обичат,силно привързани са към тях.
Поздрави

#857 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 12:30 PM

Здравейте отново!
Напълно съм съгласна с Ива че бернерите изпитват невероятно силна симпатия към деца!!! Ако не бяха децата от близкото до нас училище майка ми на няколко пъти щеше да изгуби Аспарух (никак не я слуша нея и не се вруща като го вика), та той избягва и тича при децата и те го хващат и го връщат :). А най-голямата любов на Аспарух е на братовчедка ми голямата дъщеря (9годишна)! Когато братчето й (4г.) я удря в играта си Пух си слага главата върху нея и започва да лае малкия който досажда, ама лае едно пискливо такова и мята с опашка :)
Много са сладки с деца :)
Целувки!
User's Signature

Качена снимка

#858 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 04:59 PM

А Йорам се справи много добре с полета от Амстердам. Вярно, че имахме прединфарктно излитане, защото клетката, която му бяха купили развъдчиците, му беше станала малка и 1 час преди излитането ни казаха, че щом не може да се изправя свободно в клетката, не може да лети с нея. Да видите как се обикаля на бегом това огромно летище и как се търси нова клетка. Слава Богу намерихме къде се продават и Йорам се уреди с доста по-обширно местенце за пътуване. Мисля, че пътуването не му се отрази толкова зле, колкото жегата тук. От хладна Холандия, момчето ни кацна при 30 градусова жега в София в началото на септември 2008. Много бързо отработи едно много смешно движение - от вървеж през полуклек към пълзене и сурване по корем на цимента. Иначе не страда особено след като го взехме от развъдчика- то не беше пътуване с влак, автобус, опикаване на цялата стая в хотела - въобще ден, изпълнен с много приятни емоции за него. Изобщо не е скимтял, освен когато беше в тясната клетка:-)))

Любов от пръв поглед
Прикачена снимка

На върха на щастието:
Прикачена снимка

Да вземем да поканим фирма Olympus за официален спонсор на клуба? Йожко най обича тяхната извара, а от вчера е фен и на кашкавала им.

На изложба отдавна искаме да го водим, но си имаме организационни проблеми. Отделно от това Йорам ще реши, че това е райското място за игра. Не знам при вас как, но за Йорам разходката е разходка само когато има приятели, с които да си поиграе. Ако е сам, стои нещастно вперил поглед в посоката, от която се задават те. Той е доста общителен и ще иска да поздрави всички кучета. Сигурно ще ни изгонят от залата.

Asi4kaa, наистина е белгийска овчарка кучето на снимката. Малиноа, казва се Мата.

#859 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 05:22 PM

Lordoff, Бояна е прекрасно, вълшебно бебе! Да е жива и здрава!Благодарим за снимката.

Ние също сами сме се транспортирали. Близо 1900 км! Както с Мони преди 3 години, така и сега с малките. С кола и с нас, според мен, биха пропътували и накрай света. Стига ЧОВЕКЪТ да е до тях! Самото пътуване не е било никакъв проблем. Спираш, разхождаш, те пишкат и така...В колата двете малки не са се напикавали, само Аскона повърна веднъж, но съвсем мъничко, а Амон Амарт се наака, но още преди да потеглим. Самата собственичка на Аскона и развъдчик на Мони първоначално смяташе кучето да се транспортира със самолет, а след това се разбрахме за нашето ходене при нея, което си беше и едно удоволствие! Та, с една дума, ако може, малкото кутре е по-добре да бъде близо до новия собственик, или до друг познат човек по време на едно такова изпитание, каквото е дългият път след раздялата с майката.

За изварата и киселото мляко - аз лично предпочитам насипна и обезмаслена извара. Насипна - защото няма консерванти и обезмаслена- да не се товарят излишно с мазнини. Намира се в повечето големи магазини.Сирене и кашкавал хапват с удоволствие, но са солени и избягвам да давам, освен по едно-две парченца за наградка. Огромно беше моето учудване когато разбрах, че немските ветеринари са заклеймили даването на кисело мляко на Амон! Та в България всичко живо се храни с кисело мляко и е символ на българското дълголетие и на България по света! Според тях предизвиквало смущения в храносмилането!? Д-р Борисов, един от най-компетентните ветеринарни лекари, с които сме контактували, именно с кисело мляко излекува хронично храносмилателно смущение при Мони /вследствие пиене на морска вода!/.САМО с кисело мляко! Това е лично мое мнение, попитайте вашите ветеринарни лекари за повече информация относно даването на кисело мляко. Аз съм ЗА, и давам. И "крайният продукт" е ок.

А следващите изложби са в края на февруари - изваждайте изложбените поводи от шкафовете!

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#860 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 06:05 PM

Цитат(lordoff @ Jan 28 2010, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да вземем да поканим фирма Olympus за официален спонсор на клуба? Йожко най обича тяхната извара, а от вчера е фен и на кашкавала им.

На изложба отдавна искаме да го водим, но си имаме организационни проблеми. Отделно от това Йорам ще реши, че това е райското място за игра. Не знам при вас как, но за Йорам разходката е разходка само когато има приятели, с които да си поиграе. Ако е сам, стои нещастно вперил поглед в посоката, от която се задават те. Той е доста общителен и ще иска да поздрави всички кучета. Сигурно ще ни изгонят от залата.

Да ги поканим! За спонсори не знам, ама една отстъпчица могат да измислят, имайки предвид размерите на Йорам, а и на нашите, количествата не са за подценяваме ab_041.gif

За изложбата- аз също предполагах, че Адора ще търчи като луда да се запознава, но всъщност бе доста сдържана, както и двете братчета. Вярно, Йорам е по-голям и силен, но няма как да разберете как ще се държи, ако не го заведете. Ако не сега на изложба в зала, то по-нататък на някоя открита. И дори първият опит да не е перфектен, то поне ще натрупа опит. Иначе точно такъв трябва да бъде- общителен и добронамерен.

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »