И така - с децата сме в балкана на почивка на вилата и към нас се присъедини мъничко и много мършаво коте. И вече 3 седмици си го храним. Помолих близки като идват да ни носят провизии да купят и хапче за вътрешни паразити /последното споменавам за да стане ясно, че тук няма даже действащ магазин, че камо ли ветеринар към когото да се обърна/. Та котето се появи със сълзящо око. Държеше го леко свито и макар да съм убедена, че ще ме смъмрите си признавам, че реших да му капвам от капките за очи изписвани на децата. Започнах с Ophthalmo-Septonex по 1-2 капкии сутрин и вечер. Подобрение нямаше съществено. Затова пробвах другите капки :kisel:, които са ни изписвали и носим - CILOXAN. Имаше бързо подобрение, но до окончателно спиране на сълзенето не се стигна. После спрях да капя капките до тази сутри когато видях, че котето има червеникаво - кафяв гурел и повечко сълзене. Затова пак капнах CILOXAN, но капнаха 3-4 капки в окото. Днес следобед забелязах, че окото на котето е подуто - от страната на долния клепач - настрани към скулата. Когато му дръпна клепача леко се вижда, че лигавицата, макар да не е зачервена и поне аз да не виждам раничка или язвичка, е някак повече отколкото на другото око. Сякаш се е подула лигавицата и леко се надига нагоре по окото.
Разбирам, че е трудно да получа съвет за лечение така по описание, но това е единствения начин да помогнем някак на малката душичка. След седмица си тръгваме и котето ще остане при един дядо - съсед и се съмнявам да получи даже и такова интернет лечение.
Благодаря предварително на всеки отзовал се :drugarche:
Търя съвет за окото на малко коте - сълзене и леко подуване!
Публикувано: 24 August 2008 - 08:18 PM
недей да ми даваш повече така лекарства, поне докато не ти отговори някой лекар - опасно е !!!

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 25 August 2008 - 10:20 AM
Не, няма кихане или кашлица. Носа е чист. За апетита не мога да кажа - макар да е кльощаво котето подбира какво да яде.
Но днес видях, че на коремчето има малко оголено местенце. При най-голямото ни дете преди година много упорито лекувахме заразяване със гъбички от котка и сега съм яко вкисната. Момичетата постоянно го гушкат и не ми се мисли ако се заразят. Мислим котето да бъде преместено при новия си стопанин възможно най-скоро. :(
Но днес видях, че на коремчето има малко оголено местенце. При най-голямото ни дете преди година много упорито лекувахме заразяване със гъбички от котка и сега съм яко вкисната. Момичетата постоянно го гушкат и не ми се мисли ако се заразят. Мислим котето да бъде преместено при новия си стопанин възможно най-скоро. :(
Публикувано: 25 August 2008 - 09:17 PM
Често съм ползвал Цилоксан при кучета с учудващо добро действие и винаги бързо и необратимо ми е решавал проблема. Сигурно е трудно, но вижте дали няма някой летуващ ветеринарен лекар който може да провери за външно тяло или нараняване на роговицата. Безопасно би било да минете на промивки с течен риванол например, със сигурност няма да има друга реакция.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 27 August 2008 - 01:56 PM
Благодаря на всички, които се отзоваха. :wub:
Окото на котето не се промени нито от към сълзене, нито от към лекия отток за слдващите дни. Но побързахме и го дадохме на новите му стопани или както казахме на децата "върна се при майка си" :'( Сега ни е малко пусто в двора и няма кой да подтичва с накривена опашка в краката ни, но ... няма как.
Окото на котето не се промени нито от към сълзене, нито от към лекия отток за слдващите дни. Но побързахме и го дадохме на новите му стопани или както казахме на децата "върна се при майка си" :'( Сега ни е малко пусто в двора и няма кой да подтичва с накривена опашка в краката ни, но ... няма как.
Страница 1 от 1